בידוד אקוסטי לחלון

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
eran_y פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

כבר המון זמן אני מחפש פתרון לבעיה של רעש שמגיע מהכביש דרך שני חלונות אל חדר השינה שלנו.
מדובר בשני חלונות הזזה פינתיים מדגם קליל 7000 עם זכוכית בידודית 4-6-4.

דבר ראשון חשבתי כמובן להחליף את הזכוכיות. קראתי הרבה והתייעצתי עם מספר בעלי מקצוע
המסקנה הייתה שהפתרון המומלץ הוא זכוכית טריפלקס 6-6 עם pvb בעובי 0.76
לא הייתי שלם עם הפתרון הזה. הוא היה במחיר של 5,000 שקל בערך ולא ברור היה כמה יוסיף לבידוד האקוסטי.
הבידוד הטרמי שלו היה נמוך משמעותית מזה הקיים היום והחלטתי לא ללכת עליו
בקליל אמרו שחלון הזזה הוא ביסודו לא אטום ושאני צריך להחליף לחלונות ציר. זה פתרון שלא בא בחשבון
בגלל שמדובר בפינה מעל המיטה, לא הייתי רוצה לשכוח חלון פתוח ולהיתקע בו כשאני קם מהמיטה.

אח"כ חשבתי על לשים מידי ערב ספוג בין הזכוכית לתריס החשמלי. הבעיה היא שהמרווח בין החלון לתריס צר מאוד
בין ס"מ ל-2 ס"מ. שמתי כמה חתיכות ספוג שמצאתי באריזות של טלוויזיה אבל הם לא עשו עבודה מספיק טובה.
בדקתי וראיתי שבעובי כזה הניחות של ספוג לא משמעותי.

קראתי על וילונות אקוסטיים, אבל בעלי המקצוע שמתקינים אותם בעצמם, אמרו שזה לא יעזור לי

מבאס לפנות לבעלי המקצוע ולגלות שהם רוצים שאתה תחקור ותגיד להם מה לעשות במקום שהם יתנו לך את הפתרון.
או שהם אומרים "אני מציע לך להתרגל לרעש" :cry:
מה עושים ?

dokman
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

רוב הסיכויים שהבעייה היא לא בעבודת האלומיניום או בזכוכית עצמה - אלא בארגז של תריס הגלילה.

הרבה מאוד פעמים הרעש חודר דרך הארגז עצמו שאינו אטום לגמרי.

לפני שאתה הולך לכיוון של וילון אקוסטי (ויש כאלה שעושים עבודה לא רעה) הייתי ממליץ לך לעבוד על איטום הארגז -

קנה לך יריעה בולמת רעש (יש כאלה עם צד אחד דביק) (MLV) (אפשר לקנות למשל אצל גולמט או אצל אובזוטק או אצל רוטנברג)

ו"רפד" איתה את דפנות הארגז.

בנוסף, תאטום בסיליקון חריצים או חרכים בהיקף הארגז אם יש כאלה - איפה שעובר אויר עובר גם רעש.

בהצלחה.

eran_y פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@dokman
האמת שלא הצלחתי לפתוח בעצמי את הארגז, אבל כשהתקינו אותו ראיתי שיש בפנים קלקר. זה אמור לעשות את העבודה ?

satih
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 89 פעמים

שליחה #4 

קלקר לבידוד הטרמי

שקטן2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9

שליחה #5 

אני התייעצתי פעם עם יועץ אקוסטי לגבי שאלה דומה. אצלי החלון הוא דריי קיפ כך שיכול להיות או נפתח הצידה או נפתח בזווית חדה כלפי התקרה כך שאין את הבעיה של להפצע מחלון פתוח. התקנתי בידוד טריפלקס 4+4. החלון עושה עבודה מצויינת בבידוד כולל בידוד של דיבור קרוב. לגבי רעשים לבנים כמו כביש וכד' הוא משתיק באופן מצויין.
היועץ האקוסטי אמר לי שאם ארצה בידוד נוסף יש להתקין בתוך ארגז התריס לוח גבס במקום הקלקר. המסה של הגבס תעשה עבודה מצויינת בבליעת הקול. אם יש מקום הוא המליץ על שני לוחות גבס ואוויר בינהם. לא ניסיתי את נושא הגבס אבל זה נשמע הגיוני.

אשמח אם תדווח ביצועים אם ניסית את פתרון הגבס.
·

dokman
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 39
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #6 

הארגז צריך להפתח כדי שתהיה גישה למנגנון תריס הגלילה במקרה של תקלה. ממליץ להתייעץ עם הבנאדם שהתקין את התריס.

gmb
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #7 

הארגז של התריס הוא סטנדרטי
תסתכל בהיקף של הארגז, יש מעיין 4 פסי גומי שמקיפים את כל הפאה שפונה אליך מצדדיה.
תוציא את הגומי מהמגרעת שלו עם האצבע או מברג דק, ואז פשוט תמשוך אותה לכל אורכה, ככה בכל 4 הצדדים של הפאה, ואז כל הפלטה של הפאה הקדמית תהיה חופשיה
להחזיר למקום בדיוק בצורה ההפוכה, תמקם את הפאה, ואז תחזיר את הגומיות למגרעות שלהן אחת אחרי השניה
(אם תעלה על שרפרף ותסתכל מקרוב אתה תבין על מה אני מדבר עם הגומיות... זה 17 שניות לפרק כזה ארגז....

בהצלחה עם הבידוד ונשמח אם תעדכן כשפתרת את זה, ניישם גם :)
רמי

eran_y פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

יריעה מבודדת קול

שליחה #8 

היי,

קניתי אצל רוטנברג יריעה מבודדת קול - tecsound במחיר של 130ש"ח למ"ר
פירקתי את הדופן של קופסאת התריס והדבקתי עליה את היריעה, גם על הדפנות הפנימיות הקטנות יותר הדבקתי פסים של היריעה.
ווידאתי שהקופסא אטומה ולא מאפשרת לאוויר לעבור.

בינתיים לצערי, לא יכול לדווח על שיפור משמעותי. יש הבדל כלשהוא אבל עדיין לא מספיק.

אני מניח שקול נוסף חודר מהתריס, מהזכוכיות ומהאיטום של התריס

שקטן2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: יריעה מבודדת קול

שליחה #9 

ביצוע יפה...
אבל - לדעתי, עד שלא תחליף לחלון שנסגר בלחיצה רצוי עם אטם כפול לא תקבל הטבה
לי יש דרייקיפ ואין כל סכנה לראש

שקטן2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

Re: יריעה מבודדת קול

שליחה #10 

@eran_y
במקרה עכשיו נתקלתי גם בזה
http://www.chalonit.co.il/SubCat.aspx?sid=46

גילוי נאות: אין לי שום קשר לחברה זו ואין לי מושג לגבי המוצרים שלהם

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #11 

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #12 

...
·אני יכול לתת לך קישורים למוצרים מעולים שיפתרו את כל הבעיות, אבל כמו המוצר הזה, הם עדיין בגדר מדע בדיוני.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”