המשימה: מערכת קולנוע + רסיבר איכותי. התקציב: 6000 ש"ח
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אהלן חברים, אני שנים כאן בפורום ועוקב אחרי כולם.
עכשיו הגיע הזמן שלי. אני רוצה לרכוש מערכת קולנוע חדשה, בדגש על סאונד איכותי ומדוייק שמתאים גם למוזיקה וגם לסרטים שיופעלו לרוב באמצעות מחשב Nuc שעליו רץ קודי. חשוב לי שהמערכת תהיה איכותית ממש, כאשר סט הרמקולים יהיה עם 2 רמקולים עומדים (לא רוצה רק את הרמקולים הקטנטנים)
הדירה לא גדולה. חדר סלון באזור ה-20 מטר. אבל אני רוצה משהו פצצה בשבילו, יתכן כי אשדרג לחדר גדול יותר וחשוב לי שזה יהיה איכותי עם רמקולים עומדים. אני מתלבט בין 5 רמקולים לבין 7. אני לא מבין גדול בתחום, אבל כן בעל אוזן חדה. אני רוצה שזה יהיה חדר הקולנוע הפרטי שלי באמת ושאקבל מקסימום איכות צליל (כמובן תמיכה ב-4k וכו...לא צריך להגיד לכם)
המלצות לסט רמקולים ולרסיבר מתאים? התקציב שלי מספיק כדי להשיג דבר שכזה או שמא אני צריך למתוח במעט את התקציב?
תודה רבה לכולם
יובל
עכשיו הגיע הזמן שלי. אני רוצה לרכוש מערכת קולנוע חדשה, בדגש על סאונד איכותי ומדוייק שמתאים גם למוזיקה וגם לסרטים שיופעלו לרוב באמצעות מחשב Nuc שעליו רץ קודי. חשוב לי שהמערכת תהיה איכותית ממש, כאשר סט הרמקולים יהיה עם 2 רמקולים עומדים (לא רוצה רק את הרמקולים הקטנטנים)
הדירה לא גדולה. חדר סלון באזור ה-20 מטר. אבל אני רוצה משהו פצצה בשבילו, יתכן כי אשדרג לחדר גדול יותר וחשוב לי שזה יהיה איכותי עם רמקולים עומדים. אני מתלבט בין 5 רמקולים לבין 7. אני לא מבין גדול בתחום, אבל כן בעל אוזן חדה. אני רוצה שזה יהיה חדר הקולנוע הפרטי שלי באמת ושאקבל מקסימום איכות צליל (כמובן תמיכה ב-4k וכו...לא צריך להגיד לכם)
המלצות לסט רמקולים ולרסיבר מתאים? התקציב שלי מספיק כדי להשיג דבר שכזה או שמא אני צריך למתוח במעט את התקציב?
תודה רבה לכולם
יובל
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
דבר ראשון הסיכוי למצוא משהו בתקציב שלך הוא נמוך אבל קיים!!
בעבר היה לי סט של גאמו,לדעתי בי 2 אתה יכול למצוא סטים של 5.1 (לא אמרת סאב) ביחד עם רסיבר ב6-8...
אתה תצטרך לדעתי לחפש ביד 2.
אם אתה עוקב אחרי כולנו אז אתה יודע שמבחינתי הכי חשוב ה הכיול-אודסי שיש במרנץ דנון ובעבר היה גם לאונקיו.
אני לא קונה כלום בלי לשמוע אצלי בבבית...
בהצלחה
בעבר היה לי סט של גאמו,לדעתי בי 2 אתה יכול למצוא סטים של 5.1 (לא אמרת סאב) ביחד עם רסיבר ב6-8...
אם אתה עוקב אחרי כולנו אז אתה יודע שמבחינתי הכי חשוב ה הכיול-אודסי שיש במרנץ דנון ובעבר היה גם לאונקיו.
בהצלחה
כיף חיים.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

יסכימו לתת לי הביתה רמקולים ורסיבר כדי לשמוע? לא מאמין... מה להתחיל ראשון? עם רסיבר או עם רמקולים?royla כתב:דבר ראשון הסיכוי למצוא משהו בתקציב שלך הוא נמוך אבל קיים!!
