עזרה - הגברת עוצמת הסאונד באוזניות (AKG K619) והמלצה לאחרות אם נדרש
שלום,
אני לא כל כך מבין בכל האביזרי אוזניות ואשמח לקבל המלצה ממכם.
כיום יש לי אוזניות AKG K619 שרכשתי לפני שנתיים בערך, אני משתמש בהם רק במחשב לא באייפון או נגן כלשהו.
רמת הסאונד המקסימלית שמפיק המחשב עם האוזניות נמוכה עבורי ואני רוצה איכשהו לשפר את זה ולהגביר את העוצמה עוד יותר.
אוסיף ואומר שיש לי בעיית שמיעה קלה ככה שהסאונד על אף שהוא גבוה - נמוך בשבילי ספציפית.
קראתי כל מיני הודעות ומאמרים על מגבר אבל אני לא כל כך חושב שהבנתי אם זה רק עוזר מבחינת האיכות של הצלילים או בנוסף גם בעוצמה השמע המופקת.
תודה רבה לעוזרים.
אם יש המלצות לאוזניות אחרות בטווח של עד 500 שקלים שייתנו לי עוצמה גבוהה יותר בשילוב עם מגבר בעלות סבבה (אם באמת תפקידו לשפר את איכות השמע ובנוסף את עוצמת השמע).
תודה, תודה, תודה!
אני לא כל כך מבין בכל האביזרי אוזניות ואשמח לקבל המלצה ממכם.
כיום יש לי אוזניות AKG K619 שרכשתי לפני שנתיים בערך, אני משתמש בהם רק במחשב לא באייפון או נגן כלשהו.
רמת הסאונד המקסימלית שמפיק המחשב עם האוזניות נמוכה עבורי ואני רוצה איכשהו לשפר את זה ולהגביר את העוצמה עוד יותר.
אוסיף ואומר שיש לי בעיית שמיעה קלה ככה שהסאונד על אף שהוא גבוה - נמוך בשבילי ספציפית.
קראתי כל מיני הודעות ומאמרים על מגבר אבל אני לא כל כך חושב שהבנתי אם זה רק עוזר מבחינת האיכות של הצלילים או בנוסף גם בעוצמה השמע המופקת.
תודה רבה לעוזרים.
אם יש המלצות לאוזניות אחרות בטווח של עד 500 שקלים שייתנו לי עוצמה גבוהה יותר בשילוב עם מגבר בעלות סבבה (אם באמת תפקידו לשפר את איכות השמע ובנוסף את עוצמת השמע).
תודה, תודה, תודה!
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
כמובן שמגבר יעזור לך עם עוצמת הצליל. זה בדיוק מה שאתה צריך.
אתה יכול כמשהו יחסית זול ובסיסי ללכת על משהו כזה:
https://www.aliexpress.com/item/FiiO-E1 ... d834880c95
https://www.aliexpress.com/item/FiiO-E1 ... d834880c95
·היי תודה על המענה.psibeast כתב:כמובן שמגבר יעזור לך עם עוצמת הצליל. זה בדיוק מה שאתה צריך.
https://www.aliexpress.com/item/FiiO-E1 ... d834880c95...
זה אמור להגביר את עוצמת הצליל ממש כאילו שאני אשים לב או יותר נכון ארגיש ואשמע באוזניים?
ראיתי את המוצרים של החברה הזאת דרך הפורום ראיתי שיש גם 3,6,7 ואמרו שכל אחד מיועד למשהו אחר.. אז עכשיו 10 חדש לי.
האם Fiio 10 זה מה שאני צריך?
שוב - תודה ענקית!
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

ואם טיפה להרחיב, ה e10k הוא DAC/AMP
כלומר הוא עושה שני דברים - הוא גם מפענח את הסיגנל הדיגיטלי שמגיע מהמחשב לאות אנלוגי, וגם מגביר אותו.
זה גם ישפר לך את האיכות, וגם יאפשר לך להגיע לווליום גבוה יותר.
יש מוצרים קצת זולים יותר, ויש מוצרים שמגיעים לאלפי דולרים. ה FIIO לדעתי שילוב טוב בין איכות לבין מחיר סביר.
כלומר הוא עושה שני דברים - הוא גם מפענח את הסיגנל הדיגיטלי שמגיע מהמחשב לאות אנלוגי, וגם מגביר אותו.
יש מוצרים קצת זולים יותר, ויש מוצרים שמגיעים לאלפי דולרים. ה FIIO לדעתי שילוב טוב בין איכות לבין מחיר סביר.
·סבבה קיבלתי את הדברים שלך ואני סומך עליךpsibeast כתב:ואם טיפה להרחיב, ה e10k הוא DAC/AMP
יש מוצרים קצת זולים יותר, ויש מוצרים שמגיעים לאלפי דולרים. ה FIIO לדעתי שילוב טוב בין איכות לבין מחיר סביר....
