שאלה לגבי מתאם רשת חשמל 500Mbps
אני מתלבט לגבי רכישת צמד מתאמי רשת חשמל לחיבור הטלוויזיה בסלון לרשת הביתית.
ראיתי את הדגם הבא:
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... A4010.html
האם מהירות של 500Mbps מספיקה עבור צפייה בסרטים וסדרות מהמחשב שלי דרך הרשת? בהינתן שאני צופה בתכנים ששוקלים די הרבה עם ביטרייט של כ- 16-50mbps. (כן אני יודע ש-500 זה יותר מהקצב של התכנים שאני צופה בהם, אבל עדיין אני מניח שזה נחשב למהירות המקסימלית שזה מאפשר, לא יודע איך זה עובד בפועל)
אולי זה יעבוד חלק דרך ווייפיי עם WiFi repeater dual band?
ואשמח למידע מאנשים עם ניסיון בזה אם זה שווה או לא, אם זה יכול לעשות בעיות בחשמל בבית ולדפוק מוצרי חשמל אחרים איכשהו או כל דבר שתוכלו לספר על זה לטוב או לרע...
תודה מראש לעוזרים
ראיתי את הדגם הבא:
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... A4010.html
האם מהירות של 500Mbps מספיקה עבור צפייה בסרטים וסדרות מהמחשב שלי דרך הרשת? בהינתן שאני צופה בתכנים ששוקלים די הרבה עם ביטרייט של כ- 16-50mbps. (כן אני יודע ש-500 זה יותר מהקצב של התכנים שאני צופה בהם, אבל עדיין אני מניח שזה נחשב למהירות המקסימלית שזה מאפשר, לא יודע איך זה עובד בפועל)
אולי זה יעבוד חלק דרך ווייפיי עם WiFi repeater dual band?
ואשמח למידע מאנשים עם ניסיון בזה אם זה שווה או לא, אם זה יכול לעשות בעיות בחשמל בבית ולדפוק מוצרי חשמל אחרים איכשהו או כל דבר שתוכלו לספר על זה לטוב או לרע...
תודה מראש לעוזרים
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4310
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 904 פעמים
@guy_viper
·
הנושא כבר נדון פעמים רבות כאן בפורומים והתמצית של הסיפור, הוא שהביצועים של המתאמי רשת על חשמל משתנים בהתאם לתשתית חשמל הקיימת במקום ולא ניתנים לחיזוי מראש. נוסף לזה תקן של המוצר שצירפת מאוד עתיק , כבר הרבה שנים שלא בשימוש ועובד במהירות מעשית של כמה מגה בודדים עם ניתוקים רבים.
תקן עכשוי של הרשת על חשמל, הוא AV2000 ויכול לתת מהירות של כ 150M בממוצע, שמספיקה בדרך כלל להזרמה של תוכן HD ברשת. דוגמה למוצר בתקן המדובר:
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... P-KIT.html
מחיר לזוג המתאמים מהסוג המדובר, כולל משלוח מחו''ל, מע''מ ושאר המיסי יבוא אישי, הוא בין 1300 ל 1800 ש''ח , במקרה שהם לא נתקעו במכס לצורך קבלת אישור ממשרד התקשורת וממכון התקנים.
·
הנושא כבר נדון פעמים רבות כאן בפורומים והתמצית של הסיפור, הוא שהביצועים של המתאמי רשת על חשמל משתנים בהתאם לתשתית חשמל הקיימת במקום ולא ניתנים לחיזוי מראש. נוסף לזה תקן של המוצר שצירפת מאוד עתיק , כבר הרבה שנים שלא בשימוש ועובד במהירות מעשית של כמה מגה בודדים עם ניתוקים רבים.
תקן עכשוי של הרשת על חשמל, הוא AV2000 ויכול לתת מהירות של כ 150M בממוצע, שמספיקה בדרך כלל להזרמה של תוכן HD ברשת. דוגמה למוצר בתקן המדובר:
מחיר לזוג המתאמים מהסוג המדובר, כולל משלוח מחו''ל, מע''מ ושאר המיסי יבוא אישי, הוא בין 1300 ל 1800 ש''ח , במקרה שהם לא נתקעו במכס לצורך קבלת אישור ממשרד התקשורת וממכון התקנים.
·sys_admin כתב:@guy_viper
·
מחיר לזוג המתאמים מהסוג המדובר, כולל משלוח מחו''ל, מע''מ ושאר המיסי יבוא אישי, הוא בין 1300 ל 1800 ש''ח , במקרה שהם לא נתקעו במכס לצורך קבלת אישור ממשרד התקשורת וממכון התקנים....
תודה, למרות שנראה לי שקצת הגזמת עם המחיר שרשמת, באיביי הוא נמכר בכ-500-600 שקל (לפני מיסים) ובאמאזון גם די אותו הדבר.
