איך רואים 3X4 במסך פלסמה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
כמה אפשרויות:
1. זום - חותך את התמונה מלמעלה ולמטה - אין עיוות.
2. מתיחה - אין חיתוך - יש עיוות.
3. מתיחה וזום - חיתוך קטן יותר - עיוות פחות יותר.
4. צופים עם פסים שחורים - אין חיתוך - אין עיוות - התמונה לא ממלאת את כל המסך - צריבה לאורך זמן.
לכל מסך כיום יש את האופציות הללו, יש מסכים שעושים את זה טוב יותר וטוב פחות.
1. זום - חותך את התמונה מלמעלה ולמטה - אין עיוות.
2. מתיחה - אין חיתוך - יש עיוות.
3. מתיחה וזום - חיתוך קטן יותר - עיוות פחות יותר.
4. צופים עם פסים שחורים - אין חיתוך - אין עיוות - התמונה לא ממלאת את כל המסך - צריבה לאורך זמן.
לכל מסך כיום יש את האופציות הללו, יש מסכים שעושים את זה טוב יותר וטוב פחות.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אתה לא מתכוון לקנות מסך בגלל שהוא עושה מתיחה יותר טוב, לא?
נראה לי שזה הפרמטר הכי לא קריטי במסך.....
תראה, במסך שלי (טלויזית CRT 32" של סוני) אני משתמש באופציה 3, מן שילוב של מתיחה לא לינארית (מרכז התמונה פחות נמתח מהצדדים) וזום חלש לחיתוך מועט של הלמעלה והלמטה של התמונה (המצב נקרא SMART אצלם) ואני מבסוט מזה.
יש כאלו שלא יכולים לסבול את זה שהשחקנים מעט "שמנים" בגלל זה.
קשה להגיד לך האם זה "רציני".
קפוץ לחנויות חשמל או ק"ב ובקש הדגמה.
נראה לי שזה הפרמטר הכי לא קריטי במסך.....
תראה, במסך שלי (טלויזית CRT 32" של סוני) אני משתמש באופציה 3, מן שילוב של מתיחה לא לינארית (מרכז התמונה פחות נמתח מהצדדים) וזום חלש לחיתוך מועט של הלמעלה והלמטה של התמונה (המצב נקרא SMART אצלם) ואני מבסוט מזה.
יש כאלו שלא יכולים לסבול את זה שהשחקנים מעט "שמנים" בגלל זה.
קשה להגיד לך האם זה "רציני".
קפוץ לחנויות חשמל או ק"ב ובקש הדגמה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
גם אני צופה ככה, למרות שלפעמים אני מעדיף את אופציה 4, אבל רוב הזמן התמונה קצת מרוחה וקצת חתוכה
Good software guys are like Prime numbers at first glance they look very rare, but in deep look you'll find a lot of them,
אם השרשור הזה כבר נפתח - מזמן רציתי לשאול: למה דנים רק בפלאזמות 16:9? הרי יש גם פלאזמות 3:4. כאשר אני חושב על זה - רואה ב-16:9 רק חסרונות:
1. אי-אפשר לצפות בטלוויזיה בצורה נורמאלית (או שיש פסים שחורים בצד->תמונה קטנה + צריבה או שתמונה מעוותת ומגעילה)
2. רוב הסרטים על DVD הם גם לא בפורמט 16:9 (4:3 או 1:1.85 או 1:2.35 ).
אז מה היתרון של הפורמט 16:9? למה לא 4:3 ? מה אני מפספס כאן?
1. אי-אפשר לצפות בטלוויזיה בצורה נורמאלית (או שיש פסים שחורים בצד->תמונה קטנה + צריבה או שתמונה מעוותת ומגעילה)
2. רוב הסרטים על DVD הם גם לא בפורמט 16:9 (4:3 או 1:1.85 או 1:2.35 ).
אז מה היתרון של הפורמט 16:9? למה לא 4:3 ? מה אני מפספס כאן?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78925
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
vitalyi,
פלאזמות 4:3 הן נדירות ויעברו מן העולם. כל העולם עובר ל-16:9.
1. זה לא מדוייק, יש פתרונות רבים שלא מותחים את התמונה אך מאבדים מעט מידע. שים לב שכאשר אתה רואה טלויזיה רגילה יש לך גם עיוותים וגם OVERSCAN גבוה - כלומר, זה שיש לך מסך 4:3 רגיל לא מונע את הדברים הללו. אני כבר עם מסכי 16:9 למעלה מ-5 שנים. אני לא ממש סובל מהעניין.
