מישהו יודע מה הinput lag של Samsung UE55KU7000?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני שוקל לקנות את הטלויזיה למטרות של סרטים וPS4 Pro.
קראתי באתר שממליץ על טלויזיות בשביל הPS4 Pro שהInput lag של ה6300 הוא יחסית נמוך: 20.4 בעוד ששל הKU7000 הוא 24.7, ממה ששמעתי אבל הKU7000 הישראלית מאד דומה לJS6300 האמריקאית.
ניסיתי למצוא נתונים באתרים הישראלים אבל הם עושים עבודה ממש טובה בלהסתיר את הנתונים הטכניים האמיתיים.
למישהו יש מושג ויודע להגיד לי איזה מהנתונים מתאים לKU7000 שמוכרים בארץ?

תודה,
עמית

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5176
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #2 

אנשים בפורום כאן אמרו שבארה"ב המקביל הוא KU6300.

בכל מקרה ההבדל לא כזה גדול. 37ms ב-1080p 4:4:4 בשניהם, ו-20 או 25ms ב-4:2:0 (אני משער, לא ברור לי אם זה אומר שרוב המידע באינטרנט מבוסס על צבע ברזולוציה נמוכה).

http://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku7000
http://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku6300

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

אפשר הסבר קצר ל4:4:4 ו4:2:0?
בגדול גם מעניין אותי input lag ב4k בגלל הPS PRO

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

ובאותו עניין עם הטלויזיה הזאת, כתוב בביקורת שהיא סובלת מבעיה של Judder בסרטים.
מדובר בקפיצות בסרטים כאשר מפעילים איזשהו מנגנון לייצוב שיש בטלויזיה או שגם אם אני מנטרל מנגנוני עיבוד תמונה של הטלויזיה עדיין רואים את הבעיה הזאת?
כמה זה חמור?
אני כרגע עם טלויזיה Samsung UA40D5000, אני מניח שכך או כך הKU7000 טובה ממנה בהרבה אבל אני מפחד לקנות טלויזיה חדשה ולהתבאס שסרטים נראים בה רע מבטלויזיה הישנה.

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

אם 4K הוא מה שמעניין אותך, אין הבדל בין שני הדגמים. 20-21ms ב-4:2:0, ו-37ms ב-4:4:4.

4:4:4 הוא רזולוציית צבע מלאה. כל פיקסל מוגדר במדויק. אידיאלי למחשב.
4:2:0 הוא רזולוציה מלאה רק לבהירות (גרסת שחור-לבן של התמונה), ורזולוציה פחותה למידע צבע. חצי רזולוציה ברוחב וחצי בגובה. כך וידאו שמור ב-Bluray ו-DVD.
תמונה

ה-PS4 Pro באמת מוציא 4K? כי אני לא חושב שיש לו מספיק כוח עיבוד לזה. אם יש אפשרות להוציא HDR ב-1080p ייתכן שזה עדיף מבחינת lag. אבל אני לא בטוח בכלל עד כמה lag זה גורם משמעותי במשחקי קונוסולות. נראה לי שהם מתוכננים לטלוויזיה ממוצעת, מה שאומר שמראש הם נועדו לשליטה לא מדויקת. אבל כל זה רק השערה.

לגבי השוואה ל-D5000, תלוי מה הפרמטרים שאתה מחפש שיפור בהם. מבחינת judder/תמיכה ב-24Hz לסרטים, בהנחה שמספרי הסדרות של סמסונג לא השתנו מהותית, אני מעריך ש-D5000 לא תומך ב-24Hz, כך שדגם חדש יותר לא יהיה גרוע ממה שהיה. מעבר לזה, מבחינת איכות תמונה בסיסית אני לא בטוח יהיה שיפור. יכול גם להיות גרוע יותר. במידה רבה LCDים תקועים באותו מקום כבר שנים.

לגבי judder, ראה כאן (יש קצת אי דיוקים בתשובה הראשונה):
http://www.hometheater.co.il/vp2526886
נערך לאחרונה על ידי jtk ב 10/11/2016 21:17, נערך 4 פעמים בסך הכל.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

jtk כתב:אם 4K הוא מה שמעניין אותך, אין הבדל בין שני הדגמים. 20-21ms ב-4:2:0, ו-37ms ב-4:4:4.

4:4:4 הוא רזולוציית צבע מלאה. כל פיקסל מוגדר במדיוק. אידיאלי למחשב.
4:2:0 הוא רזולוציה מלאה רק לבהירות (גרסת שחור-לבן של התמונה), ורזולוציה פחותה למידע צבע. חצי רזולוציה ברוחב וחצי בגובה. כך וידאו שמור ב-Bluray ו-DVD.
תמונה
...
אה אוקיי זה המספרים שמייצגים את היחס בין הY לUV אז מה שרלוונטי לקונסולה זה 4:4:4?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

לפחות ב-PS4 Pro משתמע שאפשר לקבוע מה אתה רוצה להוציא ב-4K (כנראה RGB = 4:4:4):
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1310135

לא יודע מה קורה ב-1080p או בקונסולות אחרות.

עוד שאלה אולי היא מה משחקים עושים בפועל. בקונסולות עושים לפעמים פשרות בגלל מגבלות כוח עיבוד. אולי יש משחקים שבכל מקרה "מציירים" רק 4:2:0.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@jtk
·
עד כמה שידוע לי ב1080P מרנדרים בRGB.

