איך כדאי לשפר סאונד בטלוויזיה לאנשים מבוגרים ?
שלום,
ההורים שלי מבוגרים והשמיעה שלהם נחלשת כל שנה.
לאחרונה התלוננו שהדיבורים מהטלוויזיה בסלון לא ברורים. מדובר בטלוויזיה LCD של Toshiba שקנו לפני מספר שנים.
הרמקולים נשמעים לי בינוניים, כאלו שאפשר להסתדר איתם אבל ההורים שלי לא שומעים טוב ואי אפשר להיתווכח עם זה.
הטלויזיה מחוברת לממיר של YES בלבד.
מישהו יכול להמליץ על מקרן קול או רמקולים קומפקטים שישפרו את איכות הצליל ?
חשוב להם רק! להבין את הדיבורים בעברית. ז"א: כשמגבירים ווליום הדיבור צריך להישאר חד וברור.
זה צריך להיות משהו קומפקטי ופשוט לתפעול ליד הטלוויזיה בסלון, בגלל זה חשבתי על מקרן קול אלגנטי אבל יש היצע גדול ואני לא מכיר דגמים.
ההורים שלי מבוגרים והשמיעה שלהם נחלשת כל שנה.
לאחרונה התלוננו שהדיבורים מהטלוויזיה בסלון לא ברורים. מדובר בטלוויזיה LCD של Toshiba שקנו לפני מספר שנים.
הרמקולים נשמעים לי בינוניים, כאלו שאפשר להסתדר איתם אבל ההורים שלי לא שומעים טוב ואי אפשר להיתווכח עם זה.
הטלויזיה מחוברת לממיר של YES בלבד.
מישהו יכול להמליץ על מקרן קול או רמקולים קומפקטים שישפרו את איכות הצליל ?
חשוב להם רק! להבין את הדיבורים בעברית. ז"א: כשמגבירים ווליום הדיבור צריך להישאר חד וברור.
זה צריך להיות משהו קומפקטי ופשוט לתפעול ליד הטלוויזיה בסלון, בגלל זה חשבתי על מקרן קול אלגנטי אבל יש היצע גדול ואני לא מכיר דגמים.
אולי צריך להגביהה את הווליום בטלוויזיה עצמה, יש מן פסים כאלו ||||||||||||||||||--
בממיר של YES יש מן O כזה שמגביר או מחליש רק את הממיר ולא תלוי בטלוויזיה עצמה,
תגביר למקסימום את הטלוויזיה עם השלט המקורי שלה או עם המקשים שנמצאים מובנים עליה.
אפשר אולי לקנות להם "מקרן קול" או כל רמקול חיצוני מוגבר למכשיר, אבל אשאיר את התגובה בתכום למומחים פה.
תגביר למקסימום את הטלוויזיה עם השלט המקורי שלה או עם המקשים שנמצאים מובנים עליה.
אפשר אולי לקנות להם "מקרן קול" או כל רמקול חיצוני מוגבר למכשיר, אבל אשאיר את התגובה בתכום למומחים פה.
תודה,legopart כתב:אולי צריך להגביהה את הווליום בטלוויזיה עצמה, יש מן פסים כאלו ||||||||||||||||||--
אפשר אולי לקנות להם "מקרן קול" או כל רמקול חיצוני מוגבר למכשיר, אבל אשאיר את התגובה בתכום למומחים פה....
ניסיתי קצת לשחק בווליום בשני השלטים וגם הסתכלתי על הגדרות אודיו בטלוויזיה והכל היה נורמלי.
כשאני מגביר הצליל נעשה פחות חד וכנראה לאנשים בני 80 זה לא ברור.
ממתין לתגובות נוספות
יש
לך בדיוטי פרי מקרן סמסונג hwj450 ב 200 דולר
http://www.alm.co.il/dutyfree/mobile/Gallery.aspx?gid=8
או
מקרן של jbl עם סאב אלחוטי ב 699 שח
http://www.halalit.co.il/Product/מקרן-ק ... -jbl-sb150
יש
או
http://www.halalit.co.il/Product/מקרן-ק ... -jbl-sb150
צריך פיס בחיים 
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5182
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
בוקר טוב, אני עכשיו הולך לקנות את כל מקרני הקול שהמלצתם עליהם באותם גרושים שקישקשתם פה, וכנראה אני הולך לעשות עליהם גם הרבה מאוד כסף!!
