שאלה קטנה
מה נשמע חברים
אני בתהליך של שיפוץ רסיבר ושמתי לב למשהו מעניין.
מדובר במכשיר 110 שמפעיל באמצעות שנאי.
כשאני מודד את המתחים ביציאה מהספק נראה כי לכולם חסר איזה חצי וולט או אפילו 0.8..
האם זה קשור לעובדה שהמכשיר תוכנן לעבוד עם תדר רשת אחר?.
תודה
שמוליק
אני בתהליך של שיפוץ רסיבר ושמתי לב למשהו מעניין.
מדובר במכשיר 110 שמפעיל באמצעות שנאי.
כשאני מודד את המתחים ביציאה מהספק נראה כי לכולם חסר איזה חצי וולט או אפילו 0.8..
האם זה קשור לעובדה שהמכשיר תוכנן לעבוד עם תדר רשת אחר?.
תודה
שמוליק
קונה ציוד אודיו תקול.
עד מה שידוע לי (לא נגעתי בשאלה):
השנאי ממיר מתחים בצורה "פאסיבית" ביחס ליפופים.
אם תכוון נכון את המודד, אם אתה לא יודע עדיף שלא תעשה, אבל כבר עכשיו אתה אומר שמדדת את המתחים.
אתה יכול למדוד שהשנאי הראשון מ 220v ל 110v אכן עושה את העבודה ומוציא 110v בדיוק +- ואז תדע מה הולך עם זה הלאה.
אם למישהו יש הערות על מה שאמרתי, בבקשה שיסביר במה אני לא צודק ולמה.
נ.ב: אצלי זה מודד טיפה יותר ממה שצריך אחרי השנאי, נראה לי שיש גם מייצבי מתח בהמשך (למרות שלא בהכרך) שמסדרים.
אני חושב שבשגיאה קטנה המכשיר עדיין יעבוד ויתן ביצועים.
השנאי ממיר מתחים בצורה "פאסיבית" ביחס ליפופים.
אם תכוון נכון את המודד, אם אתה לא יודע עדיף שלא תעשה, אבל כבר עכשיו אתה אומר שמדדת את המתחים.
אתה יכול למדוד שהשנאי הראשון מ 220v ל 110v אכן עושה את העבודה ומוציא 110v בדיוק +- ואז תדע מה הולך עם זה הלאה.
אם למישהו יש הערות על מה שאמרתי, בבקשה שיסביר במה אני לא צודק ולמה.
נ.ב: אצלי זה מודד טיפה יותר ממה שצריך אחרי השנאי, נראה לי שיש גם מייצבי מתח בהמשך (למרות שלא בהכרך) שמסדרים.
אני חושב שבשגיאה קטנה המכשיר עדיין יעבוד ויתן ביצועים.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
@shoko555
·הכל יחסי. אם המקום שאתה מודד צריך להראות 2 וולט ומראה וולט אחד בלבד, יש בעיה.
לעומת זאת, אם ספק הכח נמדד 40 וולט במקום 40.5 , זה לא נורא.
ההבדלים יכולים לנבוע מהשנאי שמוציא טיפה פחות מ-110, נניח 108 וולט, או מעומס מוגדל.
אתה לא מפרט, כך שקשה לענות תשובה מדוייקת.

R
·הכל יחסי. אם המקום שאתה מודד צריך להראות 2 וולט ומראה וולט אחד בלבד, יש בעיה.
לעומת זאת, אם ספק הכח נמדד 40 וולט במקום 40.5 , זה לא נורא.
ההבדלים יכולים לנבוע מהשנאי שמוציא טיפה פחות מ-110, נניח 108 וולט, או מעומס מוגדל.
אתה לא מפרט, כך שקשה לענות תשובה מדוייקת.
R
תודה חברים.
אדייק יותר:
במקום 38 יש נניח 37.5 במקום 48 יש 47.3 וכאלה...
השנאי ל 110 עושה את העבודה כמו שצריך, אני שואל אם החריגות (הקטנות) נובעות מהבדלים בתדר של מתח רשת (60 הרץ לעומת 50).
ואני יודע להפעיל רב מודד חחח
תודה
אדייק יותר:
במקום 38 יש נניח 37.5 במקום 48 יש 47.3 וכאלה...
השנאי ל 110 עושה את העבודה כמו שצריך, אני שואל אם החריגות (הקטנות) נובעות מהבדלים בתדר של מתח רשת (60 הרץ לעומת 50).
ואני יודע להפעיל רב מודד חחח
תודה
קונה ציוד אודיו תקול.
- molvy
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7041
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1461 פעמים
ההפרשים של חצי וולט במתחים של כארבעים וולט לא נחשבים כחריגה לא מותרת לפי עניות דעתי
אני מניח שאתה שואל על מוצא הספק לאחר המיישרים ומעגל הייצוב. (אבל זה רלוונטי גם לשנאי).
הסטייה שאתה מתאר נראית כמו שגיאת דיוק סבירה למעגלים הללו.נניח 1-1.5%. נובע משגיאה מצטברת של דיוק רכיבים, דיוק תיכנון, סטיות רכיבים וכד'. ראה למשל ... רבים מן הנגדים במעגלים המדוברים הינם בדיוק של 5%. טרנזיסטורים רבים מציגים משרעת Hfe "עצומה". (למשל ...100-300 וכד'). אז דיוק המעגל או התיכנון שלו הינו בהתאם. נראה שאתה אתה במצב "טוב"...
הייתי אומר ככלל אצבע שעד 3-5% זה בגבול הסבירות . למעלה מזה זו יכולה להיות אינדיקציה של תקלה, התיישנות וכד' אם כי לא בהכרח. אז כדאי לבדוק בצורה מקצוענית המתחשבת במעגל, ברכיבים, ובתנאי הסביבה בכלל.
(גם) אני נתקל בזה כל הזמן בזמן שיפוץ רסיברים כאלה ואחרים.
הסטייה שאתה מתאר נראית כמו שגיאת דיוק סבירה למעגלים הללו.נניח 1-1.5%. נובע משגיאה מצטברת של דיוק רכיבים, דיוק תיכנון, סטיות רכיבים וכד'. ראה למשל ... רבים מן הנגדים במעגלים המדוברים הינם בדיוק של 5%. טרנזיסטורים רבים מציגים משרעת Hfe "עצומה". (למשל ...100-300 וכד'). אז דיוק המעגל או התיכנון שלו הינו בהתאם. נראה שאתה אתה במצב "טוב"...
הייתי אומר ככלל אצבע שעד 3-5% זה בגבול הסבירות . למעלה מזה זו יכולה להיות אינדיקציה של תקלה, התיישנות וכד' אם כי לא בהכרח. אז כדאי לבדוק בצורה מקצוענית המתחשבת במעגל, ברכיבים, ובתנאי הסביבה בכלל.
(גם) אני נתקל בזה כל הזמן בזמן שיפוץ רסיברים כאלה ואחרים.
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 12/11/2016 0:19, נערך פעם 1 בסך הכל.