אגירת קפה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
מעבר לנושא הסכינים חשוב מאוד להתייחס גם לנושא ה-retention.
זה אפילו יותר חשוב מסוג הסכינים, לדעתי.
מטחנה, תהא טובה ככל שתהא, אם האגירה שלה גבוהה ולא עושים סינגל דוזינג, תגרום לכך שתמיד תשתו חצי (ולפעמים יותר!) מנה שנטחנה אתמול...
זו בעיה במיוחד במטחנות האוטומטיות (כמו שתי אלו שמני פרסם כאן מעלי) - אין גישה לתוך התעלה והיות ומדובר בסכינים גדולות בד"כ מדובר באגירה משמעותית.
זה אפילו יותר חשוב מסוג הסכינים, לדעתי.
מטחנה, תהא טובה ככל שתהא, אם האגירה שלה גבוהה ולא עושים סינגל דוזינג, תגרום לכך שתמיד תשתו חצי (ולפעמים יותר!) מנה שנטחנה אתמול...
זו בעיה במיוחד במטחנות האוטומטיות (כמו שתי אלו שמני פרסם כאן מעלי) - אין גישה לתוך התעלה והיות ומדובר בסכינים גדולות בד"כ מדובר באגירה משמעותית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה לא אומר שלא נשארו במטחנה אולי 7 גרם ...
אתה צריך לפרק ולנקות הכל ואז לשים 20 גרם ולמדוד כמה יוצא.
שמת 20 יצאו עשרים כי 7 נדחפו כי הם היו שם. קיבלת קפה עם 13 גרם קפה טחון טרי ו 7 ישן. ה 7 האלה מחכים לשוט הבא ואז ייצאו
אתה צריך לפרק ולנקות הכל ואז לשים 20 גרם ולמדוד כמה יוצא.
שמת 20 יצאו עשרים כי 7 נדחפו כי הם היו שם. קיבלת קפה עם 13 גרם קפה טחון טרי ו 7 ישן. ה 7 האלה מחכים לשוט הבא ואז ייצאו
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ככה לא מודדים אגירה.
הדרך היחידה למדוד אגירה היא *לא* לנקות את המטחנה קודם, כי הקפה שנתקע בפנים בכל מני מקומות נשאר תקוע שם ולא יוצא ולכן הוא לא אמור להספר.
כדי למדוד נכון צריך לקלות קפה מאוד בהיר או מאוד כהה, בצבע שיהיה שונה מהצבע שיש לך במטחנה עכשיו.
לשים אותו בהופר (או לשים 20 גר' כסינגל דוז) ולטחון בפולסים קצרים מאוד לתוך קערה קטנה, עד שמתחילים לראות את הקפה הבהיר יוצא - אל תעצור מיד כשאתה רואה קפה אלא קצת אח"כ, כשיש כמות נכבדת (כלומר, ניקינו באמת את מה שנשאר בפנים ולא קיבלתי משהו מעורבב של ישן וחדש).
אח"כ מדוד כמה יש בקערה - וזו האגירה שיש לך במטחנה.
בקונית 68 כמו ה-F10 אני מהמר שהאגירה היא לא פחות מ-5 גר', לדעתי לכיוון ה-8.
הדרך היחידה למדוד אגירה היא *לא* לנקות את המטחנה קודם, כי הקפה שנתקע בפנים בכל מני מקומות נשאר תקוע שם ולא יוצא ולכן הוא לא אמור להספר.
כדי למדוד נכון צריך לקלות קפה מאוד בהיר או מאוד כהה, בצבע שיהיה שונה מהצבע שיש לך במטחנה עכשיו.
לשים אותו בהופר (או לשים 20 גר' כסינגל דוז) ולטחון בפולסים קצרים מאוד לתוך קערה קטנה, עד שמתחילים לראות את הקפה הבהיר יוצא - אל תעצור מיד כשאתה רואה קפה אלא קצת אח"כ, כשיש כמות נכבדת (כלומר, ניקינו באמת את מה שנשאר בפנים ולא קיבלתי משהו מעורבב של ישן וחדש).
