תיקון רסיבר SANSUI 6060

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1371
נתן תודות: 479 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #1 

זהו ! הגיע הזמן ! התפנה יום שישי לטובת ה- SANSUI הזה שושב על המדף.

[img2=820x364]https://lh5.googleusercontent.com/-83yA ... BFRONT.jpg[/img2]

הבעיות ? - כאשר הגעתי אל בעליו שהעמידו למכירה הוא היה מיואש ממנו לחלוטין ! הוא קירחץ בערוץ ימין, הוא פיצפץ בערוץ שמאל. הוא נכנס להגנה... כל רמקול שראה אותו נמלט ממנו בצורה היסטרית... (הבעלים היה מיואש מן ה-SANSUI ואולי גם להיפך :-) )

סקירה פנימית של המכשיר.

מלמעלה... נראה במצב סביר ודי נקי. אם כי רואים שעבר תיקון תקלות. ראו את הנגדים המולחמים בספק (מסומן באחת התמונות למטה בכחול).

[img2=820x461]https://lh5.googleusercontent.com/-lD3w ... 194439.jpg[/img2]

ומלמטה.... נראה במצב סביר ודי נקי. אבל כל מעגל קדם המגבר ממש לא ניתן לגישה תחזוקתית טובה.
[img2=820x461]https://lh3.googleusercontent.com/-Xy5F ... 195906.jpg[/img2]

טוב... איך מאתרים מהיכן מגיעים הקרחצ'ים ולאן להתכוונן ?

יש פתרון פשוט ברסיבר זה... לכניסות דרגת מגבר ההספק יש מחבר שמגיע מיציאות קדם המגבר (מסומן באדום). אפשר לנתקו ולאבחן מה קורה...

[img2=820x461]https://lh5.googleusercontent.com/-e4Ig ... 26%2B2.jpg[/img2]

ניתוק של מחבר כניסות מגבר ההספק מאשש שהקרחצ'ים בערוץ אחד נפסקים ובערוץ השני נמשכים. מה זה אומר ?

זה אומר שמקור הקרחצ'ים בערוץ שמאל מגיע מקדם המגבר ולעומת זאת בערוץ ימין מגיע מלוח מגבר ההספםק עצמו.

מה עושים ?

נו... קרחצ'ים ופיצפוצים - מה זה כבר יכול להיות ? או קבלים אלקטרוליטיים שהתיישנו או טרנזיסטורים זולגים..

ואיך נמצא את הקבל או הטרנזיסטור הבעייתי ? - ובן. משיקולי עלות תועלת די ברור שרסיבר כזה ישן זכאי להחלפת קבלים מסיבית בכל מקרה. אז במקום להתמקד ולבזבז זמן על איתור הבעייה נחליף את כל הקבלים ונרוויח "RECAP" מלא + תיקון התקלה

אז קדימה... נחל בהחלפת קבלים אלקטרוליטיים ומשם נמשיך הלאה.

חוברת ה- Service Manual שלו ממש לא טובה. יש שירטוטים חשמליים בלבד ואין שירטוטי מעגלים מודפסים. אתגר ....

המשך יבוא....
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 05/11/2016 9:14, נערך פעם 1 בסך הכל.

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3441
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 487 פעמים

שליחה #2 

בהצלחה JD9002 אתה עוד תעשה אותו בונבונרה אין עליך (Y)
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה. הרי הצעדים להפיכתו לבונבוניירה.

אז ראשית הוחלפו הקבלים האלקטרוליטיים בכל הדרגות. וזה מה שקרה: לינק - החלפת קבלים

אם כך אזי מעבר לשלב הבא : השלב הבא

וזה מה שיצא בסופו של דבר : סוף דבר
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 05/11/2016 23:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

זו התפוקה - הרכיבים שהוחלפו
[img2=403x227]https://lh5.googleusercontent.com/jJ6pO ... 39-h416-no[/img2]

הסתבר שנורית "אצבע" כיוונון התחנות אינה עובדת.... מה עושים ? - מחליפים ללד כמובן !

תמונה לאחר פרוק...

[img2=394x227]https://lh6.googleusercontent.com/B9qJO ... 39-h426-no[/img2]

ולאחר החלפתה ללד והרכבה חזרה.
[img2=394x275]https://lh3.googleusercontent.com/iMTGt ... 39-h517-no[/img2]

המשך יבוא...

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

JD9002 שמע אני מאוד מעריך אנשים כמוך שמתעדים כל דבר בצילום והלוואי וכל הטכנאים שחושבים את
עצמם... היו נוהגים כמוך ושתמשיך לפרסם דברים טובים (Y)

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

תודה רבה.
המטרה של התעוד הינו לעזור לחברים נוספים המעוניינים לשפץ ולשקם, מחזיר טובה על כך שנעזרתי בפוסטים דומים גם בפורום זה וגם באחרים.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #7 

תודה רבה!

אז מה זה אומר, שאם לא יודעים מה התקלה אז מחליפים כל רכיב אפשרי על הלוח לחדש?, קבלים וטרנזיסטורים (נגדים ומגברים).

