רמקולים - שומעים טוב אבל לא מצוין...
שלום,
טוב, אז אזרתי אומץ לשלוח שאלה לכל מומחי האתר, למרות שלא נראה לי שאני בליגה שלכם (וכנראה גם לא אגיע). ראוי לציין שחרשתי את הפורום, ואתם באמת נראים לי אנשים שפשוט אוהבים את הנושא (ורובכם גם מבינים לא מעט). קיבלתי מספר הארות, ולמדתי גם שבסופו של דבר אין באמת עצות אחידות. גם בסאונד יש חילוקי דעות מעבר לטעם אישי.
בכל אופן, בואו ניגש לעניין. יש לי מערכת ששומעים בה טוב, אבל לא מצוין...
אני כרגע חושב לשדרג רמקולים, אבל כבר הבנתי שזה צריך לבוא עם מקור חדש ואולי קצת כבילה. כך שהתקציב שחשבתי עליו צומח מ 5K ל 6.5 K, ואלי אחרי שתענו זה יטפס עוד.
נשמע מעט? אני יכול קצת למתוח אולי, אם אשתכנע שצריך. (יש גמישות קלה למעלה).
החדר - סלון+מטבח 9X5 מטר, קיר בגובה מטר חוצה את החלל ובו ממוקמת המערכת.
מרחק ישיבה מהרמקולים 3-4 מטר.
מגבר Yamaha RX-V795 . כן קב"ב, אבל אמור להיות טוב גם לדו ערוצי (לפי סקירות).
מקור לא משהו, נגן CD די ישן Sherwood.
רמקולים AKAI , חלק ממערכת כולת ישנה, 3 WAY , הגדול 6.5".
התנאים כרגע מובילים אותי לחיפוש מדפיים גדולים - עד 70 ס"מ גובה, חשבתי שעדיף 3 WAY (תחושת אוזן) ויחידת ה וופר לפחות 7".
כן, נכון, כבר הבנתי שלא הולכים לפי מספרים אלא לפי אוזן, אבל בכללי להתחלה זה נראה לי בהחלט הכיוון להתחיל לחפש. אני מרגיש בשל להתחיל להסתובב ולשמוע.
מהשיטוט שלי, נכנסו לי לראש קליפש, B&W , JamLab , אולי DALI .
בקיצור, מה זה משנה, אתם תמליצו אולי על אחרים.
מאד מעניין אותי לשמוע את דעתכם, בנושא זה (ואל תמליצו מייד על ריצפתי...(תודו שרציתם).
האם בכלל המגבר שלי יכול לנצל כאלו רמקולים, או שאת הסיבוב הזה אני אגמור גם עם מגבר חדש?
תודה.
טוב, אז אזרתי אומץ לשלוח שאלה לכל מומחי האתר, למרות שלא נראה לי שאני בליגה שלכם (וכנראה גם לא אגיע). ראוי לציין שחרשתי את הפורום, ואתם באמת נראים לי אנשים שפשוט אוהבים את הנושא (ורובכם גם מבינים לא מעט). קיבלתי מספר הארות, ולמדתי גם שבסופו של דבר אין באמת עצות אחידות. גם בסאונד יש חילוקי דעות מעבר לטעם אישי.
בכל אופן, בואו ניגש לעניין. יש לי מערכת ששומעים בה טוב, אבל לא מצוין...
אני כרגע חושב לשדרג רמקולים, אבל כבר הבנתי שזה צריך לבוא עם מקור חדש ואולי קצת כבילה. כך שהתקציב שחשבתי עליו צומח מ 5K ל 6.5 K, ואלי אחרי שתענו זה יטפס עוד.
נשמע מעט? אני יכול קצת למתוח אולי, אם אשתכנע שצריך. (יש גמישות קלה למעלה).
החדר - סלון+מטבח 9X5 מטר, קיר בגובה מטר חוצה את החלל ובו ממוקמת המערכת.
מרחק ישיבה מהרמקולים 3-4 מטר.
מגבר Yamaha RX-V795 . כן קב"ב, אבל אמור להיות טוב גם לדו ערוצי (לפי סקירות).
מקור לא משהו, נגן CD די ישן Sherwood.
