מחפש המלצה למיקסר טוב
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
נזכרתי קצת באיחור לשאול כאן בפורום...
מחפש המלצה למיקסר טוב לאשתי שאופה בלי סוף (באמת!), משתמשת שנים בקנווד שעובד מצויין, אבל הגיע הזמן להשתדרג.
חשוב שהנפח יהיה גדול, שקט יחסית, אמין, שיצליח ״לסחוב״ כמות גדולה אבל שגם יצליח לעבוד עם כמויות קטנות, האביזרים מסביב (מטחנות וכו׳) פחות מעניינים.
תקציב עד 3000 ש״ח.
תודה על העזרה!
מחפש המלצה למיקסר טוב לאשתי שאופה בלי סוף (באמת!), משתמשת שנים בקנווד שעובד מצויין, אבל הגיע הזמן להשתדרג.
חשוב שהנפח יהיה גדול, שקט יחסית, אמין, שיצליח ״לסחוב״ כמות גדולה אבל שגם יצליח לעבוד עם כמויות קטנות, האביזרים מסביב (מטחנות וכו׳) פחות מעניינים.
תקציב עד 3000 ש״ח.
תודה על העזרה!
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
מיקסר Kenwood KMM770
היה לי לפני זה קיצ'ן איד, ועכשיו יש לי את זה והוא עדיף. גם נפח גדול יותר, מנוע חזק יותר. את הקיצ'ן איד הרג לחם בנפח של קילו קמח. לזה כמות כזאת לא תזיז.
כמו כן יותר קל לחבר בו את הראשים, ויותר קל לשחרר את הקערה (בקיצ'ן איד היא היתה נתקעת לי לפעמים והיה קשה לפרק אותה אחרי עבודה).
מצד שני לקיצ'ן איד היתה ידית לקערה שזה היה נוח (ופה אין). אבל בסך הכולל, אני ממליץ.
היה לי לפני זה קיצ'ן איד, ועכשיו יש לי את זה והוא עדיף. גם נפח גדול יותר, מנוע חזק יותר. את הקיצ'ן איד הרג לחם בנפח של קילו קמח. לזה כמות כזאת לא תזיז.
כמו כן יותר קל לחבר בו את הראשים, ויותר קל לשחרר את הקערה (בקיצ'ן איד היא היתה נתקעת לי לפעמים והיה קשה לפרק אותה אחרי עבודה).
מצד שני לקיצ'ן איד היתה ידית לקערה שזה היה נוח (ופה אין). אבל בסך הכולל, אני ממליץ.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

מה דעתכם על ה MUMX של Bosch?
@psibeast
מה שאני יודע הוא שהגדרת היצרן לכמות הקמח ל Pastry ב 770 היא 910 גרם. אני ער גם לכך שבצק מוגדר 2.4 ק'ג ( שזה כ 1.4 ק'ג קמח) על ידי היצרן. אני משאיר ליצרן לפתור את אי ההתאמה הזו (במיוחד שלא הגיוני לי שתהיה על Pastry מגבלה גדולה יותר מאשר על לחם). כל זמן שלא תגזימו - אני בטוח שהוא יסחוב.
@HaJ-B
להמליץ על הארטיזן למי שרוצה ללוש כמויות בצק גדולות זה לא רציני זה המיקסר הראשון (והיחידי בינתיים) שראיתי עליו בזמנו בחנות מדבקה שמזהירה לא להפעיל רצוף מעל 10 דקות.
@PCingAddict
כל המיקסרים של בוש מתחילים ב MUM. למי אתה מתכוון ?
מה שאני יודע הוא שהגדרת היצרן לכמות הקמח ל Pastry ב 770 היא 910 גרם. אני ער גם לכך שבצק מוגדר 2.4 ק'ג ( שזה כ 1.4 ק'ג קמח) על ידי היצרן. אני משאיר ליצרן לפתור את אי ההתאמה הזו (במיוחד שלא הגיוני לי שתהיה על Pastry מגבלה גדולה יותר מאשר על לחם). כל זמן שלא תגזימו - אני בטוח שהוא יסחוב.
@HaJ-B
להמליץ על הארטיזן למי שרוצה ללוש כמויות בצק גדולות זה לא רציני זה המיקסר הראשון (והיחידי בינתיים) שראיתי עליו בזמנו בחנות מדבקה שמזהירה לא להפעיל רצוף מעל 10 דקות.
@PCingAddict
כל המיקסרים של בוש מתחילים ב MUM. למי אתה מתכוון ?
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

·ben-home כתב:@psibeast
מה שאני יודע הוא שהגדרת היצרן לכמות הקמח ל Pastry ב 770 היא 910 גרם. אני ער גם לכך שבצק מוגדר 2.4 ק'ג ( שזה כ 1.4 ק'ג קמח) על ידי היצרן. אני משאיר ליצרן לפתור את אי ההתאמה הזו (במיוחד שלא הגיוני לי שתהיה על Pastry מגבלה גדולה יותר מאשר על לחם). כל זמן שלא תגזימו - אני בטוח שהוא יסחוב....
ליתר דיוק להלן הנחיות היצרן המלאות:
Shortcrust pastry - 910g flour
Fruit cake mix - 4.55kg total mix
Stiff bread dough - 1.5kg flour
Soft bread dough - 2.6kg flour
Egg whites - 16
(אפשר למצוא את ההנחיות פה: http://www.kenwoodworld.com/en-int/cust ... n-machines)
אז מה זה אותו Shortcrust pastry? זה בצק פריך, והסיבה לכך שאפשר להשתמש איתו בפחות קמח היא שאתה שם על כמות כזאת של קמח גם כמעט חצי קילו חמאה, ובפרט הוא גם צריך מקום בקערה לזוז כדי לא לגרום לעיבוד יתר (כלומר פחות מגבלת מנוע). זאת כמות עצומה של בצק פריך, בהתחשב בזה שלפאי ממוצע או ל-10 טארטים אתה תשתמש ב-200 גרם קמח.
אגב, מבחינת מינימום, אשתי הקציפה בהצלחה מרנג משני חלבוני ביצים בלבד.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

