480p בעידן HD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
barbq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש פלזמה 42", והתכווננתי על Panasonic PWD8.
בסדר גודל זה ההוצאה היא בערך 9-10 אלף ש"ח. ראיתי את הטלוויזיה בתצוגה ומאוד התרשמתי מאוד מאיכות התמונה (לדעתי זה היה DVD).

אני לוקח בחשבון שלא אהנה מרזולוצית 720p שתגיע בקרוב (לא יודע בדיוק מתי, אבל מה שבטוח ה-PWD8 עדיין תהיה ברשותי). כמובן שהדרך היחידה לדעת מה אני מפסיד היתה לשים את ה-PHD8 ו-PWD8 אחת ליד השניה ולנגן מדיה של 720p ולבדוק על מה אני מוותר, אך דבר שכזה פשוט לא מתאפשר.

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בקשר להאם באמת כדאי לשים את ה-5000 ש"ח הנוספים בשביל 720p. איך שאני רואה את זה, 480p נראה מספק מעל ומעבר, וכרגע הרבה יותר זול.

בנוסף, הייתי רוצה לדעת האם שידורי HD יתאימו לפלזמה הזו, כך שאני יכול לסמוך עליה שתישאר נאמנה גם בעידן ה-HD.

אור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1483
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

הפלזמה תואמת לשידורי HD אבל כפי שהבנת היא לא יודעת להציג HD...
לפי דעתי, אם יש לך תכנונים לצפות בתכני HD בזמן הקרוב, לך על הPHD8, אם לא, הPWD8 היא מעולה ובשידורי טלויזיה וDVD היא נותנת תוצאה מצוינת...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #3 

barbq כתב:שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש פלזמה 42", והתכווננתי על Panasonic PWD8.
בסדר גודל זה ההוצאה היא בערך 9-10 אלף ש"ח. ראיתי את הטלוויזיה בתצוגה ומאוד התרשמתי מאוד מאיכות התמונה (לדעתי זה היה DVD).

אני לוקח בחשבון שלא אהנה מרזולוצית 720p שתגיע בקרוב (לא יודע בדיוק מתי, אבל מה שבטוח ה-PWD8 עדיין תהיה ברשותי). כמובן שהדרך היחידה לדעת מה אני מפסיד היתה לשים את ה-PHD8 ו-PWD8 אחת ליד השניה ולנגן מדיה של 720p ולבדוק על מה אני מוותר, אך דבר שכזה פשוט לא מתאפשר.

הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בקשר להאם באמת כדאי לשים את ה-5000 ש"ח הנוספים בשביל 720p. איך שאני רואה את זה, 480p נראה מספק מעל ומעבר, וכרגע הרבה יותר זול.

בנוסף, הייתי רוצה לדעת האם שידורי HD יתאימו לפלזמה הזו, כך שאני יכול לסמוך עליה שתישאר נאמנה גם בעידן ה-HD.
...
זה החלטה מאוד אישית.
יש פה כאלה שיתאבדו בשביל מכשיר שמציג HD או FHD ויש כאלה שלא יבינו על מה המהומה.
זה גם תלוי אם יש לך תכנונים אחרים .
אני לא השקעתי בפלזמה HD כי היה לי ברור שאני לפני קניה של מקרן 720P וכל החומר
שהוא HD ינותב לשם.
מכיוון שעוד רחוק היום ( לדעתי ) שיהיו פה תכנים אמיתיים ב HD,
לא בטוח שהיתי מוציא עוד 5K .. אבל שוב, זו החלטה מאוד אישית.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

barbq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה,
ישנו למען האמת עוד שיקול מבחינתי: ברשותי קונסולת משחקים שמוציאה 480p, ויש נושא קריטי בשבילי שיכול להיות שלא הוזכר כאן בפורומים; כאשר מחברים קונוסולת משחקים שהפלט שלה נמוך מהרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה מתבצעת הרי אינטרפולציה לרזולוציה הטבעית (לדוגמא 720p).

האינטרפולציה הזו לוקחת קצת זמן, ולכן קיים סיכון שיהיה Delay או Lag של עד חצי שניה בין התמונה הנכנסת והתמונה המוצגת. הדבר עלול לגרום לטלוויזיה להיות בלתי שמישה עבור הקונסולה. ולכן רציתי לחסוך אותה ולמנוע את הסיכון הזה.

ניתן לקרוא עוד על התופעה כאן: http://gear.ign.com/articles/712/712352p1.html

[/url]

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #5 

barbq כתב:
האינטרפולציה הזו לוקחת קצת זמן, ולכן קיים סיכון שיהיה Delay או Lag של עד חצי שניה בין התמונה הנכנסת והתמונה המוצגת.
...
אני לא מומחה,
אבל הנתון של חצי שניה נשמע לי מוגזם ברמות..
כמעט כל פלזמה או LCD מבצעת היום upscale כאשר צופים
בשידור טלביזיה או DVD
לא נראה לי שזה לוקח חצי שניה. אני מניח שזה ברמות של כמה מילי שניות.

