טכניקת מטחנות: קוניות vs סכינים שטוחות
- TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
1. הHG1 היא לא לבן אדם שמכין 10 כוסות ביום
2. הם הוציאו גרסה חשמלית. תכין כ3500 דולר (לעומת 1000 דולר)
בנוסף, הגרסה החשמלית היא עם סכינים שטוחות.
3. למי שמכין 2-3 כוסות ביום, אני באמת לא רואה שום חיסרון בטחינה ידנית. לנקות את המכונה לאחר כל כוס לוקח לי יותר זמן מלטחון את הקפה
2. הם הוציאו גרסה חשמלית. תכין כ3500 דולר (לעומת 1000 דולר)
בנוסף, הגרסה החשמלית היא עם סכינים שטוחות.
3. למי שמכין 2-3 כוסות ביום, אני באמת לא רואה שום חיסרון בטחינה ידנית. לנקות את המכונה לאחר כל כוס לוקח לי יותר זמן מלטחון את הקפה
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מי אמר שאין? ראית פעם ה idolcompresso של קיס ואן דר וסטן? זה מחליף חום תרמוסיפון ולכל מנוף אפשר לקבוע את קצב הזרימה... הכל שם מיוצב פיקס.
חוצמזה - ברגע שהדוד גדול לא צריך שום דבר דיגיטלי - קיבול חום המים מייצב הכל.
ראש מנוף אחד לא מעכב יותר מדי בבית - אם הדוד גדול (4 ליטר ומעלה) אז הריבאונד בין שוט לשוט הוא שניות. רק צריך לחכות שהמנוף יעלה למעלה לסיום החליטה
ראש מנוף אחד לא מעכב יותר מדי בבית - אם הדוד גדול (4 ליטר ומעלה) אז הריבאונד בין שוט לשוט הוא שניות. רק צריך לחכות שהמנוף יעלה למעלה לסיום החליטה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- TsurTriger
- כתב צילום

@eliavbe
·
1. זה לא כזה "כושר" לטחון עם HG1. לא צריך לעשות סיפור מעכבר כאילו היה הר. התמורה שמקבלים מהטחינה של HG1 בעלות שלה, היא פנומנלית.
2. כמו שעפר אמר, מספיק מכונת מנוף עם טרמוסיפון + דוד מעל 4 ליטרים ויש לך מכונה יציבה בלי בקרה סגורה של PID ובלי סיבוכים.
קבל לדוגמה מכונה בת 60+- עם טרמוסיפון + דוד 4.5 ליטרים.
https://www.home-barista.com/levers/fae ... 25951.html
יציבות מרשימה מאוד.
·
1. זה לא כזה "כושר" לטחון עם HG1. לא צריך לעשות סיפור מעכבר כאילו היה הר. התמורה שמקבלים מהטחינה של HG1 בעלות שלה, היא פנומנלית.
2. כמו שעפר אמר, מספיק מכונת מנוף עם טרמוסיפון + דוד מעל 4 ליטרים ויש לך מכונה יציבה בלי בקרה סגורה של PID ובלי סיבוכים.
קבל לדוגמה מכונה בת 60+- עם טרמוסיפון + דוד 4.5 ליטרים.
https://www.home-barista.com/levers/fae ... 25951.html
יציבות מרשימה מאוד.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
·דבוטאנט כתב:מי אמר שאין? ראית פעם ה idolcompresso של קיס ואן דר וסטן? זה מחליף חום תרמוסיפון ולכל מנוף אפשר לקבוע את קצב הזרימה... הכל שם מיוצב פיקס.
ראש מנוף אחד לא מעכב יותר מדי בבית - אם הדוד גדול (4 ליטר ומעלה) אז הריבאונד בין שוט לשוט הוא שניות. רק צריך לחכות שהמנוף יעלה למעלה לסיום החליטה...
הבעיה היא לא בריבאונד, אלא בשחרור הלחץ שנותר בראש. אם לא עוזרים לו זה לוקח איזה דקה - דקה וחצי.
- TsurTriger
- כתב צילום

@danimili
·
לא חושב שתמצא.
אני יודע למי יש.
ואף אחד מהם לא ימכור לך גם לא בעד 4000 שח. זו מועדון סגור ה HG1 הישראלי
תזמין מחו"ל. 5500 שח והיא אצלך בפתח הבית, בהצלחה.
