האם שווה לשדרג את המערכת שלי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
guymargalit1000 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133

שליחה

שלום לכולם,
יש לי כרגע מערכת קולנוע עם רסיבר של Harman/Kardon, ומערכת של סראונד של Peerless רצפתיים שקניתי מלפני הרבה שנים.
אני מאמין שהמערכת שלי היא לא יותר מדי טובה, ומאחר ואני משדרג את הטלוויזיה (אני בהתלבטות בין מקרן לטלוויזיה, אבל יתכן שאקח טלוויזיה 65" בגלל שיש לי בעיית מקום בחדר).

ההתלבטות שלי היא כזו, אני אהייה חייב להזיז את הרמקולים הרצפתיים בגלל הטלוויזיה, וחשבתי על הדרך אולי לקנות מערכת חדשה. מכיוון שאוציא על הטלוויזיה בסביבות ה-10K לא יהיה לי הרבהלהוציא על רמקולים, גג 3-4K. אני מחפש מערכת סראונד כולל סאב, שתהייה כמה שיותר איכותית בתקציב שלי. אני הרבה יותר אוהב רמקולים רצפתיים מאשר לוויניים, אבל אני לא בטוח שאוכל להתפשר פה לצערי, אלא אם כן יש רמקולים רצפתיים קדמיים נמוכים יחסית (גג 65 ס"מ)..
לא נראה לי שאחליף את הרסיבר, אלא אם כן זה משהו שיבוא בחבילה או שהוא דורש שדרוג.
יש לכם המלצות כלשהן?

תודה,
גיא

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409

שליחה

@guymargalit1000
·
השאלה לגבי הרסיבר, בן כמה הוא? תומך HDMI? תומך בפורמטי אודיו חדשים?
Dts:X, Dolby Atmos, DTS-MA וכו'
ולגבי מקרן - בתקציב שלך כן אפשר לשקול מקרן + מסך נגלל. מסך שמורידים ומעלים לא חייב לתפוס קיר כל הזמן.
תמונה של הקיר המיועד תעזור.

הטלוויזיה\מקרן ישומשו רק לסרטים\סדרות או גם לצפייה סתמית - חדשות, ריאלטי וכו'...
החדר יכול להיות מוחשך לגמרי? חדר שינה\סלון

מה אתה שומע בעיקר: מה החלוקה של מוזיקה מול סרטים\סדרות?

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הרסיבר בן 5 שנים בערך, לגבי התמיכה בפורמטים

שליחה

אני אבדוק.
צירפתי תמונות של החדר, והטלוויזיה/מקרן תשמש בעיקר לסרטים.
בקושי בקושי רואה טלוויזיה לא למטרת סרט, ומוזיקה גם שומע בה פעם ב..
בקיצור, הרוב המוחלט זה סרטים/סדרות חחח
החדר יכול להיות כמעט מוחשך לגמרי.
המרחק צפייה הוא 3 מטרים גג (במידה והמסך יהיה קצת בולט, זה יהיה פחות), בשביל לקבל פרופורציות הטלוויזיה בחדר היא 43".
החדר שלי הוא די קטן (דירת חדר), לכן חשבתי שזה אולי יעמיס קצת
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409

שליחה

דווקא טלוויזית 65 יכולה יותר בעייתית מבחינת מיקום כי צפוף שם
מסך הקרנה נגלל אפשר פשוט להוריד לפני השולחן.

את הרמקולים עדיף למקם הרבה יותר רחוק אחד מהשני לעומת מה שנמצא כרגע. (הבמה צרה ולא תרגיש כל כך סאונד שאמור להגיע מהצד מקדימה) אם אתה יושב 3 מטר מהרמקולים אתה אמור למקם את המרקולים בערך 3 מטר אחד מהשני ולא 120 ס"מ כמו שעכשיו

תבדוק מרחקים מדוייקים - מה המרחק מקיר לקיר ואיפה תוכל למקם את המסך כך שיוצב לפני השולחן. באתהם לזה תוכל לראות איזה גודל תמונה תוכל לפתוח

ותגדיר כמובן תקציב, האם כולל\לא כולל רסיבר וכו'

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הבעיה בחדר הזה

שליחה

שאני לא יכול למקם את הספה והטלוויזיה במרכז, כך שאני צמוד לקיר ואז אני לא יכול למקם את הרמקולים כמו שצריך.
מה גם שאין לי ממש אפשרות, מצד ימין זה השולחן מחשב, ולידו כבר אזור המטבח (חדר קיבוצי לא ענק :) )
התקציב יהיה באזור ה 3-4k, אשמח כמובן כבר לשדרג רסיבר שיתמוך בכל מיני פורמטים חדשים, אבל השאלה כמה זה יבוא על חשבון הרמקולים.
במידה ויהיה לי מסך עם רמקולים רצפתיים, הוא יהיה חייב להיות לפניהם, זה נורא רמקולים מאחורי המסך?

JD9002
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371

שליחה

אתה רוצה את האמת ? - אל תוציא אגורה נוספת. חבל על הכסף !

החדר קטן מדיי והאפשרויות שלך מוגבלות מדי בשביל לנצל את מה שאתה מעוניין ומוכן להשקיע בו.

הרמקולים כל-כך קרובים זה לזה והספה כל-כך קרובה לרמקולים שבכל מתאר לא תפיק מהם את יכולותיהם ולא משנה אילו רמקולים יהיו שם. גם אם תפריד אותם מעבר לשולחן המחשב נניח, עדייו ייוותר הכיסא שם באמצע כ"נגד ובולם אקוסטי" וכל זאת מעבר לחוסר הסימטריה - כתבת שאינך יכול למרכז את המערכת. רמקולים מאחורי המסך ? - גם כאן תקבל בלם אקוסטי ומקסימום תעביר ויברציות דרך הפלסטיקה של הטלויזיה אז חבל על הכסף. הקיר מאחורי הספה, ישמש כמחזיר אקוסטי די חזק בגלל הקירבה היחסית אז באמת שלא יהיה אפקט. הרמקולים התחתונים של הרמקולים הרצפתיים שיש כרגע פשוט הולכים לאיבוד משום שהם כל-כך נמוכים וקרובים לספה כך שגלי הקול שלהם נבלעים בספה ממול - אין להם מרחב וזווית מספקת להתפזר בהם.

לדעתי רמקולים מוניטוריים על מעמדים בסקלה של מאות שקלים כאשר גובה הרמקולים באותו מישור כמו אוזני השומע - יספקו לך חוויה מספקת ומשביעת רצון הרבה יותר טוב ממה שיש לך היום.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אני מאמין שאתה צודק, יש לך

שליחה

המלצה אולי לרמקולים שיעשו את העבודה? (כמובן עם סאב וופר :) )
אני יודע לצערי שיש מגבלות בחדר, אבל אני רוצה להפיק את המקסימום שאפשר, אני מאוד אוהב סאונד כמה שיותר טוב, אך כמובן שיש מגבלות.
הערה קטנה: שכחתי לציין שמאחורי הספה יש מיטה, כך שהקיר מאחורי הספה הוא בעצם בסביבות ה-2 מטר מאחוריה. כרגע יש לי שם את שני הרמקולים האחוריים של המערכת.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”