שיפוץ טורנס 160
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
לאחרונה רכשתי את הפטיפון הנהדר שבכותרת, שלפי מה שהבנתי צריך להיות גן עדן למשפצים. אני די חדש בעסק ובתור סטודנט פול טיים אין לי זמן להתעסק עם שיפוץ, קל ככל שיהיה. מדובר על חיווט חדש במקום הכבלים המקוריים, כנראה מכסה חדש (חלק מהמכסה המקורי שבור), יכול להיות רצועה חדשה ובדיקה כללית של תקינות (נאמר לי שהפטיפון לא היה בשימוש 3 שנים).
אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על בעל מקצוע אמין שאוכל ליצור איתו קשר (עדיף באזור המרכז/שרון).
תודה ושבוע טוב,
נדב
לאחרונה רכשתי את הפטיפון הנהדר שבכותרת, שלפי מה שהבנתי צריך להיות גן עדן למשפצים. אני די חדש בעסק ובתור סטודנט פול טיים אין לי זמן להתעסק עם שיפוץ, קל ככל שיהיה. מדובר על חיווט חדש במקום הכבלים המקוריים, כנראה מכסה חדש (חלק מהמכסה המקורי שבור), יכול להיות רצועה חדשה ובדיקה כללית של תקינות (נאמר לי שהפטיפון לא היה בשימוש 3 שנים).
אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על בעל מקצוע אמין שאוכל ליצור איתו קשר (עדיף באזור המרכז/שרון).
תודה ושבוע טוב,
נדב
הבסיס כל כך פשוט לביצוע שחבל על הכסף - לזכרוני, סטודנטים חסרים בכסף יותר משהם חסרים בזמן.
אין שום צורך בחיווט מחדש, אלא אם כן משהו במגעים לא תקין. מכסה חדש תזמין לעצמך, אם אתה מאוד רוצה. 200-220 ש"ח בכל בית מלאכה לפרספקס.
מה שכן צריך לעשות זה כנראה להחליף רצועה, ואולי גם מחט - קשה להעריך. רצועה, הייתי מחליף בכל מקרה. עולה מעט מאוד (יכול לעלות עוד פחות, אם אתה מסתפק בספקים פחות אמינים, אבל אז המידה עלולה לא להיות מדוייקת, ומהירות הסיבוב של הצלחת בהתאם). ולוקח חמש דקות להחליף לאחר שהחדשה הגיעה.
מחט, תלויה בראש שיש לך?
חוץ מזה, הייתי מנקה היטב את הציר של הצלחת, ואת התושבת שלו, ומטפטף לשם טיפה של שמן טרי (כזה של אופנים).
וזהו!
תתרגל, תכוון, תשמע תקליטים - כשתדע אם חסר לך משהו בצליל - תתייעץ על שדרוגים
אין שום צורך בחיווט מחדש, אלא אם כן משהו במגעים לא תקין. מכסה חדש תזמין לעצמך, אם אתה מאוד רוצה. 200-220 ש"ח בכל בית מלאכה לפרספקס.
מה שכן צריך לעשות זה כנראה להחליף רצועה, ואולי גם מחט - קשה להעריך. רצועה, הייתי מחליף בכל מקרה. עולה מעט מאוד (יכול לעלות עוד פחות, אם אתה מסתפק בספקים פחות אמינים, אבל אז המידה עלולה לא להיות מדוייקת, ומהירות הסיבוב של הצלחת בהתאם). ולוקח חמש דקות להחליף לאחר שהחדשה הגיעה.
מחט, תלויה בראש שיש לך?
חוץ מזה, הייתי מנקה היטב את הציר של הצלחת, ואת התושבת שלו, ומטפטף לשם טיפה של שמן טרי (כזה של אופנים).
וזהו!
תתרגל, תכוון, תשמע תקליטים - כשתדע אם חסר לך משהו בצליל - תתייעץ על שדרוגים
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובה המפורטת.
בעניין של הכסף אתה בהחלט צודק... הראש האמת נראה לי בסדר, (שוב אני לא מבין בזה יותר מדי), Shure M55e. אין ספק שאת המחט אני אחליף. האם כל מחט תתאים לראש כזה?
בעניין של הכסף אתה בהחלט צודק... הראש האמת נראה לי בסדר, (שוב אני לא מבין בזה יותר מדי), Shure M55e. אין ספק שאת המחט אני אחליף. האם כל מחט תתאים לראש כזה?
Is it true that despite... or maybe BECAUSE your'e a big ***** hard hero, that you didn't tell anyone where your'e going?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
ה-M55e הוא ראש טוב, ואין צורך להחליפו אם הוא תקין. כנ"ל לגבי המחט - יש להחליפה רק אם היא שחוקה וכבר לא נותנת את מיטבה. לא כל מחט תתאים, אלא רק כזו שמיועדת לדגם הזה (במקרה הזה גם מחט לדגם M44e תתאים מאחר שהם כמעט זהים). המחטים מסומנות ב-N בהתחלה במקום M. יש גם גירסאות ללא e שאינן אליפטיות ולפיכך פחות מומלצות, אבל אפשריות.NadavGvaram כתב:הראש האמת נראה לי בסדר, (שוב אני לא מבין בזה יותר מדי), Shure M55e. אין ספק שאת המחט אני אחליף. האם כל מחט תתאים לראש כזה?...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