אשמח להתייחסות לשאלה השניה ששאלתי, לגבי הJudder.
טנקס

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

judder: עניתי בתשובה למעלה.

1080p: יכול להיות גם 4:2:0.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

בחירת טלויזיה

שליחה #10 

@jtk
·
תודה, בעקרון אני קונה את הטלויזיה כי החלטתי ש40 אינץ' כבר לא מספיק גדול ואני רוצה ללכת על 55 לפחות.
על הדרך אני כבר משתדרג ל4k בשביל הps pro ותכנים שיהיו בהמשך.

אתה טוען שמבחינת איכות התמונה יש מצב שתהיה ירידה מה5000 שיש לי? אם כן על איזה עוד טלויזיות אתה ממליץ?
הסתכלתי על ה617Y של LG, לא לגמרי הבנתי אם היא HDR 10 או דולבי ויז'ן. הם טוענים שהיא תומכת בשני הסטנדרטים, הגיוני?

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

אני לא מתכוון שספציפית יש לי סיבה לחשוב שתהיה ירידה באיכות. רק שמסכים חדשים או יקרים יותר לא תמיד טובים יותר, ולפעמים מסכים ישנים/זולים מגיעים עם שחורים או זוויות צפיה טובות.

מסך יכול לתמוך בכמה סטנדרטי HDR. לא יודע מה ה-LG הספציפי הזה עושה.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

אוקיי, תודה.
אני אלך מחר ואסתכל שוב על הדגמים ואשווה בינהם מה נראה לי יותר טוב, הבעיה הגדולה שברוב המקומות מציגים תכני HD והייתי רוצה להשוות גם ב4K

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #13 

@jtk
·

עד כמה שאני מבין, HDR10 יעבוד רק במצב 420 על ה-Pro. כי במצב 2160p60 RGB אין מספיק רוחב פס לעומק צבע של 10 ביט.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

IamEzio כתב:@jtk
·

עד כמה שאני מבין, HDR10 יעבוד רק במצב 420 על ה-Pro. כי במצב 2160p60 RGB אין מספיק רוחב פס לעומק צבע של 10 ביט.
...
· תודה, אחרי סיבוב שעשיתי היום אני הולך ככל הנראה על הסמסונג, לא ראיתי הרבה הבדלים בינה לבין הLG.
שאלה אחרונה, יש לי מגבר Onkyo 616, יש לו תמיכה ב4k upscaling אבל חסרה לא התמיכה ב4k passthrough.
לא ממש בא לי לשדרג, רק קניתי אותו לפני 3 שנים. התכנית שלי היא לחבר את כל התכני HD כרגיל ואת הPS4 Pro ואת המקורות תוכן 4k העתידיים שיהיו לי (אולי אלך על הכרומקאסט החדש) אני אחבר ישירות לטלויזיה ואשתמש בDigital audio out בשביל להחזיר את הסאונד בחזרה למגבר.
רציתי לודא שהכל אמור לעבוד כמתוכנן ואין עוד איזה מגבלות שאני לא יודע עליהן בסגנון של אם מחברים דרך המגבר בpassthrough זה עובד ב4k רק ב30hz וכו'.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

מישהו? אני רוצה לודא שלא יהיו הפתעות מחר כשאני קונה את הטלויזיה.
תודה

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

לא נשמע סביר שמגבר יכול לעשות upscaling (דורש יותר כוח עיבוד) אבל לא להעביר סיגנל שכבר ב-4K.
לגבי מגבלת 30Hz, יכול להיות. תבדוק במפרט. אם הוא לא HDMI 2.0 כנראה שבכל מקרה זה יהיה 30Hz. אם זה דגם מ-2013, ייתכן מאוד שהוא רק HDMI 1.4.

ייתכן שלא כל הכניסות בטלוויזיה תומכות ב-4K 60Hz.

להוציא מהטלוויזיה סאונד בחזרה למגבר: אם אתה מדבר על 5.1, יכול להיות שלא יפעל כמו שצריך במקרים מסוימים. למשל, אולי כשהאודיו שנשלח למסך הוא PCM (לא דחוס), או בפורמטים החדשים של Bluray עם יותר נתונים לשניה. לא יודע בוודאות, אבל זה הרושם שלי.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

@jtk
·
http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx- ... ab=Details
לא רשום בבירור שזה Hdmi 1.4 אבל אני די בטוח שזה המצב.
כמה אני אתבאס מהשדרוג לטלויזיה 4K בגלל המגבר הזה? אני מנסה להמנע מלשדרג גם את המגבר בזמן הקרוב, יכול להיות שלא תהיה לי ברירה?

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

עוד אופציה שאני רואה עכשיו שיש לי בשביל להשאר עם הרסיבר הזה זה להשתמש בAudio return channel, המגבר שלי תומך, אני יוצא מנקודת הנחה שגם הטלויזיה תומכת.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20180
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

ARC תומך, אבל רק עד DTS ו-DD. כפי שאמר jtk, לא בטוח שזה יעבוד עבור PCM ובטוח שזה לא יעבוד הפורמטים החדשים.

aofer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

מתי הסאונד יהיה בפורמט PCM ובאיזה פורמטים חדשים מדובר?
השימוש העיקרי שלי זה קונסולות (PS4 Pro, Xbox one, Wii) וסרטים מהמחשב/נטפליקס.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”