ה-HG1 זו מטחנה הזויה. בקושי יש למכירה ביד 2, ומנגד כשיש בארה"ב לפחות המחיר לא יורד את ה-850 דולר שחדשה עולה 975 דולר.
יש עוד מטחנה של גרמני קקי (עיצבן אותי אז שרציתי קצת פרטים, אז בסוף התעצבנתי מההתעלמות ורכשתי HG1 ואני שמח שככה עשיתי) שהעתיק מאופרן את המטחנה וייצר גרסה משופרת בלי הבעיות שיש אצל אופרן. היא זולה יותר, כ3000 שח.
·
לא חושב שתמצא.
אני יודע למי יש.
ואף אחד מהם לא ימכור לך גם לא בעד 4000 שח. זו מועדון סגור ה HG1 הישראלי
תזמין מחו"ל. 5500 שח והיא אצלך בפתח הבית, בהצלחה.
ה-HG1 זו מטחנה הזויה. בקושי יש למכירה ביד 2, ומנגד כשיש בארה"ב לפחות המחיר לא יורד את ה-850 דולר שחדשה עולה 975 דולר.
יש עוד מטחנה של גרמני קקי (עיצבן אותי אז שרציתי קצת פרטים, אז בסוף התעצבנתי מההתעלמות ורכשתי HG1 ואני שמח שככה עשיתי) שהעתיק מאופרן את המטחנה וייצר גרסה משופרת בלי הבעיות שיש אצל אופרן. היא זולה יותר, כ3000 שח.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
עופר
איו חיות כאלו במסגרת תקציב של הלונדיניום והמקבילות.
העקבה במכונות מנוף הוא שחרור הידית מבלי לכלך את כל המטבח בגלל לחץ שלא השתחרר.
נפילת טמפרטורה בachille פשוט לא קיימת קיימת, אובדן של 3 מעלות לאחר ריקון של מעל ספל וחצי.
בקרת טמפרטורה אלקטרונית ברמת מעלה משמעותית עדיפה על הסטיה שקיימת בפריאוסטאט
איו חיות כאלו במסגרת תקציב של הלונדיניום והמקבילות.
העקבה במכונות מנוף הוא שחרור הידית מבלי לכלך את כל המטבח בגלל לחץ שלא השתחרר.
נפילת טמפרטורה בachille פשוט לא קיימת קיימת, אובדן של 3 מעלות לאחר ריקון של מעל ספל וחצי.
בקרת טמפרטורה אלקטרונית ברמת מעלה משמעותית עדיפה על הסטיה שקיימת בפריאוסטאט
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מה הקשר בין הראש ל PID לדוד?
מרגע שהתחלת את החליטה הראש מנותק מהדוד לגמרי. הראש רק צריך להישאר חם, גם אם תנתק מהחשמל לא יהיה ממש שינוי בטמפרטורת החליטה. המים נכנסים לצילינדר וזהו - החיבור לדוד כבר נסגר והחום כבר תלוי בראש וכמה הדוד מחזיק את החום שלו ל 30 שניות הבאת. כאמור - גם אם תכבה לא יקרה הרבה.
לא בעיה להחליף פרסוסטט ב PID אבל מה זה ייתן? את הלא בית קפה שמוציא מים לתה מהדוד של המכונה וגם אם כן אז צריך בעיקר גוף חמום גדול.
באידרוקופמרסו יש לופ סגור שדואג לייצב את טמפרטורת המחליף - זה יותר טוב מכל PID שתשים לדוד. בכל מקרה לא מייצרים אותה יותר.
מרגע שהתחלת את החליטה הראש מנותק מהדוד לגמרי. הראש רק צריך להישאר חם, גם אם תנתק מהחשמל לא יהיה ממש שינוי בטמפרטורת החליטה. המים נכנסים לצילינדר וזהו - החיבור לדוד כבר נסגר והחום כבר תלוי בראש וכמה הדוד מחזיק את החום שלו ל 30 שניות הבאת. כאמור - גם אם תכבה לא יקרה הרבה.
לא בעיה להחליף פרסוסטט ב PID אבל מה זה ייתן? את הלא בית קפה שמוציא מים לתה מהדוד של המכונה וגם אם כן אז צריך בעיקר גוף חמום גדול.
