נטייה לאונקיו או לפיוניר - עזרה ברכישה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בפוסט אחר תיארתי את זה שמגבר האונקיו 807 שלי שוב, בפעם השלישית מאז שנרכש, לא מוציא סאונד בזון הראשי ולא מאתר חיבור רשת.
זו בעיה מוכרת, שחברת אונקיו לקחה עליה אחריות. טופ אודיו יתקנו לי אותה כנראה ללא עלות.
עם זאת, וכפי שכתבו לי, זו הזדמנות להשתדרג. המגבר הזה מ- 2010 כבר יעבור למישהו / מקום אחר.

נאמר לי כי המגברים החדשים של אונקיו כבר לא סובלים מהבעיה הזו.
אני גם מאוד אוהב את הסאונד של אונקיו ברמקולים שלי (מוניטוראודיו מצוינים), אבל אני בטוח שלא אתאכזב גם מפירמות מובילות אחרות (פיוניר, דנון, ימאהה). כמה שאלות :
1. ראשית, בעיה אחת שמטרידה באונקיו היא שהוא מאוד מתחמם. מאוד. פיוניר הבנתי שהרבה פחות. יש לכך משמעות?
2. אם יש לי בגלל מגבלות מקום פיזי בסלון סראונד 5.1 בלבד, האם אני צריך ללכת על מעל 7.1 (או 7.2) מלבד הנושא של ה- zones? יש לכך משמעות אחרת אולי מבחינת איכות, הספק וכו'?
3. המליצו על דגמים יציבים, אבל הם כנראה פחות חדשים. האם לא דכאי בהכרח ללכת על דגמים חדשים מ- 2016?
4. האם ההבדל בין דגמי הביניים הגבוהים של היצרנים הטובים (מחירים שנעים בין 6,000 ל- 8,500 ש"ח להבנתי) לבין הקצה העליון של המכישרים שלהם באה לידי ביטוי בעיקר בעוצמה ובכמות הערוצים (ראיתי גם שוני מסוים במספר הכניסות והיציאות)? אפשר באמת להרגיש בהבדל?
4. למה כתוב לגבי כמעט כל הרסיברים שהם באים מותאמים למכשירי אפל. לאנדרואיד הם לא מותאמים?

הנטיה שלי היא ללכת על אונקיו, שאיתו יש לי ניסיון עם שני מגברים שהיו מאוד איכותיים עבורי מבחינת הצליל (כולל פטיפון), או על פיוניר. איזה דגמים הייתם מציעים לי לבחון ב- level הביניים הגבוה? אולי בכל זאת חברה אחרת?

תודה רבה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #2 

1. בפיוניר הסדרה LX מכילה הגברה class D שיותר יעילה, ולכן מחממת פחות.

2. מהניסיון שלי, עלייה ברמת הרסיבר בהחלט משפיעה על איכות הסאונד.
גם אני עם 5.1.

3. ככל שאתה מחפש תמיכה לעתיד הנראה לעין, כדאי כנראה דגמים חדשים, כי בעיקרון התמיכה התכונות החדשות, בעיקר בוידאו יותר שלמה.

4. כשאני חקרתי את הרסיברים (לפני 4 שנים), העדפתי את פיוניר, מסיבות שזה אולי לא המקום לפרט.
שמעתי כמה דגמים החל מרמת ביניים (VSX-922 והלאה)
עם כמה רמקולים ששמעתי, התוצאה הייתה טובה יותר עם סדרת ה- LX, שבמקור לא התכוונתי להגיע אליה.
קניתי SC-LX56 ונהנתי מהסאונד.
לאחר בעיות שונות הרסיבר הוחלף ל- LX77, והרגשתי שיפור קטן בסאונד.
גם הייתי צריך להתעסק פחות עם הכיול הידני כדי להגיע לתוצאה שב- LX56 הייתי צריך להשקיע זמן בכיול הידני כדי להיות מרוצה מהתוצאה.
אין לי מושג אם השינוי הוא בגלל התקדמות שנת דגם, עלייה בדרגה אחת של רסיבר, או אולי סתם הרגשה לא מבוססת (לא נראה לי, אבל הייתי חייב להוסיף את האפשרות ).

