חושב לבנות בקרוב מעמד רציני, השאלה מי יהיה מתאים יותר.
הגיוני שעם המעמד MDF אני אגיע בלי בעיה למשקל גבוהה יותר מהרמקולים עצמם.
מצד שני אני יכול לבנות מעמד מקורות עץ (נראה לי אלון) מסיביות, שיוכלו להגיע כנראה לאיזור המשקל של הרמקולים ואולי יותר, אבל יהיו קלים יותר מהMDF בכל מקרה.
אם זה חשוב הרצפה שלי היא מעין פרקט "מזויף", עם שכבת MDF ממש דקה.
סטנד לרמקולים, מעץ מלא או MDF ממולא חול?
-
mikel1999
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
- anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
אני לא יודע להעיד לגבי התכונות הסוניות של אופציה אחת מול השנייה, אבל לגבי שאר האספקטים:
1 - קל יותר לבנות רק מסגרת ולמלא אותה בחול, מאשר לבנות סטנד מלא. זה כמובן בהנחה שאתה בונה משהו "מסוגנן". אם אתה בונה רק קופסא מלבנית, זה דיי פשוט בכל מקרה.
2 - אני אישית לא אוהב את האופציה של חול או כדורי עופרת, צריך למלא שקיות כדי שזה לא יתפזר, ואיכשהו זה תמיד נראה לי כשמשהו מלכלך ולא נעים להתעסקות.
3 - לגבי המשקל, אתה יכול תמיד לקנות פלטת ברזל ולהחביא אותה בבסיס של הסטנד, יתן לך כמה משקל שתרצה, בלי להשפיע מהותית על הבנייה.
1 - קל יותר לבנות רק מסגרת ולמלא אותה בחול, מאשר לבנות סטנד מלא. זה כמובן בהנחה שאתה בונה משהו "מסוגנן". אם אתה בונה רק קופסא מלבנית, זה דיי פשוט בכל מקרה.
2 - אני אישית לא אוהב את האופציה של חול או כדורי עופרת, צריך למלא שקיות כדי שזה לא יתפזר, ואיכשהו זה תמיד נראה לי כשמשהו מלכלך ולא נעים להתעסקות.
3 - לגבי המשקל, אתה יכול תמיד לקנות פלטת ברזל ולהחביא אותה בבסיס של הסטנד, יתן לך כמה משקל שתרצה, בלי להשפיע מהותית על הבנייה.
- Beta
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1316
אומנם מעולם לא בניתי סטנדים, אך הייתי הולך על האפשרות של עץ מלא שיתן משקל רב או לחילופין כמו שציין אנטולי, שותל משקולת בבסיס הסטנד.
המשחק עם משהו "נוזלי" כמו כדוריות עופרת או חול יכול להתפזר לך תמיד בבית והוא מעט מלוכלך.
אם תחליט שאתה צריך ספייקים בהתאמה לבסיס הרמקולים ואני אהיה פנוי דבר איתי בפרטי/מייל ונראה מה אפשר לעשות על מנת לעזור לך. ראה את הפרויקט של אנטולי ותתרשם.
המשחק עם משהו "נוזלי" כמו כדוריות עופרת או חול יכול להתפזר לך תמיד בבית והוא מעט מלוכלך.
אם תחליט שאתה צריך ספייקים בהתאמה לבסיס הרמקולים ואני אהיה פנוי דבר איתי בפרטי/מייל ונראה מה אפשר לעשות על מנת לעזור לך. ראה את הפרויקט של אנטולי ותתרשם.
- freerider
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
הייתי מציע לך לנסות ולחפש במשתלות עמודי בטון יצוק מעוצבים או עמודי שיש מוכנים.
בעבר היו לי זוג עמודי בטון כאלו שעליהם עמד CELESTION A1 שזה רמקול די גדול וכבד לרמקול סטנדמאונט, עמודי הבטון שקלו פי 4 מהרמקולים.
בעבר היו לי זוג עמודי בטון כאלו שעליהם עמד CELESTION A1 שזה רמקול די גדול וכבד לרמקול סטנדמאונט, עמודי הבטון שקלו פי 4 מהרמקולים.
You pay peanuts, you get monkeys
-
mikel1999
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1808
רעיון מעניין, ובהחלט יחסוך עבודה 
הבעיה היא שאני דיי צריך ספייקים בשביל שהרמקולים יעמדו יציב, הרצפה לא ישרה במיוחד אצלי.
הבעיה היא שאני דיי צריך ספייקים בשביל שהרמקולים יעמדו יציב, הרצפה לא ישרה במיוחד אצלי.
נערך לאחרונה על ידי mikel1999 ב 25/11/2016 14:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- BUGY
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
אין שום בעיה של לכלוך, אין חול שנשפך, הכל נקי ומסודר. תבנה מMDF כי הוא לא רועד כמו עץ מלא, אין לו את התהודה המציקה של עץ מלא. תמלא בחול יבש. רק צריך לסגור את הפינות בתוך הסטנד, מבפנים, עם דבק עץ או סיליקון שלא יהיו חורים. אתה צריך רגליות גומי בשביל הפרקט שלך כי ספיקים יכנסו פנימה והרסו אותו.