סקר: הגדרת גודל רצפתיים עם סאב
-
big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3739
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 863 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
מעניין לדעת לכל בעלי רמקולים ראשיים רצפתיים שברשותם יש גם סאב במערכת.
איך הגדרת אותם כקטנים או גדולים?
איך הגדרת אותם כקטנים או גדולים?
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5182
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
בוקר טוב, g זה לא מדוייק, יש רמקולים ויש "רמקולים", תמיד חשבתי ככה.
בוא נשאל את השאלה: אם היו לך רמקולים של ווילסון אודיו, או להבדיל אלף הבדלות, סדרה גבוהה של קליפש טנוי או מה שלא יהיה מהמובחרים סדרות גבוהות:איך היית בוחר להגדיר אותם? לדעתי פול רנג', והסב יכול לתת רק את ה lfe.
הכל תלוי בסטאפ...
בוא נשאל את השאלה: אם היו לך רמקולים של ווילסון אודיו, או להבדיל אלף הבדלות, סדרה גבוהה של קליפש טנוי או מה שלא יהיה מהמובחרים סדרות גבוהות:איך היית בוחר להגדיר אותם? לדעתי פול רנג', והסב יכול לתת רק את ה lfe.
הכל תלוי בסטאפ...
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
-
big007
-
- חבר מביא חבר

אצלי הראשיים הם של mission m74 מי ששמע אותם יודע שהם מפיקים באסים שלא מבייש סאב מממוצע.
לאחרונה התחדשתי בסאב של svs pb1000.
לאחר כיול הרסיבר הגדיר את הראשיים כגדולים.
ולפי עצת החברים פה הגדרתי אותם כקטנים.אבל יש הבדל שהבאס שיוצא מהראשיים כגדולים יותר פאנצ'י מאשר שהם מוגדרים כקטנים והבאס יוצא מהסאב.
בגלל זה פתחתי את השרשור.עניין אותי איך אתם מגדירים אצלכם?.
עדיין תמוה בעיניי איפה הבעיה אצלי ברסיבר או בסאב.
לאיפה "נעלמים" התדרים שנשמעים בראשיים כשהם מוגדרים כגדולים?
ניסיתי להגביר את הווליום בסאב,אבל זה לא אמור להיות כך.
מדובר ברסיבר של yamaha rxa1010.
לאחרונה התחדשתי בסאב של svs pb1000.
לאחר כיול הרסיבר הגדיר את הראשיים כגדולים.
ולפי עצת החברים פה הגדרתי אותם כקטנים.אבל יש הבדל שהבאס שיוצא מהראשיים כגדולים יותר פאנצ'י מאשר שהם מוגדרים כקטנים והבאס יוצא מהסאב.
בגלל זה פתחתי את השרשור.עניין אותי איך אתם מגדירים אצלכם?.
עדיין תמוה בעיניי איפה הבעיה אצלי ברסיבר או בסאב.
לאיפה "נעלמים" התדרים שנשמעים בראשיים כשהם מוגדרים כגדולים?
ניסיתי להגביר את הווליום בסאב,אבל זה לא אמור להיות כך.
מדובר ברסיבר של yamaha rxa1010.
הסקר הזה מאוד בעייתי.
(למרות שעניתי עליו-מנק' הסטטוס שאני מצוי בה).
יש ככ הרבה משתנים בשאלה מסוג זה:
אין קשר למותג כזה או אחר,
יש קשר להתנהגות הבאס, ליכולות הרמקול והשפעתו מהסביבה בה נמצא.
חיתוך "אוטומטי" של 80hz זה "תרופה"(לא בטוח שזה עוזר, אבל בו ניקח אותה בכל זאת) אך לא מהווה פתרון.
יש לא מעט רמקולים מיצרנים שונים שתוכננו לעבוד בסקאלה מלאה - משמע full range - כך תוכנן הרמקול, כך תוכנן ה-crossover, כך תוכננה התיבה.
חיתוך cross מאוד יכול לשנות את התנהגות הרמקול ולהוריד מרמת התוצאה והפוטנציאל שאליו הוא יכול להגיע ולשאוף.
מצד שני ישנם לא מעט רמקולים שמוגדרים - "full range" כאשר בפועל לא מסוגלים לדגדג 40-50hz - ובחלל בו הם נמצאים ומנגנים האקוסטיקה עוד משפיע עליהם עוד יותר..."הפתרון" עבור המשתמש הוא כאמור לנסות ולשנות את התנהגות הבאס - אם זה בשימוש/שינוי cross ו/או פאזה ו/או השהיות למינהם.
