מיקום רמקולים בדירה חדשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
cucamber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים

קניתי דירה חדשה וכרגע בשלב תוכניות החשמל אני מתכנן הכנות למערכת קולנוע ביתית.
הסלון בדירה הוא סלון גדול ואני מעוניין במערכת 7.1 .
אני חושב למקם את הרמקולים כמו שמתואר בסקיצה המצורפת אבל יש לי מספר לבטים

1. רמקול סראונד בצד ימין יהיה מעל המדרגות וכדי שלא יפריע יהיה צורך למקם אותו גבוה מאוד או לחילופין למכור את הרמקולים שיש לי ולהחליף לרמקולים שקועים בקיר בטון . האם לדעתכם זה הגיוני למקם רמקול מעל מדרגות ? האם חוסר הסימטריה במרחק בין הרמקולים לספה יצור בעיה?

2. רמקולי הסראונד האחוריים יהיו במרחק של כמעט 3 מטר מהספה, האם זה ייצור בעיה?

בנוסף אני מתלבט לגבי מיקום הסאב .

אני אשמח מאוד לחוות דעת לגבי המיקומים ובאופן כללי לעצות ורעיונות.

הדירה כבר בשלבי בניה כך שאין לי זמן רב להחליט.

Kermit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 409
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #2 

1. כל עוד הרקמול מוטה ומכוון ישירות לנקודת האזנה אין בעיה לשים אותו במדרגות אם אין אופציה אחרת

2. אין בעייה שהרמקולים יהיו 3 מטר מאחורה. מערכת הכיול של הרסיבר תדע שהם שם ותגביר את העוצמה שלהם בהתאם

3. לגבי סאב, בגדול עדיף בפינה. אבל הסאב ישמע שונה בהתאם לנקודה שתמקם אותו בחדר.
יכול להיות שמתחת למדרגות זה אולי יותר אסטטי אבל ישמעו פחות טוב, ואולי זו הנקודה אופטימלית..
אין מנוס מניסוי וטעיה, לנסות למקם בכמה נקודות ולראות איפה נשמע הכי טוב.
אתה יכול לבדוק גם לשים אותו בפינה ליד אחד הרמקולים (בגדול פינה זה עדיף)

ולגבי ה7.1, אם הבית בכל מקרה בבניה עדיף להשקיע בהכנת תשתית למיקום רמקולים בתקרה. אם תרצה להנות מפורמט חדש כזה או אחר. כרגע העלות בזמן הבנייה תהיה זולה מאשר אם תרצה לעשות את זה אחרי
בפורמטים החדשים יש 4 רמקולים בתקרה (אפשר גם שניים).

cucamber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

האם לדעתכם מיקום כל 4 הרמקולים האחוריים בתקרה יתן לי את אותו אפקט? או שעדיף למקם אותם במקומות שסימנתי בגובה של כ 30 ס"מ מהתקרה?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

לא ממליץ לשים רמקולים שהם לא אטמוס או לDTS:X בתקרה.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #5 

cucamber כתב:האם לדעתכם מיקום כל 4 הרמקולים האחוריים בתקרה יתן לי את אותו אפקט? או שעדיף למקם אותם במקומות שסימנתי בגובה של כ 30 ס"מ מהתקרה?
...
·אתה מערבב חלב עם בשר. רמקולי אטמוס הם שונים מהרמקולים של "המישור". הם נותים אפקט שונה והם באים לחזק את שאר הרמקולים ולא במקום. את הרמקולים הרגילים אתה אמור לתלות בגובה מסויים, 30 ס"מ מהתקרה לא אומר כלום בלי לדעת מה גובה התקרה, אבל זה כנראה יהיה גבוה מדי גם כך ואם אתה רוצה להוסיף גם רמקולי אטמוס אז אתה אמור לתלות את שאר הרמקולים עוד יותר נמוך כדי לקבל הפרדה טובה.

KremarYaqob
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

לאן נגיע עם הצליל . שלב בית יהייה הרהיטים זזים . בקולנוע זה כבר קיים . 12 רמקולים בבית סיוט

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #7 

KremarYaqob כתב:לאן נגיע עם הצליל . שלב בית יהייה הרהיטים זזים . בקולנוע זה כבר קיים . 12 רמקולים בבית סיוט
...
·אתה לא "צריך" 12 רמקולים. רק 2. כל השאר זה בונוס.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10917
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #8 

Kermit כתב:1. כל עוד הרקמול מוטה ומכוון ישירות לנקודת האזנה אין בעיה לשים אותו במדרגות אם אין אופציה אחרת
...
זה נכון עד גבול מסויים, וממש לא נכון לגבי מיקום רמקולים קרוב לגובה התקרה או ממש בתקרה.

