הבדל בין סטרימר לחיבור ישיר של מחשב
-
directse
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 251
שלום,
רציתי לדעת האם יש הבדל בין חיבור מחשב ישירות לטלויזיה לבין חיבור סטרימר לטלויזיה - האם יהיה הבדל באיכות התמונה? או שמבחינת תמונה אני אראה אותו דבר
והאם משתנה התשובה אם מחברים את המחשב עם כבל hdmi לרסיבר או את הסטרימר לרסיבר מבחינת איכות השמע?
תודה רבה
רציתי לדעת האם יש הבדל בין חיבור מחשב ישירות לטלויזיה לבין חיבור סטרימר לטלויזיה - האם יהיה הבדל באיכות התמונה? או שמבחינת תמונה אני אראה אותו דבר
והאם משתנה התשובה אם מחברים את המחשב עם כבל hdmi לרסיבר או את הסטרימר לרסיבר מבחינת איכות השמע?
תודה רבה
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4811
- שם מלא: שי כהן
כעקרון לא יהיה הבדל, אם זה יהיה באותו סוג חיבור (HDMI), פרט למקרה שלאחד מהם יהיה כרטיס גרפי יותר איכותי.
בחיבור לרסיבר עבור סאונד, תלוי בכרטיס סאנוד ויכולתו להוציא סאונד רב ערוצי.
בחיבור לרסיבר עבור סאונד, תלוי בכרטיס סאנוד ויכולתו להוציא סאונד רב ערוצי.
-
directse
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 251
שי-כ תודה על התשובה
אז אם יש לי מחשב בבית כרגע שמחובר בכבל HDMI מחשב שנקנה לפני 5 שנים עם כרטיס גרפי פשוט (אני מאמין) אז אם אני אקנה סטרימר מהשורה הראשונה (DUNE וכדומה ) איכות התמונה שלי אמורה להיות טובה יותר?
לגבי הרסיבר הרי תמיד אומרים שבחיבור כבל דיגיטלי אז הפענוח הוא ברסיבר- אז לא אמור להיות שינוי ?
אם אמור להיות שינוי איזה סטרימר מומלץ עד 1,000 ש"ח ?
תודה רבה
אז אם יש לי מחשב בבית כרגע שמחובר בכבל HDMI מחשב שנקנה לפני 5 שנים עם כרטיס גרפי פשוט (אני מאמין) אז אם אני אקנה סטרימר מהשורה הראשונה (DUNE וכדומה ) איכות התמונה שלי אמורה להיות טובה יותר?
לגבי הרסיבר הרי תמיד אומרים שבחיבור כבל דיגיטלי אז הפענוח הוא ברסיבר- אז לא אמור להיות שינוי ?
אם אמור להיות שינוי איזה סטרימר מומלץ עד 1,000 ש"ח ?
תודה רבה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
- יכולים להיות הבדלים באיכות התמונה, אבל לדעתי הם יהיו מינוריים ולא מורגשים. אלא אם כן יש עם המכשיר\מחשב הנוכחי בעיה כלשהי.
- בחיבור לרסיבר האודיו עובר פיענוח ברסיבר, התמונה מועברת הלאה לטלויזיה. הטלויזיה בד"כ לא תדע לפענח שום דבר מעבר ל-DTS ו-DD ולכן עדיף לחבר את המכשיר לרסיבר ע"מ לקבל הכי הרבה אופציות מבחינת פורמטי אודיו נתמכים.
- בחיבור לרסיבר האודיו עובר פיענוח ברסיבר, התמונה מועברת הלאה לטלויזיה. הטלויזיה בד"כ לא תדע לפענח שום דבר מעבר ל-DTS ו-DD ולכן עדיף לחבר את המכשיר לרסיבר ע"מ לקבל הכי הרבה אופציות מבחינת פורמטי אודיו נתמכים.
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

אם אתה משווה מחשב לעומת DUNE, שהוא סטרימר יעודי, אין ספק שאיכות התמונה ב DUNE תהיה יותר טובה (לפחות לגבי המכשירים מהשנים האחרונות). יש לו מעבד גרפי יותר טוב.
- RafalovitchTom
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
אין קשר בין המכשיר לאיכות התמונה - האות שהמכשיר מוציא זה אות דיגיטלית.
בנוגע לסאונד - רוב הסטרימרים הקטנים לא תומכים בפורמטים היותר חדשים (Dts:x dolb atmos) היתרון במחשב שתמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך שתומך.
מחשב תמיד יהיה עדיף למעט:
הוא גדול ומכוער
רועש
זולל חשמל
בנוגע לסאונד - רוב הסטרימרים הקטנים לא תומכים בפורמטים היותר חדשים (Dts:x dolb atmos) היתרון במחשב שתמיד תוכל להוסיף כרטיס מסך שתומך.
מחשב תמיד יהיה עדיף למעט:
הוא גדול ומכוער
רועש
זולל חשמל
- toxin
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9357
גדול,מכוער, רועש וזולל חשמל זה היה נכון עד לפני כמה שנים. היום יש מארזים קטנים ומעוצבים, ספקי חשמל עם צריכה נמוכה ומגוון פתרונות קירור שקטים.
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

·RafalovitchTom כתב:אין קשר בין המכשיר לאיכות התמונה - האות שהמכשיר מוציא זה אות דיגיטלית.]...
איך אתה יכול לכתוב דבר כזה? אם למכשיר מסויים יש כרטיס גרפי יותר איכותי, התמונה שהוא ייתן תהיה הרבה יותר איכותית.
מניסיון אישי, שים את הסטרימר Dune Base מול כל HTPC שתבחר, בוודאות התמונה בBase תהיה יותר איכותית. זה כמובן אם לא שודרג הכרטיס הגרפי של ה HTPC למשהו אימתני...
- RafalovitchTom
-
- חבר פעיל במיוחד

·זה אות דיגיטלי לחלוטין - זה כמו שתטען שלכבל hdmi יש קשר לאיכות התמונה/קול. זה אבסורדי.שי-כ כתב:·......
איך אתה יכול לכתוב דבר כזה? אם למכשיר מסויים יש כרטיס גרפי יותר איכותי, התמונה שהוא ייתן תהיה הרבה יותר איכותית.
מניסיון אישי, שים את הסטרימר Dune Base מול כל HTPC שתבחר, בוודאות התמונה בBase תהיה יותר איכותית. זה כמובן אם לא שודרג הכרטיס הגרפי של ה HTPC למשהו אימתני......
כשמחברים מחשב באופן דיגיטלי למערכת קולנוע ביתי לצורך ניגון מדיה לא דחוסה - המחשב משמש רק כמעביר מידע.
כשאתה מתחיל להשתמש בדחיסות ופענוח אז המעבדה של המחשב עובד - לא הכרטיס הגרפי.
כרטיסים גרפים נועדו לעבודות גרפיקה, משחקים, רינדוריםוכדומה
- שי-כ
-
- חבר מביא חבר

תנסה את הניסוי שאמרתי לך ואז נדבר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@RafalovitchTom
כדי לנגן וידאו לא דחוס תצטרך כמה שרתים טובים כדי לאחסן אותו, ומערכת רצינית כדי להציג אותו. וגם אז הוא דחוס, כי בסופו של דבר הוא הגיע למדיה דיגיטלית ע"י מצלמה דיגיטלית.
גם התוכן בדיסק בלוריי דחוס, פשוט לא באותה רמה שדוחסים תכנים שאתה מוריד באינטרנט.
בנוסף, המחשב לא משמש אך ורק כ-passthrough, תמיד יש עיבוד תמונה כלשהו. יכול להיות שניתן לכבות אותו בהגדרות של הכרטיס מסך\נגן המדיה.
יש לא מעט אנשים שמתקינים את ה-madVR, אשר משתמש בכרטיס המסך שלך לצורך ביצוע עיבוד תמונה ושיפור איכות. אישית אני לא אוהב את הרעיון בדיוק מהסיבה שאני אוהב לראות את ה"מקור", אבל למען האמת לא ממש ניסיתי אותו.
ועוד דבר, היום פיענוח של תוכן הוידאו לרוב מתבצע בליבה הגראפית על ידע חומרה יעודית לפיענוח פורמטי וידאו דחוסים ע"מ להוריד עומס מהמעבד ולחסוך בחשמל ופליטת חום.
כדי לנגן וידאו לא דחוס תצטרך כמה שרתים טובים כדי לאחסן אותו, ומערכת רצינית כדי להציג אותו. וגם אז הוא דחוס, כי בסופו של דבר הוא הגיע למדיה דיגיטלית ע"י מצלמה דיגיטלית.
גם התוכן בדיסק בלוריי דחוס, פשוט לא באותה רמה שדוחסים תכנים שאתה מוריד באינטרנט.
בנוסף, המחשב לא משמש אך ורק כ-passthrough, תמיד יש עיבוד תמונה כלשהו. יכול להיות שניתן לכבות אותו בהגדרות של הכרטיס מסך\נגן המדיה.
יש לא מעט אנשים שמתקינים את ה-madVR, אשר משתמש בכרטיס המסך שלך לצורך ביצוע עיבוד תמונה ושיפור איכות. אישית אני לא אוהב את הרעיון בדיוק מהסיבה שאני אוהב לראות את ה"מקור", אבל למען האמת לא ממש ניסיתי אותו.
ועוד דבר, היום פיענוח של תוכן הוידאו לרוב מתבצע בליבה הגראפית על ידע חומרה יעודית לפיענוח פורמטי וידאו דחוסים ע"מ להוריד עומס מהמעבד ולחסוך בחשמל ופליטת חום.
- RafalovitchTom
-
- חבר פעיל במיוחד

תודה על הפירוט !
זה לא סותר את הנקודה שאין הבדל איכות. יש דרישות לפענוח קידוד (והיום הקידודים דורשים יוצר כוח עיבוד).
זה לא סותר את הנקודה שאין הבדל איכות. יש דרישות לפענוח קידוד (והיום הקידודים דורשים יוצר כוח עיבוד).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

הכוונה שלי היא שבהחלט יכול להיות הבדל באיכות.