איזה רכיבים הזמנת או היו ברשותך לפני שהתחלת בהחלפה? ולמה דגלת בלהשאיר את הרכיבים המקוריים אם היה לך תחליף עבורם?
תודה.

עוד משהו, איזה התנגדות הוספת לLED ?
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 07/11/2016 11:08, נערך פעם 1 בסך הכל.

natanzon24
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 255
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #8 

שלום,
האם יש אפשרות לקבל את השרטוטים החשמליים בהם השתמשת?
יש לי סנסוי 6060 שיש לו תקלה חוזרת, בשניי הערוצים A ו-B צד שמאל שקט משמעותית מצד ימין.
הרסיבר עבר כבר 2-3 טכנאים שגבו לא מעט כסף אבל הבעיה תמיד חוזרת

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

natanzon24 כתב:שלום,
האם יש אפשרות לקבל את השרטוטים החשמליים בהם השתמשת?
יש לי סנסוי 6060 שיש לו תקלה חוזרת, בשניי הערוצים A ו-B צד שמאל שקט משמעותית מצד ימין.
הרסיבר עבר כבר 2-3 טכנאים שגבו לא מעט כסף אבל הבעיה תמיד חוזרת
...
יש בורר (ווסט) בחלק הקדמי שאחראי על הגברה לטובת צד L או צד R, לפעמים הוא לא ממורכז.

תמיד רציתי לשאול לגבי סט ערוצים A ו B האם הם מחוברים במקביל ומשתמשים באותו אות היציאה?
נערך לאחרונה על ידי legopart ב 08/11/2016 21:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #10 

כן, סך הכל מתג שבוחר האם היציאה של המגבר מנותבת לפה או לשם (או לשניהם).

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #11 

יפה, כיף לראות ולקרוא.

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

@legopart
אני שוב מבקש בכל לשון של בקשהבשמי ובשם חברי הפורום השקטים יותר והשקטים פחות. אנא ממך. אתה לא חייב להגיב לכל שאלה ולכל פנייה של חברי הפורום. הפורום הזה (וגם אחרים) אינם (צריכים להיות) כלי קיבולת לכל שטות שקופצת למישהו לראש. אנשים באמת קוראים את הפורום הזה ומשתמשים במידע שמסופק בו. יש פורומים אחרים באתרים אחרים שבהם אתה יכול לכתוב שטויות. אנא הפסק. (ועשה חסד עם הפורום ומחק את התגובה שלך למעלה - היא לא ראוייה להישאר שם. אתה שוב פעם מסכן את הקוראים).

@natanzon24
אתה בעל נסיון. ברור לך שמה שנכתב בנושא הפוטנציומטרים זה שטויות. "ואל תנסו בבית" את מה שכתב @legopart אתם עלולים לשרוף את דרגת היציאה (מה שמבוצע שם באמת זה כיוונון ה- BIAS של דרגת ההספק - במקרה של ה-6060 - 15mV ...).
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@natanzon24

לגבי ה-6060. הסכמות נמצאות ברשת. שלח לי מייל ואני אשלח לך PDF.

מה שבאמת מצאתי להפתעתי שיש שתי תצורות של ה- 6060 (וגם של ה-7070 וה-8080 ...)

יש שתי תצורות של לוח מעגל הספק האחד נקרא F-2648 והשני F-2701. די מבלבל בתחילה משום שיש שתי סכמות שונות ברשת. (לא שזה קשור בדיוק לבעייה שיש לך אבל לצורך הידיעה )

לגבי התקלה שיש לך לגבי אי שיוויון בין הערוצים. אם תוכל לפרט קצת יותר. משום שלא ברור אם הטכנאים השונים באמת תיקנו את הבעייה והיא חזרה או שאף אחד לא טיפל בה כראוי. זו לא אמורה להיות בעייה כל-כך קשה ודי קל לבודד אותה קודם כל בין בעייה בדרת ה- PRE/TONE CONTROL לבין בעייה במגבר ההספק. ומשם התמודדות סיזיפית עם רכיבים. (אני מקווה שהבעייה אינה באמת בחלקים מכניים ... "התברברות של פוטנציומטר ה-VOLUME או משהו דומה.)

אופציה נוספת שאני חושב עליה היא בעייה שקשורה למעגל ה-DOLBY והמיתוג שלו. לחיצה על ה-DOLBY גורמת להנחתה. אולי זה גם כיוון.

אם תגיע אליי אוכל לעזור לך לדבג את הבעייה ואת מקומה. לדעתיי סיגנל גנרטור וסקופ יספיקו בהחלט כדי לאתר את האיזור.
נערך לאחרונה על ידי JD9002 ב 08/11/2016 14:26, נערך 2 פעמים בסך הכל.

