רכישת מחשב נייח מארה"ב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום.
נניח ואני מעוניין לרכוש מחשב DESKTOP באחד מהדילים מחר, האם יש איזה סיכון מבחינת חשמל או משהו בסגנון?
אני צריך לקנות איזה מתאמים או בסך הכל להשתמש בכבל קומקום שמתאים לחיבור בארץ?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

כל ספק כח מכובד ומטה בערך מסוגל אמור לעבוד על 110-220V, אבל אני לא יודע עד כמה חכם יהיה לקנות Desktop מחו"ל.. עלויות המשלוח וההפרש הלא גבוהה מדי לא יצדיקו את זה יותר מדי לדעתי.

עדיף לקנות חומרה בלבד מארה"ב (ואני בטוח שיהיה דילים טובים) מאשר מחשב שלם..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

נניח המחשב הזה, שזה מבחינתי חיה שתספיק להרבה שנים קדימה. כמה מחשב כזה עולה בארץ?
http://store.hp.com/us/en/pdp/hp-omen-8 ... news%2Ecom

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #4 

כמה שנאמר כל ספק ממותג לעבוד בין 110V-240V, אבל.......
לא משתלם לקנות מחשב נייח קומפלט מחו"ל, עדיף לקנות חלקים ולהרכיב בארץ.
הייתי רוכש הכל מחו"ל למעט מארז.
שנה שעברה רכשתי ספק כח/זכרונות/SSD /HDD(שני יח') ושני כרטיסי מסך וחסכתי ימבה כסף בשידרוג המחשב

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #5 

@josef19
·

כמה מחשב כזה עולה בארץ , ספציפית כזה ממותג של HP, יותר מדי.. אבל באמת שאני לא חושב שזה פתרון טוב.. לא בדקתי אחד כזה בעצמי, ומחיפוש זריר לא ראיתי תמונה של הפנים..אבל זה דומה למחשבים אחרים בקטגוריה אז אנחש שהטמפ' במארז לא מדהימות, שכרטיס המסך לא מגיע לתדרי הבוסט המקסימליים שלו (וזה כנראה גם גרסה עם קירור Blower נחותה יותר), זה מגיע עם i7 6700 לא K שמגיע לתדר טיפה יותר גבוהה, ו-32GB לא נחוצים מדי למחשב גיימינג..
יכול להיות שאני טועה לגמרי, אבל בסופו של יום לא הייתי מצפה לשום דבר מ-Prebuilt במארז יפה.

זה מחשב יפה, אבל אני בטוח שאם תיהיה זריז ויש לך איך לשלוח לארץ חומרה טיפול על מבצעים לא רעים בכלל, ומארז בגלל הגודל והמשקל אולי עדיף יהיה לקנות בארץ

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #6 

קונים מעבד, זכרונות, דיסק (כרטיס מסך) בחו"ל, מארז וגוף קירור בארץ. לגבי לוח רק אם החנות שולחת ישירות או שאתה יכול להסתכן, מצד אחד מחירי ארה"ב נמוכים בהרבה, מצד שני לוח אם מוצר די רגיש.

מחשבים בנויים מראש בד"כ יותר יקרים ולפעמים מכילים רכיבים לא סטנדרטיים. אם כבר החלטת על אחד, נסה למצוא חברה שתיתן אחריות בינלאומית שתכובד בארץ, לא יודע מה הולך בתחום נייחים אבל ללפטופים מסדרות עסקיות יש בד"כ כיסוי

josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

סבבה חברה, בוא נלך על חלקים.
יש לי 8GB זכרון במחשב הנוכחי ביחד עם דיסק קשיח ו SSD, נניח את זה בצד ונדבר על שאר הדברים.

מעבד
קירור למעבד(?)
לוח אם
כרטיס מסך
ספק כוח(אמרנו בארץ?)

קניתי ב 2011 מחשב ב 2500 שקלב TMS(שכלל גם זכרונות RAM ודיסק קשיח) והמחשב הספיק לי לשש שנים.(פעיל עד היום טפו טפו טפו)
כמו שאמרתי, בגלל המשחקים אני מעוניין לשדרג.
נכון להיום, ב TMS בנו לי את המפרט הבא:
http://www.tms.co.il/preview/spec/rbp8kaqg

זה המפרט למחשב ב 2500 שקל בארץ.
איך אנחנו בונים משהו טוב יותר מזה במחירים האלה(נגיד עד 3000₪) בהזמנת חלקים מחו"ל?

תודה!
יוסף.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #8 

שמע, סך הכל, מה שהרכבת נראה נחמד אם הרעיון הוא שדרוג במינימום עלות, המחירים נראים בסדר ולטעמי להזמין מחו"ל חומרה בסדר הגודל הזה לא ממש מצדיק את זה, אז ההמלצה שלי כנראה תיהיה ללכת על השדרוג שבחרת בארץ בלי כאב הראש.

הדבר היחיד הוא שקצת קשה לי להמליץ לך עליו הוא לקנות לוח אם ל-DDR3 (במיוחד) שני חריצי זיכרון שלא מאפשרים לך שום הרחבה, כרגע 8GB אבל אישית הייתי כבר לוקח לוח אם עם תמיכה ב-DDR4 ו-16GB של זיכרון, אבל בסך הכל, כרגע רוב המשחקים יעבדו בסדר עם 8GB ראם, ככה שאם הרעיון הוא מקסימום שדרוג במינימום עלות, זאת אופציה דיי הגיונית.

josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

IamEzio כתב:שמע, סך הכל, מה שהרכבת נראה נחמד אם הרעיון הוא שדרוג במינימום עלות, המחירים נראים בסדר ולטעמי להזמין מחו"ל חומרה בסדר הגודל הזה לא ממש מצדיק את זה, אז ההמלצה שלי כנראה תיהיה ללכת על השדרוג שבחרת בארץ בלי כאב הראש.

