תיקון רסיבר SANSUI 8080
שלום חברים,
יש ברשותי את הרסיבר הנ"ל במצב NEAR MINT. חיצונית ופנימית.
נתתי אותו לפני כחודשיים לטכנאי מוכר המתמחה ברסיברים וינטאג על מנת לשקול רענון קבלים ולתקן נורית בסקאלה שמרצדת, ולסדר את הסקאלה של הטיונר (88 נפל על 90) ולעשות לו ביאס.
הרסיבר היה אצלו כחודש וחצי (!) במהלכו סוכם שלא נרענן כרגע קבלים כי הוא עובד היטב, כביכול שאר הדברים תוקנו ועל כך שילמתי. לציין כי התקשורת איתו במהלך התקופה הייתה נוראית, לרוב השיחות שלי לא ענה, עד למצב שרק ביקשתי לקבל את הרסיבר חזרה גם בלי שום תיקון.
מאז - הנורית חזרה לרצד, אין קליטה ל88 בכל הסקאלה ועכשיו הערוץ הימני חלש יותר ומזייף בכל המקורות (גם לפי הPOWER METER).
כשניסיתי ליצור איתו קשר אפילו לא טרח לענות לי.
יש לכם המלצה לטכנאי באזור תל אביב שיתקן את הנזק שהיה לפני ואולי נגרם אחרי ה"תיקון" שנעשה?
תודה
נתתי אותו לפני כחודשיים לטכנאי מוכר המתמחה ברסיברים וינטאג על מנת לשקול רענון קבלים ולתקן נורית בסקאלה שמרצדת, ולסדר את הסקאלה של הטיונר (88 נפל על 90) ולעשות לו ביאס.
הרסיבר היה אצלו כחודש וחצי (!) במהלכו סוכם שלא נרענן כרגע קבלים כי הוא עובד היטב, כביכול שאר הדברים תוקנו ועל כך שילמתי. לציין כי התקשורת איתו במהלך התקופה הייתה נוראית, לרוב השיחות שלי לא ענה, עד למצב שרק ביקשתי לקבל את הרסיבר חזרה גם בלי שום תיקון.
מאז - הנורית חזרה לרצד, אין קליטה ל88 בכל הסקאלה ועכשיו הערוץ הימני חלש יותר ומזייף בכל המקורות (גם לפי הPOWER METER).
יש לכם המלצה לטכנאי באזור תל אביב שיתקן את הנזק שהיה לפני ואולי נגרם אחרי ה"תיקון" שנעשה?
תודה
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
·shay1510 כתב:שלום חברים,
תודה...
הPOWER METER אינו אינדיקציה לערוץ חזק או חלש...ניתן לכוון אותו מבפנים כפי רצונך.
לגבי הקליטה של 88 ,אולי צריך ניקוי לנגד המשתנה,נסה גם לחפש תחנות כאשר כפתור ה-FM MUTING OFF לחוץ פנימה.
תודה על התגובה.
יש לי ידע בסיסי בלבד באלקטרוניקה,
אבל עד עכשיו לדוגמא במונו שני המטרים היו זהים, כעת הימני מזייף *לפעמים* יחד עם ירידה בווליום ובאיכות ברמקול הימני. גם כשאני מבודד את הסאונד בין רמקול אחד לשני עם הנוב האמצעי (מסביב לווליום) אי אפשר לטעות.
לגבי הרדיו, אני מניח שהוא שיחק עם הטרימרים או משתנים אחרים ופשוט התחנה לא נמצאת עכשיו טכנית על הסקאלה או משהו בסגנון, לא בטוח שיש עניין של לנקות כמו שציינת.
בכל מקרה זו הסיבה בדיוק שנתתי את הרסיבר למומחה. הרסיבר יקר לי ולא רציתי לעשות עליו ניסויים כמו שאני עושה לפעמים על מכשירים אחרים.
אבל עד עכשיו לדוגמא במונו שני המטרים היו זהים, כעת הימני מזייף *לפעמים* יחד עם ירידה בווליום ובאיכות ברמקול הימני. גם כשאני מבודד את הסאונד בין רמקול אחד לשני עם הנוב האמצעי (מסביב לווליום) אי אפשר לטעות.