זה נחמד מאוד שחברה לכיול מאמינה בפילוסופיה משלה - אחלה, זה רחוק מהמציאות.
במיוחד מציאות עם ציוד איכותי וסביבה נאותה.
אגב חיתוך 80hz עבור מערכות כיול כאילו ואחרות, החישוב והטיפול, יותר פשוט וקל, נקודה.
כאשר הן מאמינות בסילוק "לכלוך" מתחת ל-80 והתאמת הגוון והתנהגות הבאס שתיהיה זהה סביב כל הרמקולים...זה בהחלט נכון - אבל במקרים מסויימים זה לחלוטין גורע.
כאמור סקר בעייתי, ואין תשובת "זהב".
(למרות שעניתי עליו-מנק' הסטטוס שאני מצוי בה).
יש ככ הרבה משתנים בשאלה מסוג זה:
אין קשר למותג כזה או אחר,
יש קשר להתנהגות הבאס, ליכולות הרמקול והשפעתו מהסביבה בה נמצא.
חיתוך "אוטומטי" של 80hz זה "תרופה"(לא בטוח שזה עוזר, אבל בו ניקח אותה בכל זאת) אך לא מהווה פתרון.
יש לא מעט רמקולים מיצרנים שונים שתוכננו לעבוד בסקאלה מלאה - משמע full range - כך תוכנן הרמקול, כך תוכנן ה-crossover, כך תוכננה התיבה.
חיתוך cross מאוד יכול לשנות את התנהגות הרמקול ולהוריד מרמת התוצאה והפוטנציאל שאליו הוא יכול להגיע ולשאוף.
מצד שני ישנם לא מעט רמקולים שמוגדרים - "full range" כאשר בפועל לא מסוגלים לדגדג 40-50hz - ובחלל בו הם נמצאים ומנגנים האקוסטיקה עוד משפיע עליהם עוד יותר..."הפתרון" עבור המשתמש הוא כאמור לנסות ולשנות את התנהגות הבאס - אם זה בשימוש/שינוי cross ו/או פאזה ו/או השהיות למינהם.
זה נחמד מאוד שחברה לכיול מאמינה בפילוסופיה משלה - אחלה, זה רחוק מהמציאות.
במיוחד מציאות עם ציוד איכותי וסביבה נאותה.
אגב חיתוך 80hz עבור מערכות כיול כאילו ואחרות, החישוב והטיפול, יותר פשוט וקל, נקודה.
כאשר הן מאמינות בסילוק "לכלוך" מתחת ל-80 והתאמת הגוון והתנהגות הבאס שתיהיה זהה סביב כל הרמקולים...זה בהחלט נכון - אבל במקרים מסויימים זה לחלוטין גורע.
כאמור סקר בעייתי, ואין תשובת "זהב".
ברגע שישנם רצפתיים גדולים שמוגדרים כ- Large, נוצר מצב שבס מופק גם מהסאבוופר וגם מהקדמיים. המשמעות של זה היא שכבר אין מקור בס אחד (הסאב), ואיך שהוא מתקשר עם החדר יחסית למיקום שלו ומיקום המאזין, אלא שלושה מקורות בס ואיך הם מתקשרים גם עם החדר וגם אחד עם השני (בדומה להוספת סאבים). בגלל שחדרים תמיד "הורסים", שימוש בקדמיים להפקת בס בנוסף לסאב יכולה לשפר את התוצר הסופי או לחילופין לגרוע ממנו, וזו הסיבה שאני תמיד אומר שכל מקרה לגופו. כמובן שזה גם תלוי בכמה נמוך יורדים הקדמיים ומה עקומת הבס שלהם.
HazzoM
איתי
כאשר הרמקול מוגדר על Large ולא עובר שום סוג של חיתוך.
אין כפילות של באס .
הסאב מקבל רק את הערוץ שהוא הוקלט (LFE) הרמקול מתנהג רגיל לחלוטין.
ישנה כפילות של אותו תדר מוקלט כאשר הוגדר Full+LFE או Full+Sub
כאשר אנחנו בכל זאת רוצים לשמר את הקדמיים ולחזק אותם עם סאב - אז כמובן יווצר כפילות של אותו התדר המוקלט.
בהחלט "כל מקרה לגופו".
איתי
כאשר הרמקול מוגדר על Large ולא עובר שום סוג של חיתוך.
אין כפילות של באס .
הסאב מקבל רק את הערוץ שהוא הוקלט (LFE) הרמקול מתנהג רגיל לחלוטין.
