קודם כל אציין שאני בור מוחלט בכל הנושא, אז סליחה אם שאלותיי יהיו קצת טיפשיות.
יש ברשותי פטיפון Akai AP-B20, שהיה בשימוש במשפחה בעבר. הפטיפון מחובר לרסיבר ישן של חברת Sansui דרך חיבור PHONO.
אין לי ממש מושג מה האיכות הכללית והמוניטין של הפטיפון הזה, אך לאוזניים שלי הוא מריץ תקליטים שונים שיש לי בצורה די טובה.. כאשר התקליט טוב אז לא נשמעות חריקות מיוחדות או רעשים שונים, זה רץ די טוב ובאיכות סבבה.
עם זאת, מכיוון שזה פטיפון ישן ומשומש, ועברו עליו כמה שנים טובות, הייתי רוצה אולי טיפה לשדרג אותו - אפילו בשביל שלא יפגע בתקליטים שיש לי או שארצה לקנות בעתיד.
אני לא מעוניין להתחיל להוציא הון תועפות, חשבתי יותר על דברים פשוטים כמו להחליף את המחט של הפטיפון. הבעיה שאין לי שמץ של מושג בזה, ומחיפושים באינטרנט אני מבין שיש כל מיני סוגים שונים של מחטים ברמות מחיר שונות, שכבר לא יצאתי מזה.
על הפטיפון עצמו רשום Replacement Stylus - RS-90.
האם אני צריך להשיג מחט כזאת? האם זה עוד קיים? מאיפה אני יכול לקנות (בארץ או להזמין מחו"ל)? האם עדיף בכלל סוג אחר של מחט?
במידה ואני רוצה לשדרג אולי את הראש של הפטיפון, לא רק את המחט, האם יש משהו במחיר סביר (עד 300-400 שקל מבחינתי)? האם יש בזה צורך בכלל?
אני רק אציין שאני לא אודיופיל שמחפש את הסאונד הכי טהור שיש. אני מאוד אוהב מוזיקה, אוהב לקנות תקליטים, ורוצה פטיפון שיתן לי חווית שמיעה טובה של התקליטים ויתן לי את השקט שאני לא הורס אותם או שוחק אותם עקב ציוד מיושן.
אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי ולהכווין אותי במבול השאלות
תודה מראש.