לאחר התייעצות בפורום זה קניתי את ה-M7000 של הייסנס בגודל 50" + התקנה מוואלה שופס.
התקנה
הייסנס משתמשים בארץ בחברה בשם "שירותי רטפון" עבור תמיכה והתקנות, לדעתי בחירה רעה שלהם.
המתקין אמר שיבוא בין 8:00-11:00 אבל בפועל הגיע ב-14:00, ככה שבזבתי בגללו יום עבודה.
בנוסף, המתקין הציע לי חבילת שירותים לטלוזיה (מקרן קול, "חומר מיוחד" לטלויזיה שלא יהרוס את ה-4K שלה, אחריות מורחבת, ועוד כמה דברים) בעלות אלפי שקלים שלדעתי לא שווה את זה אך אחרים יכולים להתפתות וכן לרכוש את החבילה הזאת.
מה שכן הוא התקין את הטלוזיה מאוד מהר ולאחר מכן גם הסביר לי איך להשתמש בה.
הטלוזיה
נראית טוב, הרבה חיבורים.
מאוד אהבתי איך האיכות בצפיה בסרטוני 4K ביוטיוב, אין תמיכה ליוטיוב בעברית, אבל אפשר לחבר את היוטיוב של הטלויזיה לטלפון סלולרי (נוסה עם אנדרואיד) וכך אפשר לבחור תכנים בטלפון והם יוקרנו על גבי המסך, אפשרות נוחה מאוד.
לא אהבתי בכלל את מערכת ההפעלה של Opera שמגיעה עם הטלויזיה, חנות האפלקציות שם מאוד דלה, הדפדפן לא נוח עם השלט. לדעתי מי שרוצה חוויות סמארט טובה - שיקנה סטרימר טוב ויחבר לטלויזיה.
הזרמת סרטים/סדרות מהמחשב לטלויזיה
הטלויזיה מגיעה עם אפליקציה בשם Plex, זוהי אפליקציית קליינט.
כלומר, צריכים להוריד שרת Plex במחשב, להגדיר לו איפה שמורים הסרטים והסדרות. התוכנה (הדיי חכמה) תבין אילו סרטים וסדרות אלו, תסדר אותם יפה עם תמונה ותיאור. לאחר מכן ניתן יהיה להבחין באותם סרטים וסדרות בטלויזיה, מסודרים ממש יפה.
עם זאת, החוויה שלי עם Plex הייתה בינונית, כי כאשר ניסיתי להפעיל סרט, ה-buffering היה מאוד איטי כך שכל שניה הסרט נתקע. האינטרנט שלי לא איטי אז לא יודע למה זה כך.
אז חיברתי את את המחשב הנייד שלי לטלויזיה עצמה דרך כבל hdmi, התמונה נראית טובה מאוד והרזולוזיה של המחשב הותאמה למסך (אולי טריוויאלי אבל זה לא קרה לי במסך ישן שלי מסוג panasonic viera, בו הטלויזיה חתכה חלק מהמסגרת של המסך).
אך הבחנתי בתופעה מוזרה, כשהזזתי את העכבר על גבי הטלויזיה, הוא זז ב-fps מאוד נמוך והתנועה שלו לא הייתה חלקה, זה בעיקר קרה כששולחן העבודה שודר על גבי המסך, כששידרתי למשל את הדפדפן של כרום אז ה-fps גדל והתנועה היתה חלקה יותר, אם כי לא מושלמת.
ואם לא בא לנו כבלים, יש בטלויזיה אפשרות מובנית שנקראית anyView cast שאמורה לשקף את מה שרואים במחשב/טלפון על גבי הטלויזיה בעזרת bluetooth. אם זאת, לא הצלחתי לחבר שום התקן לטלויזיה בעזרת anyView cast.
עד כאן. אם למישהו יש שאלות או הבהרות, אשמח לענות.
ולמי שיודע, יש לי 2 שאלות לגבי הטלויזיה:
- בטלויזיה יש עידן+ מובנה, אך הבנתי שכדי להפעילו עלי לרכוש אנטנה, שאלתי היא איזה סוג של אנטנה מומלץ לקנות ואיפה כדאי לקנות?
- איך משתמשים ב-AnyView Cast? כשלחצי על האפשרות הזאת אז הבנתי שבאותו רגע הטלויזיה משדרת bluetooth. קלטתי את התדר הזה דרך המחשב הנייד אך ההתחברות ביניהם נכשלה. והטלפון הנייד שלי בכלל לא זיהה את חיבור ה-bluetooth.