harmony hub עם Zwave לשליטה על קולנוע ביתי

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
gogomonkey פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

לאחר שההורים שלי שבונים כעת בית קיבלו הצעת מחיר בגובה כמה עשרות אלפי שקלים לבית חםכ (מעל 50K), החלטתי לחקור קצת העניין לעומק בעזרת הפורום והבנתי שZ-WAVE הוא הפתרון הנוח והזול ביותר.

אני אקנה SMARTTHINGS 2 ומודולים לשליטה בתאורה תריסים, דוד וכל זה.

אבל לא מצאתי בפורום פיתרון לשליטה במערכת קולנוע ביתי.
ממה שהבנתי יש את הHARMPNY HUB של לוג'יטק. עכשיו יש לי כמה שאלות למי שהתנסה במערכת

1.האם אני צריך לקנות בנוסף להרמוני האב, גם את ההרמוני האב אקסטנדר? כיוון שהבנתי שזה הרכיב שמקשר בין ההרמוני האב לבקר של Z WAVE?

2. מי למעשה "שולט" כאשר אני מחבר את שתי המערכות, האם אני משתמש באפליקציה של הרמוני או באפליקציה של SMARTTHINGS?

3. אולי בכלל כדאי לי להפריד בין שתי המערכות ופשוט להשתמש בשתי אפליקציות שונות? זה יחסוך לי כאב ראש וכסף?

4. האם גם להרמווני האב יש תדרים? כלומר האם אני צריך לקנות הארמוני האב "אירופאי" כדי שיעבוד עם הבקר האירופאי של בית החכם?

ושאלה אחרונה ולא קשורה, איזה מודול אני צריך לרכוש כדי לפתוח לסגור מסך מקרן? זה מודול כמו של תריס, או ON\OFF?

ותודה רבה, הפורום הזה חסך לי הרבה מאוד כסף לאורך השנים..

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #2 

gogomonkey כתב: 1.האם אני צריך לקנות בנוסף להרמוני האב, גם את ההרמוני האב אקסטנדר? כיוון שהבנתי שזה הרכיב שמקשר בין ההרמוני האב לבקר של Z WAVE?

2. מי למעשה "שולט" כאשר אני מחבר את שתי המערכות, האם אני משתמש באפליקציה של הרמוני או באפליקציה של SMARTTHINGS?

3. אולי בכלל כדאי לי להפריד בין שתי המערכות ופשוט להשתמש בשתי אפליקציות שונות? זה יחסוך לי כאב ראש וכסף?

4. האם גם להרמווני האב יש תדרים? כלומר האם אני צריך לקנות הארמוני האב "אירופאי" כדי שיעבוד עם הבקר האירופאי של בית החכם?

ושאלה אחרונה ולא קשורה, איזה מודול אני צריך לרכוש כדי לפתוח לסגור מסך מקרן? זה מודול כמו של תריס, או ON\OFF?

ותודה רבה, הפורום הזה חסך לי הרבה מאוד כסף לאורך השנים..
...
·
1. לא, האקסטנדר לא זמין כרגע בתדר אירופאי או ישראלי. אתה זקוק להתקנה של פלגאין (אפליקציה) בקונטרולר שמדבר עם ההרמוני דרך רשת האטרנט בבית. לא מכיר איך זה עובד ב SMARTTHINGS אני עובד עם VERA וזה די פשוט מתאר לעצמי שזה אותו הדבר.
2. 2 האפליקציות שולטות במקביל ואתה יכול להפעיל מכל מקום, כדי לדייק ברגע שתפעיל משהוא מה SMARTTHINGS הפקודה תועבר להרמוני לביצוע דרך רשת האטרנט הביתית וברגע שתפעיל משהוא מההרמוני החיווי על ביצוע הפקודה יועבר ל SMARTTHINGS.
3. אין צורך להפריד וזה לא עולה כסף לחבר ביניהם או לנתק.
4. אין להרמוני תדרים שאתה צריך להיות מודאג מהם (למעט האקסטנדר שאין אותו בתדר אירופאי ואתה לא זקוק לו).

תלוי בסוג המנוע של מסך המקרן, ממליץ לך להשתמש במנוע פשוט בלי חוכמה ובמודול תריס סטנדרטי.

לגבי ה SMARTTHINGS הבנתי שקשה להשיג אותו בזמן האחרון קרא כאן בפורום.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

@gogomonkey
·
ועוד דבר חשוב ששכחתי
בהצלחה!

gogomonkey פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה !

מעניין אותי לדעת כמה שליטה יש לך דרך האפליקציה של הרמוני על המכשירים? לדוגמא אם אני מחבר רסיבר \טלוויזיה, אני יכול לשלוט במקור האות? לעבור אזורים , לפתוח את התפריט של המכשיר או שזה מוגבל רק לווליום ודפדוף בערוצים?
האם זה נוח ומהיר להוריד ולהנמיך ווליום דרך האפליקציה או שאתה משתמש בשלט?

וסתם מסקרנות איך יצרת את תרחישים , ובכללי במה אתה משתמש לתפעול הבית בהרמוני אוVERA? כיוון שאני מניח שהUI של הרמוני הרבה יותר נוח לתפעול מכשירי אודיו\וידאו.

שוב תודה (:

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

gogomonkey כתב:תודה רבה !

מעניין אותי לדעת כמה שליטה יש לך דרך האפליקציה של הרמוני על המכשירים? לדוגמא אם אני מחבר רסיבר \טלוויזיה, אני יכול לשלוט במקור האות? לעבור אזורים , לפתוח את התפריט של המכשיר או שזה מוגבל רק לווליום ודפדוף בערוצים?
האם זה נוח ומהיר להוריד ולהנמיך ווליום דרך האפליקציה או שאתה משתמש בשלט?

וסתם מסקרנות איך יצרת את תרחישים , ובכללי במה אתה משתמש לתפעול הבית בהרמוני אוVERA? כיוון שאני מניח שהUI של הרמוני הרבה יותר נוח לתפעול מכשירי אודיו\וידאו.

שוב תודה (:
...
·
יש לי שליטה ברמה הנמוכה ביותר לדוגמא את הכיול של הרסיבר ביצעתי מהאפליקציה של ההרמוני בטלפון, השלטים המקוריים של הציוד לא היו בשימוש כמעט שנתיים, מהיום שההרמוני הותקן ומאז פירקתי והרכבתי הכל מספר פעמים.
אז בתשובה לשאלתך במכשירי ה AV אצלי אני יכול לשלוט בהכל ללא כל בעיה מהאפליקציה.
ביום יום לפעולות פשוטות של ווליום החלפת ערוצים ודומים אני משתמש בשלט זה יותר נוח וקל.

לתפעול ה AV אני משתמש בהרמוני לתפעול הבית ב VERA (שמציקה לפעמים).
אתה צודק הממשק של ההרמוני הרבה יותר נוח לתפעול מכשירי AV ואני יכול להבטיח שתופתע מרמת הפשוטות והחוכמה שהושקעה בו.
לגבי יצירת תרחישים
בהרמוני תרחישי AV די פשוטים, קלים להגדרה דרך האפליקציה בסמארטפון וברורים.
ב VERA ההרמוני מופיע כ device שאפשר לשלב אותו בתרחישים כמעט עד לרמה הנמוכה ביותר.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 990
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

סליחה שאני נכנס בשאלה בפוסט של מישהו אחר.
אבל הפוסט הזה גרם לי לרצות לקנות גם כזה, אבל לא מצליח להבין איזה.
מישהו יכול להסביר בבקשה מה ההבדל בין הדגמים השונים של ה harmony hub?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

Spook כתב:סליחה שאני נכנס בשאלה בפוסט של מישהו אחר.
אבל הפוסט הזה גרם לי לרצות לקנות גם כזה, אבל לא מצליח להבין איזה.
מישהו יכול להסביר בבקשה מה ההבדל בין הדגמים השונים של ה harmony hub?
...
·
הבדלים עקרוניים בלי להיכנס לפרטים
  • בלי שלט
  • סוג השלט הפיזי, עם צג או בלי
  • כמות המכשירים הנשלטים
  • שליטה על ציוד של בית חכם
מעבר לזה יש הרבה הסברים בשירשורים השונים בפורום.

