שיפוץ טורנס 160

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 14
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחרונה רכשתי את הפטיפון הנהדר שבכותרת, שלפי מה שהבנתי צריך להיות גן עדן למשפצים. אני די חדש בעסק ובתור סטודנט פול טיים אין לי זמן להתעסק עם שיפוץ, קל ככל שיהיה. מדובר על חיווט חדש במקום הכבלים המקוריים, כנראה מכסה חדש (חלק מהמכסה המקורי שבור), יכול להיות רצועה חדשה ובדיקה כללית של תקינות (נאמר לי שהפטיפון לא היה בשימוש 3 שנים).
אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על בעל מקצוע אמין שאוכל ליצור איתו קשר (עדיף באזור המרכז/שרון).

תודה ושבוע טוב,
נדב

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

הבסיס כל כך פשוט לביצוע שחבל על הכסף - לזכרוני, סטודנטים חסרים בכסף יותר משהם חסרים בזמן.

אין שום צורך בחיווט מחדש, אלא אם כן משהו במגעים לא תקין. מכסה חדש תזמין לעצמך, אם אתה מאוד רוצה. 200-220 ש"ח בכל בית מלאכה לפרספקס.

מה שכן צריך לעשות זה כנראה להחליף רצועה, ואולי גם מחט - קשה להעריך. רצועה, הייתי מחליף בכל מקרה. עולה מעט מאוד (יכול לעלות עוד פחות, אם אתה מסתפק בספקים פחות אמינים, אבל אז המידה עלולה לא להיות מדוייקת, ומהירות הסיבוב של הצלחת בהתאם). ולוקח חמש דקות להחליף לאחר שהחדשה הגיעה.

מחט, תלויה בראש שיש לך?

חוץ מזה, הייתי מנקה היטב את הציר של הצלחת, ואת התושבת שלו, ומטפטף לשם טיפה של שמן טרי (כזה של אופנים).

וזהו!

תתרגל, תכוון, תשמע תקליטים - כשתדע אם חסר לך משהו בצליל - תתייעץ על שדרוגים (f)

NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה המפורטת.
בעניין של הכסף אתה בהחלט צודק... הראש האמת נראה לי בסדר, (שוב אני לא מבין בזה יותר מדי), Shure M55e. אין ספק שאת המחט אני אחליף. האם כל מחט תתאים לראש כזה?
Is it true that despite... or maybe BECAUSE your'e a big ***** hard hero, that you didn't tell anyone where your'e going?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

NadavGvaram כתב:הראש האמת נראה לי בסדר, (שוב אני לא מבין בזה יותר מדי), Shure M55e. אין ספק שאת המחט אני אחליף. האם כל מחט תתאים לראש כזה?
...
ה-M55e הוא ראש טוב, ואין צורך להחליפו אם הוא תקין. כנ"ל לגבי המחט - יש להחליפה רק אם היא שחוקה וכבר לא נותנת את מיטבה. לא כל מחט תתאים, אלא רק כזו שמיועדת לדגם הזה (במקרה הזה גם מחט לדגם M44e תתאים מאחר שהם כמעט זהים). המחטים מסומנות ב-N בהתחלה במקום M. יש גם גירסאות ללא e שאינן אליפטיות ולפיכך פחות מומלצות, אבל אפשריות.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

על הכפאק, רשמתי לפניי.
בקשר לקדם מגבר... האם כדאי להשתמש באחד כזה או לחפש מערכת שיש לה כבר כניסת פונו? כרגע הרסיבר שיש לי לא מתחבר ישירות לפטיפון. אם כן קדם מגבר אז מה הקריטריונים? זה תלוי בראש? הבנתי שיש MC וMM, זה קשור לעניין הזה?

שוב, תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי NadavGvaram ב 27/11/2016 9:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
Is it true that despite... or maybe BECAUSE your'e a big ***** hard hero, that you didn't tell anyone where your'e going?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #6 

NadavGvaram כתב:תודה על התגובה המפורטת.
בעניין של הכסף אתה בהחלט צודק... הראש האמת נראה לי בסדר, (שוב אני לא מבין בזה יותר מדי), Shure M55e. אין ספק שאת המחט אני אחליף. האם כל מחט תתאים לראש כזה?
...
לרוב אין צורך להחליף מחט, אם באמת לא ניגן כמה שנים אין סיכוי שנשחקה
אולי צריך רק לנקות את המחט... עם מברשת יעודית וקצת אלכוהול רפואי, או שלא לנקות, אם אתה לא יודע איך
מסכים עם קודמי לגבי חיווט, מניסיון שלי - מיותר ועושה רק צרות

האם כרגע מנגן? איך נשמע?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ניסיתי עליו תקליט חרוש בתור ניסיון ראשון והוא מנגן אותו לא רע בכלל. זה היה אצל המוכר... אין לי איך לבדוק אותו מעבר לזה עד שאני אסדר לעצמי מערכת שאפשר לחבר אותו אליה (קדם/מגבר עם יציאת פונו).

