שרשור תגובות: מדוע בחרתי ב-PC בתור פלטפורמת המשחקים העיקרית שלי

חדשות ועדכונים של HT Magazine
9xcalibur9 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #1 

למאמר: מדוע בחרתי ב-PC בתור פלטפורמת המשחקים העיקרית שלי

תמונה
כי למה לך לנסוע בסטודיבייקר שנת 56 כשאתה יכול לעוף בבוגאטי?

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #2 

(Y)

moog
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 903
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #3 

(Y)אין כמו PC

NirDaitch
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

"זה ההבדל בין קופסא שמריצה משחקים לבין קופסא שמגשימה חלומות של מפתחי משחקים. וזה אפשרי רק ב-PC."

ברור- רק עכבר 10000 DPI וכרטיסי מסך בארבע אלף שקל מגשימים חלומות של מפתחים.
לא כל פרמטר אחר שהופך משחק למוצלח.

מי שאוהב לשחק משחקים, משחק אותם על כל פלטפורמה. כן גם ה-PC. לא רק.
אין שום דבר לא בסדר בלשחק בקונסולות - נהפוך הוא, בעיני האובססיה לגרפיקה וFPS והתעלמות מכל שאר הפרמטרים שהופכים חווית משחק לאיכותית קצת מוזרה.
PC MASTER RACE? כמה מכם השקיעו את הזמן בדקויות של עיצוב סאונד למשחקים?
איך הסאונד אצלך במחשב? אני בטוח שעם כל הכסף שהושקע על מסך עם 144 פריימים לשנייה (שמן נחשים כבר בשלב זה בעיני) הושקע מעט מאוד בסאונד. אוזניות גיימינג? זה לא באותה גלקסיה מול מערכת קולנוע ביתית טובה.

ללא קשר - אני מסכים - דור הקונסולות הנוכחי דומה בארכיטקטורה שלו למחשב. זו בהחלט מגרעה.
למרות זאת יש סיבה לקיומן וקידומן- והיא שהמון משתמשי מחשב לא קונים את המשחקים שלהם.
הפיראטיות הורגת את התעשייה, תהפוך את זה איך שתרצה.

אז... בסופו של יום, אני יודע בדיוק מה היכולות של מחשב על.
אני עדיין מקבל את מנת ה-WOW שלי מהסטאפ שיש לי כרגע. כן גם גרפית. יש מספיק משחקים שכבר יצאו ל-PS4 שנראים מדהים.

לחיים (b)

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

NirDaitch כתב: PC MASTER RACE? כמה מכם השקיעו את הזמן בדקויות של עיצוב סאונד למשחקים?
איך הסאונד אצלך במחשב? אני בטוח שעם כל הכסף שהושקע על מסך עם 144 פריימים לשנייה (שמן נחשים כבר בשלב זה בעיני) הושקע מעט מאוד בסאונד. אוזניות גיימינג? זה לא באותה גלקסיה מול מערכת קולנוע ביתית טובה.
...
·ועכשיו אתה מכליל את כולם תחת אותה קטגוריה? שלא משקיעים בסאונד ולא מבינים איך להנות ממשחקים בקונסולות?
אז מבינים איך להנות אבל קשה כשרואים את הגרפיקה של שנות ה90. את האפשריות הפשוטות ואת כל המגבלות שעשו במשחק רק כדי להתאים אותו לקונסולה עם החומרה המיושנת. ומה עם משחקים בסגונן StarCraft, אשר דורשים מקלדת ועכבר? ומה עם FPS, שבהם שום גיוסטיק לא יכול להחליף עכבר? איך אתה אמור להנות ממשחקים כאלה?
וכן, יש מסך מטורף, מחשב "על" אבל גם מערכת סאונד ברמה של "מערכת קולנוע ביתית טובה" ויש גם אוזניות טובות, האחד לא קשור לשני. אם כבר, בחדר קטן עם מרחק ישיבה קרוב מאוד אפשר לשים שני מוניטורים מעולים ולהנות מהסאונד יותר מאשר בסלון ישראלי טיפוסי עם אקוסטיקה גרוע ביותר ואישה/משפחה/ילדים/שכנים כל הזמן מוציעים מהריכוז:
זה מסך 42...הפרופורציות לא טובות בתמונה.
 זה מסך 42...הפרופורציות לא טובות בתמונה.

9xcalibur9 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #6 

לי אישית יש כרטיס קול של ASUS XONAR STX.
מחובר לשני מיקרולב אימתניים פלוס אוזניות BEYER DT 770 ו-CORSAIR VENGEANCE 1500.
בפעם הראשונה ששמתי אותן על האזניים לא האמנתי שכל השנים האלה פספסתי כל כך הרבה.
אנשים לא יודעים כמה פרטים קטנים מסתתרים בסאונד של המשחקים שלהם...

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 363
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #7 

לא השתכנעתי. אני נשאר עם הטטריס.

על אילו כיסאות מחשב אתם יושבים?

NirDaitch
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@BUGY
סחתיין, אחלה SETUP!

כמובן, לא כל שחקני ה-PC משקיעים את כל זמנם ומשאביהם בכרטיס מסך - אך אני מאמין שהרוב כן.
כי שוב, כרטיס הכניסה לכת ה-MASTERRACE הוא מחשב חזק - ולא חדר משחקים ייעודי עם 5.1 ערוצים ומסך גדול.

אין לי בעיה עם זה אגב, אני פשוט חושב שצריך להיות קצת פחות טוטאלי בביטול כל חוויית משחק אחרת על מכשיר שעולה פחות.
עוד אמירות כגון:
"אז מבינים איך להנות אבל קשה כשרואים את הגרפיקה של שנות ה90"
או
" ומה עם FPS, שבהם שום גיוסטיק לא יכול להחליף עכבר? איך אתה אמור להנות ממשחקים כאלה?"

הן אמירות די דתיות. הגרפיקה היא לא משנות ה-90, וגם אם הייתה - מה הבעיה?

אתה נהנה ממקלדת ועכבר - מצויין ויופי לך. אני חושב שזה יותר NURTURE מאשר NATURE.
התרגלת וטוב לך.
אני אחרי 9+ שעות עבודה על מחשב לא רוצה לראות מקלדת ועכבר.

אגב, כל מה שדיברנו עליו טוב ויפה, כשהייתי ביפן החודש התנסיתי ב-VR מטורף בתוך חדר ייעודי.
זה די שם בפרופורציות כל "חווית משחק של מעל 120 פריימים לשנייה".

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

Moshe_L כתב:לא השתכנעתי. אני נשאר עם הטטריס.

על אילו כיסאות מחשב אתם יושבים?
...
·משהו כזה

*תמונוה מהרשת

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20679
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 969 פעמים

שליחה #10 

מנסה הרבה זמן להיות מגניב ולשחק COD עם גוייסיטק, זה פשוט לא אפשרי.
חזרתי למחשב.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

NirDaitch כתב:@BUGY
סחתיין, אחלה SETUP!

אין לי בעיה עם זה אגב, אני פשוט חושב שצריך להיות קצת פחות טוטאלי בביטול כל חוויית משחק אחרת על מכשיר שעולה פחות.
עוד אמירות כגון:
"אז מבינים איך להנות אבל קשה כשרואים את הגרפיקה של שנות ה90"
או
" ומה עם FPS, שבהם שום גיוסטיק לא יכול להחליף עכבר? איך אתה אמור להנות ממשחקים כאלה?"

הן אמירות די דתיות. הגרפיקה היא לא משנות ה-90, וגם אם הייתה - מה הבעיה?

אתה נהנה ממקלדת ועכבר - מצויין ויופי לך. אני חושב שזה יותר NURTURE מאשר NATURE.
התרגלת וטוב לך.
אני אחרי 9+ שעות עבודה על מחשב לא רוצה לראות מקלדת ועכבר.

אגב, כל מה שדיברנו עליו טוב ויפה, כשהייתי ביפן החודש התנסיתי ב-VR מטורף בתוך חדר ייעודי.
זה די שם בפרופורציות כל "חווית משחק של מעל 120 פריימים לשנייה".
...
·תראה, אתה מעלה פה עשר נושאים שונים ואין לי יכולת לענות על כולם, אבל אני מבין למה אתה חותר, אבל עצם זה שאתה קורא לאנשים אשר משחקים במחשב "מסטר ראייס" הופך אותך לנחרץ בדיוק כמו האנשים שנגדם אתה קם. "מחשבי על, אוזניות מעפנות, לא משקיעים בסאונד, מירוץ הפריימים, עכבר 10000 DPI וכרטיסי מסך בארבע אלף שקל"...אף אחד לא הזכיר את זה. רק אתה. כמובן שאתה צודק, רוב השחקנים הם ילדים ואין להם כסף לרמקולים, אז הם קונים את העיקר, שזה כרטיס מסך טוב. אבל פה זה פורום קצת יותר מכובד והוא מבוסס על אנשים קצת יורת רציניים מילדי חצקונים מ#@#. אני אישית הזדהתי עם מה שנכתב בכתבה, ושים לב, לא פוסלים שם את הקונסולות, רק אומרים שPC הוא שחקן ראשי למי שרוצה איכות, שליטה וכותרים טובים. אבל לא כי הPC הוא יותר טוב או פחות טוב, אלה כי יצרנים כמו סוני הם חברות בעלות אינטרסים כספיים ולא ממהרים לשדרג את הקונסולות...טוב עשר נושאים, לא יכול להחליט על מה לענות, אז מפסיק פה.

NirDaitch
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

BUGY כתב:
...
...
·תראה, אתה מעלה פה עשר נושאים שונים ואין לי יכולת לענות על כולם, אבל אני מבין למה אתה חותר, אבל עצם זה שאתה קורא לאנשים אשר משחקים במחשב "מסטר ראייס" הופך אותך לנחרץ בדיוק כמו האנשים שנגדם אתה קם. "מחשבי על, אוזניות מעפנות, לא משקיעים בסאונד, מירוץ הפריימים, עכבר 10000 DPI וכרטיסי מסך בארבע אלף שקל"...אף אחד לא הזכיר את זה. רק אתה. כמובן שאתה צודק, רוב השחקנים הם ילדים ואין להם כסף לרמקולים, אז הם קונים את העיקר, שזה כרטיס מסך טוב. אבל פה זה פורום קצת יותר מכובד והוא מבוסס על אנשים קצת יורת רציניים מילדי חצקונים מ#@#. אני אישית הזדהתי עם מה שנכתב בכתבה, ושים לב, לא פוסלים שם את הקונסולות, רק אומרים שPC הוא שחקן ראשי למי שרוצה איכות, שליטה וכותרים טובים. אבל לא כי הPC הוא יותר טוב או פחות טוב, אלה כי יצרנים כמו סוני הם חברות בעלות אינטרסים כספיים ולא ממהרים לשדרג את הקונסולות...טוב עשר נושאים, לא יכול להחליט על מה לענות, אז מפסיק פה.
...
·

למה נחרץ?
"גרפיקה של שנות ה-90" - זה לא נחרץ?
וכמובן שגם בכתבה הוא הזכיר את כל מה שציטטת לעיל, פריימים ו-DPI והכל.

תראה, לנצח PC יעשה את מה שהוא עושה טוב - שזה כמו שאמרת "PC הוא שחקן ראשי למי שרוצה איכות, שליטה וכותרים טובים", מסכים לגמרי. הוא פשוט לא היחיד. באמת שלא.
ל-WIIU יש כותרים מצויינים, שנראים מדהים ויראו מדהים גם עוד עשר שנים.
ולחשוב שגרפיקה היא מדע אמפירי זה לא נכון - כי עוד שנה וחצי יצא משחק שבמחשב שלך לא יראה 'הכי טוב'.

מה שהפריע לי זה האווירה בכתבה וזה ניכר גם בתגובות שלך.
PC, XBOX, PS, WIIU וואטאבר - הם כולם כלים להעברת בידור אינטראקטיבי אלייך.

אתה רק משחק במשחקים חדשים? שיצאו אתמול כאילו?

yohaib86
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 175
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

קודם כל, אחלה כתבה! כתובה בצורה משעשעת ונהניתי מאוד לקרוא אותה :)
שאפו!

בנוגע לקונסולות בגזרת ה PS4 יש משחקים אקסלוסיביים שלא הגיעו למחשב כמו GOD OF WAR,DESTINY וכו', שאלה אחלה משחקים.
ובתור שחקן מחשב מבאס שאני לא יכול לשחק בהם.

בנוגע לגרפיקה .. בתור יליד שנות ה-80 שנהניתי לשחק משחקים עם גרפיקה מצויירת אני חושב שגרפיקה תפסה חלק חשוב מדיי מהמשחקים
וחבל.. במקום להשקיע במשחקיות יצירתית משקיעים בגרפיקה או משחקיות ממוחזרת (לדוגמא: סדרת COD)

אגב, יש גם את קונסולות ה-WII שהמשחקים מאוד חברתיים וגם נורא מזכירים את דור הסגה / מגה דרייב.

בשורה התחתונה:
יש משחקים ש MUST לשחק על מחשב כמו FPS, אסטרטגיה, MOBA (קיצר משחקים שדורשים עכבר)

ויש משחקים שאין במחשב או שכיף יותר לשחק על קונסולה - כמו FIFA , MGS.

וכן, לקנות קונסולה ל-10 שנים (פלייסטישין 3 קיימת ממאי 2005 ועוד מפתחים משחקים בשבילה) זה יתרון עצום
מאשר לשדרג מחשב אחת ל-4,5 שנים באלפי שקלים.

אתמול קניתי כרטיס מסך ב-1150 שקל - GTX 1060 (לא HIGH END) וקניתי PS4ב-1060 + 2 משחקים.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #14 

אין על PC למרות שדווקא בשנתיים-שלוש שנים האחרונות אני מתחיל לחזור קצת לקונסולות אחרי הפסקה ארוכה מאז ימי הגיימקיוב העליזים :)

הסטאפ שלי:
[imgbig]http://i.imgur.com/T5xm3j2.jpg[/imgbig]
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

Progman
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

אתה מציין שאתה גיימר ותיק אך מתעלם לחלוטין מהפרט הכי חשוב

שליחה #15 

אני גיימר משנות ה 80. אני מזדהה עם הרבה ממה שכתבת, אבל הכתבה מאכזבת כאשר אתה מציין שאתה גיימר ותיק אך מתעלם לחלוטין מהפרט הכי חשוב שבהבדל בין קונסולות לפיסי:
לקונסולות יש משחקים בלעדיים וגם משחקים בלעדיים לכל קונסולה שלעולם לא יגיעו לפיסי (אולי דרך אימולטור בעוד 10 שנים וגם זה לא בטוח) וההיפך, לפיסי יש משחקים שלעולם לא יגיעו לקונסולות כמו world of warcraft למשל. זו אמורה להיות הסיבה העיקרית אם לא היחידה בלבחור קונסולה או פיסי. התוכן! הגרפיקה וכו', תמיד תתקדם גם בקונסולות (גם בתוך חיי הקונסולה עצמה - למשל משחק שיצא בזמן ההשקה של הקונסולה לעומת משחק שיצא באמצע או בסוף חיי הקונסולה) וגם בפיסי אבל התוכן תמיד ישאר יחודי לכל משחק, הגרפיקה היחודית לאותו משחק - גרפיקה שיכולה להיות מאוד פשוטה, הסיפור, הגיימפליי, האוירה, כו'. במילים אחרות לדוגמא, אם חייבים לבחור ומעדיפים משחקי MMO ואסטרטגיה וכל השאר בעדיפיות שניה אז כנראה שפיסי אבל אם מעדיפים יותר משחקים בלעדיים לקונסולות בז'אנרים שונים אז קונסולות. אפשר להנות מסרט טוב גם אם הוא בשחור לבן.
תוכן מועדף. כל השאר לא באמת אמור לעניין.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #16 

נחמד וכתוב בסגנון כיפי לקריאה, אבל חבל שזה בסוף מתכנס לשיר הלל לטכנולוגיות /מפרטי PC.
כל פלטפורמה היא סבבה. הדגש צריך להיות על איפה הכי נהנים לשחק ולא איפה היכולות הטכנולוגיות הן ההכי גבוהות. מעולם לא ראיתי מישהו שטוען שקונסולות עדיפות מבחינת יכולות על מחשב. הן לא ומעולם גם לא היו כאלה. מי שטוען אחרת פשוט לא מבין בזה.

עזבו אתכם מכל ההשוואות חסרות המשמעות האלה. שחקו. זה סופר ילדותי להתעסק במלחמות הפלטפורמות האלה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

BUGY
זה לא נחשב, זה כיסא טלוויזיה, זה טוב אולי לסוליטר.

RobotCop
הזמנת את הכיסא בלי לנסות אותו? drifting series? מה המשקל שלך ואיזה ציון לנוחות אתה נותן לו?
תודה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

Moshe_L כתב:BUGY
זה לא נחשב, זה כיסא טלוויזיה, זה טוב אולי לסוליטר.

...
·לא נחשב?!? 8O

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #19 

@Moshe_L
Racing Series. מתאים לי בול בגודל ובמשקל.

Moshe_L
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@BUGY
ברור שלא נחשב. כיסא מחשב/גיימר צריך לתמוך בתנוחה נכונה וריכוז, כמו כיסא של מכונית.
כיסא טלוויזיה נועד לטלוויזיה.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”