היחס בין MM ל-MC ובין המחטים שלהם

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Erez1122 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 73
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
אחרי כמה ימים של נסיונות להבין את התופעה ברשת החלטתי להעלות את הנושא כאן.

כרגע יש לי ראש MM ואני מבין פחות או יותר איך המבנה הפנימי שלו עובד, אני מבין שהמגנט זז והסליל לא, ואני יודע שהחיסרון בזה הוא שהמגנט כבד יחסית.
לגבי מחטים MM: אני מבין שככול שהיהלום יותר קטן, ככה הןא נכנס יותר לחריץ ויש יותר פרטים בשמע, הגיוני.

האם יש קשר בין סוג היהלום לבין המשקל שהוא צריך להזיז, כלומר המגנט?

מצד שני, MC הסליל זז, הוא בהרבה יותר קל וכך גם שומעים, יש יותר פרטים בשמע, אבל כאילו כאן אני לא רואה דיונים וחשיבות עליונה לחתך היהלום כמו בMM, ואני משער האם זה קשור לכך שMC יותר קל ולכן ייתן יותר פרטים גם בחתך פשוט?
כי הרי יותר קל להזיז את הMC ולכן יהיו יותר תדרים גבוהים.

תודה רבה לעוזרים

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

קרא בראש הפורום הסבר גם לגבי הטכנולוגיות הבסיסיות של ראשים מגנטיים, וגם לגבי חתכים שונים של ראשים.

השורה התחתונה שיש ראשים מצויינים, טובים וגרועים מכל הסוגים, וצריך למצא אחד שמתאים לך ולזרוע.

Erez1122 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

הפוסט הבא מראה את הבעיה שאני נמצא בא וגם עונה על השאלה שלי.

המון ראשים לא מסוגלים לעקוב אחרי שינויים מהירים בתקליט, מבלי לפרט יותר מדי זה גורם לדיסטורשן בגבוהים.
AT440 זה ראש לדוגמא עם חיתוך FINELINE שהוא מאוד מפורסם בזה שאין לא בכלל עוותים, אבל הוא גם מדגיש גבוהים.

בכל מקרה הפוסט מגיע למסקנה שהMC בגלל שהם ראשים יותר קלים, הם עוקבים יותר טוב וכך אין עוותים.

אנסה לבדוק את הנושא במציאות

תודה על התגובות

nkorah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1093
נתן תודות: 452 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #4 

א) ככלל (ויש תמיד יוצרים מהכלל) ראשי MC הם כבדים יותר מראשי MM/MI. הסלילים הקטנים מחייבים מגנט הרבה יותר גדול (וכבד) כדי לייצר זרם כלשהו.

ב) AT440 הוא ראש מצויין (באמת!) אבל ידוע לשמצה בכך שקשה מאוד לכוון אותו, ואם הוא לא מכוון בדיוק הוא דווקא מעביר לא מעט עיווטים ורעשים.

בקיצור, אתה מסתמך על פוסט, אצל AK המצויינים, שהוא לא ממש פאר הפורום שם.

Erez1122 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

א) מסכים איתך, הכוונה שלי היתה למשקל של הקנטליבר יחד עם הסליל (כל החלק שבתנועה) לעומת קנטליבר עם מגנט עליו, למיטב הבנתי בMC המנגנון הזה יותר קל וכתוצאה מכך יותר מפורט.
לא ידעתי את זה על ה440, לא ראיתי את הנתון הזה באף מקום, אבל כנראה שככול שהיהלום יותר מלוטש ככה יותר קשה לכוון.

תודה רבה

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”