לגבי הרדיו, אני מניח שהוא שיחק עם הטרימרים או משתנים אחרים ופשוט התחנה לא נמצאת עכשיו טכנית על הסקאלה או משהו בסגנון, לא בטוח שיש עניין של לנקות כמו שציינת.
בכל מקרה זו הסיבה בדיוק שנתתי את הרסיבר למומחה. הרסיבר יקר לי ולא רציתי לעשות עליו ניסויים כמו שאני עושה לפעמים על מכשירים אחרים.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
מצלצל מוכר מאוד.shay1510 כתב:נתתי אותו לפני כחודשיים לטכנאי מוכר המתמחה ברסיברים וינטאג
לציין כי התקשורת איתו במהלך התקופה הייתה נוראית, לרוב השיחות שלי לא ענה, עד למצב שרק ביקשתי לקבל את הרסיבר חזרה גם בלי שום תיקון.
מאז - הנורית חזרה לרצד, אין קליטה ל88 בכל הסקאלה ועכשיו הערוץ הימני חלש יותר ומזייף בכל המקורות (גם לפי הPOWER METER)....
המגבר שלי חזר עם בעיות קרחצנים נוראיים לאחר "שיפוץ" אצל המומחה. לך תדע, אולי זה אותו מומחה....
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

·shay1510 כתב:תודה על התגובה.
בזמן האזנה נסה להוזיז בעדינות את כפתור הסלקטור ,מילימטר ימינה מילימטר שמאלה,לחץ מספר פעמים על כפתור הטייפ מוניטור, אם הדגם שברשותך כולל DB הוזז ימינה שמאלה אף את הכפתור הזה...אולי זה עניין של ניקוי מגעים....
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

·RobotCop כתב:מצלצל מוכר מאוד....עדיין לא נפתרה הבעיה?...
המגבר שלי חזר עם בעיות קרחצנים נוראיים לאחר "שיפוץ" אצל המומחה. לך תדע, אולי זה אותו מומחה.......
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
בשביל זה גם אפליקצית מד dB בטלפון סלולארי תהיה מספיק טובה אבל אתה חייב לעשות את הבדיקה הזו עם Test Signal ולא עם תוכן אמיתי. תוריד מאיפושהו קובץ של Pink Noise ותעשה איתו את הבדיקה הזו, פעם רק רמקול ימין + מדידה ופעם רק רמקול שמאל + מדידה.
מי שיש לו מגבר עם מדי VU (מקינטוש נגיד) פטור מבדיקה עם מד dB.
מי שיש לו מגבר עם מדי VU (מקינטוש נגיד) פטור מבדיקה עם מד dB.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.
היום כבר לא צריך להתאמץ.
יש מספר רב (מה זה רב... עצום !) של אפליקציות ANDROID של סיגנל גנרטור כולל WHITE ו- PINK NOISE. כמו גם אפליקציות של ספקטרום אנלייזר
הנה דוגמאות :
סיגנל גנרטור
https://play.google.com/store/search?q=SIGNAL%20GENERATOR&c=apps
ספקטרום אנלייזר
https://play.google.com/store/search?q=Spectrum%20Analyzer&c=apps
הראשון: Advanced Spectrum Analyzer PRO - ממש נחמד.
תבחר לך כראות עיניך.
ויש גם משולב ! -גם סיגנל וגם אנלייזר !
יש מספר רב (מה זה רב... עצום !) של אפליקציות ANDROID של סיגנל גנרטור כולל WHITE ו- PINK NOISE. כמו גם אפליקציות של ספקטרום אנלייזר
הנה דוגמאות :
סיגנל גנרטור
https://play.google.com/store/search?q=SIGNAL%20GENERATOR&c=apps
ספקטרום אנלייזר
https://play.google.com/store/search?q=Spectrum%20Analyzer&c=apps
הראשון: Advanced Spectrum Analyzer PRO - ממש נחמד.
תבחר לך כראות עיניך.
ויש גם משולב ! -גם סיגנל וגם אנלייזר !