חברים כל מה שציינתם פה אין לו שום קשר למקרן קול חוץ מהמראה החיצוני שאולי מזכיר מקרן קול, למי שלא מכיר ויודע איך נראה מקרן קול, מקרן קול עולה הרבה יותר ועובד בצורה שונה לגמרי, כל הדגמים שנתתם פה נקראים סאונד בר! וזה מה שההורים שלו באמת צריכים בייחס למקרן קול, סאונד בר נותן במה קידמית ויכל לתת מענה במקרים מסויימים, מקרן קול זאת תכנולוגיה אחרת לגמרי שמפזרת את הצליל בחדר על ידיד הקרנת זריקת הצליל ל לקירות ומשם הצליל עוטף אותך וזה מדמה מערכת רמקולים של 5.1.
חברים כל מה שציינתם פה אין לו שום קשר למקרן קול חוץ מהמראה החיצוני שאולי מזכיר מקרן קול, למי שלא מכיר ויודע איך נראה מקרן קול, מקרן קול עולה הרבה יותר ועובד בצורה שונה לגמרי, כל הדגמים שנתתם פה נקראים סאונד בר! וזה מה שההורים שלו באמת צריכים בייחס למקרן קול, סאונד בר נותן במה קידמית ויכל לתת מענה במקרים מסויימים, מקרן קול זאת תכנולוגיה אחרת לגמרי שמפזרת את הצליל בחדר על ידיד הקרנת זריקת הצליל ל לקירות ומשם הצליל עוטף אותך וזה מדמה מערכת רמקולים של 5.1.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
OK. הם לא צריכים מקרן קול (שכמו שהסברת, מדמה קולנוע ביתי) אלא סאונד בר או 2 רמקולים איכותיים שיחוברו ל 2 בננות של ממיר YES ישן.האיטלקי כתב:בוקר טוב, אני עכשיו הולך לקנות את כל מקרני הקול שהמלצתם עליהם באותם גרושים שקישקשתם פה, וכנראה אני הולך לעשות עליהם גם הרבה מאוד כסף!!
חברים כל מה שציינתם פה אין לו שום קשר למקרן קול חוץ מהמראה החיצוני שאולי מזכיר מקרן קול, למי שלא מכיר ויודע איך נראה מקרן קול, מקרן קול עולה הרבה יותר ועובד בצורה שונה לגמרי, כל הדגמים שנתתם פה נקראים סאונד בר! וזה מה שההורים שלו באמת צריכים בייחס למקרן קול, סאונד בר נותן במה קידמית ויכל לתת מענה במקרים מסויימים, מקרן קול זאת תכנולוגיה אחרת לגמרי שמפזרת את הצליל בחדר על ידיד הקרנת זריקת הצליל ל לקירות ומשם הצליל עוטף אותך וזה מדמה מערכת רמקולים של 5.1....
יש לך המלצות לדגמים מסויימים ?
אתה יכול להמליץ על אחד מהם מנסיון אישי ?morgan כתב:היי
יש
או
http://www.halalit.co.il/Product/מקרן-ק ... -jbl-sb150...
ראיתי המון דגמים בזאפ בטווח מחירים רחב. אני מחפש המלצות.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

סאונד בר יעשה עבודה מצויינת, כל סאונד בר בתקציב 1200 פלוס יעשה את העבוד, תשתדל לבחור כזה שכמה שפחות מסובך ויותר קל לתפעול.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
טוב, זה בערך התקציב שלהם אבל יש המון דגמים בזאפ ואני אשמח לקבל המלצה ממישהו שכבר משתמש בסאונד בר מסויים.האיטלקי כתב:סאונד בר יעשה עבודה מצויינת, כל סאונד בר בתקציב 1200 פלוס יעשה את העבוד, תשתדל לבחור כזה שכמה שפחות מסובך ויותר קל לתפעול....
אתה צודק שהתפעול חייב להיות פשוט.
הם היו בסניף של "עולם הקולנוע" והציעו להם דגם של JBL ב 1,000 ש"ח והם שכחו לרשום איזה דגם.
ראיתי מספר דגמים של JBL בזאפ ואיני יודע מה הכי מתאים.
לגבי עולם הקולנוע: זו לא חנות עם מוניטין טוב בלשון המעטה אבל לפחות הדגימו להם משהו. בסופו של דבר אני אקנה להם את הדגם הנבחר במקום הכי זול (אולי ב BF הבא עלינו לטובה בעוד 3 שבועות).