אח"כ מדוד כמה יש בקערה - וזו האגירה שיש לך במטחנה.
בקונית 68 כמו ה-F10 אני מהמר שהאגירה היא לא פחות מ-5 גר', לדעתי לכיוון ה-8.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא - לא מדויק וגם לא נכון בתפישה.
אם יש לך שאריות במטחנה אז יש לך אגירה לנצח! זה יותר גרוע....
אין דבר כזה נשאר ולא יוצא - האבקה תמיד תתערבב עם משהו אחר - אי אפשר להתעלם מזה
ב HG1 יש באמת אפס אגירה. לא נשאר כלום לא לזמן קצר ולא לזמן ארוך לא פולסים ולא צבעים.
אם יש לך שאריות במטחנה אז יש לך אגירה לנצח! זה יותר גרוע....
אין דבר כזה נשאר ולא יוצא - האבקה תמיד תתערבב עם משהו אחר - אי אפשר להתעלם מזה
ב HG1 יש באמת אפס אגירה. לא נשאר כלום לא לזמן קצר ולא לזמן ארוך לא פולסים ולא צבעים.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

דבוטאנט, באופן חד משמעי - אתה טועה.
בדוק עם קפה בצבע שונה ותראה שקפה שנתקע במטחנה (למשל מסביב לבורג) לא זז משם.
מדידת אגירה בשיטה שהצעת תביא תמיד לכמות שגויה וגבוהה מדי.
HG1 לא לבד. בכל קונית עם דוזר אפשר להגיע ל-0.1 גר' אגירה עם סינגל דוזינג.
מניסיון.
בדוק עם קפה בצבע שונה ותראה שקפה שנתקע במטחנה (למשל מסביב לבורג) לא זז משם.
מדידת אגירה בשיטה שהצעת תביא תמיד לכמות שגויה וגבוהה מדי.
HG1 לא לבד. בכל קונית עם דוזר אפשר להגיע ל-0.1 גר' אגירה עם סינגל דוזינג.
מניסיון.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

חד משמעי אני לא טועה...רק תקרא איך אתה מציע למדוד ותראה כמה זה אקראי.
ב HG1 אין תעלה ובכל מטחנה אחרת יש - אין שם מה שייאגר ולתיאוריה שלך גם לא יזוז.
אם מודדים כמו שאתה מציע אז יכולים לראות פחות אגירה אבל זאת לא מדידה נכונה.
לשיטה שלך אמור להישאר גם קפה בהיר לנצח במטחנה... אם במטחנה כמו K10 הגעת לאגירה של 0.1 זה רק מראה שהמדידה לא נכונה.
בתעלה בהגדרה תהיה אגירה
ב HG1 אין תעלה ובכל מטחנה אחרת יש - אין שם מה שייאגר ולתיאוריה שלך גם לא יזוז.
אם מודדים כמו שאתה מציע אז יכולים לראות פחות אגירה אבל זאת לא מדידה נכונה.
לשיטה שלך אמור להישאר גם קפה בהיר לנצח במטחנה... אם במטחנה כמו K10 הגעת לאגירה של 0.1 זה רק מראה שהמדידה לא נכונה.
בתעלה בהגדרה תהיה אגירה
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

זה דיון על עובדות והוא קצת משעמם אותי, האמתדבוטאנט כתב:בתעלה בהגדרה תהיה אגירה...
עובדתית, עופר, אתה פשוט טועה. יכול להיות שאתה מסונוור מה-HG1?
ב-HG1 אין תעלה, זה נכון, אבל גם אין מנוע ואין הופר וצריך להשפריץ מים כדי שהסטטי לא יגרום לקפה להתקע בדרך ולא להגיע לסלסלה... מי שמעוניין לטחון קפה ביד, גם כשמגיעים אורחים - ירוויח את העובדה שלא צריך לנקות את התעלה.
