מנסה לדעת מה ההבדל בין אודיו ווידאו וינטאג'?
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
שלום לכולם, קודם כל השאלה שלי קצת מוזרה האמת אבל רציתי לשאול אולי מישהו פה יודע למה יש כל-כך הרבה ביקוש לסטריאו וינטאג' (מיקרופונים ישנים, מכונות סלילים, מיקסרים ומגברים) ואילו לוידאו וינטאג' אין כלל ביקוש ואני מתכוון בעיקר לכל מצלמות הוידאו השפופרתיות (Ortichon, vidicon), מסכי CRT משנות ה-70 ואידך, כמובן מטריצות לניתוב תמונה ומכשירי הקלטה מגנטיים אנלוגיים כמו Betamax ו-S-VHS, במה זה שונה מאודיו ישן הלא כולם שפופרתיים וכולם נוצרו באותן תקופות זמן, אז במה בעצם מתבטא השוני ביניהם?
למי שיש עוד אמצאי איכסון מסוג ווידאו-קסט אז בטח יהיה לו איזה נגן כדי להריץ את המדיה שלו או שהוא ירצה להשיג אחד.
אני רואה את זה מנקודת מבט:
- אמצאי איכסון של הסרט המגנטי.
- מהפכת ה DVD, חלק ניקר מהסרטים המירו ל DVD גם ישנים מאוד
-איכות התצוגה של היום מגשרת על כל טכנולוגיית העבר והביקוש כנראה על המסך הקטן והתכנים בו עדיין נשאר זהה כמו בעבר במובן מסויים
-כנראה שמה שהיה פעם כבר לא יוצר עניין אצל המשתמשים
דיברתי פעם עם מישהו שקנה איזה סרט הקרנה מקורי (גלגל) של סופרמאן-3
דרך אגב, 15 שנה אחורה, המוכרת בחנות צילום שפתחה לי את הפילם, הייתה מוכנה להשבע שאין יותר טוב מהאיכות של הפילים, הייתה לי אז מצלמה ב 3000ש"ח של MINULTA של 2MPX
לא מצאתי סירטון מקצועי בתכום, אבל מצלמות פילם עדיין פופולריות וגם הפיתוח שלהן (אם עוד יש) הפך למהיר יותר וזול יותר
[img2=1280x720]http://eskipaper.com/images/pentax-k1000-6.jpg[/img2]
אני עייף ואני מתקשה למצוא מילים להרחיב את ההודעה בגלל השעה, אז אני מקווה שמיציתי את הרעיון שאני חושב עליו
אתה רוצה לקבל גם תשובה למה מוצרי אאודיו ווינטג' וישנים עדיין רלנוונטיים להרבה אנשים?
אני רואה את זה מנקודת מבט:
- אמצאי איכסון של הסרט המגנטי.
- מהפכת ה DVD, חלק ניקר מהסרטים המירו ל DVD גם ישנים מאוד
-איכות התצוגה של היום מגשרת על כל טכנולוגיית העבר והביקוש כנראה על המסך הקטן והתכנים בו עדיין נשאר זהה כמו בעבר במובן מסויים
-כנראה שמה שהיה פעם כבר לא יוצר עניין אצל המשתמשים
דיברתי פעם עם מישהו שקנה איזה סרט הקרנה מקורי (גלגל) של סופרמאן-3
דרך אגב, 15 שנה אחורה, המוכרת בחנות צילום שפתחה לי את הפילם, הייתה מוכנה להשבע שאין יותר טוב מהאיכות של הפילים, הייתה לי אז מצלמה ב 3000ש"ח של MINULTA של 2MPX
לא מצאתי סירטון מקצועי בתכום, אבל מצלמות פילם עדיין פופולריות וגם הפיתוח שלהן (אם עוד יש) הפך למהיר יותר וזול יותר
[img2=1280x720]http://eskipaper.com/images/pentax-k1000-6.jpg[/img2]
אני עייף ואני מתקשה למצוא מילים להרחיב את ההודעה בגלל השעה, אז אני מקווה שמיציתי את הרעיון שאני חושב עליו
אתה רוצה לקבל גם תשובה למה מוצרי אאודיו ווינטג' וישנים עדיין רלנוונטיים להרבה אנשים?
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
אקדים ואציין שאני כותב פה את דעתי וסביר להניח שאנשים אחרים מחזיקים בדיעות שונות ולא פחות תקפות מזו שלי.הצדיק כתב:במה בעצם מתבטא השוני...