על הכפאק, רשמתי לפניי.
בקשר לקדם מגבר... האם כדאי להשתמש באחד כזה או לחפש מערכת שיש לה כבר כניסת פונו? כרגע הרסיבר שיש לי לא מתחבר ישירות לפטיפון. אם כן קדם מגבר אז מה הקריטריונים? זה תלוי בראש? הבנתי שיש MC וMM, זה קשור לעניין הזה?
שוב, תודה רבה
בקשר לקדם מגבר... האם כדאי להשתמש באחד כזה או לחפש מערכת שיש לה כבר כניסת פונו? כרגע הרסיבר שיש לי לא מתחבר ישירות לפטיפון. אם כן קדם מגבר אז מה הקריטריונים? זה תלוי בראש? הבנתי שיש MC וMM, זה קשור לעניין הזה?
שוב, תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי NadavGvaram ב 27/11/2016 9:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
Is it true that despite... or maybe BECAUSE your'e a big ***** hard hero, that you didn't tell anyone where your'e going?
לרוב אין צורך להחליף מחט, אם באמת לא ניגן כמה שנים אין סיכוי שנשחקהNadavGvaram כתב:תודה על התגובה המפורטת.
בעניין של הכסף אתה בהחלט צודק... הראש האמת נראה לי בסדר, (שוב אני לא מבין בזה יותר מדי), Shure M55e. אין ספק שאת המחט אני אחליף. האם כל מחט תתאים לראש כזה?...
אולי צריך רק לנקות את המחט... עם מברשת יעודית וקצת אלכוהול רפואי, או שלא לנקות, אם אתה לא יודע איך
מסכים עם קודמי לגבי חיווט, מניסיון שלי - מיותר ועושה רק צרות
האם כרגע מנגן? איך נשמע?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

ניסיתי עליו תקליט חרוש בתור ניסיון ראשון והוא מנגן אותו לא רע בכלל. זה היה אצל המוכר... אין לי איך לבדוק אותו מעבר לזה עד שאני אסדר לעצמי מערכת שאפשר לחבר אותו אליה (קדם/מגבר עם יציאת פונו).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אם אין לך כניסת PHONO ברסיבר אז אתה צריך קדם מגבר לחוד. מחירו של אחד כזה באיכות טובה - כמה מאות שקלים. הראש שיש לך הוא מסוג MM וסביר להניח שגם אם תחליף אותו תקנה ראש אחר מאותו סוג, אז אתה צריך קדם מגבר שמיועד ל-MM או כזה שמתאים לשני הסוגים. ראשי MC הם נדירים, יקרים ואיזוטריים יותר ולכן הסיכוי קלוש שתגיע דווקא לאחד כזה...
מה יש לך? חוץ מפטפוןNadavGvaram כתב:ניסיתי עליו תקליט חרוש בתור ניסיון ראשון והוא מנגן אותו לא רע בכלל. זה היה אצל המוכר... אין לי איך לבדוק אותו מעבר לזה עד שאני אסדר לעצמי מערכת שאפשר לחבר אותו אליה (קדם/מגבר עם יציאת פונו)....
איזה רסיבר? רמקולים?
כשנדע ניתן יהיה להמליץ לך
במידה ואתה מעוניין
כמובן
אני לא זז מכאן עד סוף הצד
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