הדבר היחיד הוא שקצת קשה לי להמליץ לך עליו הוא לקנות לוח אם ל-DDR3 (במיוחד) שני חריצי זיכרון שלא מאפשרים לך שום הרחבה, כרגע 8GB אבל אישית הייתי כבר לוקח לוח אם עם תמיכה ב-DDR4 ו-16GB של זיכרון, אבל בסך הכל, כרגע רוב המשחקים יעבדו בסדר עם 8GB ראם, ככה שאם הרעיון הוא מקסימום שדרוג במינימום עלות, זאת אופציה דיי הגיונית.
...
איזה לוח אם כדי לקחת במקום זה? הייתי שמח לקחת משהו שיתמוך ב DDR 4.
בנוסף יש לי אפשרות לקחת ב 200₪ פחות כרטיס מסך דגם Gigabyte R9 380X 4GB DDR5 GV-R938XG1 Gaming-4GD
האם ההפרש מצדיק או לחסוך 200 שקל?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #10 

ה-380X זה גרסה "מלאה" של שבב ה-Tonga שעוד נמצא בשוק מה-R9 285 לפני שלוש שנים, ההפרש מאוד מצדיק את הכסף לטובת ה-1060, זה קטגוריית ביצועים אחרת.

לגבי הלוח אם, כך בחשבון שהכוונה שלי בלוח אם שתומך ב-DDR4, היא לוח אם שתומך רק ב-DDR4, מה שיחייב אותך לקנות גם זיכרונות חדשים.

josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

IamEzio כתב:ה-380X זה גרסה "מלאה" של שבב ה-Tonga שעוד נמצא בשוק מה-R9 285 לפני שלוש שנים, ההפרש מאוד מצדיק את הכסף לטובת ה-1060, זה קטגוריית ביצועים אחרת.

לגבי הלוח אם, כך בחשבון שהכוונה שלי בלוח אם שתומך ב-DDR4, היא לוח אם שתומך רק ב-DDR4, מה שיחייב אותך לקנות גם זיכרונות חדשים.
...
·אין כאלה שיש להם תמיכה לאחור? כמה עולים זכרונות DD4 אם אנחנו מדברים על 8GB?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #12 

בשביל "תמיכה לאחור" אתה צריך בנוסף לחריצי ה-DDR4, חריצי DDR3, זה דיי מייתר את העסק לטעמי, אתה יכול לקנות סטיק אחד של 8GB באזור ה-250 שקל אם אני לא טועה, משהו כמו זה, לוחות שהם לא Z170 לא תומכים ב-2400MHz, אבל לפי המפרט באתר הזכרונות אמורים לעבוד ב-2133MHz,

https://www.tms.co.il/product/15266

וזה לוח האם הכי זול ל-DDR4 שיש להם ..

https://www.tms.co.il/product/15349

ככה ש-250 שקל בערך כדי שתוכל להרחיב את הזיכרון בעתיד הלא רחוק על ידי עוד סטיק של 8GB, לא נורא כל כך, כמובן שתמיד תוכל ללכת על האופציה המקורית עם לוח ה-DDR3 ולהשתמש בזכרונות הקיימים, מה שכן אציין שלא כל כך מומלץ להשתמש בזכרונות DDR3 ישנים במתח 1.65V עם מעבדים מודרניים של אינטל, למרות שדווקא לפי האתר של אסוס ללוח האם הזה, הם כן מציינים שם ברשימה כמה זכרונות 1.65V כנתמכים.

josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

לא הבנתי את הקטע עם 2400 ו 2100, הלוח אם שהצעת לי כן תומך או לא תומך ב 2100 או 2400, בילבל אותי קצת.
כל השאר הבנתי, תודה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס

שליחה #14 

לזכרונות יש מהירות עבודה, זכרונות DDR4 בעיקרון מתחילים במהירות של 2133MHz, אינטל מסיבה כזאת ואחרת החליטה שעל לוחות אם שהם לא Z170, זכרונות לא יוכלו לעבוד במהירות גבוהה מ-2133MHz, ננתי לך קישור לזיכרון 2400MHz כיוון שזה היה סטיק ה-8GB מסוג DDR4 הכי זול, וציינתי שלמרות המהירות הגבוהה ממה שלוח האם אמור לתמוך, במפרט של הזיכרון מצויין שהוא אמור להיות מסוגל לעבוד ב-2133MHz.

josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

IamEzio כתב:לזכרונות יש מהירות עבודה, זכרונות DDR4 בעיקרון מתחילים במהירות של 2133MHz, אינטל מסיבה כזאת ואחרת החליטה שעל לוחות אם שהם לא Z170, זכרונות לא יוכלו לעבוד במהירות גבוהה מ-2133MHz, ננתי לך קישור לזיכרון 2400MHz כיוון שזה היה סטיק ה-8GB מסוג DDR4 הכי זול, וציינתי שלמרות המהירות הגבוהה ממה שלוח האם אמור לתמוך, במפרט של הזיכרון מצויין שהוא אמור להיות מסוגל לעבוד ב-2133MHz.
...
·הבנתי אותך. תודה.

josef19 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

זה המפרט הסופי שקיבלתי
http://www.tms.co.il/preview/spec/phej51qk

להזמין?