5. כי התאמה לאפל דורשת מהיצרנים קניית רישיון שימוש מאפל.
אפשר למשל לחבר אייפוד, ואתה מקבל את התפריט שלו על הרסיבר, ודרכו, על הטלויזיה.
כיוון שכיום אפשר הכל לעשות עם DLNA, כבר לא משנה איזה מכשיר מסויים יש לך, כדי לנגן ממנו אל הרסיבר.
גם אפליקציות שליטה יש לאנדרויד ול- IOS, אז גם בנושר השליטה עם אפליקציה אתה לא מוגבל ל-אפל.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

הבעיה היחידה היום ברסיברים של אונקיו היא מערכת הכיול.
חוץ מזה עושה רושם שמדובר ברסיברים מצויינים שנותנים תמורה לכסף.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה, אמיר וליאור.

הלכתי לאיבוד בים הדגמים של שתי החברות.
בהנחה שהתקציב שלי נע בין 7,000 ש"ח ל- 9,000 ש"ח לפי רמת המחירים בארץ (ואף טיפה יותר אם פתאום אני משתדרג באיזה פיצ'ר רציני :)) -

1. אלו דגמים באים בחשבון?
2. האם בכל הדגמים החדשים של המכשירים של שתי החברות האלו, ברמת המחירים הזו, יש כניסת פטיפון, תומך 4K, ויש בלוטוז, USB , WIFI, זון 2 ו- 3 (לפחות)?
3. האם הרסיברים האלו משמשים סטרימר מלא גם לוידאו (בדגם ה- 807 קיים רק אודיו)?
4. האם הסטרימרים שלהם תומכים בפונטים בעברית?
5. תסלחו לי על הבורות, אבל ניתן גם לחבר אליו לפטופ (וינדאוס 10) דרך WIFI ולראות על הטלוויזיה?

תודה על העזרה.

ירון.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #5 

הנה הפתרון:
http://www.htmag.co.il/vp2535950#2535950

והנה הביקורת של עפר:
http://www.hometheater.co.il/article07583.html
תתחדש.
(דנון 3300)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #6 

masterfit כתב:תודה, אמיר וליאור.

הלכתי לאיבוד בים הדגמים של שתי החברות.
בהנחה שהתקציב שלי נע בין 7,000 ש"ח ל- 9,000 ש"ח לפי רמת המחירים בארץ (ואף טיפה יותר אם פתאום אני משתדרג באיזה פיצ'ר רציני :)) -

1. אלו דגמים באים בחשבון?
2. האם בכל הדגמים החדשים של המכשירים של שתי החברות האלו, ברמת המחירים הזו, יש כניסת פטיפון, תומך 4K, ויש בלוטוז, USB , WIFI, זון 2 ו- 3 (לפחות)?
3. האם הרסיברים האלו משמשים סטרימר מלא גם לוידאו (בדגם ה- 807 קיים רק אודיו)?
4. האם הסטרימרים שלהם תומכים בפונטים בעברית?
5. תסלחו לי על הבורות, אבל ניתן גם לחבר אליו לפטופ (וינדאוס 10) דרך WIFI ולראות על הטלוויזיה?

תודה על העזרה.

ירון.
...
·

היתי בודק את המחיר של המרנץ 6010. נכנס בתקציב שלך בוודאות ( מחיר zap פחות 20% )
גם ה 3300 של דנון נכנס בתקציב ( גם בלי להוריד 20% ) .
אני מוריד 20% כי זה המחיר בפועל בדרך כלל כשאתה נכנס לחנות והמוכר קולט שאתה רציני.

בשני הרסיברים אותה מערכת כיול של אודיסי באותה גרסה.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

תודה לגבי המידע אודות ה- DENON.
זה גרם לי לחשוב קצת בכיוונים אחרים מלבד האונקיו והפיוניר.
בדקתי קצת וראיתי של- דנון שני דגמים עכשוויים - ה- 4300 וה- 6300.
ה- 4300 הוא בעל מפרט עשיר מאוד לפי ההתרשמות שלי, ואני מכיר את הצליל של הדנון שיש אותו לקרוב משפחה שלי.
והוא עולה בסך הכל 8,000 ש"ח לפני התמחרות, שזה לגמרי בתקציב שלי.

מכשיר נוסף שהתרשמתי ממנו, שהוא יקר הרבה יותר, אבל אולי אוכל ללחוץ את מי שמפיץ אותו להפחית משמעותית במחיר (באמת אפשר להוריד 20% מהמחיר בזאפ??), זה ה- YAMAHA RX-A1060. אני יודע שהוא 7.2 ולא 9.2 כמו הדנון (אבל אין לי ממש צורך ב- 9.2).
לגבי ה- YAMAHA ראיתי ביקורות מעולות מהעולם, אבל השאלה אם מצדיק את תג המחיר הגבוה.
מה דעתכם?
תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”