רמקולים AKAI , חלק ממערכת כולת ישנה, 3 WAY , הגדול 6.5".
התנאים כרגע מובילים אותי לחיפוש מדפיים גדולים - עד 70 ס"מ גובה, חשבתי שעדיף 3 WAY (תחושת אוזן) ויחידת ה וופר לפחות 7".
כן, נכון, כבר הבנתי שלא הולכים לפי מספרים אלא לפי אוזן, אבל בכללי להתחלה זה נראה לי בהחלט הכיוון להתחיל לחפש. אני מרגיש בשל להתחיל להסתובב ולשמוע.
מהשיטוט שלי, נכנסו לי לראש קליפש, B&W , JamLab , אולי DALI .
בקיצור, מה זה משנה, אתם תמליצו אולי על אחרים.
מאד מעניין אותי לשמוע את דעתכם, בנושא זה (ואל תמליצו מייד על ריצפתי...(תודו שרציתם).
האם בכלל המגבר שלי יכול לנצל כאלו רמקולים, או שאת הסיבוב הזה אני אגמור גם עם מגבר חדש?
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שלום וברוך הבא.
"שומעים טוב אבל לא מצויין" - זה בערך משפט שתשמע כל אחד באתר אומר, ללא קשר לעלות המערכת שלו.
1. תחבר את ה-CD דיגיטלית (או תשתמש ב-DVD) כאשר הרסיבר מפענח. יש סיכוי שתשמע טוב יותר מהנגן המיושן הזה.
2. במידה ועדיין ה-CDP הזה טוב יותר אנלוגית, וודא שאתה במצב של PURE DIRECT.
3. איך מיקמת את המערכת ? (רמז, אקוסטיקה....) יש תמונות של הסלון?
4. תעקוב אחרי סידרת הכתבות של נמר על רמקולים מדפיים בתקציב שלך.
"שומעים טוב אבל לא מצויין" - זה בערך משפט שתשמע כל אחד באתר אומר, ללא קשר לעלות המערכת שלו.
1. תחבר את ה-CD דיגיטלית (או תשתמש ב-DVD) כאשר הרסיבר מפענח. יש סיכוי שתשמע טוב יותר מהנגן המיושן הזה.
2. במידה ועדיין ה-CDP הזה טוב יותר אנלוגית, וודא שאתה במצב של PURE DIRECT.
3. איך מיקמת את המערכת ? (רמז, אקוסטיקה....) יש תמונות של הסלון?
4. תעקוב אחרי סידרת הכתבות של נמר על רמקולים מדפיים בתקציב שלך.
לדעתי תנצל את רב התקציב לרמקולים ומקור. ( אלא אם כן יש לך DVD שאפשר לחבר אופטית )
אני מכיר את המגבר שלך והוא בהחלט טוב בסטריאו. לא תקבל שידרוג בסאונד מהחלפתו
למגבר בפחות מ 4K וזה גוזל תקציב חשוב לרמקולים.
אני מציע שתיגש לחנות או שתיים , תתרשם מכמה זוגות רמקולים מדפיים ב 5K .
ישנן הרבה מאוד אופציות טובות בתקציב הזה. את שאר התקציב תשמור אולי לשידרוג הנגן
שלך.
רצוי גם שתרשום סגנון מוזיקה שאתה אוהב. זה יכול לעזור.
ליאור.
אני מכיר את המגבר שלך והוא בהחלט טוב בסטריאו. לא תקבל שידרוג בסאונד מהחלפתו
למגבר בפחות מ 4K וזה גוזל תקציב חשוב לרמקולים.
אני מציע שתיגש לחנות או שתיים , תתרשם מכמה זוגות רמקולים מדפיים ב 5K .
ישנן הרבה מאוד אופציות טובות בתקציב הזה. את שאר התקציב תשמור אולי לשידרוג הנגן
שלך.
רצוי גם שתרשום סגנון מוזיקה שאתה אוהב. זה יכול לעזור.
ליאור.
לחלל האזנה גדול כמו שציינת - 9X5 לדעתי רמקולים רצפתיים יתאימו יותר במיוחד ברמות התקציב שאתה חושב עליהן.