בהצלחה...
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
בחנויות יש יד 2
לדעתי יד 2 כן יתנו לקחת הבית בתקציב הזה
בכל מקרה, תקשיב לסט אפ לפחות ב2 חנויות
לדעתי יד 2 כן יתנו לקחת הבית בתקציב הזה
בכל מקרה, תקשיב לסט אפ לפחות ב2 חנויות
כיף חיים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
צליל איכותי ו"פצצה" זה סובייקטיבי.
לרצפתיים איכותיים ורסיבר טוב עם 4K , בתקציב שלך גם יד שניה זה גבולי מאוד.
אתה מדבר על מערכת קולנוע, מה עם סאב וסראונד?
תשקול גם רמקולים מדפיים כי לשטח קטן אתה לא חייב רצפתיים, כך אולי תנצל טוב יותר את הכסף.
לרצפתיים איכותיים ורסיבר טוב עם 4K , בתקציב שלך גם יד שניה זה גבולי מאוד.
אתה מדבר על מערכת קולנוע, מה עם סאב וסראונד?
תשקול גם רמקולים מדפיים כי לשטח קטן אתה לא חייב רצפתיים, כך אולי תנצל טוב יותר את הכסף.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

אוקי אם אני מעלה את התקציב כדי להשיג משהו איכותי שכבר יש עליו ביקורות טובות, לאיזה תקציב "נורמלי" להעלות? לא רוצה יד שניה... 10K יהיה מספיק לכל הרמקולים (רצפתיים, מדפיים וכולל הסאב) והרסיבר או שזה גם נמוך?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
אני מקווה שאתה מודע לרמת המחירים בחנויות בארץ בתחום הזה. אם אתה רוצה חדש בלבד ובאיכות טובה, במחירי חנויות בארץ אין שום סיכוי לרכוש הכל גם ב 10000 שח. רק הרסיבר + סאב כבר מכסים את זה.
אני מציע שתיגש לחנות מתמחה עם חדרי הדגמה, שם תשמע במקום וגם תראה רמות מחיר.
אני מציע שתיגש לחנות מתמחה עם חדרי הדגמה, שם תשמע במקום וגם תראה רמות מחיר.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

כן ברור לי שאת הרסיבר אצטרך להזמין מחו"ל. את הרמקולים אני לא יודע כי זה יכול להינזק בדרך לא? רמקולים קונים רק בארץ או שאין מה לחשוש ולהזמין מחול?mulder כתב:אני מקווה שאתה מודע לרמת המחירים בחנויות בארץ בתחום הזה. אם אתה רוצה חדש בלבד ובאיכות טובה, במחירי חנויות בארץ אין שום סיכוי לרכוש הכל גם ב 10000 שח. רק הרסיבר + סאב כבר מכסים את זה.
אני מציע שתיגש לחנות מתמחה עם חדרי הדגמה, שם תשמע במקום וגם תראה רמות מחיר....
בעקרון ברסיבר אני שמתי עין על שני אלו לפי המלצות שלכם:
YAMAHA RX-V781
Denon AVRX2300WBKE2
מה ההבדלים ביניהם? על מה אני צריך לשים דגש ברסיבר? כן חשוב לי שישדר אלחוטי ושיהיו המון כניסות Hdmi וסאונד 4k... על מה עוד לשים דגש? כמה מיסים צריך לשלם על זה אם מזמינים באמזון והאם תהיה לי בעיה במכס? ושאלה לגבי המחיר באמאזון.. מעולם לא הזמנתי משם... האם ב"בוקסינג דיי" אחרי הקריסמס יש גם מבצעים באתרים או רק בבלק פריידי?
קודם כל אתה כבר יכול לחסוך אם תקנה 681 במקום 781, זה אותו רסיבר, רק ה-781 עם מעט יותר עוצמה ומערכת כיול קצת יותר מתקדמת. דבר שני: רסיבר רק באמזון, תחסוך לפחות 2,000 ש"ח מול מחיר חדש בארץ. אז נגיד שרסיבר סגרת באיזור ה-2,800 זה משאיר לך 7,200 ש"ח.
