רכישת מחשב נייח מארה"ב
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כל ספק כח מכובד ומטה בערך מסוגל אמור לעבוד על 110-220V, אבל אני לא יודע עד כמה חכם יהיה לקנות Desktop מחו"ל.. עלויות המשלוח וההפרש הלא גבוהה מדי לא יצדיקו את זה יותר מדי לדעתי.
עדיף לקנות חומרה בלבד מארה"ב (ואני בטוח שיהיה דילים טובים) מאשר מחשב שלם..
עדיף לקנות חומרה בלבד מארה"ב (ואני בטוח שיהיה דילים טובים) מאשר מחשב שלם..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
נניח המחשב הזה, שזה מבחינתי חיה שתספיק להרבה שנים קדימה. כמה מחשב כזה עולה בארץ?
http://store.hp.com/us/en/pdp/hp-omen-8 ... news%2Ecom
http://store.hp.com/us/en/pdp/hp-omen-8 ... news%2Ecom
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
כמה שנאמר כל ספק ממותג לעבוד בין 110V-240V, אבל.......
לא משתלם לקנות מחשב נייח קומפלט מחו"ל, עדיף לקנות חלקים ולהרכיב בארץ.
הייתי רוכש הכל מחו"ל למעט מארז.
שנה שעברה רכשתי ספק כח/זכרונות/SSD /HDD(שני יח') ושני כרטיסי מסך וחסכתי ימבה כסף בשידרוג המחשב
לא משתלם לקנות מחשב נייח קומפלט מחו"ל, עדיף לקנות חלקים ולהרכיב בארץ.
הייתי רוכש הכל מחו"ל למעט מארז.
שנה שעברה רכשתי ספק כח/זכרונות/SSD /HDD(שני יח') ושני כרטיסי מסך וחסכתי ימבה כסף בשידרוג המחשב
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

@josef19
·
כמה מחשב כזה עולה בארץ , ספציפית כזה ממותג של HP, יותר מדי.. אבל באמת שאני לא חושב שזה פתרון טוב.. לא בדקתי אחד כזה בעצמי, ומחיפוש זריר לא ראיתי תמונה של הפנים..אבל זה דומה למחשבים אחרים בקטגוריה אז אנחש שהטמפ' במארז לא מדהימות, שכרטיס המסך לא מגיע לתדרי הבוסט המקסימליים שלו (וזה כנראה גם גרסה עם קירור Blower נחותה יותר), זה מגיע עם i7 6700 לא K שמגיע לתדר טיפה יותר גבוהה, ו-32GB לא נחוצים מדי למחשב גיימינג..
יכול להיות שאני טועה לגמרי, אבל בסופו של יום לא הייתי מצפה לשום דבר מ-Prebuilt במארז יפה.
זה מחשב יפה, אבל אני בטוח שאם תיהיה זריז ויש לך איך לשלוח לארץ חומרה טיפול על מבצעים לא רעים בכלל, ומארז בגלל הגודל והמשקל אולי עדיף יהיה לקנות בארץ
·
כמה מחשב כזה עולה בארץ , ספציפית כזה ממותג של HP, יותר מדי.. אבל באמת שאני לא חושב שזה פתרון טוב.. לא בדקתי אחד כזה בעצמי, ומחיפוש זריר לא ראיתי תמונה של הפנים..אבל זה דומה למחשבים אחרים בקטגוריה אז אנחש שהטמפ' במארז לא מדהימות, שכרטיס המסך לא מגיע לתדרי הבוסט המקסימליים שלו (וזה כנראה גם גרסה עם קירור Blower נחותה יותר), זה מגיע עם i7 6700 לא K שמגיע לתדר טיפה יותר גבוהה, ו-32GB לא נחוצים מדי למחשב גיימינג..
יכול להיות שאני טועה לגמרי, אבל בסופו של יום לא הייתי מצפה לשום דבר מ-Prebuilt במארז יפה.
זה מחשב יפה, אבל אני בטוח שאם תיהיה זריז ויש לך איך לשלוח לארץ חומרה טיפול על מבצעים לא רעים בכלל, ומארז בגלל הגודל והמשקל אולי עדיף יהיה לקנות בארץ
קונים מעבד, זכרונות, דיסק (כרטיס מסך) בחו"ל, מארז וגוף קירור בארץ. לגבי לוח רק אם החנות שולחת ישירות או שאתה יכול להסתכן, מצד אחד מחירי ארה"ב נמוכים בהרבה, מצד שני לוח אם מוצר די רגיש.
מחשבים בנויים מראש בד"כ יותר יקרים ולפעמים מכילים רכיבים לא סטנדרטיים. אם כבר החלטת על אחד, נסה למצוא חברה שתיתן אחריות בינלאומית שתכובד בארץ, לא יודע מה הולך בתחום נייחים אבל ללפטופים מסדרות עסקיות יש בד"כ כיסוי
מחשבים בנויים מראש בד"כ יותר יקרים ולפעמים מכילים רכיבים לא סטנדרטיים. אם כבר החלטת על אחד, נסה למצוא חברה שתיתן אחריות בינלאומית שתכובד בארץ, לא יודע מה הולך בתחום נייחים אבל ללפטופים מסדרות עסקיות יש בד"כ כיסוי
סבבה חברה, בוא נלך על חלקים.
יש לי 8GB זכרון במחשב הנוכחי ביחד עם דיסק קשיח ו SSD, נניח את זה בצד ונדבר על שאר הדברים.
מעבד
קירור למעבד(?)
לוח אם
כרטיס מסך
ספק כוח(אמרנו בארץ?)
קניתי ב 2011 מחשב ב 2500 שקלב TMS(שכלל גם זכרונות RAM ודיסק קשיח) והמחשב הספיק לי לשש שנים.(פעיל עד היום טפו טפו טפו)
כמו שאמרתי, בגלל המשחקים אני מעוניין לשדרג.
נכון להיום, ב TMS בנו לי את המפרט הבא:
http://www.tms.co.il/preview/spec/rbp8kaqg
זה המפרט למחשב ב 2500 שקל בארץ.
איך אנחנו בונים משהו טוב יותר מזה במחירים האלה(נגיד עד 3000₪) בהזמנת חלקים מחו"ל?
תודה!
יוסף.
יש לי 8GB זכרון במחשב הנוכחי ביחד עם דיסק קשיח ו SSD, נניח את זה בצד ונדבר על שאר הדברים.
מעבד
קירור למעבד(?)
לוח אם
כרטיס מסך
ספק כוח(אמרנו בארץ?)
קניתי ב 2011 מחשב ב 2500 שקלב TMS(שכלל גם זכרונות RAM ודיסק קשיח) והמחשב הספיק לי לשש שנים.(פעיל עד היום טפו טפו טפו)
כמו שאמרתי, בגלל המשחקים אני מעוניין לשדרג.
נכון להיום, ב TMS בנו לי את המפרט הבא:
http://www.tms.co.il/preview/spec/rbp8kaqg
זה המפרט למחשב ב 2500 שקל בארץ.
איך אנחנו בונים משהו טוב יותר מזה במחירים האלה(נגיד עד 3000₪) בהזמנת חלקים מחו"ל?
תודה!
יוסף.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

