שאלות על צרכים לתשתית לבית עם Z-Wave

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

קראתי את הפרטים על התשתית וניסיתי להעביר לשינויים לקבלן של דירה שבבניה.
קיבלתי תשובות שאני לא בטוח מה לעשות איתם.
אשמח אם תוכלו לעזור:

1. גיד 0 לכל מפסק - האם זה מצריך הגדלה של ארון חשמל כדי שיהיה מקום לחבר אותם? כי זה מה שהקבלן אמר ואני לא בטוח אם הוא הבין נכון את הבקשה שלי להעביר גיד 0 לכל מפסק.
2. שאלתי על מה הגודל של הקופסאות של המפסקים והוא ענה לי "קופסה שתיים מקום בגביס". זה מספק?

תודה!

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

Spook כתב:קראתי את הפרטים על התשתית וניסיתי להעביר לשינויים לקבלן של דירה שבבניה.
קיבלתי תשובות שאני לא בטוח מה לעשות איתם.
אשמח אם תוכלו לעזור:

1. גיד 0 לכל מפסק - האם זה מצריך הגדלה של ארון חשמל כדי שיהיה מקום לחבר אותם? כי זה מה שהקבלן אמר ואני לא בטוח אם הוא הבין נכון את הבקשה שלי להעביר גיד 0 לכל מפסק.
2. שאלתי על מה הגודל של הקופסאות של המפסקים והוא ענה לי "קופסה שתיים מקום בגביס". זה מספק?

תודה!
...
·
1. גיד אפס הוא מוליך נוסף שמגיע מקופסת החיבורים העליונה לקופסת המפסק/ים, העלות היא שולית (עלות החוט). אין קשר בין גיד אפס להגדלה של ארון החשמל (אולי מנסים לסחוט עוד כסף) ואין צורך להגדיל את ארון החשמל.

2. קופסת גביס הקטנה ביותר היא ל3 מודולים/מפסקים (אולי הוא מתכוון לקופסא עגולה שלא מתאימה לנו) יש גם קופסאות של 4 ו6. הקופסאות מגיעות בעומק סטנדרטי של 5 ס״מ ובצבע כתום (אם אני לא טועה) יש קופסאות עמוקות במיוחד ולרוב הם בצבע ירוק ואותם אתה צריך להתקין בקירות.

http://www.mediagalaxy.co.il/cat/465-%D ... 7%99%D7%A1

מן הסתם הקופסאות העמוקות יקרות יותר בכמה שקלים לקופסא.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.

Spook פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

כמה קשה יהיה להחליף את הקופסה לזאת שצריך לאחר קבלת המפתח?
זה דורש חציבה נוספת?
הקבלן לא כל כך מוכן לבצע שינויים בנושא הזה.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

Spook כתב:כמה קשה יהיה להחליף את הקופסה לזאת שצריך לאחר קבלת המפתח?
זה דורש חציבה נוספת?
הקבלן לא כל כך מוכן לבצע שינויים בנושא הזה.
...
·
דורש:
ניתוק חשמל ופירוק החיווט לקופסה הקיימת.
חציבה בקיר הוצאת הקופסא הקיימת.
חציבה נוספת לעומק (בתקווה שזה לא קיר מבטון)
התקנת הקופסא החדשה.
טיח וצבע.
חיווט החשמל מחדש.
בקיצור, הרבה בלאגן ולא כדאי לוותר.
באם הקופסאות עדיין לא מותקנות אין סיבה שהקבלן יהיה קטנוני איתך בנושא הזה (אתה גם יכול להיות קטנוני בחזרה על נושאים אחרים...)

הצעת פשרה כדי לרדת מהעץ היא להתקין את הקופסאות העמוקות רק במקומות שאתה מתכוון להשתמש במודולים ZWAVE, דורש תיכנון מקדים ומעמיק.
אופציה אחרת וקצת מוגבלת היא למקם את המודלים בקופסאות חיבורים שנמצאות בחלק העלין של הקיר ולחווט משם לקופסא של המפסק.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 238
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

בתור מתקין שעושה את זה די הרבה, לדעתי התיאור של Grappa מוגזם ללא צורך.

ניתן לבצע את כל ההתאמות גם אחרי מסירת הבית בלי בעיה,

בהנחה שמדובר בסביבות 15-25 קופסאות גביס בכל הבית, זה יצריך יום עבודה של צוות (2 עובדים), ויגרור עלות של 1000-1400 ש"ח לפני מע"מ.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

בתגובתי הקודמת התייחסתי לביצוע העמקה של כל קופסאות הגביס בבית (מפסקים בלבד),

אבל חשוב מאוד לדעת, מנסיוני, ברוב הנקודות בכלל לא תהייה חייב לבצע שינויים !!! היות והקופסאות הרגילות מספיק להכיל את הבקרים.

לרוב העמקה תידרש רק באזור רבוי מפסקים כמו בסלון, פינת אוכל.... בחדרים זה מאוד נדיר לראות בעיית צפיפות !!!

לפני שתיפתח כאן "התקפה", נכון יש קבלני חשמל למעמיסים את הקופסאות בחוטים, אבל באמת שמדובר במקרים נדירים וממש לא מייצגים את כלל הבתים.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

נירקו כתב:בתור מתקין שעושה את זה די הרבה, לדעתי התיאור של Grappa מוגזם ללא צורך.

ניתן לבצע את כל ההתאמות גם אחרי מסירת הבית בלי בעיה,

בהנחה שמדובר בסביבות 15-25 קופסאות גביס בכל הבית, זה יצריך יום עבודה של צוות (2 עובדים), ויגרור עלות של 1000-1400 ש"ח לפני מע"מ.
...
·
באח תבצע את העבודה ללא עלויות נוספות כולל 2 עובדים במחיר שצינת -תבורך.
אין הרבה כמוך.

נירקו
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

Grappa

אני בתחום כבר קרוב ל- 10 שנים, ביצעתי עשרות אם לא מאות של התקנות PLCBUS + אלחוטי.

לא מדובר בעלויות נמוכות או "מציאה" שכדאי לחטוף, אלו התעריפים של ביצוע כאלו עבודות (חשמלאים), כאשר מתקינים בקרים התעריף הנהוג יותר גבוהה אבל גם לא בהרבה.

ולעינייננו, מדובר באמת בעבודה פשוטה וקלה!!

1. פירוק מסגרת המפסק ומתאםפ המפסקים.
2. פינוי החוטים ללכיוון אחד וחציבה בצידה השני של הקופסה, ואחר כך מחליפים צדדים.

נכון, אם לא עובדים נכון ובזהירות אפשר להגיע בקלות למצבים שיגררו עבודות נוספות כמו סדקים וכו, אבל מנסיוני הסיפור הרבה יותר פשוט וקל מהתיאור שרשמת.

ולגבי הבחור הזה ספציפית אני יכול להבטיח לך שאני או הצוותים שלי לא יבצעו את העבודה היות ואני צמצמתי את הפעילות כמעט לגמרי באזור המרכז.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”