·HaJ-B כתב:KitchenAid Artisan....
זה בדיוק המיקסר שמת לי מקילו קמח פוקצ'ה. זה מעבר להגדרות היצרן שלו, שלא טרחתי לקרוא לפני זה כי חשבתי שקילו זה קטן עליו.
(to be fair - הוא לא מת ברמה שהלך המנוע, אלא נשבר איזה גלגל שיניים שמיועד להישבר תחת עומסים גדולים כדי להגן על המנוע, כמו סוג של נתיך, והוא לא יקר להחלפה).
יש לקיצ'ן איד מיקסר יותר רציני, דגם 5KSM7580, שהוא כבר באמת מצויין וראיתי לא מעט מסעדות משתמשות בו, אבל הוא עולה צפונה מ 4K כאשר הקנווד מייג'ור עולה מתחת ל-2000.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

הכוונה ל MUM-XX או MUM-XL.ben-home כתב: @PCingAddict
כל המיקסרים של בוש מתחילים ב MUM. למי אתה מתכוון ?...
להבנתי מדובר בסדרה הגבוהה ביותר שלהם. מנוע 1600W עם חיישנים וכל מיני.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

תודה חברים!
·זאת ההמלצה של אתרים שונים ברשת (כדוגמת זה).ben-home כתב: @HaJ-B
להמליץ על הארטיזן למי שרוצה ללוש כמויות בצק גדולות זה לא רציני זה המיקסר הראשון (והיחידי בינתיים) שראיתי עליו בזמנו בחנות מדבקה שמזהירה לא להפעיל רצוף מעל 10 דקות....
·psibeast כתב:·......
זה בדיוק המיקסר שמת לי מקילו קמח פוקצ'ה. זה מעבר להגדרות היצרן שלו, שלא טרחתי לקרוא לפני זה כי חשבתי שקילו זה קטן עליו.
(to be fair - הוא לא מת ברמה שהלך המנוע, אלא נשבר איזה גלגל שיניים שמיועד להישבר תחת עומסים גדולים כדי להגן על המנוע, כמו סוג של נתיך, והוא לא יקר להחלפה).
יש לקיצ'ן איד מיקסר יותר רציני, דגם 5KSM7580, שהוא כבר באמת מצויין וראיתי לא מעט מסעדות משתמשות בו, אבל הוא עולה צפונה מ 4K כאשר הקנווד מייג'ור עולה מתחת ל-2000....
·http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3649597,00.html
אם תסתכל בתגובות, תבחין במשתמשים שמאוכזבים הן מהקנווד, והן מהקיצ'נאייד.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מה אתה בדיוק רוצה לעשות איתו?
לכתוב הרבה/גדול וחזק - זה נחמד - אבל לא אומר כלום.
אני יכול להגיד לך שאנחנו עם הבוש ה"פשוט" - והוא עושה אחלה עבודה.
לא ניסינו יותר מקילו.
אבל מה שהכי חשוב בו - הוא לא שוקל כלום - מרימים אותו ביד אחת.
לא ניסינו יותר מקילו.
אבל מה שהכי חשוב בו - הוא לא שוקל כלום - מרימים אותו ביד אחת.
מצטרף להמלצה על Kenwood KMM770, מי שרוצה לחסוך עוד כמאה שח יש KMM710 שהוא אותו דבר רק גוף פלסטיק. יש המון תוספות (שעולות לא מעט יש לציין) אבל משדרגות אותו למכשיר מאוד אוניברסלי.
·זה כי קנווד דוחפת אותך לשדרג למייג'ור טיטניום (KMM060), לקערה שלו יש 2 ידיות. אפשר לקנות את הקערה בנפרד באמזון, יש גם קערת פלסטיק ונראה לי ראיתי גם זכוכיתpsibeast כתב:מצד שני לקיצ'ן איד היתה ידית לקערה שזה היה נוח (ופה אין)....
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

·הכתבה בווינט מדברת בכלל על ה kmix לא על המייגור. הקמיקס מקביל באמת לארטיסן.HaJ-B כתב:·......
·http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3649597,00.html
אם תסתכל בתגובות, תבחין במשתמשים שמאוכזבים הן מהקנווד, והן מהקיצ'נאייד....
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

·אני לא מומחה באפיה, אבל אני יודע שהיום המיקסר לא מספיק מבחינת כמויות.Itay_Pollak כתב:מה אתה בדיוק רוצה לעשות איתו?
לא ניסינו יותר מקילו.
אבל מה שהכי חשוב בו - הוא לא שוקל כלום - מרימים אותו ביד אחת....
גדול וחזק הכוונה לאחד שיצליח ללוש / לעבד כמויות גדולות של בצק בלי בעיה. לפי מה שאני מבין, הבוש הוא היחיד שמסוגל גם לזה וגם לטפל בכמויות קטנות.
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

·PCingAddict כתב:·אני לא מומחה באפיה, אבל אני יודע שהיום המיקסר לא מספיק מבחינת כמויות.......
גדול וחזק הכוונה לאחד שיצליח ללוש / לעבד כמויות גדולות של בצק בלי בעיה. לפי מה שאני מבין, הבוש הוא היחיד שמסוגל גם לזה וגם לטפל בכמויות קטנות....
לא, גם המייג'ור יכול.