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אני מתכוון להבדל בין ה ultimate ל universal בדגמי ה hub

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

Spook כתב:אני מתכוון להבדל בין ה ultimate ל universal בדגמי ה hub
...
·
אלו ההבדלים

Spook
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

בשני הדגמים האלה אין שלט.
מה ההבדל בינהם?
בשאלות ותשובות של אחד מהם נאמר שזה רק עניין של שדרוג תוכנה שאפשר לבצע לאחר הרכישה.
זה נכון?

https://www.amazon.co.uk/Logitech-Harmo ... armony+hub

https://www.amazon.co.uk/Logitech-915-0 ... armony+hub

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@Spook
·
שים לב לפרטים בלינק הרשמי של לוגיטק
http://www.logitech.com/en-us/harmony-remotes
אפשר להשוות בין הדגמים השונים

אותו הדבר באתר האנגלי (הפעם עם השוואה בין דגמים)
http://www.logitech.com/en-gb/harmony-r ... 1688,10737

כל מה שיש באמזון די מבלבל

gogomonkey פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

Grappa כתב:
...
...
·
יש לי שליטה ברמה הנמוכה ביותר לדוגמא את הכיול של הרסיבר ביצעתי מהאפליקציה של ההרמוני בטלפון, השלטים המקוריים של הציוד לא היו בשימוש כמעט שנתיים, מהיום שההרמוני הותקן ומאז פירקתי והרכבתי הכל מספר פעמים.
אז בתשובה לשאלתך במכשירי ה AV אצלי אני יכול לשלוט בהכל ללא כל בעיה מהאפליקציה.
ביום יום לפעולות פשוטות של ווליום החלפת ערוצים ודומים אני משתמש בשלט זה יותר נוח וקל.

לתפעול ה AV אני משתמש בהרמוני לתפעול הבית ב VERA (שמציקה לפעמים).
אתה צודק הממשק של ההרמוני הרבה יותר נוח לתפעול מכשירי AV ואני יכול להבטיח שתופתע מרמת הפשוטות והחוכמה שהושקעה בו.
לגבי יצירת תרחישים
בהרמוני תרחישי AV די פשוטים, קלים להגדרה דרך האפליקציה בסמארטפון וברורים.
ב VERA ההרמוני מופיע כ device שאפשר לשלב אותו בתרחישים כמעט עד לרמה הנמוכה ביותר.
...
מדהים.באמת עושה חשק לרכוש את ההרמוני.

אני מתכנן למקם את ההאב בארון תקשורת יחד עם רסיבר וממירים, ולמעשה אני אשתמש בו רק בשביל תרחישים או שליטה ברסיבר, כי לפי שאמרת ביום יום עדיף להשתמש בשלטים רגילים לטלויזיה \ ממיר.

עזרת לי מאוד תודה!

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

gogomonkey כתב:
...
...
מדהים.באמת עושה חשק לרכוש את ההרמוני.

אני מתכנן למקם את ההאב בארון תקשורת יחד עם רסיבר וממירים, ולמעשה אני אשתמש בו רק בשביל תרחישים או שליטה ברסיבר, כי לפי שאמרת ביום יום עדיף להשתמש בשלטים רגילים לטלויזיה \ ממיר.

עזרת לי מאוד תודה!
...
·
יכול להיות שלא הייתי ברור.
ביום יום כדאי מאד להשתמש בשלט היעודי של הרמוני, יש כמה סוגים ואפילו הפשוט ביותר יעשה בשבילך את העבודה.
השלט היעודי של הרמוני יעבוד גם אם הציוד ממוקם בארון מיכיוון שהוא אלחוטי RF (נדמה לי BT) רק תוודא שהארון לא נמצא מחוץ לטווח הקליטה האלחוטי ולא עטוף במתכת (גם מראה זה מתכת).

