סקר: הגדרת גודל רצפתיים עם סאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

סקר: הגדרת גודל רצפתיים עם סאב

קטנים
20
59%
גדולים
14
41%

סך הכול הצבעות: 34

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8134
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #21 

Lior_M כתב:
...
...
·

או, סוף סוף משהו שחושב כמוני.
זה בכלל לא קשור אם הרמקול יורד או לא. גם אם נניח שיש רמקול רצפתי שמסוגל לייצר 20HZ
סיכוי נמוך שהמיקום שממנו מופק התדר הזה הוא מיקום אידיאלי בחדר.
את הרמקול הקדמי מן הסתם אי אפשר להזיז .. את הסאב אפשר .
...
·

רציתי להתנצל בפני משתתפי השרשור, התגובה המקורית שלי כללה ניסוח שעשוי היה לפגוע באחד או יותר מהמשתתפים.

לגופו של עניין, לתפישתי הסיבה שבגינה חותכים את הקדמיים גם אם מדובר בזוג שיכול לספק תדר נמוך , היא בגלל room modes שמשפיעים על התנהגות התדר הנמוך בחדר ( מדובר בחדר מלבני וסגור ) ומושפעים מממדי החדר.
עם זוג סאבים אפשר להפחית משמעותית את בעיית ה room modes ועם שני זוגות ( רביעיה ) אחד בכל פינה או אחד בכל אמצע קיר אפשר לפתור לחלוטין את בעיית ה room modes.
המתמטיקה הזו לא עובדת כאשר יש עוד מקור של תדר נמוך במיוחד לאור העובדה שהמיקום שלו תמיד קשיח.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3744
שם מלא: חיים
נתן תודות: 867 פעמים
קיבל תודות: 287 פעמים

שליחה #22 

ליאור
בתור טכנאי סאונד לשעבר..
אני מדבר רק על הקלטת מוסיקה.
מיקס סופי מתבצע רק על 2 ערוצים ללא 1. ערוץ הסאב שהוא מוקלט רק בפסקול לסרטים.
ומכך העדפה שלי לשמוע סטריאו ללא סאב.
לגבי העובדות תקן אותי אם טעיתי.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8134
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שליחה #23 

big007 כתב:ליאור
בתור טכנאי סאונד לשעבר..
...
·

הי,
ראשית דיברתי אך ורק על תוכן שהוא רב ערוצי + ערוץ LFE כלומר תוכן קולנועי ואני חושב שעל זה מדבר פותח השרשור.
אני מסכים אתך שתוכן צריך להשמע כפי ששמעו אותו בשלבי ההפקה. אני לא יודע מה קורה היום בחדרי מיקסים.
אני עסקתי בטכנאות סאונד לפני כ 20 שנה. חוץ מפרוייקט אחד שבו ההפקה דרשה שיהיה סאב במיקס, כל הפרוייקטים ( והשתתפתי בעשרות רבות ) מוקססו עם שני רמקולים ללא סאב.

למרות האמור לעיל, אני לא מתווכח עם הוכחות מתמטיות שמדגימות פתרון של בעיות אקוסטיות באמצעות פיזור סאבים בארבע קירות. הבעיות האקוסטיות שנובעות ממדי החדר לא נעלמות כאשר מנגנים תוכן שבו 2 ערוצים והעקרון של הפתרון תקף גם עבור תוכן כזה.

ד"א אותו הדבר לגבי מערכת כיול. יש טענה ( שמעתי אותה לא פעם ) שעבור תוכן דו ערוצי כדאי לכבות את מערכת הכיול.
אף פעם לא הבנתי את זה. מערכת הכיול מטפלת או מנסה לטפל בבעיות שנובעות מממדי החדר. הבעיות האלו לא נעלמות כאשר התוכן משתנה ואם המערכת עשתה עבודה טובה אז גם תוכן קולנועי וגם תוכן דו ערוצי אמורים להנות מהטיפול.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #24 

big007 כתב:ליאור
בתור טכנאי סאונד לשעבר..
...
חיים
בהמשך להתכתבות עם ליאור.

המיקס הסופי עבור סטיראו 2.0
כלי הנגינה שמנגנים ומוקלטים בחדר המבודד ב-אולפן ההקלטות - רחוקים מלהשמע "אוטנטים" וקרוב למציאות - על הדרך so called נעשה קמפרוס דינאמי משמעותי, תיקוני קצוות (edgeים), נורמליזציה, eq ואיזון דינאמי ולא מעט שינויים בדרך בכדי להביא כלי נגינה 1 עד 100 בו זמנית עבור שני ערוצי סטיראו בהם הכל מועבר.
על כן המיקס המקורי - הוא בגדר של "תעלומה" - אי אפשר לדעת אך הוקלט ואך נעשה במקור.

לומר -
"מיקס סופי מתבצע רק על 2 ערוצים ללא 1. ערוץ הסאב שהוא מוקלט רק בפסקול לסרטים.
ומכך העדפה שלי לשמוע סטריאו ללא סאב".

