רוצים לקנות HDD חדש? תקנו 8TB של Seagate, ככה Backblaze ממליצים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46391
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
Backblaze פרסמו את הדוח הרבעוני שלהם Q3 לשנת 2016 בנוגע לשרידות HDD. למי שלא מכיר, Backblaze הינה חוות אחסון עם כמעט 300 פטה-בייט (1 פטה-בייט = 1000 טרה-בייט), כאשר כל דוח שלהם מורכב מסטטיסטיקות של כמעט 70,000 כוננים.
אמ;לק
תקנו 8TB של Seagate.
אמ;לק
תקנו 8TB של Seagate.
לא כל כך מסכים עם המסקנה. יש להם כונני 8 טרה של סיגייט ו-HGST בלבד, המדגם שלהם קטן מאוד. ב- HGST למשל לא התקלקל להם אף כונן עדיין של 8 טרה, אבל יש להם כל כך מעט שקשה להסיק.
אם אני הייתי רוכש היום, הייתי רוכש 8 טרה חיצוני של WD ומפרק אותו. לפי הדיווחים הכוננים בפנים הם כונני הליום - טכנולוגיה שאומצה מ-HGST.
אם אני הייתי רוכש היום, הייתי רוכש 8 טרה חיצוני של WD ומפרק אותו. לפי הדיווחים הכוננים בפנים הם כונני הליום - טכנולוגיה שאומצה מ-HGST.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
יש הרבה ביקורות על Backblaze בנושא השימוש שלהם בדיסקים שלא מתאימים לסביבת העבודה שבה הם מאוכסנים, ולכן תוצאות הסטטיסטיקות שלהם לא שוות כלום, למעט פרסום עצמי בחינם.
לשים דיסקים רגילים במארז גדול שאפילו דיסקים שמוגדרים ל- NAS לא אמורים לעבוד בסביבה מרובת דיסקים כזו, ואחר כך לבדוק כמה תקולים היו, לא אומר כלום על כמות התקלות של אותם דיסקים במערכות שהם נועדו לעבוד בה.
אני זוכר גם טענה שהחברה מייצרת לעצמה את המארזים, שלא ממש מתוכננים כמו שצריך, כדי לחסוך בעלויות, וזה גם גורם לכמות מוגברת של תקלות בדיסקים.
לשים דיסקים רגילים במארז גדול שאפילו דיסקים שמוגדרים ל- NAS לא אמורים לעבוד בסביבה מרובת דיסקים כזו, ואחר כך לבדוק כמה תקולים היו, לא אומר כלום על כמות התקלות של אותם דיסקים במערכות שהם נועדו לעבוד בה.
אני זוכר גם טענה שהחברה מייצרת לעצמה את המארזים, שלא ממש מתוכננים כמו שצריך, כדי לחסוך בעלויות, וזה גם גורם לכמות מוגברת של תקלות בדיסקים.
שלום לךNemesis כתב:לא כל כך מסכים עם המסקנה. יש להם כונני 8 טרה של סיגייט ו-HGST בלבד, המדגם שלהם קטן מאוד. ב- HGST למשל לא התקלקל להם אף כונן עדיין של 8 טרה, אבל יש להם כל כך מעט שקשה להסיק.
אם אני הייתי רוכש היום, הייתי רוכש 8 טרה חיצוני של WD ומפרק אותו. לפי הדיווחים הכוננים בפנים הם כונני הליום - טכנולוגיה שאומצה מ-HGST....
אני הרבה זמן שוקל 8 טרה.אם תפרק כונן חיצוני אתה מאבד את האחריות.
מלבד זאת קשה מאד לפרק אותם - מנסיון.
פירקתי כמה בזמנו, לא נתקלתי בקשיים מיוחדים.
אנשים שפירקו את ה- WD My book 8TB גילו בפנים את ה- WD Red 8TB Helioseal.
ה- My book עולה 250 דולר, ה- Red 8TB עולה 320 דולר. אני הייתי מוותר על האחריות תמורת חסכון של כמעט 30% תוספת מחיר.
עריכה:
אני חייב לציין שאין כל ערובה לכך שה WD My book יכיל את ה- Red, אך עד כה כל ביקורת שראיתי שבדקה מה יש בפנים מצאה את הכונן הזה.
אנשים שפירקו את ה- WD My book 8TB גילו בפנים את ה- WD Red 8TB Helioseal.
ה- My book עולה 250 דולר, ה- Red 8TB עולה 320 דולר. אני הייתי מוותר על האחריות תמורת חסכון של כמעט 30% תוספת מחיר.
עריכה:
אני חייב לציין שאין כל ערובה לכך שה WD My book יכיל את ה- Red, אך עד כה כל ביקורת שראיתי שבדקה מה יש בפנים מצאה את הכונן הזה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
@Amir64
·אני דווקא חושב ההיפך ממך ביחס לנקודות שהעלת.
מעמידים דיסקים בתנאים קשים יותר מהרגיל ובוחנים עמידותם
להערכתי מרבית הדיסקים אצל צרכנים ממוצעים לא זוכים לתנאים כמו אצלם אלא פחות טובים - מחשבים שעובדים בקיץ בחדרים לא ממוזגים ללא איוורור מספק או ניקיון תקופתי של פילטרים ומאווררים.
מאחר ולא עלתה טענה כלפיהם שדיסקים מתוצרת יצרנים שונים זוכים אצלם לתנאים שונים שמשפיעים על התוצאות אז ניתן ללמוד מהנתונים שלהם על עמידות ושרידות דיסקים של יצרנים שונים בתנאים שאינם אידיאלים - כלומר קרובים יותר לתנאי החיים בבתים של מרביתנו.
·אני דווקא חושב ההיפך ממך ביחס לנקודות שהעלת.
מעמידים דיסקים בתנאים קשים יותר מהרגיל ובוחנים עמידותם
להערכתי מרבית הדיסקים אצל צרכנים ממוצעים לא זוכים לתנאים כמו אצלם אלא פחות טובים - מחשבים שעובדים בקיץ בחדרים לא ממוזגים ללא איוורור מספק או ניקיון תקופתי של פילטרים ומאווררים.
מאחר ולא עלתה טענה כלפיהם שדיסקים מתוצרת יצרנים שונים זוכים אצלם לתנאים שונים שמשפיעים על התוצאות אז ניתן ללמוד מהנתונים שלהם על עמידות ושרידות דיסקים של יצרנים שונים בתנאים שאינם אידיאלים - כלומר קרובים יותר לתנאי החיים בבתים של מרביתנו.