השאלה פה היא איזה רמה אתה מחפש? אם אתה רוצה טופ, סאב טוב, נגיד SVS SB-1000 מתחיל ב-3,200 ש"ח, אם אתה מסוגל להסתדר עם בינוני, אתה יכול לקנות סאב תוצרת ישראלית (Morel/Omega Audio) בסביבות 1,500 ש"ח. נגיד שבחרת טופ אז אתה כבר בסביבות 6,000 עם רסיבר וסאב.
נשארו לך 4,000 ש"ח. אני יכול להגיד לך שחבר שלי קנה עכשיו זוג מדפיים של קליפש באמזון, דגם RP-150M ושומעים בהם לא רע בכלל, הוא קנה ב-1,800 במקום מחיר מופקע של 4,000+ שהם נמכרים בארץ.
בגדול אם תמתח את התקציב ל-12,000, יש לך 6,000 ש"ח לרמקולים, במחיר הזה אתה יכול לקנות מאמזון לדוגמא את חמשת אלה:
רצפתיים: http://soundforless.co.il/index.php/pro ... 26f-black/
סנטר: http://soundforless.co.il/index.php/pro ... sch-r-25c/
סראונד: http://soundforless.co.il/index.php/pro ... sch-r-14m/
5,500 סגרת את עניין הרמקולים, וזה מחיר שכולל מיסים ומשלוח עד הבית. לדעתי אין בעיה להזמין מאמזון, חבר שלי הזמין וקיבל אותם במצב מושלם.
סתם זרקתי פה קליפש, בלי להסתכל יותר מדי ולהכנס לפרטים, אבל לשם השוואה בארץ אותו סט שעולה לך עד הבית באמזון 5,500 היה עולה לך 10,500...
השאלה פה היא איזה רמה אתה מחפש? אם אתה רוצה טופ, סאב טוב, נגיד SVS SB-1000 מתחיל ב-3,200 ש"ח, אם אתה מסוגל להסתדר עם בינוני, אתה יכול לקנות סאב תוצרת ישראלית (Morel/Omega Audio) בסביבות 1,500 ש"ח. נגיד שבחרת טופ אז אתה כבר בסביבות 6,000 עם רסיבר וסאב.
נשארו לך 4,000 ש"ח. אני יכול להגיד לך שחבר שלי קנה עכשיו זוג מדפיים של קליפש באמזון, דגם RP-150M ושומעים בהם לא רע בכלל, הוא קנה ב-1,800 במקום מחיר מופקע של 4,000+ שהם נמכרים בארץ.
בגדול אם תמתח את התקציב ל-12,000, יש לך 6,000 ש"ח לרמקולים, במחיר הזה אתה יכול לקנות מאמזון לדוגמא את חמשת אלה:
5,500 סגרת את עניין הרמקולים, וזה מחיר שכולל מיסים ומשלוח עד הבית. לדעתי אין בעיה להזמין מאמזון, חבר שלי הזמין וקיבל אותם במצב מושלם.
סתם זרקתי פה קליפש, בלי להסתכל יותר מדי ולהכנס לפרטים, אבל לשם השוואה בארץ אותו סט שעולה לך עד הבית באמזון 5,500 היה עולה לך 10,500...
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

בנאדם אתה מלך !!! איזה תגובה מושקעת... אבל אף פעם לא הזמנתי מאמזון !!! חחח אני ממש גרוע... ואני קצת מפחד כי פספסתי את מבצעי הבלק פריידי... ידוע לכם מה קורה לקראת הכריסמס בבוקינג דיי???Zachn כתב:קודם כל אתה כבר יכול לחסוך אם תקנה 681 במקום 781, זה אותו רסיבר, רק ה-781 עם מעט יותר עוצמה ומערכת כיול קצת יותר מתקדמת. דבר שני: רסיבר רק באמזון, תחסוך לפחות 2,000 ש"ח מול מחיר חדש בארץ. אז נגיד שרסיבר סגרת באיזור ה-2,800 זה משאיר לך 7,200 ש"ח.
