נהגים מסוכנים - יש מה לעשות בנידון?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73215
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
שלום חברים.
שלשום רכב "התפרץ" לנתיב שלי בלי לאותת כשאני בתוך הנתיב. אם לא הייתי בולם, הבחור היה נכנס בי. הכל מצולם, יש מה לעשות בנידון? תלונה במשטרה תניב תוצאה?
שלשום רכב "התפרץ" לנתיב שלי בלי לאותת כשאני בתוך הנתיב. אם לא הייתי בולם, הבחור היה נכנס בי. הכל מצולם, יש מה לעשות בנידון? תלונה במשטרה תניב תוצאה?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
דווקא נראה נהג שומר חוק. אפילו אותת ימינה יפה כשהוא חזר לנתיב הימני..
** סתם סתם. נוהג כמו חתיכת אדיוט. לא חדש אבל, יש אלפים כאלה על הכבישים. כבר ראיתי את הדברים הכי הזויים שאפשר לדמיין על הכבישים פה. אחת הבעיות העיקריות לדעתי היא שאין אכיפה מספקת על העבירות מהסוג הזה. עשרות שנים מצטברות של חוסר אכיפה מובילה לתרבות השכונה הזו שפיתחנו לעצמו בארץ.
רוצה לאסוף/להוריד חבר מהרכב? או את הילד לביה"ס? למה לא, פשוט עצור באמצע הנתיב, הפעל איתות מצוקה (משולש) וגש אל המלאכה. זה בסדר גמור שאתה חוסם נתיב תחבורה שלם, זה הרי רק לחצי דקה ואתה ממשיך..
הפקק ארוך מידי ונראה מייגע? באעסה. טוב, אז ברגעים כאלה ממש מסתבר שאפשר לעקוף מימין על השוליים. אבל בלי תמהות - עוקפים בכל נגלה עד עשרה רכבים וחוזרים חזרה לכביש. לאחר מכן, ניתן לצאת שוב לעקיפה על השול הימני וכמובן לא לשכוח לאותת כדי להראות נהג מתחשב ושומר חוק.
** סתם סתם. נוהג כמו חתיכת אדיוט. לא חדש אבל, יש אלפים כאלה על הכבישים. כבר ראיתי את הדברים הכי הזויים שאפשר לדמיין על הכבישים פה. אחת הבעיות העיקריות לדעתי היא שאין אכיפה מספקת על העבירות מהסוג הזה. עשרות שנים מצטברות של חוסר אכיפה מובילה לתרבות השכונה הזו שפיתחנו לעצמו בארץ.
רוצה לאסוף/להוריד חבר מהרכב? או את הילד לביה"ס? למה לא, פשוט עצור באמצע הנתיב, הפעל איתות מצוקה (משולש) וגש אל המלאכה. זה בסדר גמור שאתה חוסם נתיב תחבורה שלם, זה הרי רק לחצי דקה ואתה ממשיך..
הפקק ארוך מידי ונראה מייגע? באעסה. טוב, אז ברגעים כאלה ממש מסתבר שאפשר לעקוף מימין על השוליים. אבל בלי תמהות - עוקפים בכל נגלה עד עשרה רכבים וחוזרים חזרה לכביש. לאחר מכן, ניתן לצאת שוב לעקיפה על השול הימני וכמובן לא לשכוח לאותת כדי להראות נהג מתחשב ושומר חוק.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
Huber
- חבר במועדון HT

·mp3lll כתב:יש מאות כאלה, מעצבן.
ערן איזה מצלמה אני בדיוק מחפש?...
לא ממליץ עליה, חשבתי שהיא איכותית ועלתה לא מעט, אבל כפי שאתה רואה אור יום מלא ודי קשה לראות את המספר רכב של הבחור.
רואה עשר ביום על הקטנוע והכל מצולם כמובן. מה לעשות? כלום. גם אם תגיש למשטרה את המספר רכב של הנהג עם ת.ז שלו בצרוף סרטון, שום דבר לא יקרה, אפילו לא פתיחת תיק על נהיגה פרוע.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
Huber
- חבר במועדון HT

יצרתי קשר עם המשטרה, ניתן להגיש תביעה אבל אז אם (וכנראה) זה יגיע לבית משפט אצטרך להעיד, ולא בא לי להיכנס לכאבי ראש האלו. לכו תדעו איזה מטורף נמצא בצד השני (כבר קרה לי אנשים שחנו לי מול החניה וחסמו לי את היציאה, באדום לבן על המדרכה, והתבקשו בנימוס להזיז את ריכבם איימו עלי באלימות). לא בוטח במשטרה שתגן עלי במצבים שכאלו, מניסיון.
- hatulovsky
-
- חבר פעיל

- תגובות: 91
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
- יצירת קשר:
לא ניסיתי, אבל יש את שומרי הדרך החדש של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים:
http://www.rsa.gov.il/chadartikshoret/c ... derch.aspx
http://www.rsa.gov.il/chadartikshoret/c ... derch.aspx
knock knock
?whose there
bec
?bec who
!because I'm batman
?whose there
bec
?bec who
!because I'm batman
@Huber
ערן, כמה שזה מצער, אבל אין מה לעשות.
יש הרבה נהגים חארות, במיוחד נהגי מוניות ומוניות ספיישל שנוהגים הרבה ולכן כנראה חושבים שהכביש של אבא שלהם...
המשטרה מתעסקת בנושא התנועה רק במה שמכניס לה כסף, דו"חות תנועה, שהם בכלל הגורם הכי פחות משמעותי בתאונות הדרכים (לא גורמים לתאונה, אלא רק מגבירים את הסיכון לתאונה קשה יותר).
בתור נהג קטנוע, לצערי הייתי מסתכל כל הזמן לצדדים לראות שאין משוגעים כאלו שנכנסים לי לנתיב סתם ככה, כי ברכב, מדובר על נזק פח או קצת כאבים בד"כ, בקטנוע, זה שבר רציני או חו"ח מוות...
לצערי בסופו של דבר נפגעתי בתאונה (במזל במהירות נמוכה) בגלל נהג מטומטם שהחליט לפנות שמאלה בלי לאותת כשבכלל הרכב נטה לכיוון ימין. אני נשארתי עם נכות קלה והחלטתי שמדינה הזאת עם הנהגים האלו לא משנה כמה אני אהיה זהיר, בסוף אני אפגע והחלטתי לוותר כרגע על הקטנוע...
ערן, כמה שזה מצער, אבל אין מה לעשות.
יש הרבה נהגים חארות, במיוחד נהגי מוניות ומוניות ספיישל שנוהגים הרבה ולכן כנראה חושבים שהכביש של אבא שלהם...
המשטרה מתעסקת בנושא התנועה רק במה שמכניס לה כסף, דו"חות תנועה, שהם בכלל הגורם הכי פחות משמעותי בתאונות הדרכים (לא גורמים לתאונה, אלא רק מגבירים את הסיכון לתאונה קשה יותר).
בתור נהג קטנוע, לצערי הייתי מסתכל כל הזמן לצדדים לראות שאין משוגעים כאלו שנכנסים לי לנתיב סתם ככה, כי ברכב, מדובר על נזק פח או קצת כאבים בד"כ, בקטנוע, זה שבר רציני או חו"ח מוות...
לצערי בסופו של דבר נפגעתי בתאונה (במזל במהירות נמוכה) בגלל נהג מטומטם שהחליט לפנות שמאלה בלי לאותת כשבכלל הרכב נטה לכיוון ימין. אני נשארתי עם נכות קלה והחלטתי שמדינה הזאת עם הנהגים האלו לא משנה כמה אני אהיה זהיר, בסוף אני אפגע והחלטתי לוותר כרגע על הקטנוע...
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
זה בהמשך לתרבות רווחת אחרת, של אנשים שחושבים שהם היחידים (מסיבות קריוקי, חוסמי נתיבים כי שניה קופצים למשהו, נדחפי הפקק, עוקפי התור בדואר) וכו' וכו' וכו'
משטרה לא תעזור, רק חינוך בבתי הספר ובבתים.
משטרה לא תעזור, רק חינוך בבתי הספר ובבתים.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
פיתרון נוסף ולא פופלרי לבעיה (כנראה לא מתאים במקרה דנן) - לאכוף נסיעה בנתיב הימני כשאפשר.
נהגים רבים נוסעים בנתיב השמאלי במהירות נמוכה מאלו שנוסעים בימני או כאשר הימני הפנוי, זה מוביל להמון זיגזגים וחוסר סבלנות של אנשים מהסוג הנ"ל
נהגים רבים נוסעים בנתיב השמאלי במהירות נמוכה מאלו שנוסעים בימני או כאשר הימני הפנוי, זה מוביל להמון זיגזגים וחוסר סבלנות של אנשים מהסוג הנ"ל
-
Huber
- חבר במועדון HT