לדעתי ההבדל מתבטא בזה שבתקופות המדוברות היתה פריחה של חברות אודיו שהתחרו ביניהן מי יכולה לייצר מוצר יותר טוב שיחזיק יותר זמן ויהיה הכי מבריק מבחינה הנדסית. הגבהים שהגיעו אליהם בתקופה הזו עדיין עולים כסף טוב מאוד היום. לצורך העניין, בהרבה מאוד מקרים עדיף לקנות רסיבר וינטאג' 8080 של סנסוי משנות ה70 מאשר מגבר חדש ב5,000 שקל תוצרת חברה מודרנית כזו או אחרת.
לקריאה נוספת (מאמר מרשים מאוד): http://www.hometheater.co.il/vp1632179#1632179
לעומת זאת, וידאו משנות ה70 או ה80 לא נותן כלום יחסית למה שיש היום. אני לא מכיר שום יתרון למצלמות וידאו VHS של שנות השמונים על פני מצלמות הטלפונים הסלולארים מהשנים האחרונות נגיד.
או במילים אחרות, באודיו וינטאג' יש עדיין Value For Money, לפעמים רציני מאוד ובוידאו וינטאג' אין.
- grafitis
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1379
- נתן תודות: 61 פעמים
- קיבל תודות: 235 פעמים
אני לא חושב שקיים עוד תחום שבו הקדמה הטכנולוגית לא הביאה לתוצאה טובה יותר בתוצאה הסופית.
מגבר מובחר, או רמקולים מובחרים בני 30-40 שנה מתמודדים כשוים מול ציוד חדש ומודרני באותה רמת מחיר.
אי אפשר לחשוב על השוואה כזו בתעשית הרכב או הטלפוניה לדוגמה.
זו המשמעות של המושג וינטאג' במלוא מובן המילה.
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

תודה רבה לכל העונים
זה מאוד מעניין אבל לא הבנתי עוד משהו ואיך זה שהיום בתקופה שלנו כשהוינטאג' מאוד מבוקש להקות חדשות מוציאות אלבומים שלמים על ויניל (ראו לדוגמה את האחרון של פורטיס שהוקלט כולו על טייפ 2 אינץ' והודפס על ויניל) ואילו בתחום הוידאו רוב אולפני הסרטים הגדולים לא משווקות סרטים בפורמט VHS, אני יכול להבין שהאיכות של הוידאו ה-״וינאטג'״ הרבה פחות טובה אבל אני יכול להסכים שמבחינת איכות הסאונד תקליט ישן תמיד ישמע הרבה יותר טוב מאיזה מינידיסק רקורדר,
עוד משהו שלא הבנתי זה שצפיה בקובץ וידאו לדוגמה בפורמט הקלטה דיגיטלי כמו AVCHD תתן איכות הרבה יותר טובה מלצפות בתכניות טלוויזיה משנות ה-60 שהוקלטו על וידאו רקורדר כמו לדוגמה אמפקס 1 אינץ' הלא שניהם וינטאג'
עוד משהו שלא הבנתי זה שצפיה בקובץ וידאו לדוגמה בפורמט הקלטה דיגיטלי כמו AVCHD תתן איכות הרבה יותר טובה מלצפות בתכניות טלוויזיה משנות ה-60 שהוקלטו על וידאו רקורדר כמו לדוגמה אמפקס 1 אינץ' הלא שניהם וינטאג'
ש: כמה סאונדמנים צריך כדי להחילף נורה?
ת: אף אחד, הם לא תאורנים.
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

@legopart
עם זה אני מאוד מסכים אני ממש מת על הפילם כי היתרון בפילם הוא שהוא ללא פיקסלים ולדוגמה פילם 35 קולנועי ניתן להגדלה עד לרזולוצית 8K! בדיגיטלי מספיק שתקח תמונה של 5D mk iv ותגדיל 12X והכל יצא מפוקסל.
דרך אגב זו הסיבה שבשנות ה-80 וה-90 הרבה הפקות של סדרות טלוויזיה אמריקניות צולמו על פילם 35 מ״מ והועברו אחר כך לקלטות שמהן התכנית שודרה, בקולנוע אפילו בימינו אנו עדיין מצלמים את רוב הסרטים על פילם 35 ו-16 בציוד של panavision ועדשות zeiss.
אם נחזור לתחום הסטילס אני יכול להעיד על עצמי שאני מצלם רק בפילם שחור לבן ונוסע עד תל אביב לפתח את הנגטיבים, הרבה צלמים חובבים חזרו ב-10 שנים האחרונות למרות כל המהפכה הדיגיטלית לצלם בפילם (אני אחד מהם
) והסיבה ברורה אולי הפיתוח וההדפסה עולים קצת יותר כסף אבל על איכות לא מתפשרים חברים!
עם זה אני מאוד מסכים אני ממש מת על הפילם כי היתרון בפילם הוא שהוא ללא פיקסלים ולדוגמה פילם 35 קולנועי ניתן להגדלה עד לרזולוצית 8K! בדיגיטלי מספיק שתקח תמונה של 5D mk iv ותגדיל 12X והכל יצא מפוקסל.