סתם זרקתי פה קליפש, בלי להסתכל יותר מדי ולהכנס לפרטים, אבל לשם השוואה בארץ אותו סט שעולה לך עד הבית באמזון 5,500 היה עולה לך 10,500......
וללכת רק על רמקולים של קליפש או שיש עוד חברות טופ טובות? בבקשה עוד המלצות אני לא אספיק ללכת לשמוע .. תנו לי דגמים טובים של רמקולים טופ בתקציב הזה עם ביקורות טובות
·
קודם כל, ב-5,500 אין סט 5 רמקולים שהוא טופ תצטרך להתפשר על משהו או שתמתח את התקציב ל-20,000 ותלך על רמה גבוהה יותר. סט 5 רמקולים ב-5,500 יהיה בינוני, למרות שבאמזון אתה קונה סט שהוא רמה גבוהה יותר לפחות פי 2 ממה ש-5,500 יקנו לך בארץ.
הייתי במצב שלך וביקשתי המלצות על רמקולים, מנסיון? זה לא עובד. אף אחד לא יכול להמליץ לך על רמקולים, רק אתה יודע מה אתה אוהב. יש יותר מדי פקטורים במשוואה בשביל להמליץ לך על דגם מסויים. קליפש היא חברה עם מוניטין מצוין והרמקולים ישמעו טוב, השאלה אם הסאונד שלהם יקלע למה שאתה אוהב. לך לחנות אודיו ותשמע אותם יש מספיק חנויות שמוכרות קליפש בארץ. פיוצ'ר למשל מוכרים והם גם היבואן של SVS אז תוכל גם לשמוע את ה SB-2000 של SVS שם ולהבין איך הולך להשמע הבאס שלך אם תבחר SVS...
אצלי למשל יש רמקולים של Paradigm שהיא חברה מעולה, אבל באמזון אין להזמין אותם. אני אישית חושב שקליפש יהיה סט מצוין עבורך. תסתכל גם על הביקורות באמזון ותראה מה אנשים חושבים.
לגבי אמזון, קלי קלות, אין יותר מדי מה להבין. האתר שקישרתי לך מרכז מוצרים שנמכרים באמזון ונשלחים לארץ, אתה פשוט יוצר חשבון באמזון (שים לב כל מוצר מפנה לאמזון אחר, יכול להיות אחד גרמניה, צרפת, איטליה וכו), מכניס את הכתובת שלך בארץ ואת פרטי התשלום בהזמנה והמחיר שיוצג לך הוא מחיר שכולל הכל עד הבית, בלי עוד מכס ומיסים, מה ששילמת וזהו. במשלוח רגיל זה יהיה אצלך תוך 10-14 יום בערך, במשלוח מהיר שעולה קצת יותר, תוך 4-5 ימים זה אצלך.
הייתי במצב שלך וביקשתי המלצות על רמקולים, מנסיון? זה לא עובד. אף אחד לא יכול להמליץ לך על רמקולים, רק אתה יודע מה אתה אוהב. יש יותר מדי פקטורים במשוואה בשביל להמליץ לך על דגם מסויים. קליפש היא חברה עם מוניטין מצוין והרמקולים ישמעו טוב, השאלה אם הסאונד שלהם יקלע למה שאתה אוהב. לך לחנות אודיו ותשמע אותם יש מספיק חנויות שמוכרות קליפש בארץ. פיוצ'ר למשל מוכרים והם גם היבואן של SVS אז תוכל גם לשמוע את ה SB-2000 של SVS שם ולהבין איך הולך להשמע הבאס שלך אם תבחר SVS...
אצלי למשל יש רמקולים של Paradigm שהיא חברה מעולה, אבל באמזון אין להזמין אותם. אני אישית חושב שקליפש יהיה סט מצוין עבורך. תסתכל גם על הביקורות באמזון ותראה מה אנשים חושבים.