מצד שני,
מעניין יהיה לבדוק את זה. אותו מקור לשני מסכים אחד ליד השני כאשר אחד עושה upscale והשני לא.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

olie
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 622

שליחה #6 

לא יכול להיות שיש עיכוב משמעותי, כי אז לא היה סנכרון בין הוידאו לאודיו, הרי רובנו מחברים אודיו לרסיבר ולא לטלויזיה (והרסיבר לא יודע להתאים את עצמו לעיכוב של המסך).
אם הטלויזיה צריכה לעבוד ב 50HZ לא יכול להיות שה UPSCALE לוקח יותר מ 20 מילישניות, כי אז הוא לא היה עומד ב 50HZ.
אז אלא עם המסך עושה שטויות, לא אמור להיות עיכוב של יותר מ 20MS. כמובן שיש גיימרים שיגידו ש 20MS זה הרבה זמן, השאלה אם בפועל זה באמת 20 או פחות.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

כמובן שהדרך היחידה לדעת מה אני מפסיד היתה לשים את ה-PHD8 ו-PWD8 אחת ליד השניה ולנגן מדיה של 720p ולבדוק על מה אני מוותר, אך דבר שכזה פשוט לא מתאפשר.
...
why not?
there are shops who carry both screens so you CAN test it for yourself.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

barbq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

איפה?!

barbq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

בקשר ל-20 מילי, אני מבין את מה שאתה אומר וזה נשמע הגיוני אבל המאמר שהוספתי את הקישור אליו אומר דווקא שהדבר אפשרי וקורה! [/quote]

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #10 

קח רק בחשבון ש 480P זה יותר נמוך אפילו משידורי הטלויזיה בארץ. זה מתאים לשידורים האמריקאיים האיומים ונוראים ב NTSC, אבל מסך ברזולוציה כזאת אפילו לא מנצל את היתרונות של שידור PAL רגיל.

barbq פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

תראה אני לא יודע לגבי PAL או NTSC, אבל ראיתי DVD על המסך וזה נראה פשוט מדהים. איך אתה מסביר?

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

drixie כתב:קח רק בחשבון ש 480P זה יותר נמוך אפילו משידורי הטלויזיה בארץ. זה מתאים לשידורים האמריקאיים האיומים ונוראים ב NTSC, אבל מסך ברזולוציה כזאת אפילו לא מנצל את היתרונות של שידור PAL רגיל.
...
אממ... אתה מנסה לטעון ששידורי הטלוויזיה בארץ יותר איכותיים מDVD NTSC? יש עוד אלמנטים חוץ מרזולוציה, כמו BITRATE, וDVD עם BITRATE גבוה יכול להיראות מצויין, למרות שהוא רק עם 480 קווים.
חוץ מזה, לפי מה שאתה אומר, השידורים בארץ יראו יותר טוב על מסך ברזולוציה גבוהה מאשר ברזלולוציה נמוכה, לא? וזה בדיוק ההיפך.
חוץ מזה, איך אתה יודע שכל השידורים אכן משודרים ב576 קווים אופקיים?

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #13 

נו באמת.
בהחלט יש שידורים בארץ שהם יותר איכותיים מ NTSC DVD, למשל שידורים רבים של YES.
חוץ מזה, מה שהשידורים בארץ בעיקר סובלים ממנו זה אגרסיביות הכיווץ. מבחינת שורות, 576 זה תקן PAL, וככה משדרים בארץ את כל השידורים. גם DVD PAL יש לו יותר שורות, וזה ניכר בעין כשמדובר בהעברה איכותית. הכל עובדות בסיסיות.
ולגבי למה רואים פחות טוב במסכים עם רזולוציה גבוהה, זה מזכיר לי את אלה שמחברים את המסך שלהם עם קומפוזיט ואומרים שהתמונה יותר יפה כי היא יותר חלקה. היא באמת יותר חלקה, אין בה בכלל פרטים, הכל מריחה אחת. מי שזה מוצא חן בעיניו, בבקשה. אבל מסך עם הפרדה של 576 ייראה יותר טוב בארץ ממסך עם 480P. ואפשר גם לראות מצוין עם מסך ברזולוציה HD (ע"ע פיליפס, למשל).

ברבקיו:
זה שאתה רואה מצוין על 480P זה לא אומר שאתה תראה עוד יותר טוב עם 576 שורות. אולי זה מספיק בשבילך, זו עדיין הפרדה מאוד נמוכה, אפילו בשביל שידור רגיל בשיטת PAL. פעם גם 24 אינצ' נחשב גודל טוב לסלון. פעם.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46376
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #14 

sunny_jim כתב:אתה מנסה לטעון ששידורי הטלוויזיה בארץ יותר איכותיים מDVD NTSC? יש עוד אלמנטים חוץ מרזולוציה, כמו BITRATE, וDVD עם BITRATE גבוה יכול להיראות מצויין, למרות שהוא רק עם 480 קווים.
...
The Marine ? :wink:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #15 

חצי שניה?

בד"כ זה FIELD שלם או שניים (כלומר 1/50 או 2/50 = 20 מילי שניה או 40 מילישניה) שזה ממש לא קריטי עבור משחקים.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”