שאלה בנושא DAC .
-
LiorVikel
- חבר ותיק

- תגובות: 1068
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
- יצירת קשר:
אז בעצם השימוש הגדול של DAC נועד יותר לחבר מחשבים
·yehudaa כתב:פטיפון הוא מקור אנלוגי , ובדרך כלל רוצים שישאר אנלוגי , לכן אין טעם לחבר לו איכשהו איזה DAC .
אפשר לחבר מחשב או CD ל DAC . ומשם לאחת הכניסות האנלוגיות של הרסיבר קולנוע ביתי ....
-
LiorVikel
- חבר ותיק

- תגובות: 1068
- נתן תודות: 253 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
- יצירת קשר:
אם הסטרימר שלי מחובר לרסיבר קולנוע ביתי. אני צריך DAC?
@yehudaa
·
יש לי אונקיו 727
·
יש לי אונקיו 727
נערך לאחרונה על ידי LiorVikel ב 06/11/2016 15:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
כל מכשיר שמקבל קלט דיגיטלי ומחובר לרמקול כשלהו מכיל DAC, גם הרמקול בטלפון עובר דרך DAC שמחובר למגבר ליד.
ההגדרה של DAC היא Digital - analog converter, הוא צריך לפענח 0 ו-1 ולהמיר את את זה לסיגנל אנלוגי שאפשר לחבר למגבר, אוזניות וכו'. רסיברים מודרניים הם הרבה יותר ממגבר טיפש, זאת קופסא שמשלבת מליון ואחד רכיבים, ביניהם DAC (או כמה... ) שאחראי על הכניסות הדיגיטליות כמו HDMI, אופטי/קואקס וכו'.
כשאתה מחבר מכשיר לכניסות האנלוגיות ברסיבר אתה בעצם עוקף את ה-DAC שיש ברסיבר, אם הסטרימר מחובר לרסיבר ב-HDMI או אופטי ה-DAC ברסיבר בהחלט נכנס לפעולה, פה כבר השאלה של האם להשקיע ב-DAC חיצוני היא עוד אחת מהוויכוחים האודיופיליים האלו..
יש את אלו שיגידו ש-DACים ברסיברים המודרניים טובים מספיק (במיוחד באלו היקרים יותר), ויש את אלו שיטענו שמוזיקה הם שומעים רק דרך DAC סטראו שמחובר אנלוגית לרסיבר והסאונד פי עשר טוב יותר..
ההגדרה של DAC היא Digital - analog converter, הוא צריך לפענח 0 ו-1 ולהמיר את את זה לסיגנל אנלוגי שאפשר לחבר למגבר, אוזניות וכו'. רסיברים מודרניים הם הרבה יותר ממגבר טיפש, זאת קופסא שמשלבת מליון ואחד רכיבים, ביניהם DAC (או כמה... ) שאחראי על הכניסות הדיגיטליות כמו HDMI, אופטי/קואקס וכו'.
כשאתה מחבר מכשיר לכניסות האנלוגיות ברסיבר אתה בעצם עוקף את ה-DAC שיש ברסיבר, אם הסטרימר מחובר לרסיבר ב-HDMI או אופטי ה-DAC ברסיבר בהחלט נכנס לפעולה, פה כבר השאלה של האם להשקיע ב-DAC חיצוני היא עוד אחת מהוויכוחים האודיופיליים האלו..
יש את אלו שיגידו ש-DACים ברסיברים המודרניים טובים מספיק (במיוחד באלו היקרים יותר), ויש את אלו שיטענו שמוזיקה הם שומעים רק דרך DAC סטראו שמחובר אנלוגית לרסיבר והסאונד פי עשר טוב יותר..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |