LCD LG 42 עם תקלה. עזרה
-
ranrt
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 275
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
היי,
אז ככה כאשר אני מנסה להדליק את הטלויזה הלד בחזית הופך מאדום לירוק ואז שוב חוזר לאדום והיא לא נדלקת.
אתמול בערב היה את אותו הסיפור , ניתקתי אותה מהחשמל לחצי שעה החזרתי ואז כן הצלחתי להדליקה.
היום בבוקר שוב אותו הניסיון אך אינה רוצה כבר להדלק.
האם מדובר בספק כוח ? ואם כן מה ההעלות אולי אצליח לתקן לבד
מדובר בטלויזיה בת 8 שנים
כנראה לא אהבה שהעברתי אותה מהסלון לחדר השינה לפני חודש.
תודה,
אז ככה כאשר אני מנסה להדליק את הטלויזה הלד בחזית הופך מאדום לירוק ואז שוב חוזר לאדום והיא לא נדלקת.
אתמול בערב היה את אותו הסיפור , ניתקתי אותה מהחשמל לחצי שעה החזרתי ואז כן הצלחתי להדליקה.
היום בבוקר שוב אותו הניסיון אך אינה רוצה כבר להדלק.
האם מדובר בספק כוח ? ואם כן מה ההעלות אולי אצליח לתקן לבד
מדובר בטלויזיה בת 8 שנים
כנראה לא אהבה שהעברתי אותה מהסלון לחדר השינה לפני חודש.
תודה,
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לפי תאור הבעיה, רוב הסיכויים שמדובר בקבלים גמורים בספק הכח. תיקנתי כבר מספר מסכים כאלו עם אותה הבעיה. הקבלים עלו לי כמה שקלים בודדים ולקח לי כחצי שעה כל התיקון.
אם אתה מתמצא בזה אז זה תיקון מאד פשוט כאמור, אחרת צריך לקחת לטכנאי שכנראה ייגבה משהו סביב ה 250 שח להערכתי.
הייתי אומר לך תביא אותו אליי, יש לי אפילו עדיין קבלים חדשים בכוננות, אבל אני מהצפון.
בהצלחה
אם אתה מתמצא בזה אז זה תיקון מאד פשוט כאמור, אחרת צריך לקחת לטכנאי שכנראה ייגבה משהו סביב ה 250 שח להערכתי.
הייתי אומר לך תביא אותו אליי, יש לי אפילו עדיין קבלים חדשים בכוננות, אבל אני מהצפון.
בהצלחה
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20185
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2608 פעמים
- יצירת קשר:
יכול להיות שיהיו נפוחים\נוזלים, אבל זה לא תמיד כך.
מצד שני יש בספק מספר קבלים בכל מני מקומות, אם אחד נפוח\נוזל, סביר להניח שגם מה שמסביבו (לפחות על אותו המעגל) דורש שהחלפה, גם אם הוא נראה בסדר.
יש גם מכשירים למדידת הקבל לראות אם הוא עובד כמו שצריך.
מצד שני יש בספק מספר קבלים בכל מני מקומות, אם אחד נפוח\נוזל, סביר להניח שגם מה שמסביבו (לפחות על אותו המעגל) דורש שהחלפה, גם אם הוא נראה בסדר.
יש גם מכשירים למדידת הקבל לראות אם הוא עובד כמו שצריך.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

תשמע, מתוך כארבעה מסכים שהביאו לי לתקן (שלכולם אותה הבעיה כמו זו שאתה מתאר) רק באחד הקבלים נראו תקינים לגמרי כשבדקתי. זה לא אומר שהם באמת היו תקינים, פשוט לא ראו עליהם שום סממן חיצוני כמו נפיחות או נזילות.
מה שאני יכול רק לומר - תהיה זהיר. זו יכולה להיות עבודה מסוכנת אם לא יודעים מה עושים. יש שם מתח מאד גבוה.
לגבי מדידת קבל עם מכשיר- זה נכון. רק שבעייתי למדוד קבל תוך כדי שהוא מורכב במעגל. רוב הסיכויים שמקבלים מדידה שקרית בגלל המעגל הקיבוליות שיש במקביל לאותו קבל.
מה שאני יכול רק לומר - תהיה זהיר. זו יכולה להיות עבודה מסוכנת אם לא יודעים מה עושים. יש שם מתח מאד גבוה.
לגבי מדידת קבל עם מכשיר- זה נכון. רק שבעייתי למדוד קבל תוך כדי שהוא מורכב במעגל. רוב הסיכויים שמקבלים מדידה שקרית בגלל המעגל הקיבוליות שיש במקביל לאותו קבל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
נכון, צריך מכשיר מיוחד שמודד ESR.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה, למדתי משהו.
אבל בכל אופן, אני פשוט מחליף מה שנראה נפוח או נוזל..
אבל בכל אופן, אני פשוט מחליף מה שנראה נפוח או נוזל..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מסכים, לרוב זה אינדיקטור מספיק טוב. וכ-טיפ, גם אם יש קבל בקרבת מקום או על אותו המעגל שלא נוזל ליד אחד שכן נוזל, מחליפים את שניהם.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

האמת היא שרק פעם אחת עד היום נתקלתי במצב בו הכל ויזואלית היה נראה טוב מאד אך בפועל כרטיס ספק הכח כנראה היה תקול. אני אומר כנראה כי תמיד יש סיכוי שהתקלה בכלל ממקור אחר במסך אך כל הסממנים הצביעו על ספק תקול (מסך של LG שלפעמים נדלק ולפעמים לא כתלות במזג אוויר ומצב הרוח וכו'). עקרונית הייתי מחליף את הקבלים גם ככה למרות שהם נראו תקינים אך לצערי דווקא לספק כח הזה ערכי הקבלים היו שונים לגמרי מאלו שאני שומר בסטנד-ביי למקרים כאלה. וממש לא היה לי חשק לנסוע במיוחד לקנות או להזמין מאיביי ולהתמין איזה חודש רק כדי לוודא שאלו לא הקבלים.
אבל בכל שאר המקרים שהיו לי עד עכשיו תמיד היה ברור מאד לעין הנפיחות של הקבלים התקולים. מחליפים בדרך כלל שלושה-ארבעה כאלה בספק (כל אלו שצמודים זה לזה ונראים בדיוק אותו הדבר) והספק עובד לעוד כמה שנים טובות.
אבל בכל שאר המקרים שהיו לי עד עכשיו תמיד היה ברור מאד לעין הנפיחות של הקבלים התקולים. מחליפים בדרך כלל שלושה-ארבעה כאלה בספק (כל אלו שצמודים זה לזה ונראים בדיוק אותו הדבר) והספק עובד לעוד כמה שנים טובות.