ממש לא ממליץ לך להשתמש בשלטים המקוריים של המוצרים תשקיע עוד קצת ותרכוש את השלט של הרמוני זה משנה את איכות החיים :D

gogomonkey פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

Grappa כתב:
...
...
·
יכול להיות שלא הייתי ברור.
ביום יום כדאי מאד להשתמש בשלט היעודי של הרמוני, יש כמה סוגים ואפילו הפשוט ביותר יעשה בשבילך את העבודה.
השלט היעודי של הרמוני יעבוד גם אם הציוד ממוקם בארון מיכיוון שהוא אלחוטי RF (נדמה לי BT) רק תוודא שהארון לא נמצא מחוץ לטווח הקליטה האלחוטי ולא עטוף במתכת (גם מראה זה מתכת).

ממש לא ממליץ לך להשתמש בשלטים המקוריים של המוצרים תשקיע עוד קצת ותרכוש את השלט של הרמוני זה משנה את איכות החיים :D
...
חחח האמת שחשבתי על זה אבל הELITE יקר מאוד כמעט פי 3 מההאב, והגירסא עם השלט הפשוט אכן זולה אבל בגלל שאין לו צג, הנחתי שזה לא נוח לעבור בין המכשירים, האמת שאני עד עכשיו לא מבין איך זה בדיוק עובד, אתה מגדיר ספרה לכל DEVICE?

מצד שני אם הוא עובד בRF כמו שאתה אומר זה מצויין בשבילי, כי אני תיכננתי לקנות עינית קולטת, לשים את הממירים בארון ולהשאיר את העינית בחוץ.
אם השלט אכן RF , אני יכול לשים את ההאב עם הממירים בתוך הארון וזה יחסוך לי את העינית הקולטת,וגם יראה יותר טוב. זה אפשרי?
·

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@gogomonkey
·
השלט הפשוט עושה את העבודה ובצורה מעולה.
הוא עובד מעולה ואין לך ממה לחשוש, יש 3 לחצנים לתרחישים ראשיים ולחיצה ארוכה על לחצן מאפשרת גישה לתרחיש נוסף סה"כ 6 תרחישים שזה יותר ממה שאתה צריך.
כל השאר חכם ואינטואטיבי.
תנסה ומבטיח לך שתופתע לטובה יותר ממה שחשבת, ולא תתאכזב.

ברור,
הכל יכול להיות בארון ואין צורך בקו ראיה בין השלט להאב בתנאי שתקשורת RF עובדת (שהארון לא ממתכת וחוסם את ה RF).
ממליץ לך על לפחות עינית אחת נוספת לטלויזיה או המקרן שנמצאים מחוץ לארון (עינית עולה 10$...).

gogomonkey פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

Grappa כתב:@gogomonkey
·
השלט הפשוט עושה את העבודה ובצורה מעולה.
הוא עובד מעולה ואין לך ממה לחשוש, יש 3 לחצנים לתרחישים ראשיים ולחיצה ארוכה על לחצן מאפשרת גישה לתרחיש נוסף סה"כ 6 תרחישים שזה יותר ממה שאתה צריך.
כל השאר חכם ואינטואטיבי.
תנסה ומבטיח לך שתופתע לטובה יותר ממה שחשבת, ולא תתאכזב.

ברור,
הכל יכול להיות בארון ואין צורך בקו ראיה בין השלט להאב בתנאי שתקשורת RF עובדת (שהארון לא ממתכת וחוסם את ה RF).
ממליץ לך על לפחות עינית אחת נוספת לטלויזיה או המקרן שנמצאים מחוץ לארון (עינית עולה 10$...).
...
שכחתי שלטלוויזיה צריך עינית :oops:
זה עדיין מצויין בשביליץ
תודה רבה על העזרה

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”