הנה תמונה של סינגל-דוזינג על קונית 68 מ"מ חשמלית, טוחנת 17.5 גר' ב-3.5 שניות ע"י הרמת סוויץ'...
ניקיתי אותה שניה לפני הטחינה, כדי שלא יעלו טענות של קפה שנתקע בפנים ולא רוצה לצאת.
לפותח השרשור: יש הבדלים ברורים בין שטוחה לקונית. אי אפשר לומר מה עדיף - זה מאוד תלוי בקפה, בטעמים שאתה מעדיף ואפילו במכונה שאתה משתמש בה. הכי טוב, כמו תמיד, לטעום בעצמך ולהשוות. אחרי הרבה שנים של שטוחות - החלטתי ללכת על קונית ואני בינתיים מאוד מרוצה כי זה מתאים לטעמים שאני אוהב בקפה שלי. מצד שני, הקפה יותר עדין לי עכשיו (במיוחד בשילוב עם מכונה עדינה יותר מהמכונה הקודמת שלי) ואני קצת מתגעגע לבומבות שהייתי מקבל עם המטחנה הקודמת. לכל דבר יתרון וחסרון - ואתה חייב לבדוק ולטעום בעצמך. עובדה שהמטחנות הכי "נחשבות" מגיעות בגרסא שטוחה ובגרסא קונית, אף אחד (למעט דבוטאנט ו-HG1
-
- לפני
-
- אחרי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אני לא מבין מה אתה מראה בשקילה - הכנסת 17.5 וככה יצא אבל מי אמר שזה בכלל אותו קפה?
רק להסביר - התעלה זה כל ההיקף מסביב לדיסקיות שהקפה מטייל בו עד שהוא יוצא החוצה אל הפתח.
עובדה או לא משעמם או לא זה המצב גם אם מתעלמים ממנו...
אין לי HG1 אבל היא מוציאה קפה יותר טוב מכל דבר אחר כולל מטחנות קוניות עם מנוע והופר.
רק להסביר - התעלה זה כל ההיקף מסביב לדיסקיות שהקפה מטייל בו עד שהוא יוצא החוצה אל הפתח.
עובדה או לא משעמם או לא זה המצב גם אם מתעלמים ממנו...
אין לי HG1 אבל היא מוציאה קפה יותר טוב מכל דבר אחר כולל מטחנות קוניות עם מנוע והופר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אגירה
דוגמא לתעלה, הקפה הטחון נטחן לצדדים ונאסף עד לפתח יציאה. בסוף הטחינה יש שם קפה.
תמדוד 17.5 או מה שלא יהיה - אם בפנים יש 4 מהטחינה הקודמת אז יישארו 4 גרם גם אחר כך...
זה לא קורה ב HG1 וגם לא במטחנה ידנית כמו האריו או קיוסרה כי שם כל הקפה נטחן ישר למטה ואין תעלה.
(התעלה מפרקת את החשמל הסטטי)
תמדוד 17.5 או מה שלא יהיה - אם בפנים יש 4 מהטחינה הקודמת אז יישארו 4 גרם גם אחר כך...
זה לא קורה ב HG1 וגם לא במטחנה ידנית כמו האריו או קיוסרה כי שם כל הקפה נטחן ישר למטה ואין תעלה.
(התעלה מפרקת את החשמל הסטטי)
-
- תעלה
חברים - ברור שאם שמים 17.5 גרם במטחנה, יצאו 17.5 גרם אחרי הטחינה.
אם היה יוצא 16.5 גרם, זה אומר שעל כל טחינה נשאר גרם במכונה. זה אומר שאחרי שנה היא תתפוצץ... (התכנסות לאינסוף, חוק שימור החומר ועוד מילים מפוצצות שכאלו...).
