שליטה במסך מקרן עם מנוע דרך פיברו וvera plus

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
chanochm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם.
אני מנסה לחבר את המסך מקרן הסיני שלי למודולfibaro roller shutter 2.
למסך מחוברת קופסא ששולטת במסך דרך RF, ורציתי לחבר את המודול דרך הקופסא כך שגם אם עדיין אצטרך להשתמש בשלט הRF אוכל.
מצורפת תמונה לדיאגרמת החיווט של קופסת הRF.

ניסיתי לחבר זאת בערך כמו שמחברים מודול פיברו של חשמל זאת אומרת לקחת את החלק של הmotor לחבר מהחלק של הלמעלה ולמטה למודול של הפיברו (s1 s2) ואז מהפיברו (q1 q2) לחבר למנוע, השארתי את חיבורי הניוטרל והגראונד במקומם .
תהליך הזיהוי בvera הצליח אבל לא קורה דבר שמפעילים. כמו כן השלט של הRF גם לא מוריד או מעלה עכשיו את המסך, כך שכנראה משהו לא נכון בחיווט.
האם למישהו יש רעיון? אולי בכלל הייתי צריך להשתמש בחלק של הouter set manual switch כדי להתחבר? אם כן אז באיזה אופן?
תודה מראש!

yakovst3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #2 

כפי איך שאני מבין ממך כרגע זה יעבוד אם תפעיל מהורה ותוך כדי כך תלחץ גם על השלט
אם כשאתה לוחץ על שניהם זה עובד כנראה שזה רק החיבור שלך ואני אנסו ללמוד את המערכת בכדי למצא את הפיתרון

chanochm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

ניסיתי, לא עובד שלוחצים על שניהם.
שומעים ביצוע פקודה ע"י קליק בפיברו ושומעים גם בקופסת RF שלוחצים על שלט קליק, אבל כלום לא קורה שלוחצים בנפרד או ביחד.
אולי אני רק אתאר טוב יותר את החיבור שעשיתי:
1) מהחשמל בקיר פיצלתי את הפאזה והניוטרל שמשם חיברתי גם לפיברו וגם למודול הRF (לתוך הAC IN)
2) מחלק הmotor בקופסת הRF חיברתי את הup/down ואת הdown/up לS1 ו S2 בפיברו ואז את Q1 ו Q2 לחוט החשמל ( שהוא בעל 4 גידים חום שחור כחול וצהוב ירוק) . חיברתי אותם כמובן לחום ולשחור. את הניוטרל והגראונד בחלק של הmotor השארתי מחוברים כמו שהם.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2567
שם מלא: Grappa
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 390 פעמים

שליחה #4 

@chanochm
·
לא הצלחתי להבין מה בדיוק עשית ויש לי הרגשה שזה לא בדיוק נכון ויכול אולי לגרום לנזק.
נראה שאתה מנסה להפעיל את המנוע עם 2 בקרים חכמים במקביל וזה לא יכול לעבוד.

בנוסף לפי התמונה המצורפת נראה השליטה החיצונית על הבקר הנוכחי שלך מתאפשרת רק באמצעות מיתוג של מתח נמוך בכניסות U,S,D,G ומודול הפיברו ממתג מתח גבוה בלבד כך שאי אפשר יהיה לחבר בקרים בטור (אולי בתוספת ממסרים אבל זה הופך את העיניין למאד מסובך)

אני ממליץ לחבר את מודול הפיברו ישירות למנוע ללא היחידה האלקטרונית שבתמונה (לוותר עליה) ולהפעיל הכל דרך הפיברו כולל שימוש בשלט ZWAVE אלחוטי עם קישור ב association למודול פיברו במידה ואתה רוצה שלט.
לדוגמא:
http://www.vesternet.com/z-wave-devolo- ... fob-switch

יש צורך לבצע כיול של מודול הפיברו מול המנוע בדיוק כפי שמבצעים בתריס.

chanochm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@Grappa
תודה על התגובה.
האמת שהחיבור לouter set manual switch בסוף עבד.
הדבר היחיד שלא ידעתי מה לעשות איתו זה מה לחבר לstop, ניסיתי בהתחלה את הניוטרל אבל אז כלום לא עבד, ברגע שניתקתי אותו הלמעלה והלמטה עבדו.
מעניין מה צריך לחבר לstop אולי לשרשר את הground?

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

chanochm כתב:@Grappa
תודה על התגובה.
האמת שהחיבור לouter set manual switch בסוף עבד.
הדבר היחיד שלא ידעתי מה לעשות איתו זה מה לחבר לstop, ניסיתי בהתחלה את הניוטרל אבל אז כלום לא עבד, ברגע שניתקתי אותו הלמעלה והלמטה עבדו.
מעניין מה צריך לחבר לstop אולי לשרשר את הground?
...
·
אתה מתכוון לחיבור היציאות של מודול הפיברו Q1 Q2 לחיבורי ה outer set manual switch?
אם כן זה נשמע די מוזר כי המודול מספק מתח (פאזה) בזמן הפעילות ולפי התמונה שצירפת יש צורך בחיבור אפס או ארקה כדי להפעיל את המיתוג.
האם אתה בטוח שהכל עובד תקין? אתה אמור לבטל כמה פונקציות במודול פיברו באמצעות פרמטרים כדי שהוא יפסיק למדוד תזמונים ואת צריכת הזרם למנוע.

חיבור אפס או ארקה ל לstop אמור לגרום לבקר שלך לעצור, במידה ותחבר באופן קבוע לאפס או ארקה (לא הצלחתי להבין מה באמת צריך) תיצור קונפקליקט בפקודות לבקר מצד אחד החיבור הקבוע ללstop אומר לבקר לעצור ומצד שני הפקודה לא למעלה או למטה.

chanochm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@Grappa
·
אכן חיברתי את q1 ו q2 מהמודול לup ו down בOuter sswitch. כמו כן חיברתי ground מהשקע לאיה שצריך בouter switch.
זה אומר שנשאר לי רק החיבור של הstop ריק (יש שם 4 חורים, up/down ,down/up ,stop, ground).
הפרמטר היחידי ששיניתי במודול הוא משתנה 10 לערך של 0 כדי שלא יעצור לי את ההורדה או עליה אחרי שניה , אלא שימשיך עד הסוף.

Grappa
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@chanochm
·
ממליץ לך להשאיר את ה לstop לא מחובר.
גם ככה אין לאן לחבר אותו במודול של פיברו.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”