ישנה כפילות של אותו תדר מוקלט כאשר הוגדר Full+LFE או Full+Sub
כאשר אנחנו בכל זאת רוצים לשמר את הקדמיים ולחזק אותם עם סאב - אז כמובן יווצר כפילות של אותו התדר המוקלט.
בהחלט "כל מקרה לגופו".
-
big007
-
- חבר מביא חבר

לדעתי הכל עניין של טעם/העדפה אישית.(G) כתב:אז ממה שאני מבין ממכם, ההמלצה של אודיסי היא בגדר המלצה בלבד.
קדמיים SMALL ו-LARGE משתנה בין מערכות שונות וחדרים שונים.
פשוט, מה שנשמע לכם הכי טוב, זה בעקרון התורה הנכונה הכללית של סאונד.
מה שנשמע הכי טוב....
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·HazooM כתב:ברגע שישנם רצפתיים גדולים שמוגדרים כ- Large, נוצר מצב שבס מופק גם מהסאבוופר וגם מהקדמיים. המשמעות של זה היא שכבר אין מקור בס אחד (הסאב), ואיך שהוא מתקשר עם החדר יחסית למיקום שלו ומיקום המאזין, אלא שלושה מקורות בס ואיך הם מתקשרים גם עם החדר וגם אחד עם השני (בדומה להוספת סאבים). בגלל שחדרים תמיד "הורסים", שימוש בקדמיים להפקת בס בנוסף לסאב יכולה לשפר את התוצר הסופי או לחילופין לגרוע ממנו, וזו הסיבה שאני תמיד אומר שכל מקרה לגופו. כמובן שזה גם תלוי בכמה נמוך יורדים הקדמיים ומה עקומת הבס שלהם....
או, סוף סוף משהו שחושב כמוני.
זה בכלל לא קשור אם הרמקול יורד או לא. גם אם נניח שיש רמקול רצפתי שמסוגל לייצר 20HZ
סיכוי נמוך שהמיקום שממנו מופק התדר הזה הוא מיקום אידיאלי בחדר.
את הרמקול הקדמי מן הסתם אי אפשר להזיז .. את הסאב אפשר .
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 04/11/2016 16:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אני גם בדקתי את שני האפשרויות.
בתוצאות שלאחרי הכיול (ללא משחק נוסף בהגדרות) עם הרמקולים מוגדרים כגדולים נשמע באמת שיותר באס, בכל זאת בקדמיים שלי יש אלמנט של 10 אינץ.
אבל התוצאה היותר טובה לדעתי היה עם הרמקולים מוגדרים כקטנים, נחתכים ב80. ואת הסאב הגברתי מהרסיבר עד שהייתי מרוצה.
בתוצאות שלאחרי הכיול (ללא משחק נוסף בהגדרות) עם הרמקולים מוגדרים כגדולים נשמע באמת שיותר באס, בכל זאת בקדמיים שלי יש אלמנט של 10 אינץ.
אבל התוצאה היותר טובה לדעתי היה עם הרמקולים מוגדרים כקטנים, נחתכים ב80. ואת הסאב הגברתי מהרסיבר עד שהייתי מרוצה.
אצלי היה קשר ישיר בין ההגדרה הראשונית לבין כמות הבאס. כאשר הרמוקלים מוגדרים כגדולים עוצמת הנמוכים הייתה משמעותית גבוהה יותר, אבל איכותית פחות כמו שרשמתי.
אני גם בהתחלה חשבתי שעדיף להגדיר את הרמקולים כגדולים, רק כי פתאום היה חסר לי באס שהגדרתי אותם לקטנים. אבל כאשר הגדרתי לקטנים והסאב קבל עוד קצת עוצמה בהגדרה ידנית ברסיבר התוצאה הייתה אופטימלית לטעמי.
לא הבנתי מה הקשר של המשפט השני, רשמתי בדיוק הפוך, שזה נתן תוצאה פחות טובה.
אני גם בהתחלה חשבתי שעדיף להגדיר את הרמקולים כגדולים, רק כי פתאום היה חסר לי באס שהגדרתי אותם לקטנים. אבל כאשר הגדרתי לקטנים והסאב קבל עוד קצת עוצמה בהגדרה ידנית ברסיבר התוצאה הייתה אופטימלית לטעמי.
לא הבנתי מה הקשר של המשפט השני, רשמתי בדיוק הפוך, שזה נתן תוצאה פחות טובה.
