חיבור 6 רמקולים לרסיבר לשמיעת מוזיקה
הי,
אני מעוניין להתקין בבית רסיבר ו-6 רמקולים להאזנה של מוזיקה בכל הבית, כמעט ולא לקולנוע ביתי (תשתית קיימת)
האם ככל שמחברים יותר רמקולים האיכות יורדת?
זה מה שאמרו לי בחנות והמליצו לי ללכת על רסיבר סטאריו 4 ערוצים (אונקיו 8150) .
הרמקולים יהיו 4 מדפיים בחלל הסלון מטבח פינת אוכלו עוד 2 ב-2 חדרים סמוכים.
תקציב כולל עד 15 אלף.
מה דעתכם?
אני מעוניין להתקין בבית רסיבר ו-6 רמקולים להאזנה של מוזיקה בכל הבית, כמעט ולא לקולנוע ביתי (תשתית קיימת)
האם ככל שמחברים יותר רמקולים האיכות יורדת?
זה מה שאמרו לי בחנות והמליצו לי ללכת על רסיבר סטאריו 4 ערוצים (אונקיו 8150) .
הרמקולים יהיו 4 מדפיים בחלל הסלון מטבח פינת אוכלו עוד 2 ב-2 חדרים סמוכים.
תקציב כולל עד 15 אלף.
מה דעתכם?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
לא ממש ברור מה אתה מתכנן לעשות.
אתה רוצה 6 רמקולים,
לאונקיו 8150 יש אפשרות חיבור ל- 4 רמקולים, לאן תחבר את הרמקולים הנותרים?
זה לא ברמה של ירידת איכות.
זה ברמה של לשרוף את המגבר.
אתה רוצה 6 רמקולים,
לאונקיו 8150 יש אפשרות חיבור ל- 4 רמקולים, לאן תחבר את הרמקולים הנותרים?
אם הבנתי, יהיו 2 רמקולים בסלון, 2 רמקולים בפינת אוכל, ועוד 2 רמקולים אחד בכל חדר?הרמקולים יהיו 4 מדפיים בחלל הסלון מטבח פינת אוכלו עוד 2 ב-2 חדרים סמוכים....
אם אתה מדבר על לחבר 2 רמקולים לאותה יציאת רמקול במגבר, את תחשוב על זה אפילו.ככל שמחברים יותר רמקולים האיכות יורדת?...
זה לא ברמה של ירידת איכות.
זה ברמה של לשרוף את המגבר.
מה שאני אומר זה שהמוכר המליץ לרדת מ-6 רמקולים ורסיבר 7.1 ולעבור ל-4 רמקולים ורסיבר סטאריו, כי בסטאריו לא ישמעו טוב 6 רמקולים מכל המגברים 7.1 עד 5000 שקל.
האם זה נכון? כל המגברי 7.1 עד 5000 הם לסרטים ופחות למוזיקה?
האם זה נכון? כל המגברי 7.1 עד 5000 הם לסרטים ופחות למוזיקה?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בוא נעשה קצת סדר.nadavmm כתב:מה שאני אומר זה שהמוכר המליץ לרדת מ-6 רמקולים ורסיבר 7.1 ולעבור ל-4 רמקולים ורסיבר סטאריו, כי בסטאריו לא ישמעו טוב 6 רמקולים מכל המגברים 7.1 עד 5000 שקל.
האם זה נכון? כל המגברי 7.1 עד 5000 הם לסרטים ופחות למוזיקה?...
נכון, שמי שמאזין לסטריאו, כלומר יושב מול הרמקולים עם עיניים עצומות ומקשיב קשב רב, יקבל תוצאה טובה יותר ממגבר סטריאו טוב, מאשר אפשר לקבל מרסיבר ברמת ביניים (אתה מדבר על רסיבר 7.1, אז זה לא רמת כניסה).
הרוב המכריע של האנשים הם לא ברמה הזו.
עובדה שרוב האנשים בעולם שומעים מוזיקה בנגנים שונים, ובמערכת בבית, מקבצי MP3, ונהנים עד הגג..
והרי זה פורמט שמקלקל את המוזיקה, הרבה יותר ממה שרסיבר כי בסיסי יכול לקלקל.
אז לדעתי, אם אתה לא אודיופיל, שמחפש את האיכות הגבוהה ביותר שניתן לקבל בסטריאו, אלא פשוט רוצה לשמוע מוזיקה בבית, אין לך מה לחשוש מלעשות זאת באמצעות רסיבר ק"ב.
מה שיקבע לך את איכות המוזיקה שתקבל זה קודם כל הרמקולים, אח"כ ההגברה.
(כלומר אם תקנה רמקולים שכל זוג עולה 1000 ש"ח, או 3000 ש"ח, ישפיע הרבה יותר מאשר המגבר שתחבר אותם אליו)
@JEXY
מאיפה הבאת 8 רמקולים?
הוא כתב, 6, ואמר שהמליצו לו לרדת ל- 4, ולהשתמש במגבר סטריאו עם 2 זוגות חיבורי רמקולים.