במילים אחרות - לשקול לפני ואחרי לא אומר כלום. אני עם דבוטאנט בעניין הזה - צריך לבדוק מה יוצא ולא כמה יוצא.
אם היה יוצא 16.5 גרם, זה אומר שעל כל טחינה נשאר גרם במכונה. זה אומר שאחרי שנה היא תתפוצץ... (התכנסות לאינסוף, חוק שימור החומר ועוד מילים מפוצצות שכאלו...).
במילים אחרות - לשקול לפני ואחרי לא אומר כלום. אני עם דבוטאנט בעניין הזה - צריך לבדוק מה יוצא ולא כמה יוצא.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

erezvido, גם אתה מפספס את הנקודה...
המטחנה היתה *נקיה* לפני הטחינה. נקיה = הכל נקי מבפנים, נשאב עם שואב אבק - למרות שכאמור אין מה לשאוב.
כשעובדים בסינגל דוזינג כמעט ולא נשאר קפה בתעלה. מהירות סיבוב המנוע (גם בקונית 330 סל"ד) גורמת לכל הקפה לעוף החוצה.
על סכינים שטוחות נשאר קצת קפה, בקוניות אין לו איפה להשאר והוא פשוט נעלם.
הבעיה עם אגירה מתרחשת כשאי אפשר לנקות את התעלה - וזה קורה במטחנות דוזרלס, בד"כ, כי אין גישה לתעלה.
זה תלוי במבנה המטחנה - ברובור, למשל, יש תעלה מאוד רחבה ולכן האגירה שם היא של 2-3 גרם.
ב-K10 מדובר בפחות מגרם.
במאקאפ M7K מדובר על כמות זניחה שאי אפשר למדוד.
המטחנה היתה *נקיה* לפני הטחינה. נקיה = הכל נקי מבפנים, נשאב עם שואב אבק - למרות שכאמור אין מה לשאוב.
כשעובדים בסינגל דוזינג כמעט ולא נשאר קפה בתעלה. מהירות סיבוב המנוע (גם בקונית 330 סל"ד) גורמת לכל הקפה לעוף החוצה.
על סכינים שטוחות נשאר קצת קפה, בקוניות אין לו איפה להשאר והוא פשוט נעלם.
הבעיה עם אגירה מתרחשת כשאי אפשר לנקות את התעלה - וזה קורה במטחנות דוזרלס, בד"כ, כי אין גישה לתעלה.
זה תלוי במבנה המטחנה - ברובור, למשל, יש תעלה מאוד רחבה ולכן האגירה שם היא של 2-3 גרם.
ב-K10 מדובר בפחות מגרם.
במאקאפ M7K מדובר על כמות זניחה שאי אפשר למדוד.
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
ברור שכדי לבדוק אגירה חייבים לרוקן את המטחנה לגמרי לפני.
זה בדיוק המונח של אגירה: כמה קפה נשאר במטחנה נקייה לאחר הטחינה.
אחרת, זו לא אגירה... אחרת זה משהו מאוד מעניין. מטחנה שאוגרת ואוגרת ואוגרת עד שנשאר בה inf קפה טחון אגור באיזשהו מקום במימד החמישי.
זה בדיוק המונח של אגירה: כמה קפה נשאר במטחנה נקייה לאחר הטחינה.
אחרת, זו לא אגירה... אחרת זה משהו מאוד מעניין. מטחנה שאוגרת ואוגרת ואוגרת עד שנשאר בה inf קפה טחון אגור באיזשהו מקום במימד החמישי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
1. גם סבתא שלי, זכרונה לברכה, הייתה מצליחה לטחון עם הHG1. מי שלא מצליח, צריך לקבל אחוזי נכות מביטוח לאומי.