-
big007
-
- חבר מביא חבר

זה נכון גם לימהה.(G) כתב:ראוי לציין שבאודיסי כאשר הסאב לא עובד
אוטומטית הרמקולים הקדמיים הופכים ל-Large....
אני מאמין שזה גם בשאר החברות.
הרי רק במקרה ויש סאב ניתן לבחור בין ראשיים קטנים או גדולים.
@Shakedd
·
בעקבות הפסקה השנייה
ברור.
ציינתי זאת בעקבות:
גודל אלמנט "גדול" - גם אם הוא "12 ומעלה - זו לא ערובה שהתוצאה תניב תחום תחתון איכותי, בריא וצלול.
יש נטייה לחשוב שבגלל שהאלמנט גדול - הרמקול נחשב ל full Range "תקין" בכל סקאלת תדריו הנמוכים על כן הוא יהיה לעולם LARGE.
זו טעות.
אם הרמקול (לא משנה יכולותיו/תכנונו/היוקרה שלו)אינו מצליח להניב תוצאה סבירה של תחום תחתון ושישתלב ויהיה הומוגני עם כלל התוצאה והערוצים ליד בחלל הנתון, אין ספק שישנה האופציה (וטוב שהיא קיימת) להתערב ולשנות את התנהגות התחום התחתון של הרמקול ולהעביר את התחום היותר בעייתי לסאב וופר.
בזמנו כאשר הקולנוע הביתי פרץ לתחום הביתי אי שם בשנות ה 90.
ההגדרה ל LARGE הייתה - רמקול שהאלמנט שלו הוא 8" ומעלה.
ההגדרה ל SMALL הייתה - רמקול שהאלמנט שלו מתחת ל 8" ומטה.
זו כמובן הייתה הגדרה מוטעית וקשקוש.
·
בעקבות הפסקה השנייה
ברור.
ציינתי זאת בעקבות:
גודל אלמנט "גדול" - גם אם הוא "12 ומעלה - זו לא ערובה שהתוצאה תניב תחום תחתון איכותי, בריא וצלול.
יש נטייה לחשוב שבגלל שהאלמנט גדול - הרמקול נחשב ל full Range "תקין" בכל סקאלת תדריו הנמוכים על כן הוא יהיה לעולם LARGE.
זו טעות.
אם הרמקול (לא משנה יכולותיו/תכנונו/היוקרה שלו)אינו מצליח להניב תוצאה סבירה של תחום תחתון ושישתלב ויהיה הומוגני עם כלל התוצאה והערוצים ליד בחלל הנתון, אין ספק שישנה האופציה (וטוב שהיא קיימת) להתערב ולשנות את התנהגות התחום התחתון של הרמקול ולהעביר את התחום היותר בעייתי לסאב וופר.
בזמנו כאשר הקולנוע הביתי פרץ לתחום הביתי אי שם בשנות ה 90.
ההגדרה ל LARGE הייתה - רמקול שהאלמנט שלו הוא 8" ומעלה.
ההגדרה ל SMALL הייתה - רמקול שהאלמנט שלו מתחת ל 8" ומטה.
זו כמובן הייתה הגדרה מוטעית וקשקוש.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
ברור.(G) כתב:ראוי לציין שבאודיסי כאשר הסאב לא עובד
אוטומטית הרמקולים הקדמיים הופכים ל-Large....
הרי לא ממש מעניין את הרסיבר אם הרמקולים גדולים או קטנים.
מה שכן מעניין זה לאיזה רמקולים לשלוח באסים.
אם אין סאב, והקדמיים יהיו מוגדרים קטנים, כלומר לא לשלוח אליהם תדרים מתחת להגדרת הקרוס, הבאסים יילכו לאיבוד כי מוגדר ברסיבר שאין רמקול שמסוגל\מיועד להפיק באסים.
זו הסיבה היחידה שאוטומאטית, כאשר מוגדר אין סאב, הקדמיים הופכים לגדולים.
זה הופך את הקדמיים ליעד לשליחת כל הבאסים כולל ערוץ LFE, גם אם הם לא ממש מסוגלים לנגן אותם.
-
big007
-
- חבר מביא חבר

לפי התוצאות כרגע 55% מגדירים כקטנים ו45% מגדירים כגדולים.
זה לא גורף ההמלצה של אודיסי.
זה לא גורף ההמלצה של אודיסי.
אני מגדיר גדולים והסאב משלים בסרטים
לא כל סאב מתאים לעבוד במוסיקה
לא כל סאב מתאים לעבוד במוסיקה