הדרך הקלה ביותר למדוד את ההגבר של ערוץ מסוים היא עם single tone ולא עם רעש לבן. single tone של סינוס בתדר שהמגבר מעביר (1KHz יהיה נקודה מצויינת לבחור בה), ולמדוד מה יוצא ביציאת הרמקולים. אפשר לעשות את זה גם בלי רמקולים מחוברים. את היציאה אפשר למדוד עם כל מולטימר פשוט. בדר"כ כדאי לעשות את זה בעוצמה לא נמוכה, כיוון שבעוצמה נמוכה מאוד יכול להיות Mismatch גדול מאוד בין שני הערוצים של הפוטנציומטר (חוגת הווליום) שהוא לגמרי בתוך ה-spec של הרכיב. הבדלים של כמה אחוזים בהגבר הם הגיוניים לגמרי ורואים את זה לא פעם במגברים.
אם אתה מהסביבה שלי (חדרה), אין לי בעיה להשאיל לך DMM (מולטימטר) למדידה, או לעזור לך עם המדידה הזו.
אם אתה מהסביבה שלי (חדרה), אין לי בעיה להשאיל לך DMM (מולטימטר) למדידה, או לעזור לך עם המדידה הזו.
- KremarYaqob
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 149
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 12 פעמים
·ביגלל כול הצרות האלה . שלא יהיו כי התקלקל הרסיבר דנון 2808 . אחרי כמה שיטת . כם מתקנים רצתי קניתי רסיבר חדש . דם דנון . בנתיים לא מאכזבshay1510 כתב:שלום חברים,
תודה...
אני אומנם לא מכיר את הטכנאי הזה שעשה לך את העבודה אבל חבל שהוא
לא ניסה לעזור לך ואפילו לקחת שוב ולטפל במכשיר ,ומין הראוי שחבל שהוא
לא הגיב פה ויכול להיות שהוא מיסתובב פה אבל טכנאי טוב שמכבד את עצמו
היה מנסה לעזור לך ולבוא לקראתכה וחבל מאוד שזה המצב
ולצערי גם טכנאים בעלי שם מתנהגים ועובדים כמו מעבדה שכונתית
לא ניסה לעזור לך ואפילו לקחת שוב ולטפל במכשיר ,ומין הראוי שחבל שהוא
לא הגיב פה ויכול להיות שהוא מיסתובב פה אבל טכנאי טוב שמכבד את עצמו
היה מנסה לעזור לך ולבוא לקראתכה וחבל מאוד שזה המצב
ולצערי גם טכנאים בעלי שם מתנהגים ועובדים כמו מעבדה שכונתית
אשכול לכול חובבי עישון הבשר
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
http://www.hometheater.co.il/vt215693.html
מבלי לתרץ עבור הטכנאים צריך לדעת ולזכור ש....
- במכשיר וינטאג' מה שעבד אתמול לא בהכרח יעבוד מחר. זה נכון גם למאוורר וזה נכון גם לרסיבר מפלצתי.
- החלפות רכיבים בחדשים לעיתים גורמת להופעת בעיות ברכיבים אחרים (שהיו על הקשקש).
- יש פער ציפיות ועלות תועלת בין מה שבאמת צריך לעשות ברסיבר וינטאג' לבין מה שטכנאים (לפעמים) מוכנים לעשות ולקוחות (לעיתים) מוכנים לשלם. (כן, אני יודע שתעידו שהמחירים של המומחים גבוהים מאד).
- אף טכנאי לא יעמוד כלכלית מול מה שחובב (שמשפץ בעצמו) מוכן להשקיע.
אלה החיים....
ולסיום.... כחלק מתהליך שיפוץ ושיקום ... לאחר תיקון חייבים להריץ את המכשיר בתנאים "אגרסיביים" במשך זמן סביר (מה שאפשר לקרוא בעגה המקצועית Burn-In ) - ז"א עם עומס בהספק רב, כמה זמן ? - חצי שעה - שעה יהיה זמן טוב. יש שיריצו יום שלם.....
בהצלחה.
- במכשיר וינטאג' מה שעבד אתמול לא בהכרח יעבוד מחר. זה נכון גם למאוורר וזה נכון גם לרסיבר מפלצתי.
- החלפות רכיבים בחדשים לעיתים גורמת להופעת בעיות ברכיבים אחרים (שהיו על הקשקש).
- יש פער ציפיות ועלות תועלת בין מה שבאמת צריך לעשות ברסיבר וינטאג' לבין מה שטכנאים (לפעמים) מוכנים לעשות ולקוחות (לעיתים) מוכנים לשלם. (כן, אני יודע שתעידו שהמחירים של המומחים גבוהים מאד).
