אוזניות לאודיופיל המתחיל?
שלום לכולם,
אשמח לשמוע המלצות מכם לאוזניות ״לאודיופילים מתחילים״.
כיום אני משתמש באוזניות in ear ״זולות״ כדוגמאת ה piston 3,
ואני מרגיש שהגיע הזמן לשדרג משמעותית את חווית ההאזנה שלי.
- התקציב הוא עד 300₪ - עדיפות לפחות.
- 90 אחוז מהמוזיקה שלי אצרוך משמיעה און-ליין (Spotify עם חשבון פרימיום לדוגמא), עם האיכות המרבית האפשרית כמובן, דרך האייפון.
תכני lossless גם יכנסו לתמונה.
- לא אשתמש במגבר אוזניות, לפחות לא כרגע.
- מעוניין הפעם לרכוש אוזניות חוטיות overhead (?). לא in ear הכוונה.
תודה ! (:
אשמח לשמוע המלצות מכם לאוזניות ״לאודיופילים מתחילים״.
כיום אני משתמש באוזניות in ear ״זולות״ כדוגמאת ה piston 3,
ואני מרגיש שהגיע הזמן לשדרג משמעותית את חווית ההאזנה שלי.
- התקציב הוא עד 300₪ - עדיפות לפחות.
- 90 אחוז מהמוזיקה שלי אצרוך משמיעה און-ליין (Spotify עם חשבון פרימיום לדוגמא), עם האיכות המרבית האפשרית כמובן, דרך האייפון.
תכני lossless גם יכנסו לתמונה.
- לא אשתמש במגבר אוזניות, לפחות לא כרגע.
- מעוניין הפעם לרכוש אוזניות חוטיות overhead (?). לא in ear הכוונה.
תודה ! (:
אודיופילים או לא אודיופילים בתקציב הזה האפשרויות מוגבלות למדי.
במתיחת התקציב לאיזור ה-400~500 אפשר כבר למצוא אוזניות נוסח ATH-AD500X
של אודיו טכניקה, או M40X, או SHP9500 של פיליפס, כולן יתנו תמורה נהדרת לכסף.
אם 300 ש"ח פלוס מינוס זה הרף העליון אלו כמה אופציות טובות חלקן אפילו בפחות:
(ה-TAKSTAR HI2050 לדעתי הטובות ביותר)
Takstar HI2050
או
Superlux HD668B + Ear Pads
או
Audio Technica ATH-M30X
או
Somic/Status OB-1
במתיחת התקציב לאיזור ה-400~500 אפשר כבר למצוא אוזניות נוסח ATH-AD500X
של אודיו טכניקה, או M40X, או SHP9500 של פיליפס, כולן יתנו תמורה נהדרת לכסף.
אם 300 ש"ח פלוס מינוס זה הרף העליון אלו כמה אופציות טובות חלקן אפילו בפחות:
(ה-TAKSTAR HI2050 לדעתי הטובות ביותר)
Takstar HI2050
או
Superlux HD668B + Ear Pads
או
Audio Technica ATH-M30X
או
Somic/Status OB-1
תודה רבה על התשובה המפורטת !
האם בעקבות חוסר השימוש במגבר, אני באמת ארגיש בהבדל בין האוזניות בתקציב הגבוהה יותר לאלו בתקציב הנמוך?
ההבדל יהיה זניח? משמעותי ?
במידה וכן, והבדל יהיה אכן משמעותי, אשקול לעלות את התקציב
האם בעקבות חוסר השימוש במגבר, אני באמת ארגיש בהבדל בין האוזניות בתקציב הגבוהה יותר לאלו בתקציב הנמוך?
ההבדל יהיה זניח? משמעותי ?
במידה וכן, והבדל יהיה אכן משמעותי, אשקול לעלות את התקציב
כי הן למעשה חיקוי של של הDT880, גם מכוונות לחתימת הסאונד דומה. הן לא מגיעות כמובן ליכולות של ה-880 אבל ביחס למחיר מציגות תמורה נהדרת. יש לי ניסיון עם טקסטאר וביחס למחיר אני לא יכול לתאר כמה הן הרשימו אותי. כמובן שה-2050 זו אוזניה שמוכרת היטב ברחבי הפורומים ומדובר עליהן מאוד לטובה גם כן.
