האם מתאים לי מקרן לסלון? והאם מקרן 1070 של BENQ מתאים

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1052
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום רב
אני מעוניין להכניס מקרן לסלון
מרחק מקיר לקיר כ-380 ס"מ
גובה תקרה 275 ס"מ

אילוצים:
רוחב מסך בין הרמקולים קדמיים כפי שמופיע בתמונה הוא 240 ס"מ
המסך יותקן מתחת למתז המים דהיינו בגובה של כ- 250 ס"מ ולא בגובה המקסימלי של הבית שהוא 275 ס"מ
מקרן יותקן אף הוא באמצעות זרוע בגובה דומה אולי אף פחות מכיוון שיש מנורה שמפריעה

**כמובן שמרחק הצפייה קטן יותר כי אני יושב על הספה ולא תלוי על הקיר :-)

רציתי לקנות מחבר מקרן יד שניה של BENQ 1070
אישית אני אוהב את התמונה שראיתי אצלו כשאנחנו צופים ב- 106 אינץ' גם קבצים רגילים וגם בתלת מימד.
למעט אחרונה שראיתי מעין גרעון משמעותי בכמה קבצים, אפילו קבצי BLURAY מלאים(לא משהו שראיתי אצלו בעבר - אולי בגלל שהוא החליף מגבר והוא משדר דרכו וזה עושה גרעון כזה)

הבנתי שלא כל מקרן מתאים לכל סלון
א. איזה מקרן מתאים לי? אני חושב שאצלו המרחק הוא 4 מטרים. לא ראיתי אצלו יותר מידי פעמים אז לא יודע אם זה קרוב גדול לי מידי 106 אינץ ואני אמצע את עצמי במצב של שורה ראשונה בקולנוע.
ב. האם המקרן שלו מתאים לי?
עדיפות למקרן שלו, כי אני הולך לקרוע אותך אודי במחיר (אל תדאג תקבל מתנה יפה בחנוכת בית)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

תראה

כדי לדעת לחשב את מינימום ומקסימום גודל אלכסון התמונה שתוכל לקבל צריך לדעת במדויק את מרחק העדשה(לא המקרן) מהמסך.
מאחר ורשמת שהמרחק בין הקירות הוא 380 אני הנחתי שאתה מצמיד המקרן לקיר האחורי ואורכו של המקרן כ 20 ס"מ אז בפועל העדשה במרחק של 360 ס"מ מהמסך.
ממרחק עדשה כזה אתה יכול לפתוח גודל אלכסון מסך של מינימום 107.8 אינץ ומקסימום של 140.9 אינץ

ממרחק צפיה של 4 מטר מסך של 106 זה אחלה גם מ 3.5 מטר יהיה אפילו יותר אחלה.

המקרן ,ברור שמתאים לסלון ,כמו כל מקרן אבל חשוב להבין שכדי להנות מתמונה טובה נדרשת החשכה מוחלטת של החדר. הדלקת אור במטבח /במסדרון ..... תפגום באיכות התמונה שתקבל.

בהצלחה

נ.ב

לגבי המסך חשוב מאוד לרכוש מסך עם מתיחה אחרת במהלך הזמן ,או אפילו מיד בהתחלה ,אתה צפוי לקבל גלים בבד המסך מה שיפריע מאוד לחווית הצפיה. זה יקר יותר משמעותית, אבל מנסיון אישי ,מתבקש.

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

istarmini
תודה
המרחק יהיה אפילו קצר יותר, כי אם אני יורד עם זרוע מהתקרה אז אני צריך להתרחק מהקיר ב-20 ס"מ בגלל התיבה של התריס גלילה כמו שמופיע בתמונה הראשונה.
רוחב המסך יהיה מקסימום 2.4 בגלל המרחק של הרמקולים זה אחד מהשני (המשך ירד בול ביניהם)
מי שזוכר טריגונומטריה מוזמן להגיד לי כמה אינץ אני אוכל להקרין

אבל השאלה לא כמה אני יכול להקרין אלה מה אופטימלי לעין בהתחשב בכל הנתונים/אילוצים שרשמתי למעלה

לגבי כל מקרן, קראתי פעם באתר אמריקאי שכל מקרן מתאים לחדר מסויים (או משהו בסגנון, אבל אל תתפוס אותי במילה)

אודינחמני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

יש לך מקום פצצה למקרן ..

אתה יכול לקנות 150 אינץ מסך מתיחה

רק תיקח בחשבון לפחות 6 אלף שקל רק מסך מתיחה

המקרן שאתה רוצה הוא מקרן כניסה תחפש מקרן כמו אפסון 9200 או סוני 55 ביד 2 יתן לך ממש איכות קולנוע לי יש אפסון 9100 והאיכות תמונה פסיכית..בהצלחה חבר

lalzar פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כל מקרן יכול להתאים לפרפורציות שציינתי?

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #6 

מדוע לא להחליף מקום בין הסאב לרמקול הימני בכדי להגדיל מעט ה-240 ס"מ?
ברוחב ברוטו של 240 ס"מ מסך 106" 16:9 לא ייכנס ותצטרך להסתפק ב-100".

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”