אבל את העיצה הכי טובה כבר קיבלת פשוט תתחיל לשמוע רמקולים שונים בתקציב שלך תצמצם את הרשימה הסופית נניח לשלושה זוגות רמקולים אותם אהבת הכי הרבה ותשתדל לשמוע רמקולים אלו אצלך בבית עם הרסיבר שלך ועם הנגן CD שלך.
שלמה
אבל את העיצה הכי טובה כבר קיבלת פשוט תתחיל לשמוע רמקולים שונים בתקציב שלך תצמצם את הרשימה הסופית נניח לשלושה זוגות רמקולים אותם אהבת הכי הרבה ותשתדל לשמוע רמקולים אלו אצלך בבית עם הרסיבר שלך ועם הנגן CD שלך.
שלמה
תודה למי שהגיב.
קראתי גם את הסדרה של נמר והרבה דעות, אבל תמיד הכל לכאן או לכאן, ו"צריך לשמוע" זה ההצעה הסופית.
למשל השרשור של מדפי מול אולפני - מעניין לקרוא. למדתי שם הרבה חוץ מדבר אחד - מה באמת ההבדל? אם יש בכלל.
טוב, זה ברור שחייבים לשמוע, אבל יש בטח כמה עצות כמו לא להתפתות לרמקול שנשמע טוב אבל אחרי 5 שנים יתפרק וכדומה.
תודה לליאור על דעתך בקשר למגבר. זה קצת מרגיע אותי. עוד מישהו מכיר אותו??? (רק אל תגידו עכשיו שהוא לא שווה...).
לגבי ריצפתיים - העיצוב בסלון גם חשוב לי ואנסה לחפש מדפיים, אלא אם יש ריצפתיים נמוכים יחסית 70 ( ס"מ).
דרך אגב, ראיתי נגני CD במחירים מטורפים. מה סדר גודל מחיר לנגן במערכת כפי שהצגתי? האם אני ברמה שכבלים יבואו לידי ביטוי?
אשתדל לשים תמונה של הסלון.
עומר
קראתי גם את הסדרה של נמר והרבה דעות, אבל תמיד הכל לכאן או לכאן, ו"צריך לשמוע" זה ההצעה הסופית.
למשל השרשור של מדפי מול אולפני - מעניין לקרוא. למדתי שם הרבה חוץ מדבר אחד - מה באמת ההבדל? אם יש בכלל.
טוב, זה ברור שחייבים לשמוע, אבל יש בטח כמה עצות כמו לא להתפתות לרמקול שנשמע טוב אבל אחרי 5 שנים יתפרק וכדומה.
תודה לליאור על דעתך בקשר למגבר. זה קצת מרגיע אותי. עוד מישהו מכיר אותו??? (רק אל תגידו עכשיו שהוא לא שווה...).
לגבי ריצפתיים - העיצוב בסלון גם חשוב לי ואנסה לחפש מדפיים, אלא אם יש ריצפתיים נמוכים יחסית 70 ( ס"מ).
דרך אגב, ראיתי נגני CD במחירים מטורפים. מה סדר גודל מחיר לנגן במערכת כפי שהצגתי? האם אני ברמה שכבלים יבואו לידי ביטוי?
אשתדל לשים תמונה של הסלון.
עומר
תגדיר מחיר מטורף ?omeromer כתב: דרך אגב, ראיתי נגני CD במחירים מטורפים. מה סדר גודל מחיר לנגן במערכת כפי שהצגתי? האם אני ברמה שכבלים יבואו לידי ביטוי?
עומר...
יש אנשים שמקור ב 10K הוא מחיר סביר ויש כאלה ש 5K זה מחיר מטורף..
למערכת כמו שלך כדי שתהיה מאוזנת צריך להתאים CD ברמות מחיר של 2-2.5K .
תנסה למצוא CD במצב טוב מהלוחות יד שנייה. תוכל להנות מ CD שעלה 5-6K בפחות
מחצי מחיר. חברות כמו ARCAM - ROTEL - NAD - MARANTZ הן מצויינות לתקציב.
את נושא הכבלים הייתי משאיר לסוף. הם הגורם המשפיע ( אם בכלל ) הקטן במערכת.
אחרי שתחליף רמקולים הכבלים שקיימים אצלך היום יהיו פתאום מצויינים
ליאור.