תודה על העזרה.
אני אשלח כאן בהמשך תמונות של המערכת כי כל מה שאני זוכר זה את הפירמות ולא את הדגמים הספציפיים...
השאלה היא אם בכל מקרה עדיף להתאים קדם מגבר לרסיבר שיש לי או שזה ממש תלוי ברסיבר עצמו (כל מה שאני יודע שזה Denon בלי כניסת פונו). הרמקולים הם לא מוגברים, שולחניים של Bose.
אני אשלח כאן בהמשך תמונות של המערכת כי כל מה שאני זוכר זה את הפירמות ולא את הדגמים הספציפיים...
השאלה היא אם בכל מקרה עדיף להתאים קדם מגבר לרסיבר שיש לי או שזה ממש תלוי ברסיבר עצמו (כל מה שאני יודע שזה Denon בלי כניסת פונו). הרמקולים הם לא מוגברים, שולחניים של Bose.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

אם לרסיבר אין פונו אז אין שאלה - אתה חייב קדם מגבר חיצוני.NadavGvaram כתב:השאלה היא אם בכל מקרה עדיף להתאים קדם מגבר לרסיבר שיש לי או שזה ממש תלוי ברסיבר עצמו (כל מה שאני יודע שזה Denon בלי כניסת פונו). הרמקולים הם לא מוגברים, שולחניים של Bose....
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

טעות שלי שלא הסברתי כמו שצריך.
התכוונתי למה עדיף על מה - רסיבר חדש שיש לו כניסת פונו (ללא צורך בקדם מגבר) או קדם מגבר על הרסיבר הקיים?
כנראה שהאופציה השניה זולה יותר פשוטה יותר מבחינה לוגיסטית, אבל האם יש הבדלים באיכויות בין רסיבר שמובנה בו כבר כניסת פונו לבין השילוב של אחד ללא כניסה כזו עם קדם מגבר?
התכוונתי למה עדיף על מה - רסיבר חדש שיש לו כניסת פונו (ללא צורך בקדם מגבר) או קדם מגבר על הרסיבר הקיים?
כנראה שהאופציה השניה זולה יותר פשוטה יותר מבחינה לוגיסטית, אבל האם יש הבדלים באיכויות בין רסיבר שמובנה בו כבר כניסת פונו לבין השילוב של אחד ללא כניסה כזו עם קדם מגבר?
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

אני מצרף תמונה של הרסיבר ושל הרמקולים.
אני לא בקי במדד ה-Value for Money. קשה לי אפילו לקבוע תקציב לקדם מגבר חדש כי כל מה שאני יודע זה מחירים שאני רואה באינטרנט ואני אפילו לא יודע אם המוצרים השונים טובים כי אי אפשר לסמוך על המלצות פרסומיות כאלה או אחרות...
אז בשורה התחתונה ראש מובינג מגנט, רסיבר Denon AVR 591 יחד עם רמקולים Bose acoustimass 3 series IV. יש הצעות לקדם מגבר שהוא לא מטורף מדי אבל גם לא איזה משהו סיני מתפרק?
אני לא בקי במדד ה-Value for Money. קשה לי אפילו לקבוע תקציב לקדם מגבר חדש כי כל מה שאני יודע זה מחירים שאני רואה באינטרנט ואני אפילו לא יודע אם המוצרים השונים טובים כי אי אפשר לסמוך על המלצות פרסומיות כאלה או אחרות...
אז בשורה התחתונה ראש מובינג מגנט, רסיבר Denon AVR 591 יחד עם רמקולים Bose acoustimass 3 series IV. יש הצעות לקדם מגבר שהוא לא מטורף מדי אבל גם לא איזה משהו סיני מתפרק?
-
NadavGvaram
- חבר שרק התחיל

אל תדאג אילן זה היה רק בשביל התמונה...
תודה על העצה יוסי.
ותודה שוב לכל מי שעזר בשרשור הזה, תבורכו!
תודה על העצה יוסי.
ותודה שוב לכל מי שעזר בשרשור הזה, תבורכו!
- TalThorens
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 120
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
ראיתי לפני חודשיים באחד הפורומים פרה של CA במחיר סביר.
אם זה מעניין אותך תן לי פינג ואחפש לך.
אם זה מעניין אותך תן לי פינג ואחפש לך.