שאלות לרישות הבית Cat6

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
00myth00 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ערב טוב
בדקתי בהודעות קודמות ורציתי לשאול כמה דברים שלא היו ברורים לי:

1. בנוגע להשחלת Cat6, האם ניתן להשחיל בצינור תקשורת בו מועבר כבר כבל טלפון? האם Cat6 של טלדור יעבור?
הבנתי שלשם כך צריך כבל Cat6 מסוכך ftp קשיח אם ברצוני לחבר בקצה לשקע ביחידת אופיס. הקבלן שיפוצים אמר שידאג להשחלה בצינורות אם אספק את הכבל.

2. מותקנות לי בדירה עײי קבלן השיפוצים 2 יחידות ניסקו מסדרת home & office תהײט 6 (אחד בסלון ואחד בחדר שישמש כמשרד). היחידה מגיעה עם שקעי חשמל, טלפון, ו-Rj45 שכתוב עליו Cat5e. הבנתי שלא ניתן לחבר כבל Cat6 שיושחל בצינור תקשורת לשקע בתקן זה. איזה מתאם או שקע עלי לרכוש כדי להתאים לתקן Cat6 ביחידת אופיס זו?

אשמח אם אפשר לינקים לסוג השקע המתאים.

כמו כן, האם אפשר בצד של הכבל שיהיה בארון תקשורת להתקין קונקטור (הכוונה לראש כמו בכבלי רשת מוכנים בחנות) Rj45 שיתחבר לכניסת LAN בראוטר?

אודה גם לקישור עבור סוג הקונקטור המתאים.

תודה רבה!

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

1. בהנחה שמדובר בצינור 25מ"מ סטנדרטי (לא שרשורי ירוק) - אין בעיה.
2. דווקא יהיה אפשר.
3. אפשרי אבל בארון התקשורת מומלץ לשים SWITCH ולא נתב. את הנתב כדאי למקם בצורה יותר אסטרטגית כדי שהאות האלחוטי יהיה יעיל יותר.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

00myth00 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

@NetCHEIF
·
תודה רבה
1. ביררתי, קוטר הצינור 20ממ כחול ומושחל בו כבר כבל מסוכך של בזק. Cat6 יעבור?

2. לגבי השקע של cat5e ביחידת אופיס, אז אתה אומר שאין בעיה לחבר? ברוב הפוסטים והאתרים שקראתי היה כתוב שלא ניתן ודרוש שקע מתאים. זה מסובך אם אשאר עם החיבור cat5e? זה ישפיע על הביצועי חיבור אם אשאר עם שקע כזה?

3. קיבלתי את עצתך, נשים switch ואת הנתב במקום מרכזי יותר למקום הקליטה.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

1. אני מאמין שכן.
2. ההבדל בעובי של הכבל אינו מהותי כך שאני לא צופה בעיה. במקרה הכי גרוע, לסדרה הזו יש גם שקעי CAT6 כך שבסכום נמוך יחסית תוכל להחליף את ה-CAT5E ל-CAT6. ראה כאן - http://www.mediagalaxy.co.il/rec/3843-% ... Home-n-Off
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

00myth00 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@NetCHEIF
·

התקשרתי היום לאנטנות רצון בדרום ת"א לגבי כבל טלדור ואמרו לי שאין בעיה לקנות רק שאם אני מתכוון לשים ראשי קונקטורים ולא לחבר לשקעים שעליי לדעת שזה דורש קונקטורים מיוחדים שמאוד יקרים וזה לא משתלם לסידור ביתי בהכרח.

המליצו לי על כבל Cat6 שעולה פחות בשקל למטר מסוג בלגי שהגידים שלו לא עבים כמו טלדור ולכן לא דורשים קונקטורים מיוחדים ללחיצה.

האם יהיה הבדל גדול אם אלך על הכבל השני מהסוג הבלגי?

תודה

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”