הנושא של כיוון הרמקול לנקודת ההאזנה הוא מהסיבה שכשהרמקול יורה בדיוק אליך אתה מקבל את הצלילים שהוא מפיק ללא איבוד.
ככל שאתה מתחיל לזוז מהנקודה האופטימאלית מול הרמקול, אתה מתחיל לאבד עוצמה בתדרים שונים, כי אי אפשר לבנות רמקול שיפזר את התדרים באופן מושלם לכל נקודה במרחב שנמצאת איפה שהוא לפני הרמקול.
(לכל רמקול יש נתון, שלא תמיד מפורסם, האומר בכמה מעלות אופקיות ואנכיות מציר הרמקול הוא נותן תפוקה אופטימאלית)

הבעיה היא שכל הצלילים מרמקול סוראונד הם כיווניים, כלומר אתה שומע שהם מגיעים מלמעלה, למרות שהם לא אמורים להגיע מלמעלה.
תחשוב לדוגמה על סצינה שקטה, מישהו מתגנב מאחור ודורך על עלים יבשים.
אתה שומע שדורכים על עלים בגובה התקרה. האפקט לא משכנע, נכון?
יש אנשים שאומרים שזה לא מפריע להם.

cucamber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

Amir64 כתב:
...זה נכון עד גבול מסויים, וממש לא נכון לגבי מיקום רמקולים קרוב לגובה התקרה או ממש בתקרה.
...
.

...
כן הכל נכון בתיאוריה אבל הבעיה היא שמתכננים את המערכת שתתאים לבית ולא את הבית שיתאים למערכת.:D

כדי שהרמקול שמעל המדרגות יהיה בדיוק מול הרמקול הנגדי הוא צריך להיות בערך מעל המדרגה השלישית (האם זה קריטי שהם יהיו בדיוק אחד מול השני?) ויש לקחת בחשבון גם את המעקה שכנראה יהיה מזכוכית (עוד לא סגור) כך שכבר הגענו לגובה של בערך 1.5 לחלק התחתון של הרמקול וכדי שהמעקה לא יפריע לצליל נראה לי שכדאי להגביה אותו עוד קצת ומגיעים לגובה של לפחות 1.9M מהרצפה למרכז הרמקול וזה קרוב לתקרה.

הרמקול כנראה יהיה חייב להיות שקוע כדי שלא יפריע לעליה במדרגות.

מערכת 7.1.4 באמת נראית לי מוטרפת לגמרי. אם רמקול סראונד איכותי שקוע בודד עולה בערך 1100 שקל הגענו פה לקרוב ל 10K
וזה עוד לפני שדיברנו על החלק החשוב של המערכת שנמצא בחזית. ועוד צריך רסיבר שתומך בכל העסק, נראה לי שנסחפים פה בקלות למערכת של קרוב ל 8O 30K .
לצערי זה לא בתקציב ואין לזה סיכוי לעבור את מבחן ההנהלה שלא מבינה בכלל מה רע ברמקולים של הטלויזה.

האם לדעתכם האפקט של הרמקולים בתקרה משמעותי כלכך?
אני לא זוכר אפילו שראיתי רמקולים כאלו בקולנוע. באינטואיציה נראה לי שבכל סרט יהייו אולי כמה שניות שבהם הרמקולים האלו יפעלו.
הייתי שוקל אולי 5.1.2 אבל נראה לי שהצורה של הסלון שלי מתאימה בול ל 7.1

שאלה נוספת מה דעתכם על הרמקולים האלו לסראונד
Polk Audio RC85i

https://www.amazon.com/dp/B00006I5O6?Su ... X0DER&th=1
מישהו מכיר ושמע אותם ? האם לדעתכם מספיק ללכת על הדגם הקטן של "5.25 או שכדאי להשקיע עוד קצת וללכת על ה "8?
איפה אפשר להשיג קופסאות ביטון לרמקולים האלו באזור חיפה?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”