שלום,
בהמשך לפוסט שהעלתי בפורום על רמקולים לטלוויזיה לאנשים מבוגרים (ההורים שלי):
החלטנו לרכוש להם רמקולים 2.1 או 2.0 למחשב ולחבר לטלוויזה.
שאלה: איך כדאי לחבר את הרמקולים לטלוויזיה ?
יש יציאת אוזניות לטלוויזיה אבל מכיוון שהמקור היחיד שלהם הוא הממיר נראה לי הגיוני לחבר את הרמקולים ישירות אליו.
אבל הממיר שלהם הוא yesMaxTotal ואני לא רואה בו יציאת אודיו אנלוגית.
יש בממיר יציאה אופטית (Toslink) וכנראה גם קואקסיאלית.
לגבי מתח חשמלי ל: נדמה לי שיש בממיר גם יציאת USB
אז צריך לקנות DAC מהסוג Coax and Optical Toslink to Analog Audio Converter כמו בקישור הזה ?
https://www.aliexpress.com/item/ETC-Dig ... 5678579a76
לגבי מתח חשמלי ל DAC: יש גם יציאת USB ב yesMaxTotal , אולי זה יספיק ואולי צריך עוד חשמל. מישהו יודע ?
שאלה על חיבור רמקולים 2.1 לממיר yesMaxTotal
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מה הבעיה שהרמקולים יהיו מחוברים לטלויזיה?
הסיבה היחידה שאני רואה היגיון לקנות DAC ולחבר לממיר, היא אם הם שומעים רדיו מהממיר ולא צריכים שהטלויזיה תעבוד כדי לשמוע.
לגבי ה- USB, צריך קודם לבדוק מה צריכת הזרם של הרמקולים (בהנחה שהם עובדים על מתח של 5 וולט)
ורק אז לדעת אם יש סיכוי לחבר אותם ליציאת USB בממיר.
הסיבה היחידה שאני רואה היגיון לקנות DAC ולחבר לממיר, היא אם הם שומעים רדיו מהממיר ולא צריכים שהטלויזיה תעבוד כדי לשמוע.
לגבי ה- USB, צריך קודם לבדוק מה צריכת הזרם של הרמקולים (בהנחה שהם עובדים על מתח של 5 וולט)
ורק אז לדעת אם יש סיכוי לחבר אותם ליציאת USB בממיר.
בהתחלה באמת חשבנו על סאונד-בר אבל ההורים שלי התלבטו ואמרו שזה לא ישב להם יפה מתחת לטלוויזה:gal-cohen כתב:דווקא מקרן קול בסיסי נשמע לי כמו פתרון.
למה להתעסק עם כל מיני חיבורים וקומבינות כשמראש אפשר לתכנן ולרכוש משהו מתאים ומותאם?...
הסאונד-בר מסתיר את הבסיס וזה נראה להם פחות יפה כי מדובר על כוננית פינתית ברוחב 80 ס"מ שעליה עומדת הטלוויזיה.
אז החלטנו על רמקולים: רצוי 2.1 או 2.0.
עכשיו אני מחכה ל BF למצוא דיל טוב אבל בינתיים, אם צריך להזמין מאתר סיני עדיף כבר עכשיו
מחכה למשוב לגבי החיבור