דרך אגב זו הסיבה שבשנות ה-80 וה-90 הרבה הפקות של סדרות טלוויזיה אמריקניות צולמו על פילם 35 מ״מ והועברו אחר כך לקלטות שמהן התכנית שודרה, בקולנוע אפילו בימינו אנו עדיין מצלמים את רוב הסרטים על פילם 35 ו-16 בציוד של panavision ועדשות zeiss.
אם נחזור לתחום הסטילס אני יכול להעיד על עצמי שאני מצלם רק בפילם שחור לבן ונוסע עד תל אביב לפתח את הנגטיבים, הרבה צלמים חובבים חזרו ב-10 שנים האחרונות למרות כל המהפכה הדיגיטלית לצלם בפילם (אני אחד מהם
אני זוכר שבנעוריי הייתי מפתח גם את הנגטיבים לבד, צריך לעבוד ''על עיוור'' אבל זה עובדהצדיק כתב: אם נחזור לתחום הסטילס אני יכול להעיד על עצמי שאני מצלם רק בפילם שחור לבן ונוסע עד תל אביב לפתח את הנגטיבים, הרבה צלמים חובבים חזרו ב-10 שנים האחרונות למרות כל המהפכה הדיגיטלית לצלם בפילם (אני אחד מהם) והסיבה ברורה אולי הפיתוח וההדפסה עולים קצת יותר כסף אבל על איכות לא מתפשרים חברים!
...
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

·raniburg כתב:אני זוכר שבנעוריי הייתי מפתח גם את הנגטיבים לבד, צריך לעבוד ''על עיוור'' אבל זה עובד.........
אני גם פעם רציתי לעשות את זה אבל זה להתעסק עם כל מיני חומרים רעילים וזה באמת כמו שאמרת לעשות על עיוור ואם קורית איזו פאשלה והכל נשרף לך אז אין ממש הרבה מה לעשות, אני תמיד מפתח במעבדה השכונתית שלנו 40 שקל לפיתוח מהיר וזה יוצא דלוקס אחר כך כמובן אני סורק הכל באיכות גבוהה ועובר על הכל בלייטרום אם צריך קצת קולור קורקשיין אבל בדרך כלל לא כי לפילם יש פרופיל צבע שייחודי רק לו, אני משתמש בפילמים פגי תוקף של אגפא וקודאק ויום לפני הפיתוח אני שם אותם למשך לילה שלם במקרר כדי שהצבעים יתחדדו וגם כדי לתת לפילם לנוח.
אני אישית חיי בתפיסת עולם ש: "אין כזה מובן התפתחות טכנולוגית ברמה ניכרת בעולם"
לדעתי, ברוב המקרים האנושות במקום לפתח את הטכנולוגייה שהיא המציאה, פשוט גילתה סוג של טכנולוגייה חדשה או עולם חדש (אולי לרמתו נותן ביצועים יותר טובים בלי מעמץ ועם יתרונות מול הטכנולוגייה של פעם)
אבל הרבה טכנולוגיות מהעבר ננטשו והפסיקו לשכלל אותן, בטענה שעברו לקידמה.
הקטע עם העידן הדיגיטלי והטרנזיסטורים ביחס לטכנולוגיות הקודמות, זה לא עניין של פיתוח טכנולוגי של פיתוח טכנולוגיות העבר כדי לשדרג אותן. אלא מדובר כאן על טכנולוגיות ודרכי עבודה חדשות לגמרי.
ואני אקצין: MP3 מול פטיפון, מצלמה דיגיטלית מול מצלמת פילם, טרנזיסטורים מול מנורות (למרות שפה יכולים להיות מחלוקות כי עדיין מדובר על טכנולוגייה חשמלית, שמדובר כולה על שינוי בסכמות החשמל והעבודה היא "אותה עבודה")
ווינטג' זה עולם מדהים, של מגוון טכנולוגיות מכל הגוונים והצורות.
ולא בהכרך מדובר על מוצרים ישנים וזולים שנתנו ביצועים נמוכים, אלא יותר לכיוון המוצרים הממוצעים עד למקצועיים שנתנו ביצועים מרשימים ובלתי נשכחים
לדעתי, ברוב המקרים האנושות במקום לפתח את הטכנולוגייה שהיא המציאה, פשוט גילתה סוג של טכנולוגייה חדשה או עולם חדש (אולי לרמתו נותן ביצועים יותר טובים בלי מעמץ ועם יתרונות מול הטכנולוגייה של פעם)
הקטע עם העידן הדיגיטלי והטרנזיסטורים ביחס לטכנולוגיות הקודמות, זה לא עניין של פיתוח טכנולוגי של פיתוח טכנולוגיות העבר כדי לשדרג אותן. אלא מדובר כאן על טכנולוגיות ודרכי עבודה חדשות לגמרי.