אחפש לרכוש את זה דרך eBay או Amazon אירופה (פחות מכיר וקונה באלי-אקספרס).
רק שאלה אחרונה - מחברים את זה למחשב, מתקינים (אם יש משהו להתקין בכלל) ומחברים את האוזניות למגבר וזהו או שזאת התקנה קצת יותר מורכבת וכיוונונים כלשהם??
תודה רבה, מעריך מאוד את העזרה
אני חושב שתוכל להרוויח יותר באיכות סאונד עם החלפה לאוזניות קצת יותר נצילות (מפיקות עוצמה גבוהה יותר בווליום נתון) ובהירות יותר מהK619, שהן עניות בגבוהים.
אם אתה צריך אטימה הייתי הולך על ATH-M40X או Shure SRH440 או אפילו בודק את הATH-MSR7 שראיתי בלוח יד שנייה פה לא רחוק מהתקציב שלך.
אם אתה לא צריך אטימה אז יש גם את הפיליפס SHP9500 שהרבה אנשים מעריכים, אישית אני חושב שסנהייזר HD558 עדיפות עליהן.
אם אתה צריך אטימה הייתי הולך על ATH-M40X או Shure SRH440 או אפילו בודק את הATH-MSR7 שראיתי בלוח יד שנייה פה לא רחוק מהתקציב שלך.
אם אתה לא צריך אטימה אז יש גם את הפיליפס SHP9500 שהרבה אנשים מעריכים, אישית אני חושב שסנהייזר HD558 עדיפות עליהן.
·נגיד ושקלתי ללכת על ה - ATH-M40X עדיין לקנות את המגבר או שזה במקום? (הדגם השני מאוד יקר, כמוצר חדש, יד שנייה פחות רלוונטי עבורי).Ilyan כתב:אני חושב שתוכל להרוויח יותר באיכות סאונד עם החלפה לאוזניות קצת יותר נצילות (מפיקות עוצמה גבוהה יותר בווליום נתון) ובהירות יותר מהK619, שהן עניות בגבוהים.
אם אתה לא צריך אטימה אז יש גם את הפיליפס SHP9500 שהרבה אנשים מעריכים, אישית אני חושב שסנהייזר HD558 עדיפות עליהן....
נוסף בעריכה:
יש את הדגם השני היקר MSR7 - ראיתי שבבאג יש מבצע 70% על זוג שני,ככה שכל זוג יעלה 650, סה"כ שניהם 1300 ש"ח.
אם יש מישהו שמעוניין לרכוש וגר באזור חיפה/קריות - אני מוכן גם לקנות.
על ה-M40X אין מבצע.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

·Ilyan כתב:אני חושב שתוכל להרוויח יותר באיכות סאונד עם החלפה לאוזניות קצת יותר נצילות (מפיקות עוצמה גבוהה יותר בווליום נתון) ובהירות יותר מהK619, שהן עניות בגבוהים.
אם אתה לא צריך אטימה אז יש גם את הפיליפס SHP9500 שהרבה אנשים מעריכים, אישית אני חושב שסנהייזר HD558 עדיפות עליהן....
אם זה מגיע אצלו אחד במקום השני אני מאמין שתהיה לו תוצאה טובה בהרבה עם fiio והאוזניות הנוכחיות שלו מאשר עם אוזניות אחרות ולשמוע עדיין ישירות מהמחשב. במיוחד שאת המגבר הוא יכול להשיג בתקציב נמוך משמעותית מלהחליף אוזניות.
אחרי שיהיה לו מגבר, הוא יוכל להחליף גם אוזניות אם ירצה ועדיין יהיה לו מגבר נורמלי לחבר אליהן, כך שבכל מקרה הוא לא יזרוק שום דבר לפח.
shayzil - במקרה של ה fiio אין שום התקנה. יש כאלה שצריך להתקין דרייברים, אבל לא פה. אתה מחבר ל USB, והוא מזהה את זה כהתקן שמע, אתה בוחר אותו כברירת מחדל וזהו.
יש אותו גם מאמזון וכאלה, אבל טיפה יותר יקר
https://www.amazon.com/FiiO-E10K-Headph ... =fiio+e10k
אם שווה לך לשלם את ההפרש כדי לא לקנות מאלי אקספרס, סבבה. אני קניתי מאלי אקספרס ולא היו שום בעיות (חוץ מכמובן שזה לוקח כמעט חודש משלוח).
