כיריים אינדוקציה חד פאזי?

פורום המתעסק בכל מוצר אלקטרוני אחר שלא בהכרח קשור לאודיו וקולנוע ביתי.
מקררים, שואבי אבק, תנורים וכו'
שלח תגובה
sputty0 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

ראיתי מספר שרשורים בנושא אך רובם ישנים יחסית...
האם מומלץ לקנות כיריים אינדוקציה חד פאזי (בשל אילוץ שקע חד פאזי)? או שעדיף להשאר עם כיריים גז.
אולי מדובר בדגמים ישנים אבל קראתי שלא ניתן להפעיל את כל הלהבות בחום המקסימלי בחד פאזי? אשמח אם מישהו בעל נסיון הכיריים כאלו יעדכן...

שאלה נוספת, האם יש בעיה שמגירת הסכו"ם תהיה מתחת לכיריים אינדוקציה? או שהנל עלול להפריע לפעולתם?

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #2 

לדעתי האישית עדיף כיריים חד פאזיים על גז, הדבר הראשון שעשיתי בדירתי זה ניתוק גז.
הבישול הרבה יותר אסטתי, ללא ריחות לוואי, הכל הרבה יותר נקי ובטוח.
החסרון של חד פאזי זה שלא תוכל להפעיל את כל גופי חימום בו-זמנית, אם תשתמש בגוף חימום אחד לא תהייה בעיה העוצמה מקסימאלית.
למעשה כיריים תלת-פאזיות יושבות על 2 פאזות של 16 אמפר כ"א וכל 2 חופי חימום יושבים על פאזה אחת, אז בהפעלת גוף חימום בודד אין הבדל.

לגבי סכו"ם מתחת לכיריים - לכל יצרן יש הגדרה של המרווחים מתחת לכיריים, אם הסכו"ם יהיה קרוב הוא עלול להתחמם.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #3 

חד פאזי אכן יוצר מגבלה להפעיל את כל האזורים ביחד על מקסימום עוצמה.
אין בעיה למקם סכום מתחת .העסק מתחמם אבל לא משהו שלא ניתן לשים שם סכום.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

בנוגע למגירה: אין בעיה עם סכומים אבל תיתכן בעיה עם ההתקנה: הטכנאי לא יסכים להתקין את הכיריים אם אין מספיק רווח תחת הכיריים היות וכיריים אינדוקציה דורשות איוורור.

בנוגע להעדפה בין אינדוקציה לגז: למרות שאינדוקציה מאפשרת שינויים מאוד מהירים בטמפרטורת החימום יש עדיין מגבלה הן בגלל שחייבים כלים מסגסוגות פלדה/ברזל והן בגלל הזכוכית שמאוד מקשה על שימוש בכלים מסויימים כמו וואק להקפצה. מצד שני זה הרבה יותר אסטטי וקל לניקוי ולא דורש העברת גז מסוכן ונפיץ בתוך הבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “מוצרי חשמל לבית”