שנית כל, לא תכננתי להוציא כ"כ הרבה כסף על זה, האם צמד מתאמי רשת חשמל של 1000Mbps גם יספיקו?
ראיתי את זה:
http://us.dlink.com/products/connect/po ... arter-kit/
אפשר לקנות צמד בכ-300 שקל, השאלה זה אם גם יעשה את העבודה מספיק טוב...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@guy_viper
·
אם אתה בודק ב EBAY , אז כדאי לך לבדוק דגמים עם חיבורי חשמל ארופאיים, שגם המחיר מאירופה הוא מין הסתם יותר גבוהה, וכולל משלוח, מיסים וכו, המחיר יוצא בידיוק כמו שהסברתי כבר לפני זה.
בקשר למוצר שרשמת, מדובר על מוצר עתיק, שגם לא מתאים לחיבור חשמל ישראלי, כי מדובר על תקע אמריקאי, בנוסף לזה, מדובר על המוצר מהתקופה שבה עוד לא הישתמשו בטכנולוגיית MIMO , שבשימוש בשנים האחרונות וגם המוצר ההוא, גם, אם הוא יהיה עם תקע אירופאי, כלל לא בטוח שיתן חיבור אמין, אם בכלל, מהסיבות שכבר הסברתי מקודם.
בכלל חיבור מתאמי רשת על חשמל, הוא פתרון מאוד ייחודי, ייקר יותר ופחות אמין מסלילה של קוי תקשורת רשת, שנועד למקרים ספציפיים ביותר, כמו למשל התקנת רשת בזמן אמת, לשימוש לטווח קצר ופירוק לאחר מזה או למקומות שבהם סלילת קווי רשת לא אפשרית, כמו למשל מקלטים שבקירות שלהם לא ניתן לקדוח חורים בגלל בעיות של אטימות אב''ך.
מקווה שעכשיו הנושא כבר יותר פשוט.
·
אם אתה בודק ב EBAY , אז כדאי לך לבדוק דגמים עם חיבורי חשמל ארופאיים, שגם המחיר מאירופה הוא מין הסתם יותר גבוהה, וכולל משלוח, מיסים וכו, המחיר יוצא בידיוק כמו שהסברתי כבר לפני זה.
בקשר למוצר שרשמת, מדובר על מוצר עתיק, שגם לא מתאים לחיבור חשמל ישראלי, כי מדובר על תקע אמריקאי, בנוסף לזה, מדובר על המוצר מהתקופה שבה עוד לא הישתמשו בטכנולוגיית MIMO , שבשימוש בשנים האחרונות וגם המוצר ההוא, גם, אם הוא יהיה עם תקע אירופאי, כלל לא בטוח שיתן חיבור אמין, אם בכלל, מהסיבות שכבר הסברתי מקודם.
בכלל חיבור מתאמי רשת על חשמל, הוא פתרון מאוד ייחודי, ייקר יותר ופחות אמין מסלילה של קוי תקשורת רשת, שנועד למקרים ספציפיים ביותר, כמו למשל התקנת רשת בזמן אמת, לשימוש לטווח קצר ופירוק לאחר מזה או למקומות שבהם סלילת קווי רשת לא אפשרית, כמו למשל מקלטים שבקירות שלהם לא ניתן לקדוח חורים בגלל בעיות של אטימות אב''ך.
מקווה שעכשיו הנושא כבר יותר פשוט.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

ההסבר הוא פשוט. אם מדובר על מוצר כמו שמופיע בקישור שצירפת, אז החיבור תקע חשמל שלו, הוא מיועד לשקעים של USA . בישראל השקעים הם מסוג אחר לגמרי. למכשירים פשוטים ( כמו ספקי כח למשל ) שיכולים לעבוד על מתחי רשת חשמל אירופאי ואמריקאי, מספיק לחבר מתאם מכני אוניברסלי לתקע חשמל שיתן אפשרות לחבר מוצר שנועד לחיבור פיזי אמריקאי לצורך חיבור לשקע ישראלי. אבל המקרה של מתאמי רשת נתונים על גבי רשת חשמל הוא שונה והחיבור החשמלי, הוא לא רק מוליך חשמל, אלה גם צריך להעביר את השידור של רשת נתונים. המתאמי שקעים המכניים לא נועדו כלל לזה וגורמים לתופעות של ניתוקים, ירידה במהירות העברת נתונים או בעיות אחרות של תקלות תקשורת. זו גם הסיבה שבכל מדריך להתקנת מתאמי רשת נתונים על גבי רשת חשמל מזהירים לא לחבר את המתאמי רשת דרך מפצל שקע חשמל, כבל מאריך חשמל וכו'.