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

אם אין לך כניסת PHONO ברסיבר אז אתה צריך קדם מגבר לחוד. מחירו של אחד כזה באיכות טובה - כמה מאות שקלים. הראש שיש לך הוא מסוג MM וסביר להניח שגם אם תחליף אותו תקנה ראש אחר מאותו סוג, אז אתה צריך קדם מגבר שמיועד ל-MM או כזה שמתאים לשני הסוגים. ראשי MC הם נדירים, יקרים ואיזוטריים יותר ולכן הסיכוי קלוש שתגיע דווקא לאחד כזה...

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

NadavGvaram כתב:ניסיתי עליו תקליט חרוש בתור ניסיון ראשון והוא מנגן אותו לא רע בכלל. זה היה אצל המוכר... אין לי איך לבדוק אותו מעבר לזה עד שאני אסדר לעצמי מערכת שאפשר לחבר אותו אליה (קדם/מגבר עם יציאת פונו).
...
מה יש לך? חוץ מפטפון
איזה רסיבר? רמקולים?
כשנדע ניתן יהיה להמליץ לך
במידה ואתה מעוניין
כמובן

NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

תודה על העזרה.
אני אשלח כאן בהמשך תמונות של המערכת כי כל מה שאני זוכר זה את הפירמות ולא את הדגמים הספציפיים...
השאלה היא אם בכל מקרה עדיף להתאים קדם מגבר לרסיבר שיש לי או שזה ממש תלוי ברסיבר עצמו (כל מה שאני יודע שזה Denon בלי כניסת פונו). הרמקולים הם לא מוגברים, שולחניים של Bose.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

NadavGvaram כתב:השאלה היא אם בכל מקרה עדיף להתאים קדם מגבר לרסיבר שיש לי או שזה ממש תלוי ברסיבר עצמו (כל מה שאני יודע שזה Denon בלי כניסת פונו). הרמקולים הם לא מוגברים, שולחניים של Bose.
...
אם לרסיבר אין פונו אז אין שאלה - אתה חייב קדם מגבר חיצוני.

NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

טעות שלי שלא הסברתי כמו שצריך.
התכוונתי למה עדיף על מה - רסיבר חדש שיש לו כניסת פונו (ללא צורך בקדם מגבר) או קדם מגבר על הרסיבר הקיים?
כנראה שהאופציה השניה זולה יותר פשוטה יותר מבחינה לוגיסטית, אבל האם יש הבדלים באיכויות בין רסיבר שמובנה בו כבר כניסת פונו לבין השילוב של אחד ללא כניסה כזו עם קדם מגבר?

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לגופו
תלוי ברסיבר שיש לך (בלי הפונו)
בקדם שתקנה
או ברסיבר שתקנה במקום (שיש לו פונו) חדש... או לקנות רסיבר וינטאג' שיש לו פונו
ואת כל זה לחלק בתקציב שלך

NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

אני מצרף תמונה של הרסיבר ושל הרמקולים.
אני לא בקי במדד ה-Value for Money. קשה לי אפילו לקבוע תקציב לקדם מגבר חדש כי כל מה שאני יודע זה מחירים שאני רואה באינטרנט ואני אפילו לא יודע אם המוצרים השונים טובים כי אי אפשר לסמוך על המלצות פרסומיות כאלה או אחרות...

אז בשורה התחתונה ראש מובינג מגנט, רסיבר Denon AVR 591 יחד עם רמקולים Bose acoustimass 3 series IV. יש הצעות לקדם מגבר שהוא לא מטורף מדי אבל גם לא איזה משהו סיני מתפרק?

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #15 

ל CAMBRIDGE AUDIO ול MUSICAL FIDELITY יש מוצרים טובים ביחס עלות/תמורה. ממליץ לבחון יד שניה - בקדם מגבר לפטיפון קשה ליפול מבחינה טכנית במידה והוא עובד מלכתחילה.
בהצלחה בתחילת דרכך האנלוגית.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

אתה בטוח שהמיקום הנכון לרמקולים הקטנים זה על הרסיבר?

NadavGvaram פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

אל תדאג אילן זה היה רק בשביל התמונה... :D
תודה על העצה יוסי.
ותודה שוב לכל מי שעזר בשרשור הזה, תבורכו!

TalThorens
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 120
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #18 

ראיתי לפני חודשיים באחד הפורומים פרה של CA במחיר סביר.
אם זה מעניין אותך תן לי פינג ואחפש לך.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”