ואני אקצין: MP3 מול פטיפון, מצלמה דיגיטלית מול מצלמת פילם, טרנזיסטורים מול מנורות (למרות שפה יכולים להיות מחלוקות כי עדיין מדובר על טכנולוגייה חשמלית, שמדובר כולה על שינוי בסכמות החשמל והעבודה היא "אותה עבודה")
ולא בהכרך מדובר על מוצרים ישנים וזולים שנתנו ביצועים נמוכים, אלא יותר לכיוון המוצרים הממוצעים עד למקצועיים שנתנו ביצועים מרשימים ובלתי נשכחים
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
אני קורא ולא מאמין.legopart כתב:אני אישית חיי בתפיסת עולם ש: "אין כזה מובן התפתחות טכנולוגית ברמה ניכרת בעולם"
ולא בהכרך מדובר על מוצרים ישנים וזולים שנתנו ביצועים נמוכים, אלא יותר לכיוון המוצרים הממוצעים עד למקצועיים שנתנו ביצועים מרשימים ובלתי נשכחים...
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

·legopart כתב:אני אישית חיי בתפיסת עולם ש: "אין כזה מובן התפתחות טכנולוגית ברמה ניכרת בעולם"
ולא בהכרך מדובר על מוצרים ישנים וזולים שנתנו ביצועים נמוכים, אלא יותר לכיוון המוצרים הממוצעים עד למקצועיים שנתנו ביצועים מרשימים ובלתי נשכחים...
וואלה תכלס זה נכון אבל לפעמים הרבה אנשים מוצאים את הטכנולוגיות המיושנות כפחות מועילות, לדוגמה אני בתור צלם חובב אעדיף להשתמש במצלמת XDCAM דיגיטלית ולא במיני DV שצריך לקנות עוד קלטות ואחר כך לדגום למחשב ולעשות המרות וקידודים ואת זה אני אומר בתור אחד שמעריץ טכנולוגיה ישנה ושבבעלותי מגוון מכשירי VTR מבטאקם עד יומטיק ואפילו 8 VHSים שכולם (טפו טפו) במצב עובד, אז אני יכול להבין למה אתה אומר את זה אבל הטכנולוגיה הישנה מצריכה עלויות כספיות יותר גבוהות ושיטות מיושנות כמו לדגום למחשב ולקנות קלטות במקום להקליט על כרטיס זיכרון שגם מקליט באיכות הרבה יותר גבוהה וגם רב פעמי וגם הרבה יותר קטן וקומפקטי מקלטות ואת זה אני אומר בתור חולה וינטאג' שלא תבינו לא נכון!
במקרה נכנסתי לשרשור הזה דרך הדף הראשי , קראתי וחטפתי בחילה.
לומר לבן אדם שמנסה לעזור (אולי אפילו אם טועה) "לך מכאן , לא רוצים לקרוא את השטויות שלך"?
אתם אמיתיים? מדובר ברוע צרוף , ואין עין שלא תתקומם למקרא הדברים ,למעט זו שלכם מסתבר.
מה זה כל הלגלוג הזה , אתם חבורה של תלמידות יסודי ? נוח לכם לפגוע ברגשות של אנשים? או שמא נסתר הדבר מעיניכם? זה שכתב את הגועל הזה , לגו פגע בך אישית , אתה מכיר אותו בכלל? הוא זרק לך אבן על החלון , שרט לך את האוטו , לקח לך את האישה?
מה זה , פורום סגור לחברים בלבד? לכל אחד יש זכות לכתוב , ולא ראיתי את האיש עובר על החוקים . זכותו להביע דעתו גם אם מדובר בהתלמדות או בהגיגים (ומה לעזאזל זה משנה בכלל! אתם עוד מנסים לנתח את כתיבתו כאילו חייב לכם משהו), מבלי שזה יעורר לעג ודחייה . גם ככה הפורום מת בזמן האחרון מאז שהאביר איננו , יש לברך על כל אחד שרושם פה , אם לא נאה לכם תפתחו קבוצת פייסבוק סגורה או משהו כזה ותתדיינו שם .
אני לא מכיר את לגו , גם לא את הצדיק , לא יודע אם זה אותו אחד ואפילו אם כן כנראה פתח יוזר נוסף רק כדי לא להמשיך למשוך אש עם הקודם .