פותח הדיון, בוודאי שתרגיש בהבדל, כל עוד האוזניה לא בנויה באופן מובהק לשימוש נייד, בדר"כ הגברה מעבר לפאלפון תעשה רק טוב, אבל באופן כללי כל עוד מדובר בשני דגמים שיעילים וקלים לדחיפה באותה המידה הגיוני שהאוזניה האיכותית יותר תשמע טוב יותר בחיבור לאותו המקור.
המצב ישתנה כמובן במידה ותיקח אוזניה בררנית ו\או לא יעילה או בעלת אום גבוהה ותחבר אותה לפלאפון מה שיכול להפוך אותה פחות או יותר ללא שמישה מבחינת עוצמה או רחוקה מניצול היכולות שלה עד תום. גם אם מדובר באוזניה שעולה אלף דולר,
זה נלקח בחשבון בהצעות שקיבלת, למרות ששוב כל עוד לא מדובר באוזניה שהיעוד שלה הוא ניידות ממיר\מגבר משולב כלשהוא אם אפילו אחד בסיסי לא יזיק.
פותח הדיון, בוודאי שתרגיש בהבדל, כל עוד האוזניה לא בנויה באופן מובהק לשימוש נייד, בדר"כ הגברה מעבר לפאלפון תעשה רק טוב, אבל באופן כללי כל עוד מדובר בשני דגמים שיעילים וקלים לדחיפה באותה המידה הגיוני שהאוזניה האיכותית יותר תשמע טוב יותר בחיבור לאותו המקור.
המצב ישתנה כמובן במידה ותיקח אוזניה בררנית ו\או לא יעילה או בעלת אום גבוהה ותחבר אותה לפלאפון מה שיכול להפוך אותה פחות או יותר ללא שמישה מבחינת עוצמה או רחוקה מניצול היכולות שלה עד תום. גם אם מדובר באוזניה שעולה אלף דולר,
זה נלקח בחשבון בהצעות שקיבלת, למרות ששוב כל עוד לא מדובר באוזניה שהיעוד שלה הוא ניידות ממיר\מגבר משולב כלשהוא אם אפילו אחד בסיסי לא יזיק.
סליחה שאני מתפרץ לשרשור הזה אבל מחפש משהו דומה למה שפותח השרשור מחפש , רק אוזניות סגורות כדי לא להפריע לסביבה (לשמיעת מוזיקה בלילה ממערכת סטריאו, באוטובוס ובמשרד - לשמוע מוזיקה מ TIDAL )... איזה אוזניות מומלצות בתחום הזה ?
יש את ה - M40X ש roy12345@ המליץ כאן.ellevy12 כתב:סליחה שאני מתפרץ לשרשור הזה אבל מחפש משהו דומה למה שפותח השרשור מחפש , רק אוזניות סגורות כדי לא להפריע לסביבה (לשמיעת מוזיקה בלילה ממערכת סטריאו, באוטובוס ובמשרד - לשמוע מוזיקה מ TIDAL )... איזה אוזניות מומלצות בתחום הזה ?...
עד כמה שהבנתי הן אטומות.
roy12345@ תודה רבה על ההמלצות הנהדרות !
הבחור הזה עזר לי להחליט מבין השלושה שציינת, וגם העלה בי חיוך על הדרך
ה - SHP9500 היו הבחירה הראשונה שלי. אך לרוב אני נמצא בתחבורה ציבורית\משרד , ואוזניות "פתוחות" יהיו לא נעימות.
לא לי ולא לסביבה.
* אלא אם כן אני טועה, ובכלל לא שומעים אותם מבחוץ.
במידה ואיני טועה, אלך על ה - M40X.
אשמח לדעת לגביי ה - SHP9500.
ושוב , תודה רבה!