לגבי הממיר: מדובר בממיר ישן של YES בלי יציאת HDMI. לא חושב שפה הבעיה אבל המלצתי להם לדרוש מ YES שדרוג ממיר בחינם.
הבעיה שהם די תמימים ולא יודעים לדרוש באסרטיביות
שלום רב!
ציינתה שההורים שלך מבוגרים ו שמיעתם נחלשת כל שנה.
אוליי הם פשות צריכים מכשיר שמיע.
עם הם בני 65 ומעלה הם זכאים למכשיר שמיע במימון המדינה עד 3000ש"ח כל 3 שנים.
צריך לעשות בדיקת שמיע בקופ"ח בא הם חברים , ולפי הבדיקה יקבלו אישור לרכישת מכשיר שמיע.
וזה פיתרון אחי טוב פי דעתי.
שלום רב!
צריך לעשות בדיקת שמיע בקופ"ח בא הם חברים , ולפי הבדיקה יקבלו אישור לרכישת מכשיר שמיע.
וזה פיתרון אחי טוב פי דעתי.
לא מתקנים משעובד
LG43UJ630Y, Philips42,
Router TP-LINK VR600,
Dell 780MT ,Sony STR-DN1080
LG43UJ630Y, Philips42,
Router TP-LINK VR600,
Dell 780MT ,Sony STR-DN1080
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

מצויין ניסנו לעזור כמה שיותר, הפתרון לא היה בידיים שלנו, בשורות טובות ובהצלחה בהמשך.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
האיטלקי כתב:מצויין ניסנו לעזור כמה שיותר, הפתרון לא היה בידיים שלנו, בשורות טובות ובהצלחה בהמשך....
ביקשתי המלצה על דגם מסויים של סאונד בר או רמקולים לטלוויזיה ואף אחד לא מכיר דגם ספציפי מנסיון.
חבל
אני אחזור לזאפ ואקח הימור כלשהו.
כל שאר הפתרונות: אוזניות, מכשירי שמיעה, .....רעיונות טובים אבל כבר מוצו אצלנו וזה לא הצורך שלהם.
בכל מקרה, תודה למשיבים
-
- חבר מכור קשה

·baruh כתב:@gilg7
שלום רב!
וזה פיתרון אחי טוב פי דעתי....
אבל אתה סיכמת את השרשור הזה במשפט המצוטט למעלה.
באמת הפתרון זה מכשיר שמיע וזה עובד.
@האיטלקי
·זו לא תגובה שלו... מישהו הפנה את התגובה אליו.
לא הייתי שולל זוג רמקולים מוגברים עם שלט, התפעול שלהם פשוט יותר מסאונד בר ורוב הסיכויים שיהיו פחות עיוותים בעוצמה הדרושה.
מבחינת עלו זה אמור להיות יותר זול.
·זו לא תגובה שלו... מישהו הפנה את התגובה אליו.
לא הייתי שולל זוג רמקולים מוגברים עם שלט, התפעול שלהם פשוט יותר מסאונד בר ורוב הסיכויים שיהיו פחות עיוותים בעוצמה הדרושה.
מבחינת עלו זה אמור להיות יותר זול.
סאונדבר ב 200$ בדיוטי לא יהיה מספיק טוב להורים שלך לדעתי. אל תקנה לפני שתשמע, ההבדל לא כזה דרמטי בין סאונדבר לרמקולים של הטלויזיה. אני הייתי ממליץ על רמקול מדפי קצת יותר גדול (או רמקול סנטר של מערכת ק"ב) מחובר למגבר מונו פשוט. הסאונדברים האלה זה חרטא. אתה צריך רמקול יותר גדול שדוחף אוויר בחדר.
ויש דגם מסויים שאתה מכיר ?nirmv כתב:סאונדבר ב 200$ בדיוטי לא יהיה מספיק טוב להורים שלך לדעתי. אל תקנה לפני שתשמע, ההבדל לא כזה דרמטי בין סאונדבר לרמקולים של הטלויזיה. אני הייתי ממליץ על רמקול מדפי קצת יותר גדול (או רמקול סנטר של מערכת ק"ב) מחובר למגבר מונו פשוט. הסאונדברים האלה זה חרטא. אתה צריך רמקול יותר גדול שדוחף אוויר בחדר....
התקציב של ההורים שלי יכול גם לחרוג מ 1,000 ש"ח.