לא נראה לי שזה טרול , מצטער . דעות שונות וסגנון שונה לא מצדיקות סטיגמות וחריצת דין . כנראה הוא לא מבין כמוכם , אז מה? אני מבטיח לכם שאם אני הייתי מנסה לשטוח פה את "הגיגיי" זה כנראה היה יוצא יותר טיפשי , ולכן מן הסתם אני לא עושה זאת , אבל אם כן הייתי רק רוצה לראות מישהו שיחרוץ לשונו כנגדי עם התבטאויות כאלה וינסה לשלול ממני את הזכות .
אפשר להסביר בסבלנות , בסלחנות גם . אפשר לומר בפרטי "חבר , אתה טועה ומטעה , תתייעץ איתנו לפני שתתן פה תגובות להדיוטות/חדשים בתחום" . אפשר גם להתעלם . זה קל , רק צריך לרסן את בלוטת השחצנות והלעג . זה לא יעשה אתכם אנשים פחות טובים . האיש מנסה , משתדל להשתתף , מעורר דיונים , מנסה לייעץ , מה הרווח שלו לקלקל לכם? הכי מייאש זה לראות את שורת הבעות התודה להן זוכה כל אחד מהחברים הנכבדים פה בכל השתלחות והתלהמות.
השרשור הזה מהווה אות קלון לאתר כולו ולא רק לפורום . בזמנים קשים כמו אלו , בהם כל אחד לאחד זאב וכולם גם יחד נאנקים תחת עול החיים פה , אתם ממש לא תורמים עם התגובות האלה.
בושה.
לומר לבן אדם שמנסה לעזור (אולי אפילו אם טועה) "לך מכאן , לא רוצים לקרוא את השטויות שלך"?
אתם אמיתיים? מדובר ברוע צרוף , ואין עין שלא תתקומם למקרא הדברים ,למעט זו שלכם מסתבר.
מה זה כל הלגלוג הזה , אתם חבורה של תלמידות יסודי ? נוח לכם לפגוע ברגשות של אנשים? או שמא נסתר הדבר מעיניכם? זה שכתב את הגועל הזה , לגו פגע בך אישית , אתה מכיר אותו בכלל? הוא זרק לך אבן על החלון , שרט לך את האוטו , לקח לך את האישה?
מה זה , פורום סגור לחברים בלבד? לכל אחד יש זכות לכתוב , ולא ראיתי את האיש עובר על החוקים . זכותו להביע דעתו גם אם מדובר בהתלמדות או בהגיגים (ומה לעזאזל זה משנה בכלל! אתם עוד מנסים לנתח את כתיבתו כאילו חייב לכם משהו), מבלי שזה יעורר לעג ודחייה . גם ככה הפורום מת בזמן האחרון מאז שהאביר איננו , יש לברך על כל אחד שרושם פה , אם לא נאה לכם תפתחו קבוצת פייסבוק סגורה או משהו כזה ותתדיינו שם .
אני לא מכיר את לגו , גם לא את הצדיק , לא יודע אם זה אותו אחד ואפילו אם כן כנראה פתח יוזר נוסף רק כדי לא להמשיך למשוך אש עם הקודם .
לא נראה לי שזה טרול , מצטער . דעות שונות וסגנון שונה לא מצדיקות סטיגמות וחריצת דין . כנראה הוא לא מבין כמוכם , אז מה? אני מבטיח לכם שאם אני הייתי מנסה לשטוח פה את "הגיגיי" זה כנראה היה יוצא יותר טיפשי , ולכן מן הסתם אני לא עושה זאת , אבל אם כן הייתי רק רוצה לראות מישהו שיחרוץ לשונו כנגדי עם התבטאויות כאלה וינסה לשלול ממני את הזכות .
אפשר להסביר בסבלנות , בסלחנות גם . אפשר לומר בפרטי "חבר , אתה טועה ומטעה , תתייעץ איתנו לפני שתתן פה תגובות להדיוטות/חדשים בתחום" . אפשר גם להתעלם . זה קל , רק צריך לרסן את בלוטת השחצנות והלעג . זה לא יעשה אתכם אנשים פחות טובים . האיש מנסה , משתדל להשתתף , מעורר דיונים , מנסה לייעץ , מה הרווח שלו לקלקל לכם? הכי מייאש זה לראות את שורת הבעות התודה להן זוכה כל אחד מהחברים הנכבדים פה בכל השתלחות והתלהמות.
השרשור הזה מהווה אות קלון לאתר כולו ולא רק לפורום . בזמנים קשים כמו אלו , בהם כל אחד לאחד זאב וכולם גם יחד נאנקים תחת עול החיים פה , אתם ממש לא תורמים עם התגובות האלה.
בושה.