מעט בעייתי, מפני שאינך יכול לדעת בוודאות כיצד הוקלט אותו מיקס דו ערוצי, נכון שההקלטה היא דו ערוצית - אך אותה הקלטה מתייחסת לכל סקאלת התדרים עם נורמליזציה וקמפרוס...מאוד יכול להיות ש"כוונת המשורר" הייתה דווקה לתת הדגשים בתדרים ספציפיים ולתת איזו אווירה וטון למיקס, לא תוכל לשחזר זאת אם לא יהיו לך הכלים לבצע זאת:
  • רמקולים המסוגלים לשחזר בתיאוריה 20hz - 20khz (למרות שלא ממש קיימים כלי נגינה שיורדים ל-20 וגם לא 25) אך אין אנו יודעים מה התבקש באותו מיקס סופי.- ולשחזר ככל הניתן ללא עיוותים, יכול לומר לך שמעטים (מאוד) הרמקולים האילו.
  • רמקולים משולבים סאב שיודע לטפל בתדרים עד 20hz...
אין לי מושג אילו רמקולים יש לך, לא רלוונטי כי איני יודע ב-איזה חלל אתה נמצא ולא שמעתי את השילוב הנ"ל, תנסה לשלב סאב ולתזמן אותו כראוי.
או להפך - תשאר עם מה שמספק אותך...

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #25 

Room Treatment (פיסי ודיגיטלי) התייחסותו צריכה להיות זהה הן לרב ערוצי והן עבור דו ערוצי...

big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

עוד משהו ברסיבר שלי yamaha rxa1010 ברגע שאני מעביר ל pure direct(מצב שמנגן נטו ממגבר הרסיבר) הרסיבר מבטל את ההגדרה של הראשיים כקטנים בנוסף מבטל את הסאב.ומעביר את הראשיים לגדולים.
ושוב אני מדבר על ניגון סטריאו.
איתי
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10920
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1944 פעמים

שליחה #27 

big007 כתב:עוד משהו ברסיבר שלי yamaha rxa1010 ברגע שאני מעביר ל pure direct(מצב שמנגן נטו ממגבר הרסיבר) הרסיבר מבטל את ההגדרה של הראשיים כקטנים בנוסף מבטל את הסאב.ומעביר את הראשיים לגדולים.
איתי
...
לא רק ברסיבר שלך... :)
ב- Pure Direct אתה אומר לרסיבר להעביר את ערוצי האודיו מהמקור, כמו שהם, אל הרמקולים, ללא מעבר דרך רוב מעגלי מערכת הכיול והעיבוד.
ולכן, אם המקור הוא דו ערוצי, ככה זה מגיע לרמקולים.
מכיוון שאין ערוץ עבור הסאב, אין אודיו שמגיע לסאב (חייב להפעיל איזה שהוא עיבוד ברסיבר כדי לשלוח לסאב תדרים שמקורם בערוצי הסטריאו, וכאמור Pure Direct עוקף את המנגנון הזה).
ולכן הרמקולים חייבים להיות מוגדרים כגדולים כדי לקבל ולהשמיע את כל תחום התדרים שקיים במקור.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

big007 כתב:עוד משהו ברסיבר שלי yamaha rxa1010 ברגע שאני מעביר ל pure direct(מצב שמנגן נטו ממגבר הרסיבר) הרסיבר מבטל את ההגדרה של הראשיים כקטנים בנוסף מבטל את הסאב.ומעביר את הראשיים לגדולים.
איתי
...
זו ברירת המחדל.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #29 

PURE דיגיטלי/אנאלוגי ברסיברים ק"ב - התחיל אי שם בשנת ה90 המאוחרות,
כאשר - עולם הקולנוע הביתי היה בעיצומו - ה-DVD פרץ והתייצב, הלייזר דיסק היה בעיצומו ופיסגתו הטכנולוגי, ה-DTS חדר בהחלט ל"שוק".
בשביל לרענן ולפנות לקהל כביכול (בזמנו) שחיפש מענה גם עבור סטיראו דו-ערוצי ה"גימיק" הזה בהחלט עבד.
קהל כביכול שחיפש, יכולות בסטיראו נטו ללא DSP למינהם.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #30 

Amir64 כתב:
...
...
ב- Pure Direct אתה אומר לרסיבר להעביר את ערוצי האודיו מהמקור, כמו שהם, אל הרמקולים, ללא מעבר דרך רוב מעגלי מערכת הכיול והעיבוד.
מכיוון שאין ערוץ עבור הסאב, אין אודיו שמגיע לסאב (חייב להפעיל איזה שהוא עיבוד ברסיבר כדי לשלוח לסאב תדרים שמקורם בערוצי הסטריאו, וכאמור Pure Direct עוקף את המנגנון הזה).
ולכן הרמקולים חייבים להיות מוגדרים כגדולים כדי לקבל ולהשמיע את כל תחום התדרים שקיים במקור.
...
אכן.

אגב יש יצרניות שנותנות אפשרות בחירה גם עבור DIRECT וגם עבור PURE.
ושואלת את המשתמש בקטגוריה נפרדת - אם המשתמש מעוניין להשאיר את הגדרות הקדמיים (עוצמות/השהיות/CROSS) ואם יש עניין להשאיר את הסאב פעיל.

big007 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

Amir64 כתב:
...
...
...

·

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”