דייסה של סראונד מPC למקרן קול דרך TV בARC

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
pedelt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 46
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

מראש מתנצל אם אני לא מדייק במונחים

התחדשתי במקרן קול Yamaha ysp2500 לחדר.
הציוד הקיים: סמסונג JU6400, מחשב מודרני עם GTX970, ממיר YES HD, מסך DELL מחובר בDP, רמקולים למחשב שמחוברים לDAC שולחני בUSB.

הרעיון הוא שהמחשב מחובר גם לTV וגם למסך שלו, כנ"ל הסאונד שצריך לצאת בהתאם.

עד עכשיו החיבור היה פשוט, מחשב מחובר לDELL בDP ולTV בHDMI2 כאשר הוגדר שיקוף בין המסכים - למרות שזו לא הדרך הנכונה ביותר שכן הרזולוציות לא תואמות, אך היא הייתה הנוחה ביותר ליום יום.
במידה והייתי רוצה לצפות בתוכן 4K מהמחשב הייתי מנתק את הDELL ומגדיר באופן זמני את הTV על 4K@60-4:4:4, כאשר הסאונד כמובן רץ על הHDMI.

כעת עם מקרן הקול יש לי אפשרות שה HUB יהיה בTV או במקרן.
מבחינת YES אין שום הבדל כך שלא אתייחס.

מבחינת המחשב אני נתקל בבעיה,
כאשר הוא מחובר למקרן, המקרן לא מוכן לקבל 2560X1440 (שיקוף של הDELL) ב60HZ אלא רק עד 30. הוא כן מוכן לקבל זאת ב4K. מוזר. כמובן שאי אפשר לסבול זאת, כך שזה דורש הגדרה ב4K עם שיקוף לDELL וירידה באיכות (כמובן שהDELL הוא המסך הראשי לעבודה במחשב - והכיווץ רזולוציה בלתי נסבל) או הגדרה כשולחן עבודה מורחב עם בעיות הנוחות של זה.
מבחינת סאונד הכל עובר מצוין, dts-hd, dd true hd הכל רץ חלק.

כאשר הTV משמשת כHUB ומחוברת למקרן בARC הבלאגן הפוך.
אין שום בעיה בוידאו, אבל הסאונד שיורד בARC למקרן הוא סטריאו או logic2 ושאר הקומבינות המזויפות, או DD5.1 הישן. בsupported formats בווינדוס המסך מזוהה כ2.0 ותומך רק DD\DTS.

האם יש אפשרות להתחבר באופציה ב' (דרך ARC) ולהזרים סאונד באיכות גבוה? או האם יש דרך לאפשר 2560X1440 ב60HZ? או אולי יש לדעתכם דרך יותר נוחה לחבר את הכל?

תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”