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

תגידו לי למה אתם קובעים עובדות לא נכונות אני כולה הצטרפתי לפני חודש אני באמת משתוקק ללמוד על סאונד ווידאו אנלוגי לא חסר לי גם ציוד שאפשר לראות בו כאספנות (אם תרצי אפרט עליו אחר כך) אבל למה ישר להאשים בנאדם שבא במטרה ללמוד מאנשים אחרים ולחלוק את המידע שלו? תדעו לכם שאני מאוכזב מהיחס העוין הזה ואם אתם רוצים אתם מוזמנים לחזור לנושא,
תודה ויום נעים
תודה ויום נעים
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
אין לי כוונה להיכנס להתנהלות הלא ראויה בינכם אלא להביע את דעתי בנושא שלשמו נפתח השירשור.
דבריי הבאים הם דעתי האישית בלבד בין אם תקבלו או לא (אני יודע שלפעמים אנשים הופכים לאמוציונליים בכל מה שקשור באודיו) ואין לי כוונה להיכנס לוויכוחים אם מה שאני חושב נכון או לא.
הילת האודיו וינטאז' נוצרה עקב התרפקות של אנשים על נוסטלגיה ורומנטיקה של ציוד מהעבר שאני יכול להבין (לא יודע מה טווח הגילאים של אספניי הוינטאז' פה בפורום), המגברים הכסופים והכבדים מדופניי העץ, הרסיברים הבומבסטיים עם מחוגיי ה-VU האנלוגיים המוארים שקופצים בקצב המוזיקה...פחות או יותר, מגבריי השפורפרות השמנמנים המפיצים צבע כתום חם (תרתי משמע) עם סאונד חם ומלטף (עקב עיוות הרמוני), פטיפונים מסובביי תקליטים ותווית ה-LABEL שבמרכז התקליט מסתובבת ואתה מנסה לקרוא מה כתוב תוך כדי(אחח אני מקבל צמרמורת רק מלחשוב על השנייה שהמחט יורדת על התקליט ואז מתחילים להשמע פיצפוצים קטנים לפניי שהמוזיקה מתחילה להתנגן), טייפים קסטות אופקיים עם מחוגים אנלוגים (מי בכלל שמע אז על DOLBY B או C, בטח ובטח שלא על ה-HX PRO) רמקולים גדולים עם וופרים של 12 אינטש מקרטון והסאונד האנלוגי שכל אילו מפיקים.
למרות הרסיבר FISHER, טייפ MARANTZ ופטיפון CEC עם רמקולים בהמתיים של BECKER שהיו לי בעבר אני יכול לומר בלב שלם, לא, אני לא מתגעגע...אולי לפטיפון (אבל למי יש כח לקום ולהפוך צד כל פעם
).
אני יכול להבין ולהסכים עם חובבי מגבריי השפורפרות והפטיפון שאכן מתקבל צליל "אנלוגי" והוא שונה מזה "הדיגיטלי", אבל פה זה מסתיים .
אני כן מתרפק על הזיכרון של הקטלוג הראשון של ONKYO שראיתי והריר שנזל לי על דגמיי ה-INTEGRA וה-GRAND INTEGRA (טוב אולי לא ממש וינטאז'), ואכן הזיכרונות מתוקים...ולשם הם שייכים, לעבר.
אני חושב שמבחינת רמקולים, הגברה, אלקטרוניקה והבנה באקוסטיקה הוינטאז' נשאר רחוק מאחור וטוב שכך, היום ציוד ההקלטות "שומע" ומקליט הרבה יותר טוב מבעבר ולכן גם למערכת השיחזור (מערכת הסטריאו שלנו) צריכה להיות היכולת לשחזר כמה שיותר ובצורה נאמנה מהמקור.
ציוד וידאו וצילום נשאר מאחור ונשכח מלבד לאספנות כי כניראה הוא היה ממש קקה( כמה אנשים פה יודעים בכלל מה זה וידאו BETA
), ואני ממש לא מתגעגע לטלויזיית ה- PILOT וה-GRUNDIG (מקוריות, לא הזבל של הסופרמרקטים) שהייתה לנו בבית עם השלט המצפצף (אולטרהסוני,לא ה-IR ההייטקי של היום) והוידאו NATIONAL (לפני שחברו ל- PANASONIC)בעל שלט חוטי עם 5 מטר כבל ו"דלת" הקסטה שקופצת כלפיי מעלה.
למרות שאני מאמין שגם לוידאו וינטאג' (בטוח לצילום יש) יש קהל מעריצים אך הוא לא עושה הדים כמו חובבי האודיו או שאנחנו פשוט לא מכירים את התחום.
כל המצתרפים החדשים לתחום הוינטאז' פשוט ניכנסים ו"זורמים" עם הטרנד, וזה מה שזה, טרנד.
דבריי הבאים הם דעתי האישית בלבד בין אם תקבלו או לא (אני יודע שלפעמים אנשים הופכים לאמוציונליים בכל מה שקשור באודיו) ואין לי כוונה להיכנס לוויכוחים אם מה שאני חושב נכון או לא.
