הפרעה בשידורי עידן פלוס
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
כבר 7 שנים שהרשות השניה מזניחה את הבאגים שיש לה.
אחד, זה הפסים למעלה בערוצים 2 ו-10
השני , זה הווליום הנמוך להחריד(!) שמוריד משמעותית מאיכות הסאונד
אחד, זה הפסים למעלה בערוצים 2 ו-10
השני , זה הווליום הנמוך להחריד(!) שמוריד משמעותית מאיכות הסאונד
לא יאומן שעברו כבר 7 שנים ועידן פלוס כמעט כמו שהיה.
בכל אופן אני משער שאולי ככה הערוצים האלה מוציאים את השידור ואולי פשוט בהוט ויס מתקנים את זה ובעידן פלוס לא.
מה שאפשר לעשות זה זום או הזזה של התמונה, תלוי ביכולות של הממיר/הטלוויזיה שלך.
בכל אופן אני משער שאולי ככה הערוצים האלה מוציאים את השידור ואולי פשוט בהוט ויס מתקנים את זה ובעידן פלוס לא.
מה שאפשר לעשות זה זום או הזזה של התמונה, תלוי ביכולות של הממיר/הטלוויזיה שלך.
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
·האם פנית למוקד עידן פלוסliorp כתב:לא יאומן שעברו כבר 7 שנים ועידן פלוס כמעט כמו שהיה.
מה שאפשר לעשות זה זום או הזזה של התמונה, תלוי ביכולות של הממיר/הטלוויזיה שלך....
ממה שהבנתי משיחה עם טכנאי שמבין עניין בסלקום TV (להבדיל מ-90% מהכוח הטכני שם), מדובר בהפרעות לשידור כתוצאה משידורים של בסיסים צבאיים.
אם יש באזורך בסיס גדול או מתקן בטחוני משמעותי, זה קרוב לוודאי ההסבר.
לא יודע עד כמה זה נכון, אבל על פניו זה נשמע כמו הסבר הגיוני.
אגב, כשאני מתחבר לעידן+ ישירות מהטיונר של הטלויזיה עם אנטנה חיצונית, הבעיה נעלמת (אבל חדות השידור יורדת בהשוואה לסלקום)
אם יש באזורך בסיס גדול או מתקן בטחוני משמעותי, זה קרוב לוודאי ההסבר.
לא יודע עד כמה זה נכון, אבל על פניו זה נשמע כמו הסבר הגיוני.
אגב, כשאני מתחבר לעידן+ ישירות מהטיונר של הטלויזיה עם אנטנה חיצונית, הבעיה נעלמת (אבל חדות השידור יורדת בהשוואה לסלקום)
- abovebeyond
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 447
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 9 פעמים
היום בערב התחילו לי בעיות, אזור השרון
אם מישהו יכול לצלם תמונה של ההפרעות זה יעזור.
אני חשבתי שהכוונה לפס מרצד עם מלבנים קטנים בתוכו בקצה העליון של המסך, כמו כאן מדקה 2:29:
?t=2m29s
ואז זה נראה לי קשור או לטלטקס או לחתימת זמן של הקלטת או שזו הפרעה בשידור של קלטות. בכל מקרה זו הפרעה שאני רואה כבר הרבה שנים בשידורי טלוויזיה מפעם לפעם.
אני לא פניתי למוקד כי לי אין בעיה כזו.
הפרעות מאנטנות קרובות שמשדרות יכולות להיות, אבל אני מניח שזה יתבטא בזה שלא תקלוט בכלל או שהתמונה תתקע או תהיה מלאה בפיקסלים. אני לא חושב שזה אמור לשנות את התמונה, מכיוון שהשידור שמפריע סביר להניח לא משדר באותה שיטה של DVB-T וגם התדר שונה.
אני חשבתי שהכוונה לפס מרצד עם מלבנים קטנים בתוכו בקצה העליון של המסך, כמו כאן מדקה 2:29:
?t=2m29s
ואז זה נראה לי קשור או לטלטקס או לחתימת זמן של הקלטת או שזו הפרעה בשידור של קלטות. בכל מקרה זו הפרעה שאני רואה כבר הרבה שנים בשידורי טלוויזיה מפעם לפעם.
אני לא פניתי למוקד כי לי אין בעיה כזו.
הפרעות מאנטנות קרובות שמשדרות יכולות להיות, אבל אני מניח שזה יתבטא בזה שלא תקלוט בכלל או שהתמונה תתקע או תהיה מלאה בפיקסלים. אני לא חושב שזה אמור לשנות את התמונה, מכיוון שהשידור שמפריע סביר להניח לא משדר באותה שיטה של DVB-T וגם התדר שונה.
מעניין, אבל לפי הכתבה זה רק בשידורים הלוויניים ולא בעידן פלוס....
מצד שני אפשר להפסיק לחפש להפריט את המערך, יש כאן מפעיל שלישי שמראה יכולת טכנולוגית מרשימה
תמונה של ההפרעה
מדובר בפסים לבנים ושחורים בחלק העליון של המסך. לעיתים הם סטטיים ולעיתים מהבהבים.
