חוט חשמל למודול תריס
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
·RonenM כתב:שלום
באיזה חוט חשמל אתם משתמשים כדי לחבר את המודול של התריס ?
עובי / גמיש או קשיח ?
איך מתמודדים עם עומס הכבלים מאחורי המפסק ?
תודה מראש...
אפשר להשתמש גם בגמיש וגם קשיח.
עובי מומלץ 1.5 ואפשר גם 0.75.
הדרך היחידה להתמודד עם עומס הכבלים היא ע"י סדר קפדני וקיצור כבלים ארוכים מידי (בזהירות ובמחשבה).
מומלץ להשתמש בקופסאות עמוקות או לחצוב בעומק הקופסא הקיימת באם יש מקום בקיר מאחורי הקופסא.
תודה על התשובה.Grappa כתב:·......
אפשר להשתמש גם בגמיש וגם קשיח.
עובי מומלץ 1.5 ואפשר גם 0.75.
הדרך היחידה להתמודד עם עומס הכבלים היא ע"י סדר קפדני וקיצור כבלים ארוכים מידי (בזהירות ובמחשבה).
מומלץ להשתמש בקופסאות עמוקות או לחצוב בעומק הקופסא הקיימת באם יש מקום בקיר מאחורי הקופסא....
האם זאת תשובה שקיבלת מחשמלאי מוסמך ?
אני לא רוצה להתקין רכיבי בית חכם ולהסתכן בקצר או חלילה שריפה (-:
דבר נוסף, איך אני יכול לדעת איזה חוט חשמל מותקן לי כרגע במפסקים ? יש דרך למדוד ?
תודה
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@RonenM
·
מה שנכתב לגבי סוג החוט והעובי הוא בהתאם להנחיות והתקנים הנדרשים בחשמל.
אם יש לך סבלומות אתה מוזמן ל-"גגל" את "תקנות החשמל"
לגבי הקופסא עד כמה שידוע לי אין הנחיות ברורות בנושא והכל על סמך ניסיון.
אני מתאר לעצמי שכרגע מותקן אצלך חוט 1.5 (זה התקן) קשה להסביר איך למדוד לדעת, בעל מקצוע יכול בקלות לדעת על סמך ראיה.
ולסיום, אני תמיד ממליץ להזמין חשמלאי.
·
מה שנכתב לגבי סוג החוט והעובי הוא בהתאם להנחיות והתקנים הנדרשים בחשמל.
אם יש לך סבלומות אתה מוזמן ל-"גגל" את "תקנות החשמל"
לגבי הקופסא עד כמה שידוע לי אין הנחיות ברורות בנושא והכל על סמך ניסיון.
אני מתאר לעצמי שכרגע מותקן אצלך חוט 1.5 (זה התקן) קשה להסביר איך למדוד לדעת, בעל מקצוע יכול בקלות לדעת על סמך ראיה.
ולסיום, אני תמיד ממליץ להזמין חשמלאי.
holyy
עובי החוט נקבע על סמך הצרכן או האביזר המותקן בקצה!
כל המנועים שמגיעים עם חוטים מתוך המנוע מסופקים עם כבל שזור 0.5-0.75 מ"מ, אתה יכול להפנות אותי לפיאיזה תקנה אני נדרש להשתמש בכבל 1.5 מ"מ?
כמוכן, אתה טוען שחל איסור לחצוב בגב קופסת החיבורים, אתה יכול בבקשה להראות על סמך איזו תקנה אתה מבסס את דרישה הזו?
(דרך אגב, קופסת גביס תיקנית מכילה חריצי אויר ופתחים שמאפשרים לאש ולחום לעבור דרכה!!!).
עובי החוט נקבע על סמך הצרכן או האביזר המותקן בקצה!
כל המנועים שמגיעים עם חוטים מתוך המנוע מסופקים עם כבל שזור 0.5-0.75 מ"מ, אתה יכול להפנות אותי לפיאיזה תקנה אני נדרש להשתמש בכבל 1.5 מ"מ?
כמוכן, אתה טוען שחל איסור לחצוב בגב קופסת החיבורים, אתה יכול בבקשה להראות על סמך איזו תקנה אתה מבסס את דרישה הזו?
(דרך אגב, קופסת גביס תיקנית מכילה חריצי אויר ופתחים שמאפשרים לאש ולחום לעבור דרכה!!!).