הילת האודיו וינטאז' נוצרה עקב התרפקות של אנשים על נוסטלגיה ורומנטיקה של ציוד מהעבר שאני יכול להבין (לא יודע מה טווח הגילאים של אספניי הוינטאז' פה בפורום), המגברים הכסופים והכבדים מדופניי העץ, הרסיברים הבומבסטיים עם מחוגיי ה-VU האנלוגיים המוארים שקופצים בקצב המוזיקה...פחות או יותר, מגבריי השפורפרות השמנמנים המפיצים צבע כתום חם (תרתי משמע) עם סאונד חם ומלטף (עקב עיוות הרמוני), פטיפונים מסובביי תקליטים ותווית ה-LABEL שבמרכז התקליט מסתובבת ואתה מנסה לקרוא מה כתוב תוך כדי(אחח אני מקבל צמרמורת רק מלחשוב על השנייה שהמחט יורדת על התקליט ואז מתחילים להשמע פיצפוצים קטנים לפניי שהמוזיקה מתחילה להתנגן), טייפים קסטות אופקיים עם מחוגים אנלוגים (מי בכלל שמע אז על DOLBY B או C, בטח ובטח שלא על ה-HX PRO) רמקולים גדולים עם וופרים של 12 אינטש מקרטון והסאונד האנלוגי שכל אילו מפיקים.
למרות הרסיבר FISHER, טייפ MARANTZ ופטיפון CEC עם רמקולים בהמתיים של BECKER שהיו לי בעבר אני יכול לומר בלב שלם, לא, אני לא מתגעגע...אולי לפטיפון (אבל למי יש כח לקום ולהפוך צד כל פעם
אני יכול להבין ולהסכים עם חובבי מגבריי השפורפרות והפטיפון שאכן מתקבל צליל "אנלוגי" והוא שונה מזה "הדיגיטלי", אבל פה זה מסתיים .
אני כן מתרפק על הזיכרון של הקטלוג הראשון של ONKYO שראיתי והריר שנזל לי על דגמיי ה-INTEGRA וה-GRAND INTEGRA (טוב אולי לא ממש וינטאז'), ואכן הזיכרונות מתוקים...ולשם הם שייכים, לעבר.
אני חושב שמבחינת רמקולים, הגברה, אלקטרוניקה והבנה באקוסטיקה הוינטאז' נשאר רחוק מאחור וטוב שכך, היום ציוד ההקלטות "שומע" ומקליט הרבה יותר טוב מבעבר ולכן גם למערכת השיחזור (מערכת הסטריאו שלנו) צריכה להיות היכולת לשחזר כמה שיותר ובצורה נאמנה מהמקור.
ציוד וידאו וצילום נשאר מאחור ונשכח מלבד לאספנות כי כניראה הוא היה ממש קקה( כמה אנשים פה יודעים בכלל מה זה וידאו BETA
למרות שאני מאמין שגם לוידאו וינטאג' (בטוח לצילום יש) יש קהל מעריצים אך הוא לא עושה הדים כמו חובבי האודיו או שאנחנו פשוט לא מכירים את התחום.
כל המצתרפים החדשים לתחום הוינטאז' פשוט ניכנסים ו"זורמים" עם הטרנד, וזה מה שזה, טרנד.
You pay peanuts, you get monkeys
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

·freerider כתב:אין לי כוונה להיכנס להתנהלות הלא ראויה בינכם אלא להביע את דעתי בנושא שלשמו נפתח השירשור.
למרות הרסיבר FISHER, טייפ MARANTZ ופטיפון CEC עם רמקולים בהמתיים של BECKER שהיו לי בעבר אני יכול לומר בלב שלם, לא, אני לא מתגעגע...אולי לפטיפון (אבל למי יש כח לקום ולהפוך צד כל פעם).
ציוד וידאו וצילום נשאר מאחור ונשכח מלבד לאספנות כי כניראה הוא היה ממש קקה( כמה אנשים פה יודעים בכלל מה זה וידאו BETA), ואני ממש לא מתגעגע לטלויזיית ה- PILOT וה-GRUNDIG (מקוריות, לא הזבל של הסופרמרקטים) שהייתה לנו בבית עם השלט המצפצף (אולטרהסוני,לא ה-IR ההייטקי של היום) והוידאו NATIONAL (לפני שחברו ל- PANASONIC)בעל שלט חוטי עם 5 מטר כבל ו"דלת" הקסטה שקופצת כלפיי מעלה.
כל המצתרפים החדשים לתחום הוינטאז' פשוט ניכנסים ו"זורמים" עם הטרנד, וזה מה שזה, טרנד....