- moshem74
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1516
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
בתקציב שלך, הייתי הולך על יד שנייה.
יש פאראדיים ב 4000 ש"ח סטודיו 100 ביד שנייה - צריך לחפש אותם.
ויש עוד הרבה.
אם אתה מהצפון,יש חנות "צביקה" שמחזיק יד שנייה דברים בהחלט מרשימים ב 4000-5000, כגון אינפיניי דלתא, ועוד כמה.
אם אתה לא רוצה מפלצות בסלון,,אתה יכול ללכת על פאראדיים מוניטור , יש ביד שנייה ב 1200 שקל עם הסטנדים שלהם(רק הסטנדים עולים קרוב לאלפייה), תוסיף להם PDR10 של פאראדיים(סאב מאוד מוצלח), ויש לך שילוב מעולה.
בכל אופן בהצלחה.
יש פאראדיים ב 4000 ש"ח סטודיו 100 ביד שנייה - צריך לחפש אותם.
ויש עוד הרבה.
אם אתה מהצפון,יש חנות "צביקה" שמחזיק יד שנייה דברים בהחלט מרשימים ב 4000-5000, כגון אינפיניי דלתא, ועוד כמה.
אם אתה לא רוצה מפלצות בסלון,,אתה יכול ללכת על פאראדיים מוניטור , יש ביד שנייה ב 1200 שקל עם הסטנדים שלהם(רק הסטנדים עולים קרוב לאלפייה), תוסיף להם PDR10 של פאראדיים(סאב מאוד מוצלח), ויש לך שילוב מעולה.
בכל אופן בהצלחה.
הי,
זהו, ניכנסתי לעינינים.
לקחתי את ההצעה של מרטין, ובדקתי חיבור DVD זול ביציאה אופטית לעומת הנגן CD הישן שלי.
האמת, לא האמנתי אבל יש הבדל לטובת ה DVD. לא שקפצתי מדרגה אבל סאונד טיפה משופר. מפורט, נקי, פתוח, כל המילים האלו.
רק שמהירות הסיבוב שלו טיפ טיפה איטית מהנורמל. כלומר, קונים גם נגן CD בסיבוב הזה. עכשיו אני מקלל את עצמי איך שניסיתי לתקן את המגש התקוע של הנגן שלי YAMAHA CDX-396 והצלחתי להרוס אותו.
אז מה מחפשים היום בנגן CD ? קריאת צרובים? פורמטים חדשים נתמכים? פעם היה פשוט יותר...
מותר לציין שמות של חנויות? איפה שווה להסתובב?
עומר
זהו, ניכנסתי לעינינים.
לקחתי את ההצעה של מרטין, ובדקתי חיבור DVD זול ביציאה אופטית לעומת הנגן CD הישן שלי.
האמת, לא האמנתי אבל יש הבדל לטובת ה DVD. לא שקפצתי מדרגה אבל סאונד טיפה משופר. מפורט, נקי, פתוח, כל המילים האלו.
רק שמהירות הסיבוב שלו טיפ טיפה איטית מהנורמל. כלומר, קונים גם נגן CD בסיבוב הזה. עכשיו אני מקלל את עצמי איך שניסיתי לתקן את המגש התקוע של הנגן שלי YAMAHA CDX-396 והצלחתי להרוס אותו.
אז מה מחפשים היום בנגן CD ? קריאת צרובים? פורמטים חדשים נתמכים? פעם היה פשוט יותר...
מותר לציין שמות של חנויות? איפה שווה להסתובב?
עומר
בעיקרון אם אתה מתכנן לקנות נגן CDP אז כל מה שהוא צריך זה לקרוא CD מקורי , או מועתקים (WAV) מהמקור משמע צרובים.
כל פורמט אחר הוא פריבילגיה .
עצה נוספת כדאי שתיקח מכשיר לניסיון בבית , הסינרגיה זה הדבר החשוב ביותר .
תנסה קיימבריד'ג אודיו , רוטל .
בהצלחה
כל פורמט אחר הוא פריבילגיה .
עצה נוספת כדאי שתיקח מכשיר לניסיון בבית , הסינרגיה זה הדבר החשוב ביותר .
תנסה קיימבריד'ג אודיו , רוטל .
בהצלחה
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים