מספר שאלות עקרוניות לגבי HDTV וטיונרים דיגיטליים.
השאלה הראשונה היא האם כרטיס עם טיונר דיגטאלי מסוגל לקלוט מה שקולט ממיר דיגיטאלי של הוט או יס?
אם הבנתי נכון, הממירים הינם בעצם טיונרים דיגיטאליים המאפשרים לטלוויזיות לקלוט שידורים דיגיטאליים לעומת הממיר המובנה בהן המאפשר קליטה לש שידורים אנאלוגיים בלבד.
קבלתי רושם שכרטיס ה - PVR הפופולרי כאן הוא ה - HAUPPAUGE 150 .
לפי כמה סקירות שמצאתי ברשת הכרטיס אינו תואם HDTV ואיכות התמונה בו אינה מזהירה בזכות הטיונר האנאלוגי שלו.
מדוע אם כן הוא כה פופולרי ? האם אני מפספס משהו?
אם הבנתי נכון, הממירים הינם בעצם טיונרים דיגיטאליים המאפשרים לטלוויזיות לקלוט שידורים דיגיטאליים לעומת הממיר המובנה בהן המאפשר קליטה לש שידורים אנאלוגיים בלבד.
קבלתי רושם שכרטיס ה - PVR הפופולרי כאן הוא ה - HAUPPAUGE 150 .
לפי כמה סקירות שמצאתי ברשת הכרטיס אינו תואם HDTV ואיכות התמונה בו אינה מזהירה בזכות הטיונר האנאלוגי שלו.
מדוע אם כן הוא כה פופולרי ? האם אני מפספס משהו?
הפיספוס שלך הוא שהערוצים מוצפנים ולכן לא ניתן לקלוט אותם בעזרת כרטיס דיגיטלי (חוץ מערוץ 2 ו-10 מ-YES אותם ניתן לקלוט דיגיטלית עם כרטיס DVB-S וחיבור ישירות ל"קיר" ללקוחות YES).
האיכות של הקלטה אנלוגית תמיד תהיה פחות טובה מהקלטה דיגיטלית, אבל ה-PVR 150 נותן איכות מצויינת יחסית להקלטה אנלוגית.
אין ברירה, כיום בארץ הדרך היחידה לקבל את כל הערוצים היא חיבור אנלוגי מממיר HOT או YES.
אורן.
האיכות של הקלטה אנלוגית תמיד תהיה פחות טובה מהקלטה דיגיטלית, אבל ה-PVR 150 נותן איכות מצויינת יחסית להקלטה אנלוגית.
אין ברירה, כיום בארץ הדרך היחידה לקבל את כל הערוצים היא חיבור אנלוגי מממיר HOT או YES.
אורן.
אורן,
תיקון קטן - הערוצים 2 ו-10 שאתה מזכיר משודרים בצורתם הלא מוצפנת מטעם הרשות השניה ולא מטעם YES. הם פשוט משודרים מאותו הלויין (עמוס) באותה האלומה (מזרח תיכונית) ועם אותה הקוטביות (V) ולכן ניתן לקלוט אותם באמצעות הצלחת של YES.
כל הערוצים שהם חלק מהחבילה של YES (כולל הערוצים הנ''ל) מוצפנים.
תיקון קטן - הערוצים 2 ו-10 שאתה מזכיר משודרים בצורתם הלא מוצפנת מטעם הרשות השניה ולא מטעם YES. הם פשוט משודרים מאותו הלויין (עמוס) באותה האלומה (מזרח תיכונית) ועם אותה הקוטביות (V) ולכן ניתן לקלוט אותם באמצעות הצלחת של YES.
כל הערוצים שהם חלק מהחבילה של YES (כולל הערוצים הנ''ל) מוצפנים.
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
mpogr ,
חידוד חשוב מאד - תודה.
מה בנוגע לכבלים, בגלל שלא מדובר בלויין שקולט האם שם השידור הוא עדיין מהרשות רק דרך הכבלים?
חידוד חשוב מאד - תודה.
מה בנוגע לכבלים, בגלל שלא מדובר בלויין שקולט האם שם השידור הוא עדיין מהרשות רק דרך הכבלים?
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
נ.ב
למה הרשות השנייה בכלל עושה את זה? ישנו חוק שמחייב אותם? כי להרוויח הם לא מרוויחים
למה הרשות השנייה בכלל עושה את זה? ישנו חוק שמחייב אותם? כי להרוויח הם לא מרוויחים
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
לגבי HDTV באופן כללי אז הכרטיס הזה חכול לקלוט רק שידורים בפורמט DVB-S אבל לא את הפורמט החדש DVB-S2 שהרבה ספקים עוברים אליו. לקליטה של פורמט זה תצטרכו כרטיס כמו http://www.dvbshop.net/product_info.php ... -MCE-.html
אני מניח שהרשות השניה (כמו גם הראשונה) מחוייבות לפי החוק לשדר באופן שיאפשר לקלוט את השידורים שלהן בחינם.droren כתב:נ.ב
למה הרשות השנייה בכלל עושה את זה? ישנו חוק שמחייב אותם? כי להרוויח הם לא מרוויחים...
הביעה היא שהפרשנות שלהן למחוייבות הזאת לא מחייבת אותן לשדר באופן אחיד.
כך, למשעה, כל ערוץ משודר באחת או יותר דרכים שונות:
- ערוץ 1 משודר בשידור קרקעי אנלוגי ושידור לווייני אנלוגי בלבד (אגב, גם מעמוס, בעלות אסטרונומית).
ערוץ 2 משודר בשידור קרקעי אנלוגי ושידור לווייני דיגיטלי בלבד (עד לא מזמן שודר גם בשידור לווייני אנלוגי). הוא משודר גם בשידור לווייני דיגיטלי מלוויין נוסף שנקלט בארה''ב.
ערוץ 10 משודר בשידור לווייני דיגיטלי בלבד.
ערוץ 33 משודר בשידור לווייני דיגיטלי מהלוויין HOTBIRD 8 ולא מעמוס. הוא נקלט גם בישראל אבל מצריך צלחת אחרת מזו של YES.
ערוץ 99 משודר בשידור לווייני אנלוגי בלבד מעמוס (כמובן, גם בעלות אסטרונומית, כמו כל דבר אחר שהרשות הראשונה עושה).
ערוץ 9 משודר בשידור לווייני דיגיטלי בלבד מהלווין ABS 1 ומצריך ציוד רציני מאוד לקליטה בישראל.
עכשיו נשאלת השאלה: האם יש למישהו מושג למה רשות השידור הראשונה משדרת את הערוצים 1 ו-99 בשידור לוויני אנלוגי? הרי לאף אחד אין ציוד מתאים לקלוט שידורים כאלה שזמנם עבר כבר לפני יותר מעשור ועלות כל אחד מהם כמו עלות של 10 ערוצים לווייניים דיגיטליים...