·Mad-Dog כתב:כל הרעש בגלל שחתך אותך? אולי פספסתי משהו? זה קורה לי 5 פעמים ביום...
אם לא הייתי בולם בחוזקה, ה"רק חתך אותך" היה מוביל לתאונה. לא מספיק? זה בריונות בכביש לכל דבר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

·hatulovsky כתב:לא ניסיתי, אבל יש את שומרי הדרך החדש של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים:
http://www.rsa.gov.il/chadartikshoret/c ... derch.aspx...
לא, כי בכל מקרה בסוף זה עובר למשטרה, ולדיברהם אצטרך להעיד (וידאו כנראה לא מספק אותם) ולא בא לי להסתבך עם גורמים עברייניים - עד היום הנחתי שזו עבודתה של המשטרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
רכב שגם חוצה באופן פרוע ומסוכן מאוד באדום וגם הפנייה שמאלה שם בכלל אסורה, צילמתי את זה השבוע.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
ממליץ בחום.hatulovsky כתב:לא ניסיתי, אבל יש את שומרי הדרך החדש של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים:
http://www.rsa.gov.il/chadartikshoret/c ... derch.aspx...
רק אדייק מעט. מיזם שומרי הדרך הוא קודם כל חלק מעמותת נתיב בטוח (כן כן, ללא מטרות רווח), היא פיתחה את האפליקציה והשקיעה המון משאבים להביא את המצב למה שהוא היום.
לפני שנה (כמעט בדיוק) הרשות גם נכנסה לתמונה והפרויקט הצליח לקבל תקציבים שנתנו לו רוח גבית.
גילוי נאות, אני איש הכספים שלהם.
-
Huber
- חבר במועדון HT

לירן, מה שונה להביא את זה אליהם מאשר להגיש את זה למשטרה? הם עושים משהו מעבר לזה?
- sufgi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 216 פעמים
לעיתים זה ההבדל בין נהג טוב לנהג שהוא מעבר לזה.Huber כתב:·......
אם לא הייתי בולם בחוזקה, ה"רק חתך אותך" היה מוביל לתאונה. לא מספיק? זה בריונות בכביש לכל דבר....
כמובן שהנהג שחתך אותך היה לא בסדר, אבל אתה יכולת לצפות לזה ולא להגיע למצב של בלימה חזקה.
ברגע שראית רכב שנוסע במהירות אחר המשאית ומתקרב אליה, יכולת לצפות שיש סיכוי שהנהג יחתוך לנתיב שלך כדי לעקוף את המשאית.
יכולת להוריד רגל מהגז ברגע שהוא התקרב למשאית, ונשאר מרחק "כניסה" בינך לבין הרכב ממול.