פניתי במייל מלווה בתמונות לעידן פלוס. חזר אלי בטלפון נציג שדיקלם "יש אצלך בעיות בקליטה". הסברתי שהקליטה ב-100% אמר שינסה לדבר עם גורם טכני ברשות השניה. מאז לא חזר ...
בשינוי מצב תמונה (זום קל) ניתן להעלים וכנראה זה מה שמבוצע בסלקום. אבל אז התמונה מתעוותת.
למה לא מסוגלים לעשות משהו כמו שצריך ?
פניתי במייל מלווה בתמונות לעידן פלוס. חזר אלי בטלפון נציג שדיקלם "יש אצלך בעיות בקליטה". הסברתי שהקליטה ב-100% אמר שינסה לדבר עם גורם טכני ברשות השניה. מאז לא חזר ...
בשינוי מצב תמונה (זום קל) ניתן להעלים וכנראה זה מה שמבוצע בסלקום. אבל אז התמונה מתעוותת.
למה לא מסוגלים לעשות משהו כמו שצריך ?
- BenHT
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 141
- שם מלא: Ben
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
·wegabi כתב:מישהו עם יס או הוט גם חווה את ההפרעה הזאת, או שזה בלעדי ללקוחות סלקום ?...
זה קורה רק בשידורי DVB-T בעידן פלוס, בהוט ויס אין את הפסים האלה בכלל.
זה לא בלעדי לסלקום, כאמור, זה בגלל העידן פלוס.
- choopster
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- שם מלא: choopster
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני לא רואה בבית עידן+ אבל קצת מהתחום אז לפחות יכול להסביר לכם מה אתם רואים.
הפסים והנקודות בחלק העליון נקראים VITC, או Vertical Interval TimeCode (ויקיפדיה) , זה חלק תקין מאות הוידאו (שקיים בכל אות וידאו משודר) ומשודר בשורות העליונות של האות ובשידור תקין המסכים פשוט לא מראים אותו, האבחנה שלי היא שעידן מורידים את אות הוידאו בכמה שורות כלפי מטה ולכן המידע הזה נחשף לצופים. למה זה קורה צריך לשאול את החברים בעידן.
מקווה שעזרתי.
הפסים והנקודות בחלק העליון נקראים VITC, או Vertical Interval TimeCode (ויקיפדיה) , זה חלק תקין מאות הוידאו (שקיים בכל אות וידאו משודר) ומשודר בשורות העליונות של האות ובשידור תקין המסכים פשוט לא מראים אותו, האבחנה שלי היא שעידן מורידים את אות הוידאו בכמה שורות כלפי מטה ולכן המידע הזה נחשף לצופים. למה זה קורה צריך לשאול את החברים בעידן.
מקווה שעזרתי.
Re: תמונה של ההפרעה
זה קורה בכל התוכניות של הערוצים בכל זמן?
אני בדקתי אצלי ולא ראיתי את ההפרעה הזו, בעידן פלוס גם בתדר 538MHz בטלוויזיה של LG עם ממיר פנימי.
או שזו בעיה של הממירים שלך או שהממיר שלי יודע לתקן את התמונה ולא להראות את הפס הזה.
אני בדקתי אצלי ולא ראיתי את ההפרעה הזו, בעידן פלוס גם בתדר 538MHz בטלוויזיה של LG עם ממיר פנימי.
או שזו בעיה של הממירים שלך או שהממיר שלי יודע לתקן את התמונה ולא להראות את הפס הזה.
Re: תמונה של ההפרעה
@liorp
·
אני רואה את ההפרעה בטלויזיה hisense עם ממיר פנימי וכן בממיר של סאקאל עם טלויזיה טושיבה.
ההפרעה קבועה.
תבדוק את התמונה בזמן שהטלויזיה נמצאת במצב צפיה ללא כל זום.
·
אני רואה את ההפרעה בטלויזיה hisense עם ממיר פנימי וכן בממיר של סאקאל עם טלויזיה טושיבה.
ההפרעה קבועה.
תבדוק את התמונה בזמן שהטלויזיה נמצאת במצב צפיה ללא כל זום.
אפשר להמשיך את השרשור הזה עוד מאה עמודים.
בסופו של דבר יש ממירים שיודעים להתעלם מהפס הזה ויש כאלו שלא, ואתם לא יכולים לדעת את זה מראש לפני הקניה.
אל תבנו על שיפור באיכות השידור, למדינה לא איכפת מעידן פלוס אלא מהטייקונים שמפעילים את הטלויזיה הרב ערוצית ורק שם משקיעים.
בסופו של דבר יש ממירים שיודעים להתעלם מהפס הזה ויש כאלו שלא, ואתם לא יכולים לדעת את זה מראש לפני הקניה.
אל תבנו על שיפור באיכות השידור, למדינה לא איכפת מעידן פלוס אלא מהטייקונים שמפעילים את הטלויזיה הרב ערוצית ורק שם משקיעים.