2. מקבל סט סכינים? אם זה היה כל כך פשוט, ממזמן היו מייצרים מתחרים ל-HG1. וגם היום, היא המטחנה עם הסכינים הקוניות עם הכי פחות מחלות ילדות והכי פרקטית. איכות החומרים היא פנומנלית. הגימור ברמה הגבוהה ביותר. התכנון והביצוע מדויק כמו שרואים במכשירים שנמצאים בטופ של הטופ. בנוסף לזה, תוסיף שירות שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש. גם אצלי וגם אצל חבר אחר. כאשר התגלתה בעיה או פאק בייצור, בלי בכלל להתווכח נשלחו חלקים ללא עלות (לא על החלקים ולא על המשלוח) מהר מאוד והתנצלות כנה.
כאשר מסתכלים מהצד על ה-HG1 ישר אומרים "על מה לעזאזל 1000 דולר". אבל ברגע שקונים אותה, מבינים. ומבינים שקיבלת פה מטחנה שעולה 1000 דולר עם ביצועים של מטחנות שעולות גם 2500$.
אחת הקניות הכי טובות וחכמות שעשיתי ב2016. כל פעם מחדש, אני כל כך נהנה לטחון איתה קפה. איכות הגימור, התוצאה, העקביות. זה משהו.
2. מקבל סט סכינים? אם זה היה כל כך פשוט, ממזמן היו מייצרים מתחרים ל-HG1. וגם היום, היא המטחנה עם הסכינים הקוניות עם הכי פחות מחלות ילדות והכי פרקטית. איכות החומרים היא פנומנלית. הגימור ברמה הגבוהה ביותר. התכנון והביצוע מדויק כמו שרואים במכשירים שנמצאים בטופ של הטופ. בנוסף לזה, תוסיף שירות שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש. גם אצלי וגם אצל חבר אחר. כאשר התגלתה בעיה או פאק בייצור, בלי בכלל להתווכח נשלחו חלקים ללא עלות (לא על החלקים ולא על המשלוח) מהר מאוד והתנצלות כנה.
כאשר מסתכלים מהצד על ה-HG1 ישר אומרים "על מה לעזאזל 1000 דולר". אבל ברגע שקונים אותה, מבינים. ומבינים שקיבלת פה מטחנה שעולה 1000 דולר עם ביצועים של מטחנות שעולות גם 2500$.
אחת הקניות הכי טובות וחכמות שעשיתי ב2016. כל פעם מחדש, אני כל כך נהנה לטחון איתה קפה. איכות הגימור, התוצאה, העקביות. זה משהו.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
טמפרטורת הראש תלויה באופן ישיר בטמפרטורת הדוד - אין לו גוף חימום עצמאי והוא מתחמם מהחיבור לדוד.
בעת הורדת המנוף חודרים מים מהדוד בטמפרטורת הדוד לחלל הצצילנדר ורק אז מתחילה החליטה והניתוק מהדוד.
הטווח פעולה של הפריאוסטאט בין נקודת החימום לנקודת הניתוק של גוף החימום - רחב מדי ומתבטא במספר מעלות.
יש חברות שהוסיפו לפני המנוף תא נוסף שמקושר לחלק העליון של הדוד (קיים בבוסקו ובדגמים החדשים של לונדיניום)
בכדי לשפר את היציבות
בעת הורדת המנוף חודרים מים מהדוד בטמפרטורת הדוד לחלל הצצילנדר ורק אז מתחילה החליטה והניתוק מהדוד.
הטווח פעולה של הפריאוסטאט בין נקודת החימום לנקודת הניתוק של גוף החימום - רחב מדי ומתבטא במספר מעלות.
יש חברות שהוסיפו לפני המנוף תא נוסף שמקושר לחלק העליון של הדוד (קיים בבוסקו ובדגמים החדשים של לונדיניום)
בכדי לשפר את היציבות
נערך לאחרונה על ידי eliavbe ב 20/11/2016 13:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

צור, נשמע מעולה.