שמע, סך הכל, מה שהרכבת נראה נחמד אם הרעיון הוא שדרוג במינימום עלות, המחירים נראים בסדר ולטעמי להזמין מחו"ל חומרה בסדר הגודל הזה לא ממש מצדיק את זה, אז ההמלצה שלי כנראה תיהיה ללכת על השדרוג שבחרת בארץ בלי כאב הראש.
הדבר היחיד הוא שקצת קשה לי להמליץ לך עליו הוא לקנות לוח אם ל-DDR3 (במיוחד) שני חריצי זיכרון שלא מאפשרים לך שום הרחבה, כרגע 8GB אבל אישית הייתי כבר לוקח לוח אם עם תמיכה ב-DDR4 ו-16GB של זיכרון, אבל בסך הכל, כרגע רוב המשחקים יעבדו בסדר עם 8GB ראם, ככה שאם הרעיון הוא מקסימום שדרוג במינימום עלות, זאת אופציה דיי הגיונית.
הדבר היחיד הוא שקצת קשה לי להמליץ לך עליו הוא לקנות לוח אם ל-DDR3 (במיוחד) שני חריצי זיכרון שלא מאפשרים לך שום הרחבה, כרגע 8GB אבל אישית הייתי כבר לוקח לוח אם עם תמיכה ב-DDR4 ו-16GB של זיכרון, אבל בסך הכל, כרגע רוב המשחקים יעבדו בסדר עם 8GB ראם, ככה שאם הרעיון הוא מקסימום שדרוג במינימום עלות, זאת אופציה דיי הגיונית.
איזה לוח אם כדי לקחת במקום זה? הייתי שמח לקחת משהו שיתמוך ב DDR 4.IamEzio כתב:שמע, סך הכל, מה שהרכבת נראה נחמד אם הרעיון הוא שדרוג במינימום עלות, המחירים נראים בסדר ולטעמי להזמין מחו"ל חומרה בסדר הגודל הזה לא ממש מצדיק את זה, אז ההמלצה שלי כנראה תיהיה ללכת על השדרוג שבחרת בארץ בלי כאב הראש.
הדבר היחיד הוא שקצת קשה לי להמליץ לך עליו הוא לקנות לוח אם ל-DDR3 (במיוחד) שני חריצי זיכרון שלא מאפשרים לך שום הרחבה, כרגע 8GB אבל אישית הייתי כבר לוקח לוח אם עם תמיכה ב-DDR4 ו-16GB של זיכרון, אבל בסך הכל, כרגע רוב המשחקים יעבדו בסדר עם 8GB ראם, ככה שאם הרעיון הוא מקסימום שדרוג במינימום עלות, זאת אופציה דיי הגיונית....
בנוסף יש לי אפשרות לקחת ב 200₪ פחות כרטיס מסך דגם Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 Gaming-4GD
האם ההפרש מצדיק או לחסוך 200 שקל?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