צירפתי תמונות לדוגמא של מתאם רשת עם שקע חשמל שלא מתאים לישראל ותמונה של מתאם בין שקע חשמל אמריקאי לשקע חשמל ישראלי, שלא מתאים לשימוש ביחד אם מתאמי רשת על חשמל:
צירפתי תמונות לדוגמא של מתאם רשת עם שקע חשמל שלא מתאים לישראל ותמונה של מתאם בין שקע חשמל אמריקאי לשקע חשמל ישראלי, שלא מתאים לשימוש ביחד אם מתאמי רשת על חשמל:
-
- מתאם רשת עם שקע חשמל שלא מתאים לישראל
-
- מתאמי בין שקע חשמל אמריקאי לשקע חשמל ישראלי, שלא מתאים לשימוש ביחד אם מתאמי רשת על חשמל.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
נכון, מפצלי חשמל , כבל מאריך וכו', אכן גורמים לירידה במהירות השידור,בגלל השראה אלקטרומגנטית, זרם שעובר דרך המפצל למכשירים שונים שיכול לגרום להפרעה וכו', אבל מתאם חשמל?! פעם ראשונה שאני שומע על זה.sys_admin כתב:הזו גם הסיבה שבכל מדריך להתקנת מתאמי רשת נתונים על גבי רשת חשמל מזהירים לא לחבר את המתאמי רשת דרך מפצל שקע חשמל, כבל מאריך חשמל וכו'....
אצלי היה מחובר עם מתאם חשמל ועם 0 בעיות.
ההשפעה של מתאם חשמל היא אפסית אם בכלל.
לא מוצא שום הסבר מדעי איך מתאם חשמל יכול להפריע.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מתאם בין סוגים שונים של שקעי חשמל משפיעה בצורה דרסטית ( לרעה ) על הביצועים של התקשורת נתונים על גבי רשת חשמל ממספר סיבות ידועות.
דבר ראשון הוא משנה את עכבה אופיינית של קו תמסורת, דבר שגורם ליחס גלים עומדים לא תקין ( SWR ) ותוצאה בהיבט RF מקבלים הספק חוזר ( הספק לא לתוך כבל מזין, אלה בחזרה למשדר ). סיבה נוספת, המתאם המדובר מתפקד במערכת כאנטנה, דבר שגורם לזליגה של ההשידור גם כלפי חוץ ( הפרעות למערכות אחרות וירידה בביצועים של המערכת עצמה ) וגם גורם לקליטה של רעשים סביבתיים ( מהאוויר לתוך הכבלים המוליכים ) שגורמים לערב דיבור במערכת.
זה הסבר מדעי פשוט, קל וקצר, מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים טכניים מתחום ה RF ומתורת האור וגלים.
דבר ראשון הוא משנה את עכבה אופיינית של קו תמסורת, דבר שגורם ליחס גלים עומדים לא תקין ( SWR ) ותוצאה בהיבט RF מקבלים הספק חוזר ( הספק לא לתוך כבל מזין, אלה בחזרה למשדר ). סיבה נוספת, המתאם המדובר מתפקד במערכת כאנטנה, דבר שגורם לזליגה של ההשידור גם כלפי חוץ ( הפרעות למערכות אחרות וירידה בביצועים של המערכת עצמה ) וגם גורם לקליטה של רעשים סביבתיים ( מהאוויר לתוך הכבלים המוליכים ) שגורמים לערב דיבור במערכת.
זה הסבר מדעי פשוט, קל וקצר, מבלי להיכנס ליותר מידי פרטים טכניים מתחום ה RF ומתורת האור וגלים.
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
@sys_admin
עכבה?! מדובר בהארכה של פחות מ 2 ס"מ.
שידור אנטנה?! שוב, מדובר בפחות מ 2 ס"מ.
בכל מקרה התוצאות בפועל מדברות בעד עצמן, זה עובד ובאופן מעולה.
האם זה היה עובד טוב יותר ללא מתאם? את זה אני לא יודע.
עכבה?! מדובר בהארכה של פחות מ 2 ס"מ.
שידור אנטנה?! שוב, מדובר בפחות מ 2 ס"מ.
בכל מקרה התוצאות בפועל מדברות בעד עצמן, זה עובד ובאופן מעולה.
האם זה היה עובד טוב יותר ללא מתאם? את זה אני לא יודע.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כבר נתתי הסבר פשוט, בסיסי ומדוייק על חלק מהתופעות והסיבות להן ובגלל שמדובר על דברים הכי טריוויאליים, אין טעם שאני אפרוט את את ההסבר לפרטים עוד יותר קטנים, כמו מה הוא תיאום עכבות, שינוי שלהן וכו' וגם מה מקור, גורם ותוצאה של השראות אלקטרומגנטית למערכות תקשורת נתונים שמשתמשות באיפנוני מופע מורכבים.