הטלויזיה הזו תומכת ב HDR?
-
Yossi10Zahavi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 118
- שם מלא: Yossi Zahavi
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
שלום
יש לי את הטלויזיה lg lf630y בגרסת 43 אינץ'
אני מעוניין לקנות את ה PlayStation 4 Pro ואחד האופציות החשובות שם היא תמיכה בHDR אבל כמובן שזה אך ורק אם הטלויזיה תומכת בזה
הטלויזיה שלי תומכת ב HDR?
יש לי את הטלויזיה lg lf630y בגרסת 43 אינץ'
אני מעוניין לקנות את ה PlayStation 4 Pro ואחד האופציות החשובות שם היא תמיכה בHDR אבל כמובן שזה אך ורק אם הטלויזיה תומכת בזה
הטלויזיה שלי תומכת ב HDR?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
HDR זה חלק מתקן ה-UHD, לא תמצא את הטכנולוגיה במסכי 1080p, רק במסכי ה-4K ברמת הביניים שרשום במפרט שלהם במפורש HDR, כשגם פה יש הסתייגות כי עוצמת הארה בחלק ממסכי הביניים לא גבוהה במיוחד, + השחורים שלא "יורדים" לעוצמה נמוכה מספיק (ועוד יותר במסכי IPS) יכולים להביא לחוויה לא אופטימלית בחלק מהמסכים הזולים יותר שתמצא המתהדרים בתמיכה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
Yossi10Zahavi
- חבר פעיל מאוד

·בסוני אמרו שהם שולחים עדכון שיתן ל PS4 הרגיל והסליים תמיכה ב HDR והרי שהמכשירים האלו לא תומכים ולא יתמכו ב 4K, אז זה נשמע לי קצת מוזר מה שאמרת, אתה בטוח?IamEzio כתב:HDR זה חלק מתקן ה-UHD, לא תמצא את הטכנולוגיה במסכי 1080p, רק במסכי ה-4K ברמת הביניים שרשום במפרט שלהם במפורש HDR, כשגם פה יש הסתייגות כי עוצמת הארה בחלק ממסכי הביניים לא גבוהה במיוחד, + השחורים שלא "יורדים" לעוצמה נמוכה מספיק (ועוד יותר במסכי IPS) יכולים להביא לחוויה לא אופטימלית בחלק מהמסכים הזולים יותר שתמצא המתהדרים בתמיכה ....
אני לא מדבר על HDR10, שלא תהיה אי-הבנה
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

הרעיון של תמיכה ב-HDR ב-PS4 הוא שלמי שכבר יש את המכשיר וקנה מסך 4K יכול כבר עכשיו להנות מהטכנולוגיה בלי לרוץ ולקנות את ה-Pro, אבל עקרונית מדובר על פיצ'ר שמיועד למסכי ה-4K, ומסכים צריכים לתמוך בו כדי לעמוד בתקן ה-UHD Premium, אנחנו נכנסים לעידן שבו 1080P נעלם מפני השטח ומסכי הביניים של כל החברות כבר מגיעים ברזולוציה גבוהה.
בקיצור, כן, אין מסכי 1080p עם תמיכה בHDR, ולא כל מסך 4K תומך אוטומטית ב-HDR.
HDR10 זה רק אחד מהתקנים שמיישמים את הטכנולוגיה, לצדו יש גם את Dolby Vision שהוא תקן ה-HDR השני ולעומת HDR10 מצריך רכיב יעודי במסך (בלי קשר לזה שבשביל HDR צריך חומרה תומכת במסך), כרגע נכלל רק במסכים המתקדמים של LG (ונראה לי שגם מסך אחד או שניים של VIZIO, סוג של מותג "העם" באמריקה בתקופה האחרונה).
בקיצור, כן, אין מסכי 1080p עם תמיכה בHDR, ולא כל מסך 4K תומך אוטומטית ב-HDR.
HDR10 זה רק אחד מהתקנים שמיישמים את הטכנולוגיה, לצדו יש גם את Dolby Vision שהוא תקן ה-HDR השני ולעומת HDR10 מצריך רכיב יעודי במסך (בלי קשר לזה שבשביל HDR צריך חומרה תומכת במסך), כרגע נכלל רק במסכים המתקדמים של LG (ונראה לי שגם מסך אחד או שניים של VIZIO, סוג של מותג "העם" באמריקה בתקופה האחרונה).
-
Yossi10Zahavi
- חבר פעיל מאוד

אה, כלומר מי שיש לו את ה PS4 הרגיל אחרי העדכון יהנה מה HDR למרות חוסר התמיכה ב 4K?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

בדיוק, הם הצליחו להוסיף HDR במסגרת ההגבלות, מי שיש לו מסך 4K עם תמיכה ב-HDR, לפחות הרוויח HDR, מי שאין לו, לא הפסיד כלום.
להוסיף תמיכה ב-HDR בצד הקונסולה הרבה יותר פשוט עם הרבה פחות חומרה שצריכה לתמוך מאשר להוסיף תמיכה במסך.
להוסיף תמיכה ב-HDR בצד הקונסולה הרבה יותר פשוט עם הרבה פחות חומרה שצריכה לתמוך מאשר להוסיף תמיכה במסך.
-
Yossi10Zahavi
- חבר פעיל מאוד

אז בטלויזיה שלי אני לא אוכל לנצל את ה hdr?
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

לא, הטלוויזיה חייבת לתמוך חומרתית ותוכנתית בטכנולוגיה, שלך לא.