2. מרבית הדיסקים שנמכרים כיום הם בפורמט WIDESCREEN אנאמורפי - כלומר, מיועדים למסכים של 16:9. זה שיש פסים בנוסף לכך לא משנה את העובדה הזו.
כל הפורמטים החדשים של HDTV הם 16:9 בלבד. באנגליה, העבירו 99% מהתכנים ל-16:9.
בארץ חברת יס לקחה על עצמה את הדגל של 16:9 והחלה בשידורים אנאמורפיים. בתקווה שערוצים ותכנים נוספים יעברו ל-16:9. ברור לכולם שהכל נע לכיוון 16:9, אנחנו פשוט בשלב הביניים בין 4:3 ל-16:9, זה הכל.
פלאזמות 4:3 הן נדירות ויעברו מן העולם. כל העולם עובר ל-16:9.
1. זה לא מדוייק, יש פתרונות רבים שלא מותחים את התמונה אך מאבדים מעט מידע. שים לב שכאשר אתה רואה טלויזיה רגילה יש לך גם עיוותים וגם OVERSCAN גבוה - כלומר, זה שיש לך מסך 4:3 רגיל לא מונע את הדברים הללו. אני כבר עם מסכי 16:9 למעלה מ-5 שנים. אני לא ממש סובל מהעניין.
2. מרבית הדיסקים שנמכרים כיום הם בפורמט WIDESCREEN אנאמורפי - כלומר, מיועדים למסכים של 16:9. זה שיש פסים בנוסף לכך לא משנה את העובדה הזו.
כל הפורמטים החדשים של HDTV הם 16:9 בלבד. באנגליה, העבירו 99% מהתכנים ל-16:9.
בארץ חברת יס לקחה על עצמה את הדגל של 16:9 והחלה בשידורים אנאמורפיים. בתקווה שערוצים ותכנים נוספים יעברו ל-16:9. ברור לכולם שהכל נע לכיוון 16:9, אנחנו פשוט בשלב הביניים בין 4:3 ל-16:9, זה הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
oferlaor כתב:
...
ראיתי בחנות שידור רגיל בפלאזמה - זה היה מזעזע (מבחינת העיוותים)!פעם רציתי לקנות פלאזמה , ואחרי שראיתי זאת - ירדתי מהרעיון. ועד שכול הערוצים יעברו אל הפורמט 16:9 ....
אז אמתין אל העתיד...MartinHSabag כתב:גם אני עם מסך רחב כבר 5 שנים, הרבה מאוד ערוצים באירלנד ובכלל באירופה עברו מזמן לשידורים בפורמט של 16:9.
זה שישראל קצת מפגרת אחרי שאר הולם לא אומר שזה לא העתיד.
בעתיד הלא רחוק כל שידורי הטלויזיה יעברו ל-16:9....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

vitalyi,
יש מודלים שונים של מסכים והאיכות של זה משתנה ממסך למסך. אני אישית לא סובל NLS - NON LINEAR STRETCHING. אני פשוט חותך את החלק העליון מעל לוגו הערוץ והחלק התחתון מתחת לתרגום - ובצדדים עושה SHIFT או זום לפי הצורך. העיוות מינימלי, אובדן המידע נמוך מאוד והתמונה מצויינת.
יש מודלים שונים של מסכים והאיכות של זה משתנה ממסך למסך. אני אישית לא סובל NLS - NON LINEAR STRETCHING. אני פשוט חותך את החלק העליון מעל לוגו הערוץ והחלק התחתון מתחת לתרגום - ובצדדים עושה SHIFT או זום לפי הצורך. העיוות מינימלי, אובדן המידע נמוך מאוד והתמונה מצויינת.
עופר,
תהיתי איך אתה באמת מגיע להגדרה כזאת עם מסך כמו ה-vr5.
אם אתה לוקח מצב normal אז הזום תחום בתוך ה-4:3 לכן זה לא טוב.
אם אתה משתמש במצב zoom (מצב מוכן, לא ידנית) אז זה טיפה יותר מדי כי התרגום כבר יוצא מהמסך גם.
מצבים אחרים מבצעים מתיחות ולכן הם לא טובים לביצוע zoom ידני.
??
אגב, אתמול ראיתי פרק של קונאן אובראיין ששודר ב-yes+.
זה היה פרק מלפני כמה חודשים שיצא בדיוק בשבוע שהם התחילו לשדר שם ב-hd וב-16:9.