- אף טכנאי לא יעמוד כלכלית מול מה שחובב (שמשפץ בעצמו) מוכן להשקיע.
אלה החיים....
ולסיום.... כחלק מתהליך שיפוץ ושיקום ... לאחר תיקון חייבים להריץ את המכשיר בתנאים "אגרסיביים" במשך זמן סביר (מה שאפשר לקרוא בעגה המקצועית Burn-In ) - ז"א עם עומס בהספק רב, כמה זמן ? - חצי שעה - שעה יהיה זמן טוב. יש שיריצו יום שלם.....
בהצלחה.
וינטאג'מניה !!!
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
מקבל וקונה ציוד לשיפוץ.
היי בהקשר להודעה שלך,
1. למיטב ידיעתי לא הוחלפו שום חלקים ברסיבר במהלך הטיפול.
2. הסכום ששילמתי לא היה גדול אבל לא יכול להיות שטכנאי מדופלם לא יכול לסדר מגעים של נורה מרצדת, אפילו אני עושה את זה בכמה דקות, ופשוט לא רציתי לפשפש ברסיבר.
3. הטכנאי אמר לי שהוא מריץ את הרסיבר כביכול במשך יותר משבוע, זו עוד חלק מהסיבה לכאורה שהרסיבר שכב אצלו חודש וחצי.
יש שלושה מרכיבים לבעייתיות שהייתה פה - התקשורת, הזמן, והתוצאה.
כל מה שכתבת נשמע נכון, רק שלא רלבנטי למקרה הזה.
1. למיטב ידיעתי לא הוחלפו שום חלקים ברסיבר במהלך הטיפול.
2. הסכום ששילמתי לא היה גדול אבל לא יכול להיות שטכנאי מדופלם לא יכול לסדר מגעים של נורה מרצדת, אפילו אני עושה את זה בכמה דקות, ופשוט לא רציתי לפשפש ברסיבר.
3. הטכנאי אמר לי שהוא מריץ את הרסיבר כביכול במשך יותר משבוע, זו עוד חלק מהסיבה לכאורה שהרסיבר שכב אצלו חודש וחצי.
יש שלושה מרכיבים לבעייתיות שהייתה פה - התקשורת, הזמן, והתוצאה.
כל מה שכתבת נשמע נכון, רק שלא רלבנטי למקרה הזה.
@legopart
·
מאיזה טכנאי הבנת את זה?
תסתכל על ההודעה הראשונה שלי. מסרתי את הרסיבר ל-תיקון- של כמה דברים קטנים, לBIAS, ואולי להחלפת קבלים.
באופן ספציפי, הייתי מצפה שהוא ילחים מחדש את החיבור של הנורית, יעשה לו BIAS (ואולי את זה הוא עשה), יסדר שהתחנות יתאימו לסקאלה, עם כיוונים ככה"נ בבורד של הטיונר - ואם ביקשתי ש88 יהיה ב88 ולא 90, אז לכל הפחות שלא יעלים לי את 88 מהסקאלה.
לא לכל תיקון צריך להחליף חלקים, אבל לא היה מפריע לי אם היה מחליף - רק ציינתי את זה כתשובה לאינפורמציה לפיה דברים משתנים ברסיבר לאחר החלפתם.
·
מאיזה טכנאי הבנת את זה?
תסתכל על ההודעה הראשונה שלי. מסרתי את הרסיבר ל-תיקון- של כמה דברים קטנים, לBIAS, ואולי להחלפת קבלים.
באופן ספציפי, הייתי מצפה שהוא ילחים מחדש את החיבור של הנורית, יעשה לו BIAS (ואולי את זה הוא עשה), יסדר שהתחנות יתאימו לסקאלה, עם כיוונים ככה"נ בבורד של הטיונר - ואם ביקשתי ש88 יהיה ב88 ולא 90, אז לכל הפחות שלא יעלים לי את 88 מהסקאלה.
לא לכל תיקון צריך להחליף חלקים, אבל לא היה מפריע לי אם היה מחליף - רק ציינתי את זה כתשובה לאינפורמציה לפיה דברים משתנים ברסיבר לאחר החלפתם.