ברור שמגבר תמיד נחמד שיהיה אבל לK619 יש בעיית הנחתה רצינית של כ-25db בגבוהים, לפי המדידה של IF:
http://www.innerfidelity.com/images/AKGK619.pdf
ולכן הן מאוד לא מתאימות למי שיש לו בעיית שמיעה, שמתבטאות בדר"כ בתחום הזה בעיקר. הMSR7 הן בדיוק ההפך והטרבל שלהן מאוד בריא וגם הן סופר נצילות. כשחיברתי אותן לסוני z3c, שיש לו יציאת אוזניות חלשה, מיד לאחר הDT1350 שלי, כמעט קיבלתי צלצולים באוזניים. לכן, זה כמו לקחת הK619 ולהגביר אותן 20db בערך בגבוהים, ואם כל 3 dB זה הכפלה של של הכוח של המגבר, זה שווה ערך להגברה של X6 בערך.
http://www.innerfidelity.com/images/AKGK619.pdf
ולכן הן מאוד לא מתאימות למי שיש לו בעיית שמיעה, שמתבטאות בדר"כ בתחום הזה בעיקר. הMSR7 הן בדיוק ההפך והטרבל שלהן מאוד בריא וגם הן סופר נצילות. כשחיברתי אותן לסוני z3c, שיש לו יציאת אוזניות חלשה, מיד לאחר הDT1350 שלי, כמעט קיבלתי צלצולים באוזניים. לכן, זה כמו לקחת הK619 ולהגביר אותן 20db בערך בגבוהים, ואם כל 3 dB זה הכפלה של של הכוח של המגבר, זה שווה ערך להגברה של X6 בערך.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

אבל לא ברור אם הבעיה של הבחור רק בגבוהים. אוזניות אחרות יתנו לו אולי גבוהים יותר חזקים אבל לא יעזרו לו בתדרים אחרים?
מגבר יתן לו הגברה אחידה לכל רוחב התדרים. הוא יכול גם לסדר את עניין הגבוהים בעזרת אקולייזר ברגע שתהיה לו הגברה מספיק חזקה across the range.
הכי טוב אם היה לו איך להתנסות קצת במגבר או באוזניות אחרות.
מגבר יתן לו הגברה אחידה לכל רוחב התדרים. הוא יכול גם לסדר את עניין הגבוהים בעזרת אקולייזר ברגע שתהיה לו הגברה מספיק חזקה across the range.
הכי טוב אם היה לו איך להתנסות קצת במגבר או באוזניות אחרות.
·אני מהאזור אבל די בעייתי מבחינת שעות.psibeast כתב:מאיפה אתה בארץ? אם אתה יכול להגיע לחיפה אני יכול לתת לך להתנסות ולראות....
אשאל משהו אחר - אם אקנה את המגבר שהמלצת FiiO E10K האם בעתיד הוא יתאים לי גם לאוזניות אחרות?
נניח לדוגמא שאחליט בעתיד כן לקנות את ה- MSR7.
כי נראה אתחיל בקטנה קודם כל מגבר ואולי אחרי זה אוזניות אחרות.
או שיש מגבר אחר שאתה ממליץ שיהיה יותר טוב לכל האזוניות?
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
סליחה על ההתפרצות לפוסט, אבל המגבר המדובר יכול לעניין גם אותי.
לרב אני שומע בעבודה את המוסיקה דרך יוטיוב, או דרך הסלולר מקבצי MP3.
אני יודע שאיכות הקובץ (MP3) מאוד נמוכה.
האם שימוש במגבר המדובר תשפר את האיכות ? או שזה רלוונטי לקבצים באיכות גבוהה יותר ,דוגמת flac ודומיו ?
לרב אני שומע בעבודה את המוסיקה דרך יוטיוב, או דרך הסלולר מקבצי MP3.
אני יודע שאיכות הקובץ (MP3) מאוד נמוכה.
האם שימוש במגבר המדובר תשפר את האיכות ? או שזה רלוונטי לקבצים באיכות גבוהה יותר ,דוגמת flac ודומיו ?
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

mp3 זה רק הפורמט, אתה יכול לעשות איכויות שונות תחת אותו פורמט. כשאני שומע mp3 איכותי או flac קשה לי להרגיש בהבדל.
בכל מקרה, ההבדל הגדול הוא בין להשתמש ב DAC/AMP של המחשב, לאחד חיצוני. שם זה הבדל של יום ולילה. הרכיבים של האודיו במחשב נמצאים בסביבה מאוד רועשת מבחינה אלקטרונית, ובדרך כלל הרכיבים גם לא באיכות גבוהה במיוחד. רוב הסיכויים שזה ישפר לך משמעותית את האיכות.
בכל מקרה, ההבדל הגדול הוא בין להשתמש ב DAC/AMP של המחשב, לאחד חיצוני. שם זה הבדל של יום ולילה. הרכיבים של האודיו במחשב נמצאים בסביבה מאוד רועשת מבחינה אלקטרונית, ובדרך כלל הרכיבים גם לא באיכות גבוהה במיוחד. רוב הסיכויים שזה ישפר לך משמעותית את האיכות.