איזה הארד דיסקים לרכוש?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #1 

כונן D שלי במחשב היה בזמן רכישת המחשב 4 דיסקים של סיגייט ב RAID0. כן, אני יודע שאין יתירות אבל חיפשתי ביצועים ובשביל יתירות יש לי הארד דיסק חיצוני של 4 טרה ועוד NAS עם 8 דיסקים ב RAID5.
לאחר כשנה אחד הסיגייטים מת ומן הסתם כל המידע נמחק. בזמנו עוד לא הכל היה מגובה ואיבדתי הרבה דברים (לומדים כל יום).
ב NAS רכשתי WD (לא זוכר את הצבע כבר) ועד היום, כבר כמה שנים, לא הייתי צריך להחליף אפילו אחד.
קראתי גם איפושהו שסיגייט עושים הארד דיסקים טובים אבל האמינות שלהם לא מקבלת ציון גבוה. לאחרונה אני שומע קולות מוזרים מאחד הסיגייטים ובא לא להחליף אותן, לבנות מחדש את ה RAID ולהעתיק בחזרה את המידע. מה שחשבתי לרכוש זה את ה WD רק קצת מבולבל עם כל הצבעים ולא יודע איזה לרכוש. כמו כן, קראתי שיש עוד חברות לא פחות או אף יותר אמינות מ WD. האם זה נכון?

על מה אתם ממליצים?

תודה

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #2 

סדרת WD האדומה מיועדת ל-NAS.
HGST נחשבת מצויינת, כנראה אפילו יותר מ-WD. סדרת Deskstar NAS שלה מיועדת ל-NAS, יותר יקרה מהאדומה של WD.
הקטע הוא ש-WD קנו את HGST ומשווקים את הדיסקים שלהם במיתוג חדש בשם WD Gold עם אחריות לחמש שנים ובמחיר גבוה יותר.
הדיסקים של HGST הם במהירות 7,200 (מהירים מהאדומים) אך מנסיון הם עם טמפרטורות גבוהות יותר.
כל הסדרות הנ"ל מתאימות ל-NAS.
שלשום הזמנתי מ-Amazon UK שני דיסקים של WD Gold.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

Gico כתב:סדרת WD האדומה מיועדת ל-NAS.
HGST נחשבת מצויינת, כנראה אפילו יותר מ-WD. סדרת Deskstar NAS שלה מיועדת ל-NAS, יותר יקרה מהאדומה של WD.
הקטע הוא ש-WD קנו את HGST ומשווקים את הדיסקים שלהם במיתוג חדש בשם WD Gold עם אחריות לחמש שנים ובמחיר גבוה יותר.
הדיסקים של HGST הם במהירות 7,200 (מהירים מהאדומים) אך מנסיון הם עם טמפרטורות גבוהות יותר.
כל הסדרות הנ"ל מתאימות ל-NAS.
שלשום הזמנתי מ-Amazon UK שני דיסקים של WD Gold.
...
רק עכשיו נכנסתי ללינק שפירסמת. תקן אותי אם אני טועה, אחד עולה 289 פאונד בחו"ל?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

אל תפחד לרכוש כוננים קשיחים משום חברה, אחרי כל המחקרים שעשו אי אפשר להצביע על אף אחד משתי החברות כאמינה יותר מהשניה, במיוחד בכוננים ה"ביתיים" שלהם.. לדעתי זה 75% מזל ו-25% סביבה ושימוש במשך החיים - טמפ, ויברציות וכמות השימוש..

לכל החברות האלו יש דיסקים קשיחים שמיועדים לשרתים, כאלו ואחרים, וכמובן כוננים בדרגת ה-GOLD של WD.

המחירים יקרים יותר, ולא תמיד מקסימום ביצועים הם הרעיון המרכזי, אבל הם כן מיוצרים כדי לעמוד ברעידות ובחום מהסביבה, מעבר לזה הכוננים השונים גם כוללים אופטמזציות מסוימות בקושחה כדי להתאים יותר טוב לעבודה.

אם אתה צריך קשיח למחשב, הייתי קונה את זה שנותן יחס טוב בין נפח-אחריות-מחיר.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 900
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #5 

kingikra כתב:
...
...
רק עכשיו נכנסתי ללינק שפירסמת. תקן אותי אם אני טועה, אחד עולה 289 פאונד בחו"ל?
...
@kingikra
לי עלה 244 פאונד לפני עלויות משלוח, 591 לשני דיסקים כולל הכל.

kingikra פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

לא מעט כסף

בכל מקרה אני צריך 2 טרה

תודה

שלח תגובה