אוי אוי אוי BETACAM SP! הזכרת לי נשכחות ואיזה פורמט זה היה קלטות ענקיות שלא לדבר על הטייפ המפלצתי, דרך אגב זכור לי עוד פורמט שהיה מעין גרסה ראשונית של הבטא בשם יומטיק (U-MATIC) קלטות 3/4 אינץ' משנות השישים-שבעים ודרך אגב המכשירים האלו הקליטו סאונד באיכות שמתקרבת לטייפ סלילים והיו אנשים שהשתמשו בהם להקלטות אודיו בלבד, דרך אגב זה מזכיר לי שיום אחד נסעתי לחבר שלי שעבד ברוממה והייתה תכנית שהוקלטה באולפן נקדי מאיפה שהיום משדרים את מבט וכשהוא לקח אותי למעלה נכנסנו לחדר ה-VTRים וגיליתי שהערוץ הראשון עדיין משתמש ב-BETACAM לשידור והקלטה של תכניות וזה היה לפני כ-10 שנים או משהו כזה, הם השתמשו בציוד הזה עד המעבר ל-HD לפני כשלוש שנים בערך! הם אפילו לא שקלו לעבור כל כך מהר לטייפלס כדי לא להפסיד כסף על פיטורים של כוח אדם (טכנאים, מפעילים, עורכי cut-to-cut) שיודע לעבוד על קלטות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
חברים
ירדתם מהפסים. אם יש בעיות עם מישהו יש לדווח ולא להכנס בו ראש בראש.
תרגיעו!
Leogpart
להזכירך שאתה חזרת תחת אזהרה חמורה ועברת מאז כמה פעמים על חוקי הפורום. אם אנשים נכנסים בך ללא הצדקה יש לדווח ולא להספים את הפורום!!
ירדתם מהפסים. אם יש בעיות עם מישהו יש לדווח ולא להכנס בו ראש בראש.
תרגיעו!
Leogpart
להזכירך שאתה חזרת תחת אזהרה חמורה ועברת מאז כמה פעמים על חוקי הפורום. אם אנשים נכנסים בך ללא הצדקה יש לדווח ולא להספים את הפורום!!
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
עדיין יש ברשותי קלטות VHS שצילמתי עם פנסוניק M5, משם עברתי ל VHS-C, צילמתי ב S-VHS ול8 מ"מ, 8HI ול DV
בהשוואה לכל סמטרטפון עלוב היום, מדובר בזוועה.
אני יכול להתחבר לרעיון של אודיו וינטאג', אבל לוידאו אין בי נוסטלגיה.
לא לציוד ובטח לא לאיכות.
לא לציוד ובטח לא לאיכות.
-
הצדיק
-
- חבר שרק התחיל

·ahersko כתב:עדיין יש ברשותי קלטות VHS שצילמתי עם פנסוניק M5, משם עברתי ל VHS-C, צילמתי ב S-VHS ול8 מ"מ, 8HI ול DV
לא לציוד ובטח לא לאיכות....
ה-M5 הייתה דגם מאוד מתקדם בזמנו היא הייתה המצלמה הראשונה עם זום דיגיטלי, לאחר מכן נוצרו גם ה-M7 וה-M10 (אני מדבר על אמצע שנות ה-80 תחילת ה-90) באירופה דרך אגב הדגמים האלו שווקו תחת המותג Phillips וביפן כ-National.
אני צילמתי על 8 מ״מ עד לפני כחמש שנים מתי שקניתי מצלמת כתף חדשה גם פנסוניק
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
אני לא זוכר שהיה לה זום דיגיטאלי...
אכן המכשיר מותג תחת National ונרכש בשנת 1987 (עלה הון!!!)
ה M7 שהחליפה אותה לא הציגה שינוי שמעותי מלבד OSD בעינית ועיצוב שונה.
בכלל הVHS היה מוגבל ל288 שורות והיה פשרה מסחרית מול הבטא שהיה עדיף טכנית אבל נכשל מסחרית.
ה 8מ"מ ו ה VHS-C היו אותה הגברת בתצורה קומפקטית וה HI8 ו SVHS ניסו לשפר את האיכות אבל לא באופן דרסטי.
אכן המכשיר מותג תחת National ונרכש בשנת 1987 (עלה הון!!!)
ה M7 שהחליפה אותה לא הציגה שינוי שמעותי מלבד OSD בעינית ועיצוב שונה.
בכלל הVHS היה מוגבל ל288 שורות והיה פשרה מסחרית מול הבטא שהיה עדיף טכנית אבל נכשל מסחרית.
ה 8מ"מ ו ה VHS-C היו אותה הגברת בתצורה קומפקטית וה HI8 ו SVHS ניסו לשפר את האיכות אבל לא באופן דרסטי.