באידרוקופמרסו יש לופ סגור שדואג לייצב את טמפרטורת המחליף - זה יותר טוב מכל PID שתשים לדוד. בכל מקרה לא מייצרים אותה יותר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני לא רוצה להעליב לאף אחד את המטחנה, אבל בואו נשמור על פרופורציות.TsurTriger כתב:1. זה לא כזה "כושר" לטחון עם HG1. לא צריך לעשות סיפור מעכבר כאילו היה הר. התמורה שמקבלים מהטחינה של HG1 בעלות שלה, היא פנומנלית....
זה כן כושר והעלות מול התועלת היא ממש לא פנומנלית.
אתה מקבל סט סכינים וזהו זה.
המחיר הגבוה הוא בגלל שהיא לא מיוצרת סדרתית.
מטחנה כמו המונוליט היתה עולה $800 אם היתה מיוצרת ע"י מאצר, למשל, ולא $2000...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
הבחור של צ'אדו מדבר על הקוניות כטכנולוגיה שנולדה והתפתחה על מנת לתת מענה בהתנעה הראשונית של המנוע ולפחית את המומנט המירבי עליו. מבחינת הטעם הוא גם אומר שזה לא חד משמעי שיש הבדל.
אם מישהו יעשה דוקטורט ויטחן קפה באותו עובי על המיקרוסקופ ממטחנות קוניות ושטוחות, יעשה מבחן טעימה עיוור ראש בראש - אישית אני גם לא מאמין שיש הבדל מורגש.
המבחן האמיתי בין המטחנות השונות לדעתי הוא באחידות הטחינה והחזרתיות
אם מישהו יעשה דוקטורט ויטחן קפה באותו עובי על המיקרוסקופ ממטחנות קוניות ושטוחות, יעשה מבחן טעימה עיוור ראש בראש - אישית אני גם לא מאמין שיש הבדל מורגש.
המבחן האמיתי בין המטחנות השונות לדעתי הוא באחידות הטחינה והחזרתיות
- TsurTriger
- כתב צילום

·moti_r כתב:אני לא רוצה להעליב לאף אחד את המטחנה, אבל בואו נשמור על פרופורציות.......
זה כן כושר והעלות מול התועלת היא ממש לא פנומנלית.
אתה מקבל סט סכינים וזהו זה.
המחיר הגבוה הוא בגלל שהיא לא מיוצרת סדרתית.
מטחנה כמו המונוליט היתה עולה $800 אם היתה מיוצרת ע"י מאצר, למשל, ולא $2000......
מצחיק לראות אותך מדבר בצורה כה נחרצת שמעולם לא הייתה לך HG1.
עוד מעט תגיד לי גם שהמאצר מיני מתעלה על ה-HG1.
להזכירך, שלושה חברים כאן בפורום עשו מסע ראש בראש של ה-HG1 מול מטחנות אחרות. הנקודה האחרונה במסע הייתה HG1 VS K10 עם סינגל דוזין.
איך המבחן נעשה?
הכי פשוט שיש : בדיקה עיוורת.
אחד מהשלושה כייל את המטחנות, טחן, וחלט 2 אספרסו.
הביא ל-2 האחרים את האספרסו והם בחרו:
1. מה לדעתם טוב יותר
2. מה לדעתם נטחן על ה-HG1
לא רק שבכל הפעמים ידענו ישר לזהות את הקפה שנטחן על ידי הHG1, אלא שהייתה לו קשת טעמים טיפה רחבה יותר. איכשהו המטחנה הזו ידעה, מול כל מה שבדקנו, להוציא קפה עשיר יותר. נכון, ההבדלים לפעמים היו יחסית לא גדולים, אבל בהחלט הבדלים שניתן להבחין בהם.
אני לא פה כדי להגן על המטחנה הזו חלילה. אני כותב פה כי גם אני היתי בדעה "לעזאזל. למה היא כל כך יקרה?!". וכיום שיש לי אחת, אני בהחלט מבין מה המחיר. ולדעתי המחיר שהיא עולה ביחס לתמורה הוא פנומנלי.
יתרה מזאת, יאמר לזכות ה-HG1 בזכותם נכנסו ונולדו לא מעט מטחנות ידניות שלמעשה נותנות במחיר של מאות דולרים, תמורה של מטחנות שעד היום הית יכול לקבל רק באלפי דולרים.
אבל היי, הכי קל לקטול מטחנה שאף פעם לא הייתה לך.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com