חוות דעת על קולה זול

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
Eranhakim1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי, יש למישהו חוות דעת על הקולה הנל?
למישהו מתחיל כמוני שלא מחפש משהו יקר ורציני..

[size= 19.5666656494141px; line-height: 17.9361114501953px] http://s.aliexpress.com/JrUzayYb

אשמח לתגובות על המכשיר או המלצה על מכשירים דומים וזולים.
תודה.[/size]

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #2 

לא נעים, אפילו בתמונת הפרסום שלהם הקליה לא נראית אחידה, ממליץ לך להתחיל קליה בתנור.

Eranhakim1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

תודה.
יש איזה מדריך מומלץ על קלייה בתנור?
אני רוצה לבדוק אם נושא הקלייה מתאים לי.... לפני שאקנה מכשיר יעודי לכך.

omridabbah
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 572
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #4 

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #5 

קלייה במחבת עם סיבבב ידני עובדת כבר שנים:
http://legacy.sweetmarias.com/charcoal_ ... aster.html
פה שמו מנוע.
בכל הפתורונות האלה אין טיפול במוץ ואין שליטה ממש על טמפרטורה. כשהערבול חשמלי יש פחות סיכוי כוויות בפולים אז זה אולי בסדר.
תנור זה גם לא אידאלי - איו טיפול במוץ אין ערבול ואם אתה מערבל ידנית אתה מפיל את הטמפרטורה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Lotanco
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

קלייה בזול

שליחה #6 

1. מציע לך לשקול לנסות קלייה בסיר פופקורן ידני, עלותו כ120-150שח בישראל www sirpop co il וניתן לקלות איתו בסביבות 100-200 גרם בקלות.
כמובן שזה לא אידיאלי כי אין לך פינוי יעיל של המוץ (כמו גם בתנור).

2. אופציה נוספת היא מכשיר טוסטר אובן עם "סל בריאות" של GOLD LINE. יש מאמר על זה בפורום. מחירו נע סביב 300-350 ש"ח (חפש בזאפ דגם ATL-6635). מאפשר קלייה של 250 גרם לפי מה שנכתב פה בפורום. ניתן לשדרגו עם הוספת כנפוני מתכת לקבלת אחידות גבוהה יותר. לגבי אמינות הטרמוסטט שלו ויציבות הטמפ' שלו, אין עדיין עדויות (מוזמן לעדכן אותנו).

3. אופציה אחרונה היא מכשיר לקליית פופקורן באוויר חם. תלוי בדגם ובזן שאתה קולה, ניתן לקלות איתו די בקלות 50-60 גרם, יש כאלו שהצליחו גם עד 120-150 גרם (אני לא הצלחתי לעבור את ה80 למשל). אם תלך על אופציה זו, אני ממליץ בחום לשדרג את המכשיר בספק כוח 24 וולט 2.0 אמפר נפרד שיפעיל את המאוורר במקביל לגוף החימום. בנוסף, ממליץ להוסיף וסת עוצמה לגוף החימום ולנתק את התרמוסטט הגנה של גוף החימום, אחרת המכשיר ייכבה לך כשיגיע ל200 מעלות צלסיוס (לא טוב!).

נ.ב. בשיטה של סיר פופקורן או קולה פופקורן חשמלי, תיאלץ להצטייד במד טמפרטורה (רצוי אקדח אינפרא אדום עם לייזר כדי שלא תחטוף כוויה ממנו ושלא יפריע לסחרור הפולים במהלך הקלייה). ניתן להזמין ב30-40 שח אחלה של טרמומטר כזה מaliexpress.com או EBAY. (תרשום IR gun thermometer).

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”