אך למרות זאת, אני דבק בדעתי. סיסמאות של "הרכישה הכי טובה" הן נחמדות, אך חשוב שיהיה ברור שמדובר בהתאמה לצרכים ספציפיים ומדובר במטחנה מאוד נישתית עם יתרונות אך גם חסרונות גדולים, והיא לא מתאימה לכל אחד.
לא הכרתי את סבתא שלך, אבל אני טחנתי איתה בעצמי וזה לא היה כיף, בלשון המעטה.
טחינה ידנית זה לא לכל אחד.
זה ששניכם הייתם צריכים שירות לקוחות עבור מטחנה כ"כ פשוטה - זה לא משהו להתגאות בו.
לגבי תמורה לכסף - אתה צודק - הביצועים שלה הם באמת ברמה של מטחנות שעולות $2500.
אבל הבעיה היא שיש מטחנות שעולות חצי ממנה ונותנות את אותם הביצועים...
הפארוס עולה פחות משליש ממנה ונותנת ביצועים זהים לגמרי. אמנם היא אפילו עוד פחות נוחה מה-HG1, אבל כפי שמשתמע פה הנוחות היא בידי המסובב... אם הייתי צריך להמליץ למישהו על מטחנה היום והוא היה רוצה קניה פנומנאלית, מתנסה במטחנה ידנית במשך מס' פעמים ואומר שלא אכפת לו לעבוד קשה בשביל הקפה - הייתי ממליץ לו לקנות פארוס ולא להסתכל לאחור. value for money מעולה, אם בא לך לסובב.
אך למרות זאת, אני דבק בדעתי. סיסמאות של "הרכישה הכי טובה" הן נחמדות, אך חשוב שיהיה ברור שמדובר בהתאמה לצרכים ספציפיים ומדובר במטחנה מאוד נישתית עם יתרונות אך גם חסרונות גדולים, והיא לא מתאימה לכל אחד.
לא הכרתי את סבתא שלך, אבל אני טחנתי איתה בעצמי וזה לא היה כיף, בלשון המעטה.
טחינה ידנית זה לא לכל אחד.
זה ששניכם הייתם צריכים שירות לקוחות עבור מטחנה כ"כ פשוטה - זה לא משהו להתגאות בו.
לגבי תמורה לכסף - אתה צודק - הביצועים שלה הם באמת ברמה של מטחנות שעולות $2500.
אבל הבעיה היא שיש מטחנות שעולות חצי ממנה ונותנות את אותם הביצועים...
הפארוס עולה פחות משליש ממנה ונותנת ביצועים זהים לגמרי. אמנם היא אפילו עוד פחות נוחה מה-HG1, אבל כפי שמשתמע פה הנוחות היא בידי המסובב... אם הייתי צריך להמליץ למישהו על מטחנה היום והוא היה רוצה קניה פנומנאלית, מתנסה במטחנה ידנית במשך מס' פעמים ואומר שלא אכפת לו לעבוד קשה בשביל הקפה - הייתי ממליץ לו לקנות פארוס ולא להסתכל לאחור. value for money מעולה, אם בא לך לסובב.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

להגיד פארוס ו HG1 באותו משפט זה כמו להגיד ש K3 מתחרה בצ'אדו 37 כי שתיהן עם מנוע ודיסקיות שטוחות. HG1 זה ליגה אחת מעל כל מה שמסתובב. ההנדסת אנוש בפארוס היא אפס. הלידו שלהם מתוכננת הרבה יותר נורמלי.
זה בכלל לא פשוט לייצר מטחנה כזאת שתטחן אחיד ומדויק. הדיוק שם הוא במיקרונים ומניסיון זה לא מעשי לנסות לבד לעשות דבר כזה. הם גם לא מרוויוחים הרבה על ה HG1.
זה בכלל לא פשוט לייצר מטחנה כזאת שתטחן אחיד ומדויק. הדיוק שם הוא במיקרונים ומניסיון זה לא מעשי לנסות לבד לעשות דבר כזה. הם גם לא מרוויוחים הרבה על ה HG1.