אני חיפאי - אתמול עברו וביקשו להתפנות. האם להתפנות מהבית?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1606
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

שליחה #1 

אני גר בשכונת דניה שהיא אחת השכונות שעל רכס הכרמל.
אתמול (יום חמישי) ב-11:00 בבוקר האינטרנט של הוט קרס, וחזר רק בסביבות חצות הלילה
(אצל השכן, בזק, האינטרנט לא קרס)

אתמול לקראת אחה"צ התחילו לעבור עם רמקולים על ניידות משטרה ולבקש מהתושבים לעזוב את בתיהם.

הדבר עשה לי דה-ז'ה-וו לשריפה שהיתה לפני כ-20 שנה.
לא זו הגדולה האחרונה שהיתה ביערות הכרמל, אלא זו שלפניה. התנאים הם אותם תנאים, רוח חזקה, יובש.

בשריפה המדוברת, האש הגיעה אלינו דרך ענני גיצים של אורנים שנישאו עם הרוח מיערות הכרמל והדליקו כל צמרת אורן שנחתו עליה והוא בתורו הפריח ענני גיצים חדשים שהמשיכו עם הרוח והדליקו את העץ הבא..

כך יצא שהאש "האמיתית" שבערה ביערות הכרמל במרחק של קילומטרים מאיתנו, הגיעה (באדיבותם של גיצי האורן הבוערים) להדליק את האורן הגדול שהיה לנו בגינה האחורית. הוא בתורו הדליק את הכביסה שעל החבל, ומשם למלונות העץ של הכלבים ומשם לגינה.

הגינה בערה, הכביסה שעל החבל בערה הגיצים התעופפו לכל עבר ונחתו על הכיסאות והספות שבבית שבתורם החלו לבעור. התעוררנו לאור כתום של להבות.

מי לעזאזל עוזב את הבית שלו במצב הזה? העמסנו את הילדים, את הכלבה ואת סבא וסבתא על האוטו ושלחנו אותם לדודים. ואילו אני ואשתי, נשארנו, חמושים בצינורות, בדליים ובכל מה שבא ליד לכבות כל זיק, כל גיץ, כל התחלה של להבה.

בשלב מסוים (סביבות 02:00 בלילה), חברת החשמל ניתקו לנו את החשמל, באמת תודה לכם..
אז נילחמנו בחושך, לאור להבות. שכנים שלא הכרנו הגיעו לעזור. פרצופים זרים בחושך, נותנים כתף ונלחמים יחד.

נלחמנו באש ויכולנו לה

מי ששומע להוראות להתפנות, גם מסתכן אח"כ שלא יתנו לו לחזור לביתו,
וגם, הוא בעצם מפקיר את ביתו ואת רכושו כי אף אחד אחר לא יגיע להלחם על הבית הפרטי שלך.

לחבר'ה שביתם עדיין בסכנה. אל תתפנו. תסגרו את כל התריסים והחלונות (גיצים שחודרים פנימה הם אלו שמדליקים את תכולת הבית). מלאו את האמבטיה במים, הכינו צינורות והיו מוכנים לכבות כל פיפס שנדלק.

אם תלחמו על ביתכם, תוכלו בסופו של דבר לנצח את האש.

אם לא, אף אחד לא יילחם עבורכם.

ג'יימס

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

ראיתי אתמול בחדשות איך כבאים פורצים לדירה מלאה בעשן שחור סמיך שהייתה נעולה ומוגפת עם תריסים עד למטה. פנים הבית התלקח רק כתוצאה מהקיר החיצוני שעלה באש. כך שהנסיון המפואר שלך נראה לי כדרך בטוחה להילכד בדירה כתוצאה מחנק.

JamesStone פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1606
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 520 פעמים
קיבל תודות: 148 פעמים

לא מכיר את המקרה הספציפי

שליחה #3 

אבל בהחלט ייתכן שאם לא הייתי במקום, אז גם הקיר שלי היה מתלקח (קיר חיצוני מתלקח ?! 8O) ואז גם הדירה שלי היתה נשרפת. אבל כשאתה במקום ומתיז מים על הקיר ועל כל מקור אש שמתקרב לקיר,
אזי ארוע כזה נמנע.

ג'יימס

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10918
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול למות רק מהעשן ו\או החום, בלי שלהבה אחת תיכנס לבית.
אבל אם אתה חושב שאתה גיבור, סבבה.

אתה שואל אם קיר חיצוני מתלקח?
בהחלט.

גם תחשוב על זה שאם רוב השכנים שלך יעשו אותו דבר, לא יהיה לכם לחץ מים מספיק.
מערכת המים לא מתוכננת לכך שכולם ימשכו מים ביחד.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

הוא חושב שהתזה על קיר עם צינור ביתי שקולה לעוצמת החום שהאש בחוץ מייצרת. הרי לא ממש הקיר שמתלקח אלא החומרים בפנים (תלוי כמובן ברמת הבידוד).

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #6 

אני לגמרי איתך, לא מבין למה מפנים אנשים בגלל שריפת קוצים ואז לא נותנים מענה לכיבוי האש והבתים נשרפים לשווא. עם כולם יקחו פעילות בהגנה על הבתים, כיבוי ראשוני וכדומה, הנזק מכל השריפות הללו יהיה מינימאלי.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”