ה-380X זה גרסה "מלאה" של שבב ה-Tonga שעוד נמצא בשוק מה-R9 285 לפני שלוש שנים, ההפרש מאוד מצדיק את הכסף לטובת ה-1060, זה קטגוריית ביצועים אחרת.
לגבי הלוח אם, כך בחשבון שהכוונה שלי בלוח אם שתומך ב-DDR4, היא לוח אם שתומך רק ב-DDR4, מה שיחייב אותך לקנות גם זיכרונות חדשים.
לגבי הלוח אם, כך בחשבון שהכוונה שלי בלוח אם שתומך ב-DDR4, היא לוח אם שתומך רק ב-DDR4, מה שיחייב אותך לקנות גם זיכרונות חדשים.
·אין כאלה שיש להם תמיכה לאחור? כמה עולים זכרונות DD4 אם אנחנו מדברים על 8GB?IamEzio כתב:ה-380X זה גרסה "מלאה" של שבב ה-Tonga שעוד נמצא בשוק מה-R9 285 לפני שלוש שנים, ההפרש מאוד מצדיק את הכסף לטובת ה-1060, זה קטגוריית ביצועים אחרת.
לגבי הלוח אם, כך בחשבון שהכוונה שלי בלוח אם שתומך ב-DDR4, היא לוח אם שתומך רק ב-DDR4, מה שיחייב אותך לקנות גם זיכרונות חדשים....
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

בשביל "תמיכה לאחור" אתה צריך בנוסף לחריצי ה-DDR4, חריצי DDR3, זה דיי מייתר את העסק לטעמי, אתה יכול לקנות סטיק אחד של 8GB באזור ה-250 שקל אם אני לא טועה, משהו כמו זה, לוחות שהם לא Z170 לא תומכים ב-2400MHz, אבל לפי המפרט באתר הזכרונות אמורים לעבוד ב-2133MHz,
https://www.tms.co.il/product/15266
וזה לוח האם הכי זול ל-DDR4 שיש להם ..
https://www.tms.co.il/product/15349
ככה ש-250 שקל בערך כדי שתוכל להרחיב את הזיכרון בעתיד הלא רחוק על ידי עוד סטיק של 8GB, לא נורא כל כך, כמובן שתמיד תוכל ללכת על האופציה המקורית עם לוח ה-DDR3 ולהשתמש בזכרונות הקיימים, מה שכן אציין שלא כל כך מומלץ להשתמש בזכרונות DDR3 ישנים במתח 1.65V עם מעבדים מודרניים של אינטל, למרות שדווקא לפי האתר של אסוס ללוח האם הזה, הם כן מציינים שם ברשימה כמה זכרונות 1.65V כנתמכים.
https://www.tms.co.il/product/15266
וזה לוח האם הכי זול ל-DDR4 שיש להם ..
https://www.tms.co.il/product/15349
ככה ש-250 שקל בערך כדי שתוכל להרחיב את הזיכרון בעתיד הלא רחוק על ידי עוד סטיק של 8GB, לא נורא כל כך, כמובן שתמיד תוכל ללכת על האופציה המקורית עם לוח ה-DDR3 ולהשתמש בזכרונות הקיימים, מה שכן אציין שלא כל כך מומלץ להשתמש בזכרונות DDR3 ישנים במתח 1.65V עם מעבדים מודרניים של אינטל, למרות שדווקא לפי האתר של אסוס ללוח האם הזה, הם כן מציינים שם ברשימה כמה זכרונות 1.65V כנתמכים.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

לזכרונות יש מהירות עבודה, זכרונות DDR4 בעיקרון מתחילים במהירות של 2133MHz, אינטל מסיבה כזאת ואחרת החליטה שעל לוחות אם שהם לא Z170, זכרונות לא יוכלו לעבוד במהירות גבוהה מ-2133MHz, ננתי לך קישור לזיכרון 2400MHz כיוון שזה היה סטיק ה-8GB מסוג DDR4 הכי זול, וציינתי שלמרות המהירות הגבוהה ממה שלוח האם אמור לתמוך, במפרט של הזיכרון מצויין שהוא אמור להיות מסוגל לעבוד ב-2133MHz.
·הבנתי אותך. תודה.IamEzio כתב:לזכרונות יש מהירות עבודה, זכרונות DDR4 בעיקרון מתחילים במהירות של 2133MHz, אינטל מסיבה כזאת ואחרת החליטה שעל לוחות אם שהם לא Z170, זכרונות לא יוכלו לעבוד במהירות גבוהה מ-2133MHz, ננתי לך קישור לזיכרון 2400MHz כיוון שזה היה סטיק ה-8GB מסוג DDR4 הכי זול, וציינתי שלמרות המהירות הגבוהה ממה שלוח האם אמור לתמוך, במפרט של הזיכרון מצויין שהוא אמור להיות מסוגל לעבוד ב-2133MHz....