הוא התלהב מזה ולכן עשה כל מיני משחקים והדגמות של שטח המסך המקורי לעומת החדש ואיך פתאום יש להם שני פסים חדשים של מידע והוא החליט לנצל אותם בתבונה אז הוא שידר שם במקביל משחק פינג-פונג וכל מיני שטויות כאלה.
חבל רק ששידורים כאלה לא מועברים ב-ws אמיתי ואני צריך לעשות zoom ולקבל גם חיתוך של תרגום וגם איכות נמוכה יותר.
תהיתי איך אתה באמת מגיע להגדרה כזאת עם מסך כמו ה-vr5.
אם אתה לוקח מצב normal אז הזום תחום בתוך ה-4:3 לכן זה לא טוב.
אם אתה משתמש במצב zoom (מצב מוכן, לא ידנית) אז זה טיפה יותר מדי כי התרגום כבר יוצא מהמסך גם.
מצבים אחרים מבצעים מתיחות ולכן הם לא טובים לביצוע zoom ידני.
??
אגב, אתמול ראיתי פרק של קונאן אובראיין ששודר ב-yes+.
זה היה פרק מלפני כמה חודשים שיצא בדיוק בשבוע שהם התחילו לשדר שם ב-hd וב-16:9.
הוא התלהב מזה ולכן עשה כל מיני משחקים והדגמות של שטח המסך המקורי לעומת החדש ואיך פתאום יש להם שני פסים חדשים של מידע והוא החליט לנצל אותם בתבונה אז הוא שידר שם במקביל משחק פינג-פונג וכל מיני שטויות כאלה.
חבל רק ששידורים כאלה לא מועברים ב-ws אמיתי ואני צריך לעשות zoom ולקבל גם חיתוך של תרגום וגם איכות נמוכה יותר.
- oferlaor
- מנהל

עופר,
אתה יכול לפרט ?
אני יודע שאני יכול לשחק עם זה אבל שוב, צריך הרי להתחיל ממצב שלא מבצע שום מתיחה ומצב normal לא טוב כי כל משחקי הכיוון נעשים בתוך המסגרת של ה-4:3 (אולי זה באג אצלי ?). מצב זום זה דומה למה שאני רוצה אבל קצת יותר מדי וכל מה שאפשר לעשות זה עוד זום.
שאר המצבים מותחים תמונה.
אתה יכול לפרט ?
אני יודע שאני יכול לשחק עם זה אבל שוב, צריך הרי להתחיל ממצב שלא מבצע שום מתיחה ומצב normal לא טוב כי כל משחקי הכיוון נעשים בתוך המסגרת של ה-4:3 (אולי זה באג אצלי ?). מצב זום זה דומה למה שאני רוצה אבל קצת יותר מדי וכל מה שאפשר לעשות זה עוד זום.
שאר המצבים מותחים תמונה.
כאשר אני צופה בyes בערוץ שאינו DVD BOX האם השידור עדיין 4:3 או שהוא אנאמורפי? בנוסף, לממיר Pace 1000 יש "הגדרת טלויזיה" בין רגיל ורחב - האם המשמעות היא שאם בחרתי רחב והשידור אינו רחב - הממיר יעוות?oferlaor כתב:,
בארץ חברת יס לקחה על עצמה את הדגל של 16:9 והחלה בשידורים אנאמורפיים. בתקווה שערוצים ותכנים נוספים יעברו ל-16:9. ברור לכולם שהכל נע לכיוון 16:9, אנחנו פשוט בשלב הביניים בין 4:3 ל-16:9, זה הכל....
- oferlaor
- מנהל

sgebay,
אתה בוחר את צורת הטלויזיה, זה משנה את צורת התמונה רק בתכנים שהוגדרו ביס כתמונה רחבה. שאר התכנים נשארים זהים.
NMP,
לא התעסקתי עם זה יותר מדי - אני משתמש בסקיילר והוא עושה את העבודה הזו במקום המסך (זה נותן שליטה הרבה יותר מדוייקת).
אתה בוחר את צורת הטלויזיה, זה משנה את צורת התמונה רק בתכנים שהוגדרו ביס כתמונה רחבה. שאר התכנים נשארים זהים.
NMP,
לא התעסקתי עם זה יותר מדי - אני משתמש בסקיילר והוא עושה את העבודה הזו במקום המסך (זה נותן שליטה הרבה יותר מדוייקת).