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #14 

JD כרגיל כל הכבוד על השיתוף והעזרה (Y)
הזכרת לי את ה 6060 שלי שחזר לעשות בעיות אחרי 3 שנים של התנהגות טובה
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

JD9002 כתב:@legopart
אני שוב מבקש בכל לשון של בקשהבשמי ובשם חברי הפורום השקטים יותר והשקטים פחות. אנא ממך. אתה לא חייב להגיב לכל שאלה ולכל פנייה של חברי הפורום. הפורום הזה (וגם אחרים) אינם (צריכים להיות) כלי קיבולת לכל שטות שקופצת למישהו לראש. אנשים באמת קוראים את הפורום הזה ומשתמשים במידע שמסופק בו. יש פורומים אחרים באתרים אחרים שבהם אתה יכול לכתוב שטויות. אנא הפסק. (ועשה חסד עם הפורום ומחק את התגובה שלך למעלה - היא לא ראוייה להישאר שם. אתה שוב פעם מסכן את הקוראים).

@natanzon24
אתה בעל נסיון. ברור לך שמה שנכתב בנושא הפוטנציומטרים זה שטויות. "ואל תנסו בבית" את מה שכתב @legopart אתם עלולים לשרוף את דרגת היציאה (מה שמבוצע שם באמת זה כיוונון ה- BIAS של דרגת ההספק - במקרה של ה-6060 - 15mV ...).
...
בסדר, אני מאוד רוצה ללמוד את התכום של האלקטרוניקה ולנסות לעזור פה לאנשים לא יתרום לי לכך.
יש לי רסיבר אחד על המצפון שאני צריך לתקן (או לזרוק) בעצמי (מסיבות של עלות/תועלת וסתם עניין)

אכן לא שמתי לעצמי סייג בתכומים בהם אני פחות מבין ורצתי לעזור לאחרים עם כוונות טובות ככל שיהיו שלא הועילו
·

raniburg
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434
נתן תודות: 738 פעמים
קיבל תודות: 395 פעמים

שליחה #16 

legopart שמתי לב שלפעמים אתה שוכח לכתוב עם שגיאות כתיב למרות השימוש בתחביר תקין עד מליצי ?
אני לא זז מכאן עד סוף הצד

yosiaz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 847
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 208 פעמים

שליחה #17 

legopart - יפה שהסקת מסקנות, אכן נהוג בפורומים מקצועיים כגון זה ואחרים, לא להשיב תשובה פומבית אלא אם אתה יודע, בדקת וניסית בהצלחה פתרון מסויים, במידה ולא כך הוא, נדרש לסייג את דבריך ולציין כי זה ניחוש בלבד.
שיהיה בהצלחה בכל הניסויים שלך.

לגבי הסנסוי - תאווה לעיניים מה שאתה משחזר שם JD. המון הצלחה !

JD9002 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

תודה.
ובכן הסיפור לא נגמר בזה. בעת הרצת הרסיבר ב"שקט גמור" התברר שבצד אחד עדיין שומעים פיצפוצים חלשלושים, אבל ממש חלשלושים.... משהו שאוזן אדם בלתי מזויינת לא הייתה מצליחה להבחין בו...

מצד שני זו בעייה שברור שבעתיד תפרוץ ותכה בכל עוזה הן בשומעים והן ברמקולים. כך שלא ניתן להתעלם ממנה. נאלצתי לפתוח שוב את הרסיבר ולאתר את מקור הבעייה שמהתנסות קודמת יכולתי כבר לנחש שהמקור הינו כנראה טרנזיסטורי הדרייבר TR05 2SC1951 של מודול הדרייבר F-2647 של מגבר ההספק .

איך ידעתי ? - כדי לאבחן את הבעייה ניתקתי את המחבר של מגבר ההספק (F-2647 Driver Board) כך שקדם המגבר לא היה מחובר והפיצפוצים המשיכו כך שברור היה שהבעייה במודול מגבר ההספק.

עם החלפת הטרנזיסטורים הללו TR05 2SC1951 בחלופיים באה הבעייה אל פתרונה וגם הפיצפוצים החלשלושים נעלמו והרסיבר שקט !

(הטרנזיסטורים TR01, TR03 - 2SA726 הוחלפו עוד קודם לכן כגורמי בעיית הפיצפוצים הנוראית לפני כן.)

הדגשה - כמובן... הוחלפו הרכיבים בשני הערוצים ולא רק בערוץ התקול כדי לשמור על תאימות מקבילית וכמובן כדי למנוע בעיות עתידיות.
SANSUI 6060 F-2647 Driver Board

noam3039
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

יפה JD9002 כל הכבוד עשיתה טיפול למכשיר מכל הלב הלווי והתכניאים שחושבים את עצמם היו
לוקחים ממכה דוגמא (Y)

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #20 

יוסי, מוזר לי מאוד לשמוע מה שאתה מתאר על קולות פצפוצים מטרנ'. זה תואם לרעש "פופקורן" שהיה קיים בהתקנים הישנים יותר, אבל זה לא משהו שאמור להתפתח עם הזמן בצורה משמעותית. הסיבה היחידה (שאני מכיר) שהרעש הזה יתגבר בטרנ' עם הזמן הוא עקב הפעלה שלהם במתח אחורי גבוה מדי בצומת B-E של ההתקן. זה לא משהו שקורה במגברי אודיו, ולכן לא הייתי מצפה שזה ישתנה מהותית (אם בכלל) עם הזמן.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”