לגבי אמזון, קלי קלות, אין יותר מדי מה להבין. האתר שקישרתי לך מרכז מוצרים שנמכרים באמזון ונשלחים לארץ, אתה פשוט יוצר חשבון באמזון (שים לב כל מוצר מפנה לאמזון אחר, יכול להיות אחד גרמניה, צרפת, איטליה וכו), מכניס את הכתובת שלך בארץ ואת פרטי התשלום בהזמנה והמחיר שיוצג לך הוא מחיר שכולל הכל עד הבית, בלי עוד מכס ומיסים, מה ששילמת וזהו. במשלוח רגיל זה יהיה אצלך תוך 10-14 יום בערך, במשלוח מהיר שעולה קצת יותר, תוך 4-5 ימים זה אצלך.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
המלצה שלי למישהו שמתחיל,
א. לא יודע איך כבר יש לך אוזן אם אתה רק מתחיל - זה לא הגיני.
ב. לך לחנות מתמחה, ואני ממליץ לך לגשת ישירות לפיוצ'ר ולהקשיב לSVS SATELLITE 5.1
בתור מישהו שעבר ממערכת שרק הרמקולים נרכשו באיזור ה13K למערכת המבוססת על הרמקולים האלה - אני יכול להגיד לך שזה ממש מעולה.
גם הביקורות מהללות.
זה אחלה מערכת להתחיל איתה.
רסיבר כבר תחליט אם להביא באותה עיסקה מהם או לרכוש באמזון.
ככה תשאר הרבה יותר קרוב לתקציב הראשוני. אחרת השמיים הם הגבול.
כשכתבתי באתר בנינו מערכת 5.1 או 7.1 במספר מליוני ש"ח.
ואפשר עוד להתפרע...
בקיצור, אל תקפוץ מעל לפופיק, ובכל מקרה בלי ביקור בחנות מתמחה רצינית, זה פשוט יהיה אידיוטי לרכוש.
ושוב - תקשיב לדברים במסגרת שלך, לא לרמקול של 25K. ואז לרמקולים שהמלצתי לך.
א. לא יודע איך כבר יש לך אוזן אם אתה רק מתחיל - זה לא הגיני.
ב. לך לחנות מתמחה, ואני ממליץ לך לגשת ישירות לפיוצ'ר ולהקשיב לSVS SATELLITE 5.1
בתור מישהו שעבר ממערכת שרק הרמקולים נרכשו באיזור ה13K למערכת המבוססת על הרמקולים האלה - אני יכול להגיד לך שזה ממש מעולה.
גם הביקורות מהללות.
זה אחלה מערכת להתחיל איתה.
רסיבר כבר תחליט אם להביא באותה עיסקה מהם או לרכוש באמזון.
ככה תשאר הרבה יותר קרוב לתקציב הראשוני. אחרת השמיים הם הגבול.
כשכתבתי באתר בנינו מערכת 5.1 או 7.1 במספר מליוני ש"ח.
ואפשר עוד להתפרע...
בקיצור, אל תקפוץ מעל לפופיק, ובכל מקרה בלי ביקור בחנות מתמחה רצינית, זה פשוט יהיה אידיוטי לרכוש.
ושוב - תקשיב לדברים במסגרת שלך, לא לרמקול של 25K. ואז לרמקולים שהמלצתי לך.
-
yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

תודה רבה לכם על התגובות שעוזרות. איזה עוד חנויות טובות חוץ מפיוצ'ר אני יכול למצוא?
אגב אם אני קונה רסיבר של 7.2 ערוצים ובא לי לנצל את כל הערוצים זה פשוט אומר לרכוש עוד 2 רמקולים קדמיים ואז במקום 5.1 יש לי 7.2?
אגב אם אני קונה רסיבר של 7.2 ערוצים ובא לי לנצל את כל הערוצים זה פשוט אומר לרכוש עוד 2 רמקולים קדמיים ואז במקום 5.1 יש לי 7.2?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
·yuval2d כתב:תודה רבה לכם על התגובות שעוזרות. איזה עוד חנויות טובות חוץ מפיוצ'ר אני יכול למצוא?
אגב אם אני קונה רסיבר של 7.2 ערוצים ובא לי לנצל את כל הערוצים זה פשוט אומר לרכוש עוד 2 רמקולים קדמיים ואז במקום 5.1 יש לי 7.2?...
זה אומר לרכוש עוד זוג רמקולי סראונד , קידמיים אני מניח שיש לך, לא?